Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
heh domi trzymam kciuki abyś w tą pełnię urodziła !!!
swoją droga ja tez bym już chciaładomiii lubi tę wiadomość
-
Madzialena90 wrote:MIŚKEN mam nadzieje ze przejdzie bo z dnia na dzien boli mnie coraz bardziej. Dzisiaj mam nawet problem z trzymaniem kubka w rekach masakra
-
ksanka wrote:Muminko i Maniu,
Nie wiem czy nie jesteście zmęczone jeśli tak to przepraszam, bo chodzilyscie mi po głowie cała noc.
Śniło mi się spotkanie na którym dyskutowalysmy o szczepionkach i porodach.
Udanego poniedziałku i szybkich, bezbolesny porodów.
Ja za chwile jadę ma depilację bikini, ostatnia miałam we wrześniu.
Mam nadzieję że przeżyję a jak nie to maszynka w ruch;)Najbliższa wizyta u dentysty możliwa dopiero na środę a prędzej urodze niż zniose ból zęba. Mam się dowiadywać czy ktoś zrezygnował z wizyty to mnie wcisną wcześniej. Oczywiście nie odpuszczę
Co za koszmar! !
[/link]
-
Kasmira - gratulacje
No to która teraz następna ? W końcu dziś mamy pełnię12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Kasisko wrote:Cześć Dziewczyny,
Dawno to nie zaglądałam, ale widzę, że już sporo Pań "jest już rozpakowana". Gratuluję
Z Marcówek zrobiły się Lutówki
Ja nadal jeszcze jestem zapakowana i nadal nie czuję przygotowana ani psychicznie na nowego członka rodziny ani fizycznie na poród naturalny, jak to koleżanka mówi "trudno już się wycofać".
U nas będzie synek i o ile nie mam problemu z wyborem imion dla dziewczynek, to straszny mam problem z wyborem imienia dla chłopca. Chciałabym uniknąć tych pierwszych "top 10" najbardziej popularnych w ostatnich kilku latach czyli np. Jan (u nas w rodzinie to byłby chyba szósty już), Mikołaj, Kacper, Stanisław itp. Niestety muszę zrezygnować również z dwóch, które mi się podobają czyli Michał i Marek (w bliskiej rodzinie to byłby trzeci już).
Jednym słowem szukam inspiracji
Proszę powiedźcie jakie imiona wybrałyście dla chłopców ?
Wszystkie są na pierwszej stronie
Kasisko lubi tę wiadomość
-
Miśken90 wrote:To na 100% masz zespół cieśni. Moja znajoma miała już gdzieś od 6 miesiąca. Lekarz nic z tym nie kazał robić, bo samo przejdzie po porodzie. Najlepiej zapytaj lekarza na wizycie. Może da Ci jakąś maść zmniejszającą ból. Współczuję....
mówiłam o tym polożnej to nie kazała nic z tym robić jak po porodzie mi nie przejdzie to mam się zgłosić do lekarza wtedy..
ogólnie wam powiem że dzisiaj jestem strasznie spuchnięta calusieńka wyglądam jak pączek a chodzę jak kaczuszkakurcze jak to musi z boku śmiesznie wyglądać ..
-
Lucky - bardzo mi przykro, że masz takie przykre doświadczenia z poprzedniej ciąży. Oby chłopak pokazał swoją moc
Nataszka2200 - u mnie wyglądało to tak, że w środę wyleciał mi czop a następnie do soboty miałam taki brązowy śluz. Tak więc coś jest na rzeczy. Nie martw się na zapas.
Muminka83, MeAmerie - dziękuję Wam za podzielenie się Waszymi doświadczeniami. Dla mnie, jako dla niedoświadczonej mamy są niesamowicie cenne.
Kasieńka1985 - nie wiedziałam, że masz takie przeżycia za sobą. Mam nadzieję, że tym razem poród pójdzie po Twojej myśli, czego Ci gorąco życzę :*
Love_life - dzięki za sygnał, że ta książka jest na necie do pobrania. Chciałam ją przestudiować, ale mój mózg-kalafior nie wpadł na to, aby jej poszukać na necieWidzę, że jest dość obszerna, ewentualnie dokończę w szpitalu
Kofeinko - ależ Ty piękna jesteś! A jaka radosna buźka
Kasmira - gratulacje mamusiu!
Domiii - jak czytam o tych Twoich dolegliwościach, to aż mnie skręca. Ja przeżyłam jedną noc z skurczami przepowiadającymi i nie było to miłe. A Ty biedna non stop. Życzę Ci, żebyś się już rozpakowała i dostała w końcu swoją wymarzoną nagrodę za te męczarnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 10:22
Love_life, Lucky, Nataszka2200, kofeinka, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Karolina@ wrote:Domiii - jak czytam o tych Twoich dolegliwościach, to aż mnie skręca. Ja przeżyłam jedną noc z skurczami przepowiadającymi i nie było to miłe. A Ty biedna non stop. Życzę Ci, żebyś się już rozpakowała i dostała w końcu swoją wymarzoną nagrodę za te męczarnie.
dziękuję Kochana:* wiem, że już niedługo będzie mi to wynagrodzone!
-
Madzialena90 wrote:domiii kurcze dobrze będzie jak chociaż urodzimy w dniu terminu porodu bo ja to cholernie nie chce przenosić...
urodzimy! musimy!
ja to już się z moim Synem nie patyczkuję i powiedziałam, żeby się nie wygłupiał! co to w ogóle za wolna amerykanka!Madzialena90, Karolina@, Kate84, kleo2426, Mania1718, Malina81 lubią tę wiadomość
-
domiii wrote:urodzimy! musimy!
ja to już się z moim Synem nie patyczkuję i powiedziałam, żeby się nie wygłupiał! co to w ogóle za wolna amerykanka!
ja już z moją nie negocjuje, mąż wczoraj stwierdził że nic na to nie poradzę bo ma charakterek pa mamusi, mały uparciuch mam rośnieKarolina@, domiii, Kate84, Mania1718 lubią tę wiadomość
-
Madzialena90 wrote:ja już z moją nie negocjuje, mąż wczoraj stwierdził że nic na to nie poradzę bo ma charakterek pa mamusi, mały uparciuch mam rośnie
Ha ha! Mój mąż mi wczoraj to samo powiedział. Mówię mu, że ma mówić do synka, żeby w końcu wyszedł, a on: "negocjacje są bez sensu, jak jest uparty po matce"Madzialena90, domiii, Kate84, Marlena, Mania1718, Malina81 lubią tę wiadomość
-
martwi mnie to że do tej pory czop mi nie odszedł, raczej nie możliwe jest żebym to przegapiła...????
ja na pełnie dzisiaj nie liczę jak na razie miałam 3 skurcze od rana, mała kopie sobie w najlepsze i tyle...
A.Kasia coś się dzisiaj odzywała??? czy coś przegapiłam?