Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieci karmione mm śpią dłużej i lepiej, ponieważ dostają od razu szybko wystarczającą ilość pokarmu i po prostu najedzone zasypiają, na mm rzadziej też dzieci mają kolki. Dzieci na piersi muszą więcej wysiłku włożyć w ssanie, bo z piersi nie cieknie tak szybko jak z butli. Dzisiaj np. Emil spał na piersi całą noc, jak go tylko odkładałam to płakał i wpychał piąstki do buzi.
Co do pieluch, pierwszy synek robił kupę co karmienie, Emil max 2 w ciągu dnia. Z Leonem szło nam 10 pieluch dziennie, a z Emilem max 5.
Nie jestem w stanie Was czytać niestety na bieżąco, 5-cio latek i noworodek na piersi w 100% wypełniają mój czas
Ale fajnie sie Was czyta jeszcze jak jesteście w dwupakach, ja dzisiaj miałam być rozwiązywana w szpitalu, a wdł. mojego lekarza dopiero za tydzień, a tu już Emil ma dzisiaj 2 tygodnie!!Wanna, Magda lena, domiii, Kate84, M+M+?, salomea, d'nusia, Lucky, Est, Karolina@, Lilou1984, RudyTygrysek, Renka88, Mietka 30:), muminka83, Hannia123, Malina81, Martita88, Karka lubią tę wiadomość
-
kasieńka 1985 wrote:nie będzie cesarki poród naturalny, tylko nie bedzie mnie przetrzymywać długo bo ostatnio miałam zagrożenie życia i transfuzje krwi bo szyjka pękła przy porodzie syn miał 4 kg a oni ładowali we mnie oxy i kazali rodzić naturalnie syna więc przy takiej wadze szyjka pekła i ledwo mniwe odratowali teraz powiedziała że nie dopuści żeby było tak duże dziecko i kładzie mnie w szpitalu wcześniej
Kasieńka, jejku ale miałaś przeżycia
Dobrze ze lekarz już teraz interweniuje i jest świadomy zagrożenia.
Mam nadzieję że kolejny poród będzie dużo łatwiejszy dla Ciebie :*Lucky, Malina81 lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
kasieńka 1985 wrote:nie będzie cesarki poród naturalny, tylko nie bedzie mnie przetrzymywać długo bo ostatnio miałam zagrożenie życia i transfuzje krwi bo szyjka pękła przy porodzie syn miał 4 kg a oni ładowali we mnie oxy i kazali rodzić naturalnie syna więc przy takiej wadze szyjka pekła i ledwo mniwe odratowali teraz powiedziała że nie dopuści żeby było tak duże dziecko i kładzie mnie w szpitalu wcześniej
Duże dzieciaczki rodziszLucky lubi tę wiadomość
-
Kasmirka urodziła
"Pola 3400 gr i 55 cm Emotikon smile 10 pkt! Ur. 8.18"
alinalii, ksanka, domiii, kofeinka, Czarodziejka87, perła ziemi, Kokaina, Teresa1992, Kate84, Kajola, M+M+?, salomea, d'nusia, niecierpliwaa, Lucky, baassiia, Est, Karolina@, edyś, foxica, Lilou1984, Dorka87, RudyTygrysek, Renka88, Love_life, Mietka 30:), muminka83, Madlene.:), Hannia123, krówka_muffka, Malina81, aaagaaatka, Martita88, Karka lubią tę wiadomość
-
Love_life wrote:Dziewczyny ostatnio pobralam sobie w pdf za free ksiazke "jezyk niemowlat" polecam fajnie sie czyta I ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec o karmieniu I sygnalach maluszka itd
czytałam tą książkę - jest super i również bardzo polecam!Lucky, Karolina@, Love_life lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
Dawno to nie zaglądałam, ale widzę, że już sporo Pań "jest już rozpakowana". Gratuluję
Z Marcówek zrobiły się Lutówki
Ja nadal jeszcze jestem zapakowana i nadal nie czuję przygotowana ani psychicznie na nowego członka rodziny ani fizycznie na poród naturalny, jak to koleżanka mówi "trudno już się wycofać".
U nas będzie synek i o ile nie mam problemu z wyborem imion dla dziewczynek, to straszny mam problem z wyborem imienia dla chłopca. Chciałabym uniknąć tych pierwszych "top 10" najbardziej popularnych w ostatnich kilku latach czyli np. Jan (u nas w rodzinie to byłby chyba szósty już), Mikołaj, Kacper, Stanisław itp. Niestety muszę zrezygnować również z dwóch, które mi się podobają czyli Michał i Marek (w bliskiej rodzinie to byłby trzeci już).
Jednym słowem szukam inspiracji
Proszę powiedźcie jakie imiona wybrałyście dla chłopców ?Est lubi tę wiadomość
-
Kajola wrote:Kasmira Domiii Od kiedy masz te wszystkie bóle?
Bo moja ciąża też przebiega książkowo i tylko w 35tc miałam 4-dniowy kryzys ze spojeniem łonowym. A teraz jedynie jak wstaję to pobolewa ale delikatnie. Żadnych oznak zbliżającego się porodu nie widzę a owulację miałam najpóźniej w 13dc. Też nie chciałabym rodzić 4-kilowego słoniątka
mnie długo męczy Kochanaból spojenia mam od jakiegoś miesiąca, skurcze przepowiadające takie konkretne i nawet regularne dopóki nie zmienię pozycji od ponad 2 tygodni, bóle krzyżowe w dodatku promieniujące około 3 tygodni na pewno, obfitą wydzielinę kawa z mlekiem od 1,5 tygodnia, czyszczenie się organizmu po każdym posiłku od 2 tygodni, kłucie w pochwie i podbrzuszu od 3 dni, no i czopa nie mam ponad tydzień...
także ja to jestem kaleką przedporodową już -
Hej brzuchatki i mamusie które mają już swoje maleństwa na rączkach
Melduje się jeszcze 2w1
Nie było mnie jakiś czas, bo po powrocie ze szpitala musiałam leżeć plackiem, a wstanie do toalety było niezłym wyczynem z racji bólu krocza
Oto ja z wczoraj:
Młoda we środę 17.02.2016r. (34+1) ważyła 2707g
Ja mam się bardzo oszczędzać, dużo leżeć i zażywać przepisane lekarstwa do czasu wizyty kontrolnej 1 marcaMadzialena90, domiii, Czarodziejka87, Miśken90, perła ziemi, Mania1718, Kate84, Kokaina, Teresa1992, Kajola, Magda lena, Falon, alinalii, salomea, d'nusia, Lucky, Est, Karolina@, ryjkek, She86, edyś, Lilou1984, TaRRa, Dorka87, RudyTygrysek, Love_life, Renka88, kleo2426, Mietka 30:), muminka83, Madlene.:), Vincent, Hannia123, krówka_muffka, Malina81, aaagaaatka, Martita88, Karka lubią tę wiadomość
-
Madzialena90 wrote:Kasmira gratulacje
mnie dzisiaj strasznie bola dlonie i nadgarski zwijam sie z bolu. Miala ktoras z was tak ?
milego dnia drogie panie
Ja tak nie miałam, ale koleżanka tak odczuła "zespół cieśni nadgarstka". Przeszło po porodzie. 3 -
Muminko i Maniu,
Nie wiem czy nie jesteście zmęczone jeśli tak to przepraszam, bo chodzilyscie mi po głowie cała noc.
Śniło mi się spotkanie na którym dyskutowalysmy o szczepionkach i porodach.
Udanego poniedziałku i szybkich, bezbolesny porodów.
Ja za chwile jadę ma depilację bikini, ostatnia miałam we wrześniu.
Mam nadzieję że przeżyję a jak nie to maszynka w ruch;)Mania1718, muminka83, Madlene.:) lubią tę wiadomość
-
Domii jak przeczytałam o Twoich dolegliwościach przedporodowych to szczerze współczuję. Ja Narazie mam jakąś połowę z tego
eh jak to jest, że jedne rodzą nagle bez żadnych dolegliwości przepowiadających a inne tyle się z nimi Męczą
Kasieńka faktycznie miałaś przejścia, podziwiam brak obaw przed kolejnym porodem. Super, że lekarz teraz tak pilnuje i trzyma rękę na pulsie!
Kofeinka ślicznie :-*kofeinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny