X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    martwi mnie to że do tej pory czop mi nie odszedł, raczej nie możliwe jest żebym to przegapiła...????
    ja na pełnie dzisiaj nie liczę jak na razie miałam 3 skurcze od rana, mała kopie sobie w najlepsze i tyle...

A.Kasia coś się dzisiaj odzywała??? czy coś przegapiłam?

A.Kasia pisała, że się odezwie, jak wróci do domu.
    A tym czopem się nie przejmuj. Nie każdemu odchodzi przed porodem...

Madzialena90 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    martwi mnie to że do tej pory czop mi nie odszedł, raczej nie możliwe jest żebym to przegapiła...????
    ja na pełnie dzisiaj nie liczę jak na razie miałam 3 skurcze od rana, mała kopie sobie w najlepsze i tyle...

czop może odejść Ci na kilka godzin przed porodem, a nawet w trakcie porodu, np. razem z wodami, także no worries :)

Madzialena90 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mnie pocieszyłyście dziewczynki ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 10:49

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dziś coś kombinuje w moim brzuchu bo ciągle czuję jakby takie mrowienie na poziomie pępka :P

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dzieciaczek mi się porusza, to czasem słyszę takie strzykania z brzucha. Jakby coś tam pękało. Dziwne uczucie.
    Czy ktoś tak ma?

• foxica Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak w nocy przekręcam się z boku na bok to słyszę takie strzelanie i zawsze sobie myślę , że im kości łamie;-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 10:53

Teresa1992 lubi tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+?- też tak mam i zastaanawia mnie co to takiego...wogóle nie kiedy to przedziwne odgłosy mi odchodzą z brzucha :)najczęsciej właśnie tak jak by coś pękło i zawsze myślę, że zaraz wody odejdą a tu nic :D

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Jak dzieciaczek mi się porusza, to czasem słyszę takie strzykania z brzucha. Jakby coś tam pękało. Dziwne uczucie.
    Czy ktoś tak ma?

Tez tak mialam jakis czas temu. Nie wiem do tej pory co to bylo, ale przy okazji sprzatania jak wspielam sie na palce zeby kyrz z polki zetrzec to trzasnelo mi podobnie w stopie, nad pieta. Chyba sciegna wiec uznalam ze brzuchol rosnie to i trzaska:-P

Teresa1992 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Czy ktoś tak ma?

tak, ja tak czasami słyszę :) ale podobno to nic groźnego, tzn. nic się nie dzieje dzieciaczkowi

d69c2n0azl70dnw1.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie uspokoiłyście. Bo ja już miałam czarne myśli, że to może macica pęka.

Dziewczyny remont kończą u mnie 02.03. (W tym dniu ostatnie malowanie), ja termin mam na 03.03. i jak wszystko pójdzie dobrze to planowo mam wyjść ze szpitala 06.03. Oznacza to, że mieszkanie będzie się wietrzyć 3 dni (do sprzątania mam panią, więc tu nie będzie problemu). I tak się zastanawiam, czy to nie za mało....Dziś muszę podjąć decyzję, czy przedłużam najem mieszkania, w którym obecnie wegetuję, o 7 dni. I nie wiem co robić!!! To mieszkanie, które wynajmuję posprzątałam, ale całe jest wyłożone wykładziną, którą mogę co najwyżej tylko odkurzyć. Jest ciemna więc nie widać brudu, ale jestem pewna że są w niej tony roztoczy i różnego syfu (widzę to nawet po moich kapciach), o zapach już nie wspominając. Muszę wybrać mniejsze zło, ale które to????

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Czy ktoś tak ma?

Ja tak mam, pierwszy raz byłam zdziwiona, ale od tego czasu pojawia się często więc stwierdziłam, że to normalne :-)
    Ja bym wróciła do swojego... Dużo się z nas remontowało w ciąży, mój brat malował pokój jak bratowa urodziła i w szpitalu wyszła, z dziećmi nic się nie działo :-)

Haha do mnie nawet kolega wczoraj mówi, że mała niezdecydowana po Mamusi, wpierw jej mówiłaś, że 16 marca, teraz, że już na wychodzić, jak M jutro pojedzie do Gdańska to znowu zakaz na parę dni więc to dziecko oszalało i nie wie czego matka chce :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 11:13

Mania1718 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to się bardziej zastanawiam jak to jest możliwe, że czuję moje dziecko coraz wyżej! haha mi się brzuch zamiast opuścić to podniósł :D

Teresa1992, Kate84, Mania1718, Miśken90, Hannia123 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Kasmira-wielkie gratulacje kochana i zycze zdrowia dla Ciebie i maleństwa.
    Powiem Wam ze myslalam wczoraj wieczorem ze cos sie zaczyna dziać bo mialam okropne parcie na 2ale wizyty w toalecie byly bezowocne, potem mała bardzo intensywnie kopała a na koniec dostałam skórczy.Dzwoniłam do poloznej to powiedziala ze jak główka schodzi to niektore kobiety odbierają to wlasnie jako parcie na tył. Zaproponowała polozyc sie i sprobowac zasnac a na rano wypic wode z miodem przygotowana kilka godzin wczesniej. Skórcze byly ale polozylam sie i zasnełam - zakładam ze nie mozna przespac porodu. A na rano woda z miodem pomogła.Wizyta u gina jutro- ciekawe co tam sie u mnie dzieje,czy cos wogole sie dzieje bo moze tak chce urodzic ze sobie wkrecam.

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    ja to się bardziej zastanawiam jak to jest możliwe, że czuję moje dziecko coraz wyżej! haha mi się brzuch zamiast opuścić to podniósł :D

mi brzuch też nie opadł bynajmniej ja tego nie zauważyłam. Położna mi mówiła że nie każdej brzuch opada. Ja czuję kopniaki małej po prawej stronie u góry gmera mi po żebrach... A do tego zamiast pozbyć się zgagi to mam wrażenie że jest z nią jeszcze gorzej

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira wielkie Gratulacje :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira gratulacje!
    M+M ja chyba bym w tym wynajmowanym zostala bo nienawidze zapachu farby I zaraz mi glowa peka.
    Dziewczyny w ogole nie mam tej siary ostatnio troche sciskalam piersi I z jednej taka kropelka malusia sie zebrala a z drugiej nic :( czy to sie zacznie jak maly sie urodzi?

M+M+? lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po depilacji, jednak Magic wax daje rade i jest bezbolesny! Cykorzylam się że coś będzie bolało ale na szczęście nic, null.
    Czuję się o niebo lepiej i pewniej mając pipke wyskubana :)
    Polecam time for wax.

Mania strasznie Ci współczuję tego zęba to jest taki głupi upierdliwy ból, mam nadzieję że uda Ci się wcześniej wbić na wizytę.

Madzialena, obawiam się że to zespół cieśni nadgarstka, powinno przejść po porodzie, dodatkowo jak mówisz zatrzymujemy wodę a to nie pomaga. Ja co rano jak wstanę to pierwsze co robię to kręcę nadgarstkami by Rozruszac limfe i udroznić kanał nerwowy, jest to tak nieprzyjemne że boli i swędzi, a dodatkowo ciężko palce zgiac.

Domiii mam nadzieję że Miłoszek zlituje się nad mama i coś tam u was w końcu ruszy. Ty już właściwie dobijasz do terminu.
    A brzuch podnosi się bo synuś może dalej rośnie?

Kate- dobre, a może weszła w tryb leniuszka? Albo po prostu zakodowane jej ze to corunia tatusia i od początku chce mieć czysta kartoteke.

M+M ja bym wolała wrócić do swojego domu, mąż niech ma misję robienia przeciągu jak będziecie w szpitalu.
    W końcu co swoje to swoje i co nowe to nowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 11:30

Kate84, M+M+?, Mania1718, Malina81 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Dziewczyny w ogole nie mam tej siary ostatnio troche sciskalam piersi I z jednej taka kropelka malusia sie zebrala a z drugiej nic :( czy to sie zacznie jak maly sie urodzi?

tak, wszystko się zaczyna po porodzie - ja teraz nie mam nawet kropelki, nawet jak ściskam :) a i wyciskania teraz nie polecam, ewentualnie masowanie, podrażnianie.

Love_life lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Domiii mam nadzieję że Miłoszek zlituje się nad mama i coś tam u was w końcu ruszy. Ty już właściwie dobijasz do terminu.
    A brzuch podnosi się bo synuś może dalej rośnie?

jest to bardzo prawdopodobne... co oczywiście mnie nie cieszy, bo im on większy tym większe moje przerażenie SN :(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Miłego Dnia!

Kasmira Gratuluje! :)

Love_life może zamieścisz na FB w plikach tę książkę?

Powiem Wam, że jestem zła dowiedziałam się, że w firmie w której pracuje były premie roczne! Zamykałam rok 2014 do lipca pracowałam i nawet grosza nie dostałam. Przecież to chyba w niczym nie przeszkadza, że jestem na L4 i teraz Zus mi płwaci wynagrodzenie? swoje zrobiłam, angażowałam się w każdą pracę.

No cóż nie omieszkam zapytać kierowniczki dlaczego tak a nie inaczej :/

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
‹‹ 1995 1996 1997 1998 1999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ