Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Miśken90 wrote:Domiii dawno się nie odzywała... Domiii rodzisz ?
jestem jestem Kochana
od wczoraj mam dodatkowe objawy przedporodowe mam nadzieję - kłucie w pochwie i dodatkowe w podbrzuszu.... nie wiem czy cokolwiek to znaczy... może jakieś rozwarcie np. się robi, bo gdzieś tak wyczytałam... -
Malina81 wrote:
Est gratuluję wagi synkaIle średnio mały zużywa pieluszek na dobę? nie wiem ile spakować do szpitala czy opakowanie 22 szt . pampersa styknie? najwyżej maż dowiezie.
Hmm, myśle, ze ok 10 na dobę ale paczka 22 szt raczej na pewno Ci starczy, bo po porodzie dziecko długo śpi, ok. 8 h.
Jutro policzę dokładnieLove_life, Lucky, Nataszka2200, Malina81 lubią tę wiadomość
-
Domiii to możliwe,że na dniach dołączysz do grona rozpakowanych;)
Kate84 13 lat to piękny wiek Nikity!
Moja Sara miała 11 lat jak niestety nerki przestały pracować..ale też miała ksywe a właściwie kilka Malinka,Zdziszka żartobliwie
Amyralis dziewczyny już super doradziły ja od siebie jeszcze dodam,że mam rożek,cztery kocyki( dwa cieplejsze i dwa cieńsze),dwa prześcieradła.
Kupiłam też wypełnienie poduszka+kołdra i do tego dwa komplety pościeli i ochraniacz.
Ochraniacz mam zamontowany,z poduszki na pewno na razie nie będę korzystać- mam klin pod materacem.
Mały na początku będzie spał w rożku a potem będę go otulać kocykiem.
Później spróbuje kołderke.
Est super,że maluda przybiera na wadze zobaczysz,że za chwile będzie miał cztery,pięć kilo tak zleci:)domiii, Amarylis, Kate84, Est, Lucky lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Est wrote:Hmm, myśle, ze ok 10 na dobę ale paczka 22 szt raczej na pewno Ci starczy, bo po porodzie dziecko długo śpi, ok. 8 h.
Jutro policzę dokładnie
Dziękuję EstMówisz że, dzieciaczek po porodzie spi długo... to jest szansa na odrobinę regenearcji. Wszystkiego dobrego dla Was :*
Est, Lucky lubią tę wiadomość
-
domiii wrote:jestem jestem Kochana
od wczoraj mam dodatkowe objawy przedporodowe mam nadzieję - kłucie w pochwie i dodatkowe w podbrzuszu.... nie wiem czy cokolwiek to znaczy... może jakieś rozwarcie np. się robi, bo gdzieś tak wyczytałam...
Domiii u mnie to samo od dwoch dni, idealnie to opisalas. Tez uwazam ze mato zwiazek z rozwarciem. Bol jest coraz mocniejszy i czasami wywalam oczy z przerazenia... Kiedy te gluty wyjda?Lucky lubi tę wiadomość
[/link]
-
Mania1718 wrote:Domiii u mnie to samo od dwoch dni, idealnie to opisalas. Tez uwazam ze mato zwiazek z rozwarciem. Bol jest coraz mocniejszy i czasami wywalam oczy z przerazenia... Kiedy te gluty wyjda?
Mówisz o naszych dzieciakach?hahah Kochana ja jestem 2 tygodnie przed Tobą a stoję w miejscu! Zaraz się okaże, ze mam tak idealną ciążę ze urodzę dopiero dokładnie w dniu terminu z OM!
Mania1718, Kate84, Est, Lucky lubią tę wiadomość
-
Ja bym nie budziła na zmianę pieluchy. Dzieć pewnie sam zasygnalizuje, że ma mokro
Tym bardziej że po przebudzeniu pewnie jeszcze dodatkowo nasiurka
A co do karmienia to są dwie szkoły. Nam położna na SR mówiła, żeby nie budzić, chyba że byłoby to więcej niż 4-5 godzin. I żeby zachować nocne karmienie, bo jest najwartościowsze.edyś, Est, Lucky lubią tę wiadomość
-
Miśken90 wrote:Mojej siostrze w dniu kiedy zmieniły się rysy twarzy to urodziła
też napuchła i taka pełniejsza się zrobiła.
PS. Info od położnej : w dniu w którym się rodzi (chodzi o poród sn) podobno ma się wrażenie, że zjadłoby się konia z kopytami i się je cały dzień - podobno tak zbiera się siłę na poród
A ja apetyt mam od kilku dniLucky, Nataszka2200 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
salomea wrote:Ja też
Jeszcze w dodatku siedzę w domu cały czas i nie mam okazji zrobić sobie makijażu. Nie mogę już na siebie patrzeć w lustrze. Dziwię się, że mój mąż może na mnie patrzeć
Ja tez siedze w domu ale zeby sie lepiej poczuc robie make upLucky, domiii lubią tę wiadomość
Dziewczyny ostatnio pobralam sobie w pdf za free ksiazke "jezyk niemowlat" polecam fajnie sie czyta I ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec o karmieniu I sygnalach maluszka itd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 00:49
Est, Lucky, Mania1718 lubią tę wiadomość
Jade na szpital....właśnie odeszły mi wody
kciukasy poprosze!
Gośśś, Est, Mania1718, Vira, Renka88, baassiia, Czarodziejka87, d'nusia, ksanka, perła ziemi, She86, Kajola, Lucky, TaRRa, ryjkek, Karmelek211, Falon, muminka83, Magda lena, Madlene.:), Kate84, Mietka 30:), Teresa1992, Lilou1984, Martita88, Nataszka2200, alinalii, M+M+?, edyś, Marlena, Kokaina, Paulina2344, Dorka87, Madzialena90, Izoleccc, domiii, salomea, RudyTygrysek, foxica, Love_life, Hannia123, krówka_muffka, Malina81, Karka lubią tę wiadomość
-
paola87 wrote:A jak dziecko śpi to zaglądamy mu do pieluchy czy nie przewinąć? Czy czekamy aż się obudzi? A budzić na karmienie zawsze, czy jak śpi to dać spać? Takie mnie na wieczór pytania dręczą...
Ja nie ruszam jak spiSa to cenne chwile kiedy mozna tez się polozyc
Przewijam zawsze przed jedzeniem.
A co do karmienia to sa różne szkoły. Niektórzy karmia z zegarkiem w ręku i wybudzaja do karmienia. My karmimy na żądanie, i rekord naszego syna kiedy spal i nie budził się głodny to było 3,5 h.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 02:58
Lucky, Teresa1992, Martita88, Nataszka2200, Madzialena90, domiii, RudyTygrysek, foxica, Love_life, Malina81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny