X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci karmione mm śpią dłużej i lepiej, ponieważ dostają od razu szybko wystarczającą ilość pokarmu i po prostu najedzone zasypiają, na mm rzadziej też dzieci mają kolki. Dzieci na piersi muszą więcej wysiłku włożyć w ssanie, bo z piersi nie cieknie tak szybko jak z butli. Dzisiaj np. Emil spał na piersi całą noc, jak go tylko odkładałam to płakał i wpychał piąstki do buzi.
    Co do pieluch, pierwszy synek robił kupę co karmienie, Emil max 2 w ciągu dnia. Z Leonem szło nam 10 pieluch dziennie, a z Emilem max 5.

Nie jestem w stanie Was czytać niestety na bieżąco, 5-cio latek i noworodek na piersi w 100% wypełniają mój czas :D
    Ale fajnie sie Was czyta jeszcze jak jesteście w dwupakach, ja dzisiaj miałam być rozwiązywana w szpitalu, a wdł. mojego lekarza dopiero za tydzień, a tu już Emil ma dzisiaj 2 tygodnie!!

Wanna, Magda lena, domiii, Kate84, M+M+?, salomea, d'nusia, Lucky, Est, Karolina@, Lilou1984, RudyTygrysek, Renka88, Mietka 30:), muminka83, Hannia123, Malina81, Martita88, Karka lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    nie będzie cesarki poród naturalny, tylko nie bedzie mnie przetrzymywać długo bo ostatnio miałam zagrożenie życia i transfuzje krwi bo szyjka pękła przy porodzie syn miał 4 kg a oni ładowali we mnie oxy i kazali rodzić naturalnie syna więc przy takiej wadze szyjka pekła i ledwo mniwe odratowali teraz powiedziała że nie dopuści żeby było tak duże dziecko i kładzie mnie w szpitalu wcześniej

Kasieńka, jejku ale miałaś przeżycia :/
    Dobrze ze lekarz już teraz interweniuje i jest świadomy zagrożenia.
    Mam nadzieję że kolejny poród będzie dużo łatwiejszy dla Ciebie :*

Lucky, Malina81 lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam nadzieję :P
    nastawiam się pozytywnie bo jak bym myślała o poprzednim porodzie i że będzie tak samo to paranoja by mnie ogarneła, mąż i tak mnie podziwia że dałam się namówić na 2 ciążę :P

Lucky lubi tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    nie będzie cesarki poród naturalny, tylko nie bedzie mnie przetrzymywać długo bo ostatnio miałam zagrożenie życia i transfuzje krwi bo szyjka pękła przy porodzie syn miał 4 kg a oni ładowali we mnie oxy i kazali rodzić naturalnie syna więc przy takiej wadze szyjka pekła i ledwo mniwe odratowali teraz powiedziała że nie dopuści żeby było tak duże dziecko i kładzie mnie w szpitalu wcześniej
    ojej. nie znałam Twojej historii. To dobrze, że Twój lekarz teraz się Tobą zajmie i nie będzie przeciągał.
    Duże dzieciaczki rodzisz :)

Lucky lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Miśken90 Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmirka urodziła :)
    "Pola 3400 gr i 55 cm Emotikon smile 10 pkt! Ur. 8.18 <3 "

alinalii, ksanka, domiii, kofeinka, Czarodziejka87, perła ziemi, Kokaina, Teresa1992, Kate84, Kajola, M+M+?, salomea, d'nusia, niecierpliwaa, Lucky, baassiia, Est, Karolina@, edyś, foxica, Lilou1984, Dorka87, RudyTygrysek, Renka88, Love_life, Mietka 30:), muminka83, Madlene.:), Hannia123, krówka_muffka, Malina81, aaagaaatka, Martita88, Karka lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśken90 wrote:
    Fajnie, szybko poszło :) Zazdrooooszczę <3

Lucky lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Dziewczyny ostatnio pobralam sobie w pdf za free ksiazke "jezyk niemowlat" polecam fajnie sie czyta I ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec o karmieniu I sygnalach maluszka itd

czytałam tą książkę - jest super i również bardzo polecam! :)

Lucky, Karolina@, Love_life lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kasisko Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Dawno to nie zaglądałam, ale widzę, że już sporo Pań "jest już rozpakowana". Gratuluję :)
    Z Marcówek zrobiły się Lutówki :)

Ja nadal jeszcze jestem zapakowana i nadal nie czuję przygotowana ani psychicznie na nowego członka rodziny ani fizycznie na poród naturalny, jak to koleżanka mówi "trudno już się wycofać".

U nas będzie synek i o ile nie mam problemu z wyborem imion dla dziewczynek, to straszny mam problem z wyborem imienia dla chłopca. Chciałabym uniknąć tych pierwszych "top 10" najbardziej popularnych w ostatnich kilku latach czyli np. Jan (u nas w rodzinie to byłby chyba szósty już), Mikołaj, Kacper, Stanisław itp. Niestety muszę zrezygnować również z dwóch, które mi się podobają czyli Michał i Marek (w bliskiej rodzinie to byłby trzeci już).

Jednym słowem szukam inspiracji :)
    Proszę powiedźcie jakie imiona wybrałyście dla chłopców ?

Est lubi tę wiadomość

dwhpwq0.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    Kasmira Domiii Od kiedy masz te wszystkie bóle?
    Bo moja ciąża też przebiega książkowo i tylko w 35tc miałam 4-dniowy kryzys ze spojeniem łonowym. A teraz jedynie jak wstaję to pobolewa ale delikatnie. Żadnych oznak zbliżającego się porodu nie widzę a owulację miałam najpóźniej w 13dc. Też nie chciałabym rodzić 4-kilowego słoniątka ;-)

mnie długo męczy Kochana :( ból spojenia mam od jakiegoś miesiąca, skurcze przepowiadające takie konkretne i nawet regularne dopóki nie zmienię pozycji od ponad 2 tygodni, bóle krzyżowe w dodatku promieniujące około 3 tygodni na pewno, obfitą wydzielinę kawa z mlekiem od 1,5 tygodnia, czyszczenie się organizmu po każdym posiłku od 2 tygodni, kłucie w pochwie i podbrzuszu od 3 dni, no i czopa nie mam ponad tydzień...
    także ja to jestem kaleką przedporodową już :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki i mamusie które mają już swoje maleństwa na rączkach :)
    Melduje się jeszcze 2w1 ;)
    Nie było mnie jakiś czas, bo po powrocie ze szpitala musiałam leżeć plackiem, a wstanie do toalety było niezłym wyczynem z racji bólu krocza :/
    Oto ja z wczoraj:
    6c13115356f723f5med.jpg

Młoda we środę 17.02.2016r. (34+1) ważyła 2707g
    Ja mam się bardzo oszczędzać, dużo leżeć i zażywać przepisane lekarstwa do czasu wizyty kontrolnej 1 marca

Madzialena90, domiii, Czarodziejka87, Miśken90, perła ziemi, Mania1718, Kate84, Kokaina, Teresa1992, Kajola, Magda lena, Falon, alinalii, salomea, d'nusia, Lucky, Est, Karolina@, ryjkek, She86, edyś, Lilou1984, TaRRa, Dorka87, RudyTygrysek, Love_life, Renka88, kleo2426, Mietka 30:), muminka83, Madlene.:), Vincent, Hannia123, krówka_muffka, Malina81, aaagaaatka, Martita88, Karka lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira gratulacje :)

mnie dzisiaj strasznie bola dlonie i nadgarski zwijam sie z bolu. Miala ktoras z was tak ?

milego dnia drogie panie

• ksanka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie,
    Kasmira gratulacje, dzielna byłaś, witamy dzidziunia!

bl9cuay3kworwxbg.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasisko wrote:
    Jednym słowem szukam inspiracji :)
    Proszę powiedźcie jakie imiona wybrałyście dla chłopców ?

zapraszam na pierwszą stronę forum :)

d'nusia, Lucky, Karolina@, Kasisko lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Miśken90 Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Kasmira gratulacje :)

mnie dzisiaj strasznie bola dlonie i nadgarski zwijam sie z bolu. Miala ktoras z was tak ?

milego dnia drogie panie

Ja tak nie miałam, ale koleżanka tak odczuła "zespół cieśni nadgarstka". Przeszło po porodzie. 3

• ksanka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko i Maniu,
    Nie wiem czy nie jesteście zmęczone jeśli tak to przepraszam, bo chodzilyscie mi po głowie cała noc.
    Śniło mi się spotkanie na którym dyskutowalysmy o szczepionkach i porodach.

Udanego poniedziałku i szybkich, bezbolesny porodów.
    Ja za chwile jadę ma depilację bikini, ostatnia miałam we wrześniu.
    Mam nadzieję że przeżyję a jak nie to maszynka w ruch;)

Mania1718, muminka83, Madlene.:) lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIŚKEN mam nadzieje ze przejdzie bo z dnia na dzien boli mnie coraz bardziej. Dzisiaj mam nawet problem z trzymaniem kubka w rekach masakra

• Kokaina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśken90 wrote:

Kasmira, jeszcze raz gratki <3 :-D

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• margaret26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasisko - u Nas Leon :)

Gratulacje dla kolejnej mamy! ;)

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii jak przeczytałam o Twoich dolegliwościach przedporodowych to szczerze współczuję. Ja Narazie mam jakąś połowę z tego :-P eh jak to jest, że jedne rodzą nagle bez żadnych dolegliwości przepowiadających a inne tyle się z nimi Męczą :-P

Kasieńka faktycznie miałaś przejścia, podziwiam brak obaw przed kolejnym porodem. Super, że lekarz teraz tak pilnuje i trzyma rękę na pulsie!

Kofeinka ślicznie :-*

kofeinka lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira GRATULACJE!

‹‹ 1993 1994 1995 1996 1997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ