X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent, piękny opis porodu <3

Vincent lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• alinalii Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również mam kilka kocyków , śpiworek i rożka , łózko mam ubrane w ochraniacz (poduszki) i prześcieradełko , no i wiadomo na zmiane wszystko

Amarylis lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa kocyki i woombie. Uwzględniając głosy na forum na razie nie kupiłam żadnej pościeli.

Amarylis, Love_life lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to muszą Wam powiedzieć, że moja buzia wygląda jak pączek w maśle. Muszę zestawem do cieniowania twazy malować sobie rysy jak Kim Kardashian. Jedyny plus, to że moja usta, które zawsze były pełne, wyglądają na jeszcze bardziej napompowane.
    Ale mam strasznego stracha, jak to będzie później. Bo o ile teraz M mówi do mnie żartobliwie kluseczko, to coś czuję że później będzie klucho...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 18:48

Love_life lubi tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    A tak w ogóle to muszą Wam powiedzieć, że moja buzia wygląda jak pączek w maśle. Muszę zestawem do cieniowania twazy malować sobie rysy jak Kim Kardashian. Jedyny plus, to że moja usta, które zawsze były pełne, wyglądają na jeszcze bardziej napompowane.
    Ale mam strasznego stracha, jak to będzie później. Bo o ile teraz M mówi do mnie żartobliwie kluseczko, to coś czuję że później będzie klucho...

Ja też się zaokraglilam na twarzy, ale wydaje mi się że to przez zatrzymanie wody. Cała jestem jakaś opuchnieta :/

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Miśken90 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej siostrze w dniu kiedy zmieniły się rysy twarzy to urodziła :) też napuchła i taka pełniejsza się zrobiła.
    PS. Info od położnej : w dniu w którym się rodzi (chodzi o poród sn) podobno ma się wrażenie, że zjadłoby się konia z kopytami i się je cały dzień - podobno tak zbiera się siłę na poród :)

kleo2426 lubi tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:

Ja też masakryczna napuchłam i mam nadzieje że to wszystko zejdzie po porodzie...

dqprwn15leplej5m.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też :( Jeszcze w dodatku siedzę w domu cały czas i nie mam okazji zrobić sobie makijażu. Nie mogę już na siebie patrzeć w lustrze. Dziwię się, że mój mąż może na mnie patrzeć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 19:26

gg642n0aww2rhqzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśken90 wrote:
    Mojej siostrze w dniu kiedy zmieniły się rysy twarzy to urodziła :) też napuchła i taka pełniejsza się zrobiła.
    PS. Info od położnej : w dniu w którym się rodzi (chodzi o poród sn) podobno ma się wrażenie, że zjadłoby się konia z kopytami i się je cały dzień - podobno tak zbiera się siłę na poród :)

Hymm to ja rodze juz iod tygodnia :)

Ja już przeprowadzona do mamy. Jakoś nie mogę się tu odnaleźć. Zawsze co u siebie w domu to w domu. Ale jakoś trzeba się przemeczyc żeby Galgan był bezpieczny.
    Jutro kładziemy się do oddziału i czekamy na decyzję kiedy cc. Nie jestem pewna czy będą nas trzymać do 10 marca bo sypie mi się znowu serce i moja wada daje mi co raz bardziej w kość. Ale nie będę się kłócić.

Love_life lubi tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśken90 wrote:
    To ja powinnam co drugi dzień rodzić, dzisiaj to już w ogóle mieszankę mam taką w brzuchu że hohoh.
    Moja twarz dziewuszki też taka napączkowana, jedynie makijaż trochę poprawia ale mam nadzieję że zniknie po porodzie :/, ale widzę ze to opuchnięcie bo raz jest ok a za kilka godzin potrafię już nie mieć kości policzkowych tylko pucki.

28whyx8d41olhvnv.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc, na okres po porodzie będziesz u mamy?
    Powodzenia w szpitalu.

• Falon Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zdycham... Cały dom daje czosnkiem i już różne mikstury w siebie aplikowałam. Gorączkę mierzyłam i jest 37,5'C więc nie tak tragicznie, ale ogólnie słabo się czuję.
    Cieszę się, że jednak moja data porodu jest odległa bo jakby to miało być na dniach to kompletnie sobie w tym stanie tego niewyobrażam :-/

Pa dziewczynki, idę pod kołderkę, jutro do Was zajrzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 20:06

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Izoleccc, na okres po porodzie będziesz u mamy?
    Powodzenia w szpitalu.

M+m ja będę miała cięcie więc pewnie z tydzien zostaniemy zanim będę w stanie przejechać 200 km bo tyle mamy do domu :/ ale pewnie będziemy chcieli jak najszybciej wrócić do siebie.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to chyba jednak twarz tak przytyła, no chyba że woda zatrzymuje mi się tylko na twarzy, bo w sumie nie mam z tym problemu gdzie indziej.
    Jak przed chwilą powiedziałam M, że podobno jestem taka okrągła właśnie przez wodę i że tak się dzieje krótko przed porodem, to powiedział dokładnie to samo co wy - że w takim razie "jestem krótko przed porodem" już od kilku tygodni :-)

Dziś poszliśmy do naszego mieszkania zobaczyć jak postępy z remontem i wiecie co w pierwszej kolejności przykuło moją uwagę...żadne nowe grzejniki, przesunięte ściany itp. a ciastka któregoś z robotników... Aż mi się oczy zaświeciły, no ale nie wypadało pod jego nieobecność, ha ha.

Falon, Kate84, Malina81, Madlene.:), edyś, Est, muminka83, Karka lubią tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis ja Narazie bez pościeli tzn wkładu, przez pół roku raczej nie będę używać, także na tą chwilę mam 1 komplet Minky ochraniacz, kocyk i zupełnie płaska podusia, drugi komplet normalny ochraniacz i kocyk, do tego mam 3 prześcieradła, otulacz i rożek, aaa i osobno kupowałam falbanki maskujące 2 i przyborniki :-)

Est niech dalej tak pięknie rośnie, super <3

Falon mam nadzieję że jutro będzie lepiej ze zdrowiem

Izolecc powodzenia i informuj Nas

Est lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Viera Yves Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam u siebie kołderka i podusie i na to dwa komplety pościeli. Dwa prześcieradła. Ochraniacz z 6 poduszek na szczebelki. Do tego poduszka klin. Jeden rożek. Kocyk dwustronny minky. I drugi cienki kocyk. Czekam jeszcze na dostawę kocyka grubego puchatego. Mam też śpiworek w spadku ale na dziecko jakoś od rozmiaru 74. I myślę że to wystarczy

starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015 :( II IUI 02.07.2015 :D
    Marcel :D
    dqpr73sb94pdetrw.png[/link]
    ponowne starania
    I IUI 22.03.2017 :D
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również gratuluję jeszcze rozpakowanym marcóweczkom.

Tym, które chorują i walczą z grypą/przeziębieniem życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Sama mam ost. suchy kaszel, starszak przechodził grypę na szczęscie juz nie gorączkuje.
    Ja kuruję się naparem z bzu czarnego, lipą, miodem, sokiem z malin ( niestety juz kupny bo domowy sie w tym sezonie skończyl) cytrynami i syrope z cebuli.

Est gratuluję wagi synka :) Ile średnio mały zużywa pieluszek na dobę? nie wiem ile spakować do szpitala czy opakowanie 22 szt . pampersa styknie? najwyżej maż dowiezie.

Amarylis, ja mam dla malego 4 komplety po starszym, w planach zakupienie poscieli i ochraniacza ( firma kerstin- dość dobra jakość patrząc na cene) 3 zakupione prześcieradełka,jeden rożej i 2 kocyki cienszy- bawełna i grubszy z wełny. Na początku mały będzie lezał w rożku :) lub śpiworku - mam dwa jeden z polaru i drugi z pluszu czy weluru nie wiem:)
    Dziś w Auchan widzialam z wyprzedaży rożki dla niemowląt dość dobrej jakości po 10 zł i 15 z 24 i 29 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 20:42

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do strachu przed porodem, to się nie bałam, no może odrobinę.
    W myśl zasady dziecko jakoś weszło to i wyjsć musi:)Ostatnio bylam u mamy w sklepie i jedna ze sprzedawczyń mówi do mnie a Ty się nie boisz? tak na luzie mówisz albo Ci podwozie rozerwie albo cc. Mówię, że jakoś to będzie a ta babeczka przerażona przecież masz 35 lat, po cc nie tak łatwo dojść w tym wieku a po sn to traume mam. Jak jak kocham takie opowieści. Jak sobie to przypomnę, to mam tej babeczki oczy przerażenia przed sobą ( rodziła 25 lat temu.. do dziś ma traume) Wychodzę z założenia na tragiczne opisy porodów ogłuchnąć :))

A tak całkiem poważnie, ja biorę znieczulenie nawet jak małą dziurkę mi borują.
    Nie wiem, jak poród przeżyje. W ofercie mają gaz, a zzo oficjalnie dają, ale na tym trzyma łapę ordynator i nie każdy dostaje. Załamka.

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już u rodziców w domu.
    Powiem Ci Izoleccc że mam to samo z tym odnalezieniem się :/
    Zaczęłam od wywalania starych rzeczy z mojego pokoju...

• Miśken90 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii dawno się nie odzywała... Domiii rodzisz ?

‹‹ 1990 1991 1992 1993 1994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ