X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeszcze raz poprosze o.instrukcje jak dolaczyc do grupy na facebooku.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Dziewczyny, jeszcze raz poprosze o.instrukcje jak dolaczyc do grupy na facebooku.

dodać mnie do znajomych tu na forum i potem wysłać mi swojego maila :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est i Vincent dodałyście mi wiele otuchy, bo bardzo się boje porodu, ale teraz w sumie już nie tak bardzo ;) Dziękuje <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 16:09

Vincent, Est lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    dodać mnie do znajomych tu na forum i potem wysłać mi swojego maila :)

Wyslalam zaproszenie. Teraz musze poczekac az potwierdzisz i przeslac mail, tak?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam tak zostalo mam kilka stron do 2000 a do tego jutro pelnia wiec moje drogie panie prosze sie szykowac do dnia zero :D

nataliano, Magda lena, Madlene.:), edyś, Kate84, Love_life lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Powiem wam tak zostalo mam kilka stron do 2000 a do tego jutro pelnia wiec moje drogie panie prosze sie szykowac do dnia zero :D

o tym samym pomyślałam - kilka stron i trzeba jechać dalej z porodami :)

Madzialena90, foxica, Kate84 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii- ja też wysłałam zaproszenie :)

Kate84- dzięki :) ja w końcu zamówiłam lasagne a to tlyko dlatego,że któraś z Was tu ostatnio na forum napisała,że lasagne jej dochodzi w piekarniku i od tej pory za mną chodziła, jak zobaczyłam w menu ze pizzeria ma ją na stanie to się od razu zdecydowałam, przywieźli ogromną porcję, zjadłam połowe, drugą zjem na kolację albo zostawię mężowi na jutro jak z pracy wróci, on strasznie lubi tkaie rzeczy.

Vincent piękny poród, tez bym chciała żeby już było za mną...

Vincent, muminka83 lubią tę wiadomość

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jeszcze jedno -wiem,że Wy ten etap macie już dawno za sobą chyba ja dopiero ze względów finansowych teraz kupowałam prawie wszystko i nie kupiliśmy wczoraj z Mężem pościeli bo się pogubiliśmy w tym wszystkim, osobno są wiadomo te kilkuelementowe zestawy pościeli, osobno kołderki, niektórzy kupuja śpiworki..całkiem zgłupiałam..za dużo tego jest chyba :)

czy powinnam kupić 2 kompelty tych kilkuelementowych poscieli i do tego 2 kołdry? a jeśli kilkuelementowe to na ile elementów brałyście? ja w tym centrum niemowlęcym wczoraj zgłupiałam i narazie nic nie kupiłam. Help :)

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis ja pisałam o lasagne :D była pyszna i podobnie jak u Ciebie obydwoje z mężem uwielbiamy wszelkie dania z makaronu.

Co do pościeli to ja mam tak : jedeb komplet kołdra+poduszka. Do tego mam 3 poszewki 3 elementowe czyli pościel, poszewka na podusie i ochraniacz. Kupiłam też 3 prześcieradła.

Śpiworka nie kupowałam. Mam jeden większy od siostry w spadku. Ponadto mam rożek i 3 kocyki :)

Amarylis lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam narazie: 2 prześcieradła i rożek. Mam rownież kołderkę i płaską podusię, ale to radę używać pózniej jak podrośnie.
    Do tej kołderki i podusi mam narazie 1 zestaw poszewek i ochraniacz.
    Ochraniacz mam zamontowany.

• salomea Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w sumie 3-4 kocyki, 4 rożki i 2 śpiworki. Pościel szyje mi szwagierka, ale nie wiem czy zdąży do narodzin :) Z tego co ja słyszałam od siostry i innych młodych matek, pościel (poduszka + kołderka) kompletnie nie przydają się w pierwszych miesiącach. Noworodek nie powinien spać na poduszce z powodu ryzyka uduszenia, z tego samego względu nie wolno przykrywać dziecka kołderką, bo może zakryć sobie nią twarz.
    Podobno na początku najlepiej sprawdzają się właśnie kocyki, rożki i otulacze :)

Amarylis, muminka83 lubią tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na kebaba ;-)
    A jutro gotuje spaghetti.
    Włosy pofarbowane brwi zrobione, wieczorem jeszcze ogarnę pazurki i jestem gotowa na wielki dzień ;-)

Madzialena90, Magda lena, Amarylis, muminka83, edyś, Martita88, d'nusia, Lilou1984, Karka, Izoleccc, Kate84, Hannia123, Love_life lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis, ja mam kołderkę i podusię, których będę używać dopiero około roku, do tego pościel i ochraniacz (który już zamontowałam), 2 prześcieradła. Jak zacznę już korzystać z pościeli, to oczywiście dokupię drugi komplet na zmianę. Teraz kupiłam dlatego, że chciałam dopasować do ochraniacza i prześcieradełka na przewijak, taki kolorystyczny komplet. Poza tym wszystkim mam 2 rożki, w których będzie Maluszek spał na początku i na póżniej mam 2 śpiworki.

• Est Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Est i Vincent dodałyście mi wiele otuchy, bo bardzo się boje porodu, ale teraz w sumie już nie tak bardzo ;) Dziękuje <3

Cieszę się :-)

Madlene.:) lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis u mnie sprawdza się rożek (choc częściej owijam lub przykrywam malego pielucha bawełnianą, bo jest mu chłodniej) + dwa kocyki. Jakos mam wrażenie, że na spiworek jest za mały

Amarylis, Love_life lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój synek, drogie Ciocie, waży już prawie 2,5 kg :-)

Madzialena90, Miśken90, Magda lena, Mania1718, RudyTygrysek, domiii, Madlene.:), Renka88, M+M+?, wiewiórka17, kleo2426, muminka83, edyś, baassiia, Martita88, Lucky, d'nusia, Lilou1984, alinalii, Karka, foxica, nataliano, skowroneczka87, Kajola, Teresa1992, She86, salomea, Izoleccc, perła ziemi, Falon, uska31, Mietka 30:), Kate84, Malina81, Hannia123, Czarodziejka87, Love_life, krówka_muffka lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    A mój synek, drogie Ciocie, waży już prawie 2,5 kg :-)

bardzo się cieszę :) niech rośnie jak na drożdżach ;D

Est lubi tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis- ja nie będę używała pościeli.
    Mam:
    rożek
    śpiworek
    kilka kocyków

jak mi zabraknie to dokupię to co będzie się najlepiej sprawdzało :)

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis ja puki co mam zamiar używać rożek kocyki albo śpiworek, mam też jeden otulacz. Puki co kupiłam same prześcieradełka a na jesień mam zamar kupić z 2 komplety pościeli z ochraniaczem bo teraz nie mam zamiaru go używać :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mega Wam DZIĘKUJĘ za pomoc :) bo naprawde już wczóraj zgłupiłama. Mam narazie rożek i kocyk więc dokupię jeszcze po drugiej sztuce i pewnie śpiworek no i z tą pościelą to pewnie też kupię jeden komplet ale narazie nie będe używała w takim razie, dzięki jeszcze raz :) jak dobrze Was mieć :)

Lilou1984 lubi tę wiadomość

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
‹‹ 1989 1990 1991 1992 1993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ