Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasmira - trzymam kciuki
Za szybki poród i w ogóle
:*
Lucky lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Kasmira Kciuki mocno zaciśnięte &&&&&&&
Domiii Od kiedy masz te wszystkie bóle?
Bo moja ciąża też przebiega książkowo i tylko w 35tc miałam 4-dniowy kryzys ze spojeniem łonowym. A teraz jedynie jak wstaję to pobolewa ale delikatnie. Żadnych oznak zbliżającego się porodu nie widzę a owulację miałam najpóźniej w 13dc. Też nie chciałabym rodzić 4-kilowego słoniątka
No to wierzę, że pełnia przyciągnie u nas kilka cudownych bobaskówLucky lubi tę wiadomość
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
Dzien dobry
Zaczynam 36tc, jakaś taka 'dorosła ' sie czuje ciążowochociaż wiecznie w tyle z lutowo-marcowymi koleżankami
Bardzo jestem ciekawa czy pełnia przyciągnie dzieciaczki, ale ostatnio taki był wysyp maluchów, ze moze tylko Kasmira spełni przepowiednie pełni
Ja dzis na usg, trochę z niepokojem, bo corka na tym etapie zatrzymała sie z wagą co było wskazaniem do szybszego ciecia, ale moze synek nie pójdzie w ślady siostry, rusza sie cały czas dzielnie i intensywnie chociaż nie ma łatwo, bo brzuch niemal cały czas twardywaleczny chłopak
Trzymam kciuki za wizyty, porody i miłe chwile z juz narodzonymi
Co do karmienia i przewijania.... To ja uważam ze sen jest najważniejszy, a dziecko samo da znać czego potrzebuje. Wyjątkiem są nieliczne maluszki, które potrafią spać godzinami, słabo przybierają na wadze, no i podobno wcześniaczków tez trzeba szczególnie obserwować czy sie najadają
Miłego dnia kobietkiCzarodziejka87, Mania1718, kleo2426, Kate84, edyś, d'nusia, muminka83, Madzialena90, Karolina@, RudyTygrysek, Hannia123, Karka lubią tę wiadomość
-
Witam sie w kolejnym tygodniu, byc moze ostatnim. Od rana Mala tak szaleje, ze prawie mam lzy w oczach. Tak mnie wszystko boli tam w srodku, kluje, ze wstac i chodzic nie moge. Niewiem czy sobie gdzies usiadla wygodnie na maminym pecherzu czy co, ale boli jak diabli.
Mania1718, kleo2426, Kate84, Magda lena, edyś, d'nusia, Love_life, Hannia123, Karka lubią tę wiadomość
-
skowroneczka przybij piątkę! Od paru dni jak mój Mały kręci głową to czuję NIESAMOWITY ból, jak by pęcherza..jakoś tak w środku, i nie jest to syczenie tylko płakać mi się chce i proszę go żeby przestał!Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Kasmira powodzenia, kciuki zaciśnięte i czekamy :-*
Dziewczyny gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni i życzę powodzenia na wizytach
My dziś też zaczynamy 39tc
Co do wybudzania w nocy ja nie mam zamiaru, no chyba że mała leciałaby z wagi, ale jeśli wszystko będzie ok to niech śpi sobie w spokoju i ja przy okazji teżMagda lena, Teresa1992, skowroneczka87, Madlene.:), Lilou1984, Kajola, edyś, Lucky, d'nusia, Kokaina, muminka83, Mania1718, Madzialena90, Falon, domiii, Czarodziejka87, Karolina@, RudyTygrysek, Mietka 30:), Hannia123, Malina81, Karka lubią tę wiadomość
-
Hej Kochane.
Dziś nawet dobrze spałam. Tylko 3 razy wstawałam na sikuDzięki Ci synku!
Jedyne co to w każdej pozycji wszystko mnie boli. Najlepiej niech ktoś przywiesi mnie do sufitu!!!
Pamiętajcie, że dziś jest pełnia księżyca!Także niech te nasze maleństwa, które są już gotowe do przyjścia na świat, pakują się i powoli niech przecierają drogę
Miłego dnia. Powodzenia dla wizytujących!Kate84, baassiia, edyś, Lucky, Madzialena90, Falon, Hannia123, Malina81 lubią tę wiadomość
-
Hej witam sie w 37tc:D Mnie boli nie wiem czy krocze czy co jakas masakra a tak poza tym mam sluz brazowy gin mi mowila ze moze tez tak czop odchodzic;/
Magda lena, baassiia, Kajola, edyś, Kate84, Lucky, d'nusia, Mania1718, Madzialena90, Falon, Czarodziejka87, Karolina@, RudyTygrysek, kleo2426, Hannia123, Karka lubią tę wiadomość
-
dzień dobry !
mi według OM zostało niby 10 dniale tez coś czuje że to juz
mam dziwne bólechciałabym mieć to juz za sobą !
Kasmira, Trzymajcie się !!!baassiia, Kajola, Lucky, muminka83, edyś, Madzialena90, Falon, RudyTygrysek, Love_life, Hannia123, Malina81, Martita88, Karka lubią tę wiadomość
-
Heja ja juz odpessarowana , maly wazy 3200g, zdejmowanie bylo zdecydowanie przyjemniejsze niż zakładanie. Powiedziała ze duże dziecko i mogę jiz rodzic wiec pessar sciagnela wczesniej. To teraz czekamy
Magda lena, Kate84, Lucky, d'nusia, edyś, Kajola, She86, Madzialena90, Falon, Czarodziejka87, domiii, Karolina@, Lilou1984, RudyTygrysek, Love_life, Hannia123, Malina81, Martita88, Karka lubią tę wiadomość
-
kasieńka 1985 wrote:Heja ja juz odpessarowana , maly wazy 3200g, zdejmowanie bylo zdecydowanie przyjemniejsze niż zakładanie. Powiedziała ze duże dziecko i mogę jiz rodzic wiec pessar sciagnela wczesniej. To teraz czekamy
No waży godnie, to moja chyba jeszcze tyle nie mafajnie, że tak dobrze zniosłaś zdejmowanie
-
Kasiu no to jeszcze 2 tygodnie i możesz rodzić!
Mi dokładnie zdjęli pessar tego samego dni co u Ciebie (35+5). Miałam urodzić w ciągu 2 tyg. Chodzę już tak prawie 4 tygodnie... Ehh.
Ale Twój maluch faktycznie bardzo duży!!!!! Mój w tym czasie ważył 2,7kg a i tak już jest bardzo duży! Oooj. Będziesz miała cc?
Dla mnie zdejmowanie było mniej przyjemne niż zakładanie brrrrrr. Pessar był tak przyssany w szyjkę, że lekarz musiał się zaprzeć żeby go wyjąćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 08:51
-
Kasmira, powodzenia!
O jeny jesteśmy w tym samym momencie ciąży, ale mój synuś musi jeszcze posiedzieć! I ja nie gotowa i mieszkanie, w którym remont ma się skończyć w dniu planowanego porodu. No zobaczymy, czy chłopak będzie grzeczny i posłucha rodziców! -
hejka dziewczyny.
Odnośnie karmienia i przebierania.
Jak Oliwierek się urodził w szpitalu ciągle zmieniałam pieluchy w ciągu dnia i nocy.
Położna jak to zobaczyła poradziła że jeśli się nie budzi z mokrą pieluchą to mam go nie przebierać bo to oznacza że jemu widocznie to nie przeszkadza a takie przebieranie może jedynie niepotrzebnie wybudzić.
Ja karmiłam od początku mm. Tu radziła to samo. Jeśli dziecku zapewnimy odpowiednią ilość kalorii w ciągu dnia to jeśli się nie budzi na jedzenie to go nie budzić oczywiście obserwując wagę dziecka.
Oliwier zasypiał zawsze max 19 i spał do 5-6 rano. Od urodzenia. Następnie posiłki miał co 3-3,5 h.
Przybierał na wadze odpowiednio. Nie miał kolek. Spał.
Ciekawe jaka będzie Judzia. Bo przecież każde dziecko jest innea dwa razy tyle szczęścia w pigułce może się nie zdarzyć
no ale kto jak nie my damy radę
Za rodzące trzymam kciuki nie ma znaczenia którą częścią ciała najważniejsze że będzie zdrowe i po drugiej stronie brzuszkaKate84, Love_life, Malina81 lubią tę wiadomość
-
Magda lena wrote:Kasiu no to jeszcze 2 tygodnie i możesz rodzić!
Mi dokładnie zdjęli pessar tego samego dni co u Ciebie (35+5). Miałam urodzić w ciągu 2 tyg. Chodzę już tak prawie 4 tygodnie... Ehh.
Ale Twój maluch faktycznie bardzo duży!!!!! Mój w tym czasie ważył 2,7kg a i tak już jest bardzo duży! Oooj. Będziesz miała cc?
Dla mnie zdejmowanie było mniej przyjemne niż zakładanie brrrrrr. Pessar był tak przyssany w szyjkę, że lekarz musiał się zaprzeć żeby go wyjąć
nie będzie cesarki poród naturalny, tylko nie bedzie mnie przetrzymywać długo bo ostatnio miałam zagrożenie życia i transfuzje krwi bo szyjka pękła przy porodzie syn miał 4 kg a oni ładowali we mnie oxy i kazali rodzić naturalnie syna więc przy takiej wadze szyjka pekła i ledwo mniwe odratowali teraz powiedziała że nie dopuści żeby było tak duże dziecko i kładzie mnie w szpitalu wcześniej