X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeszcze raz poprosze o.instrukcje jak dolaczyc do grupy na facebooku.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Dziewczyny, jeszcze raz poprosze o.instrukcje jak dolaczyc do grupy na facebooku.

dodać mnie do znajomych tu na forum i potem wysłać mi swojego maila :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est i Vincent dodałyście mi wiele otuchy, bo bardzo się boje porodu, ale teraz w sumie już nie tak bardzo ;) Dziękuje <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 16:09

Vincent, Est lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    dodać mnie do znajomych tu na forum i potem wysłać mi swojego maila :)

Wyslalam zaproszenie. Teraz musze poczekac az potwierdzisz i przeslac mail, tak?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam tak zostalo mam kilka stron do 2000 a do tego jutro pelnia wiec moje drogie panie prosze sie szykowac do dnia zero :D

nataliano, Magda lena, Madlene.:), edyś, Kate84, Love_life lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Powiem wam tak zostalo mam kilka stron do 2000 a do tego jutro pelnia wiec moje drogie panie prosze sie szykowac do dnia zero :D

o tym samym pomyślałam - kilka stron i trzeba jechać dalej z porodami :)

Madzialena90, foxica, Kate84 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii- ja też wysłałam zaproszenie :)

Kate84- dzięki :) ja w końcu zamówiłam lasagne a to tlyko dlatego,że któraś z Was tu ostatnio na forum napisała,że lasagne jej dochodzi w piekarniku i od tej pory za mną chodziła, jak zobaczyłam w menu ze pizzeria ma ją na stanie to się od razu zdecydowałam, przywieźli ogromną porcję, zjadłam połowe, drugą zjem na kolację albo zostawię mężowi na jutro jak z pracy wróci, on strasznie lubi tkaie rzeczy.

Vincent piękny poród, tez bym chciała żeby już było za mną...

Vincent, muminka83 lubią tę wiadomość

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jeszcze jedno -wiem,że Wy ten etap macie już dawno za sobą chyba ja dopiero ze względów finansowych teraz kupowałam prawie wszystko i nie kupiliśmy wczoraj z Mężem pościeli bo się pogubiliśmy w tym wszystkim, osobno są wiadomo te kilkuelementowe zestawy pościeli, osobno kołderki, niektórzy kupuja śpiworki..całkiem zgłupiałam..za dużo tego jest chyba :)

czy powinnam kupić 2 kompelty tych kilkuelementowych poscieli i do tego 2 kołdry? a jeśli kilkuelementowe to na ile elementów brałyście? ja w tym centrum niemowlęcym wczoraj zgłupiałam i narazie nic nie kupiłam. Help :)

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis ja pisałam o lasagne :D była pyszna i podobnie jak u Ciebie obydwoje z mężem uwielbiamy wszelkie dania z makaronu.

Co do pościeli to ja mam tak : jedeb komplet kołdra+poduszka. Do tego mam 3 poszewki 3 elementowe czyli pościel, poszewka na podusie i ochraniacz. Kupiłam też 3 prześcieradła.

Śpiworka nie kupowałam. Mam jeden większy od siostry w spadku. Ponadto mam rożek i 3 kocyki :)

Amarylis lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam narazie: 2 prześcieradła i rożek. Mam rownież kołderkę i płaską podusię, ale to radę używać pózniej jak podrośnie.
    Do tej kołderki i podusi mam narazie 1 zestaw poszewek i ochraniacz.
    Ochraniacz mam zamontowany.

• salomea Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w sumie 3-4 kocyki, 4 rożki i 2 śpiworki. Pościel szyje mi szwagierka, ale nie wiem czy zdąży do narodzin :) Z tego co ja słyszałam od siostry i innych młodych matek, pościel (poduszka + kołderka) kompletnie nie przydają się w pierwszych miesiącach. Noworodek nie powinien spać na poduszce z powodu ryzyka uduszenia, z tego samego względu nie wolno przykrywać dziecka kołderką, bo może zakryć sobie nią twarz.
    Podobno na początku najlepiej sprawdzają się właśnie kocyki, rożki i otulacze :)

Amarylis, muminka83 lubią tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na kebaba ;-)
    A jutro gotuje spaghetti.
    Włosy pofarbowane brwi zrobione, wieczorem jeszcze ogarnę pazurki i jestem gotowa na wielki dzień ;-)

Madzialena90, Magda lena, Amarylis, muminka83, edyś, Martita88, d'nusia, Lilou1984, Karka, Izoleccc, Kate84, Hannia123, Love_life lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis, ja mam kołderkę i podusię, których będę używać dopiero około roku, do tego pościel i ochraniacz (który już zamontowałam), 2 prześcieradła. Jak zacznę już korzystać z pościeli, to oczywiście dokupię drugi komplet na zmianę. Teraz kupiłam dlatego, że chciałam dopasować do ochraniacza i prześcieradełka na przewijak, taki kolorystyczny komplet. Poza tym wszystkim mam 2 rożki, w których będzie Maluszek spał na początku i na póżniej mam 2 śpiworki.

• Est Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Est i Vincent dodałyście mi wiele otuchy, bo bardzo się boje porodu, ale teraz w sumie już nie tak bardzo ;) Dziękuje <3

Cieszę się :-)

Madlene.:) lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis u mnie sprawdza się rożek (choc częściej owijam lub przykrywam malego pielucha bawełnianą, bo jest mu chłodniej) + dwa kocyki. Jakos mam wrażenie, że na spiworek jest za mały

Amarylis, Love_life lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój synek, drogie Ciocie, waży już prawie 2,5 kg :-)

Madzialena90, Miśken90, Magda lena, Mania1718, RudyTygrysek, domiii, Madlene.:), Renka88, M+M+?, wiewiórka17, kleo2426, muminka83, edyś, baassiia, Martita88, Lucky, d'nusia, Lilou1984, alinalii, Karka, foxica, nataliano, skowroneczka87, Kajola, Teresa1992, She86, salomea, Izoleccc, perła ziemi, Falon, uska31, Mietka 30:), Kate84, Malina81, Hannia123, Czarodziejka87, Love_life, krówka_muffka lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    A mój synek, drogie Ciocie, waży już prawie 2,5 kg :-)

bardzo się cieszę :) niech rośnie jak na drożdżach ;D

Est lubi tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis- ja nie będę używała pościeli.
    Mam:
    rożek
    śpiworek
    kilka kocyków

jak mi zabraknie to dokupię to co będzie się najlepiej sprawdzało :)

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis ja puki co mam zamiar używać rożek kocyki albo śpiworek, mam też jeden otulacz. Puki co kupiłam same prześcieradełka a na jesień mam zamar kupić z 2 komplety pościeli z ochraniaczem bo teraz nie mam zamiaru go używać :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mega Wam DZIĘKUJĘ za pomoc :) bo naprawde już wczóraj zgłupiłama. Mam narazie rożek i kocyk więc dokupię jeszcze po drugiej sztuce i pewnie śpiworek no i z tą pościelą to pewnie też kupię jeden komplet ale narazie nie będe używała w takim razie, dzięki jeszcze raz :) jak dobrze Was mieć :)

Lilou1984 lubi tę wiadomość

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
‹‹ 1989 1990 1991 1992 1993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ