Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzialena90 wrote:Powiem wam tak zostalo mam kilka stron do 2000 a do tego jutro pelnia wiec moje drogie panie prosze sie szykowac do dnia zero
o tym samym pomyślałam - kilka stron i trzeba jechać dalej z porodamiMadzialena90, foxica, Kate84 lubią tę wiadomość
-
domiii- ja też wysłałam zaproszenie
Kate84- dziękija w końcu zamówiłam lasagne a to tlyko dlatego,że któraś z Was tu ostatnio na forum napisała,że lasagne jej dochodzi w piekarniku i od tej pory za mną chodziła, jak zobaczyłam w menu ze pizzeria ma ją na stanie to się od razu zdecydowałam, przywieźli ogromną porcję, zjadłam połowe, drugą zjem na kolację albo zostawię mężowi na jutro jak z pracy wróci, on strasznie lubi tkaie rzeczy.
Vincent piękny poród, tez bym chciała żeby już było za mną...Vincent, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a jeszcze jedno -wiem,że Wy ten etap macie już dawno za sobą chyba ja dopiero ze względów finansowych teraz kupowałam prawie wszystko i nie kupiliśmy wczoraj z Mężem pościeli bo się pogubiliśmy w tym wszystkim, osobno są wiadomo te kilkuelementowe zestawy pościeli, osobno kołderki, niektórzy kupuja śpiworki..całkiem zgłupiałam..za dużo tego jest chyba
czy powinnam kupić 2 kompelty tych kilkuelementowych poscieli i do tego 2 kołdry? a jeśli kilkuelementowe to na ile elementów brałyście? ja w tym centrum niemowlęcym wczoraj zgłupiałam i narazie nic nie kupiłam. Help -
Amarylis ja pisałam o lasagne
była pyszna i podobnie jak u Ciebie obydwoje z mężem uwielbiamy wszelkie dania z makaronu.
Co do pościeli to ja mam tak : jedeb komplet kołdra+poduszka. Do tego mam 3 poszewki 3 elementowe czyli pościel, poszewka na podusie i ochraniacz. Kupiłam też 3 prześcieradła.
Śpiworka nie kupowałam. Mam jeden większy od siostry w spadku. Ponadto mam rożek i 3 kocykiAmarylis lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
nick nieaktualny
-
Ja mam w sumie 3-4 kocyki, 4 rożki i 2 śpiworki. Pościel szyje mi szwagierka, ale nie wiem czy zdąży do narodzin
Z tego co ja słyszałam od siostry i innych młodych matek, pościel (poduszka + kołderka) kompletnie nie przydają się w pierwszych miesiącach. Noworodek nie powinien spać na poduszce z powodu ryzyka uduszenia, z tego samego względu nie wolno przykrywać dziecka kołderką, bo może zakryć sobie nią twarz.
Podobno na początku najlepiej sprawdzają się właśnie kocyki, rożki i otulaczeAmarylis, muminka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJadę na kebaba
A jutro gotuje spaghetti.
Włosy pofarbowane brwi zrobione, wieczorem jeszcze ogarnę pazurki i jestem gotowa na wielki dzieńMadzialena90, Magda lena, Amarylis, muminka83, edyś, Martita88, d'nusia, Lilou1984, Karka, Izoleccc, Kate84, Hannia123, Love_life lubią tę wiadomość
-
Amarylis, ja mam kołderkę i podusię, których będę używać dopiero około roku, do tego pościel i ochraniacz (który już zamontowałam), 2 prześcieradła. Jak zacznę już korzystać z pościeli, to oczywiście dokupię drugi komplet na zmianę. Teraz kupiłam dlatego, że chciałam dopasować do ochraniacza i prześcieradełka na przewijak, taki kolorystyczny komplet. Poza tym wszystkim mam 2 rożki, w których będzie Maluszek spał na początku i na póżniej mam 2 śpiworki.
Amarylis lubi tę wiadomość
-
A mój synek, drogie Ciocie, waży już prawie 2,5 kg
Madzialena90, Miśken90, Magda lena, Mania1718, RudyTygrysek, domiii, Madlene.:), Renka88, M+M+?, wiewiórka17, kleo2426, muminka83, edyś, baassiia, Martita88, Lucky, d'nusia, Lilou1984, alinalii, Karka, foxica, nataliano, skowroneczka87, Kajola, Teresa1992, She86, salomea, Izoleccc, perła ziemi, Falon, uska31, Mietka 30:), Kate84, Malina81, Hannia123, Czarodziejka87, Love_life, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Amarylis ja puki co mam zamiar używać rożek kocyki albo śpiworek, mam też jeden otulacz. Puki co kupiłam same prześcieradełka a na jesień mam zamar kupić z 2 komplety pościeli z ochraniaczem bo teraz nie mam zamiaru go używać
Amarylis, Love_life lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mega Wam DZIĘKUJĘ za pomoc
bo naprawde już wczóraj zgłupiłama. Mam narazie rożek i kocyk więc dokupię jeszcze po drugiej sztuce i pewnie śpiworek no i z tą pościelą to pewnie też kupię jeden komplet ale narazie nie będe używała w takim razie, dzięki jeszcze raz
jak dobrze Was mieć
Lilou1984 lubi tę wiadomość