Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Domiii Ogromne gratulacje !!! Jestem pełna podziwu dla Ciebie, że tak Wam ładnie poszło
Vira Ja też jestem z tych nieliczącychmój skarb jest bardzo ruchliwy- wczoraj w ciągu 30min zapisu ktg odnotowaliśmy: 53 ruchy w 20 min i 10 min czkawki, myślałam że mi palec odpadnie od naciskania tego przycisku na pilocie
ksanka lubi tę wiadomość
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
nick nieaktualny
-
Gratulacje dla nowych MAM
u mnie jeszcze miesiąc... gdzie to do Wielkiego Czwartku.. ho hoo..!! ale doczekać się nie mogę
i jak patrzę na zdjęcia które wrzucają dziewczyny to aż oczy mi się świecą
Dziewczyny kupowałyście pościel do wózka? Bo tak szukam i szukam, sama nie wiem co zrobić. Z miesięcznym dzieciątkiem będziecie chodzić na spacery? w sumie w maju czymś dziecko przykryć trzeba, więc kołderka powinna być ok? jakie jest Wasze zdanie? -
TaRRa wrote:Gratulacje dla nowych MAM
u mnie jeszcze miesiąc... gdzie to do Wielkiego Czwartku.. ho hoo..!! ale doczekać się nie mogę
Dziewczyny kupowałyście pościel do wózka? Bo tak szukam i szukam, sama nie wiem co zrobić. Z miesięcznym dzieciątkiem będziecie chodzić na spacery? w sumie w maju czymś dziecko przykryć trzeba, więc kołderka powinna być ok? jakie jest Wasze zdanie?
Ja do wozka kupilam kocyk minky z podusia.
-
TaRRa wrote:Gratulacje dla nowych MAM
Dziewczyny kupowałyście pościel do wózka? Bo tak szukam i szukam, sama nie wiem co zrobić. Z miesięcznym dzieciątkiem będziecie chodzić na spacery? w sumie w maju czymś dziecko przykryć trzeba, więc kołderka powinna być ok? jakie jest Wasze zdanie?
Zamierzam chodzić z dzieckiem na spacery już po wyjściu z szpitala. Tak chodziłam z pierwszym dzieckiem.
Kupiłam jeden rożek - zastąpi mi prześcieradełko i pościel minky - kołderka jedna cieplejsza druga lżejsza plus na podusia ale ona to na potem.TaRRa lubi tę wiadomość
-
mi również gin nic nie mówił o liczeniu ruchów , my nie mamy problemów z tym bo mała jest aktywna i czuję ją non stop
a co do kołderki do wózka , to ja również mam kolderke minky kupionąTaRRa lubi tę wiadomość
-
Ja oprócz łóżeczka, kupiłam do sypialnie używaną kołyskę i w zestawie miałam juz płaską poduszeczkę i kołderkę. Ona jest dużo mniejsza niż ta to łóżeczka, więc jak coś nada się do wózka.
No ale jakbym jej nie miała, to używałabym po prostu jakiegoś kocyka lub w razie zimniejszych dni śpiworka, bo dostałam kilka używanych.
A no i spacery chce zacząć od razupewnie z 2-3 dni po wyjściu ze szpitala, bo trzeba też wsiąść się za zrzucanie ciążowych tłuszczów a i dla dzidka takie słoneczko jest zbawienne:D
TaRRa lubi tę wiadomość
-
Domiii serdeczne gratulacje
Piękna waga synka
Wzruszam się niesamowicie jak czytam o kolejnym dzidziusiu witanym przez marcóweczki
Ja jestem juz po wizycie z położnąByła w szoku ze wyniki są raz dobre raz zle. Jej z piątku były bardzo wysokie i nie rozumie sama skąd te wahania. Dobrą wiadomością jest to ze synek siedzi bardzo nisko w kanale rodnym i przez macanki czuła tylko końcówkę główki. Ciśnienie miałam trochę wysokie wiec widzimy się za tydzień znowu. Gdyby jednak synek nie miał ochoty wychodzić jesteśmy umówieni na 16 marca w skończonym 41 tc na indukcje porodu. Mam nadzieję że zawitam tam wcześniej.
Est, d'nusia, TaRRa, ksanka, Hannia123, Czarodziejka87, Love_life lubią tę wiadomość
[/link]
-
skowroneczka87 wrote:Wlasnie wyczytalam na stronie swojego szpitala, ze od wczoraj zakaz odwiedzin. Nic tylko rodzic teraz, tym bardziej, ze maz mialbyc ze mna. Zalamka.
Skowroneczko, nie załamuj się. Często w szpitalach jest tak, że zakaz odwiedzin obowiązuje, ale porody rodzinne sąDopytaj.
-
Dziękuję za podpowiedzi
czyli dokupię sobie zestaw pościeli, jeden niech będzie, kocyki jakieś mam, i 2 śpiworki
ok, czyli prawie jestem gotowa. Czekam na falbankę do łóżeczka i rożek ale coś pocztex nawala, ma czas do końca dnia ! Chyba, że drogę do Rzeszowa nie może znaleźć..
Jak polecacie tak zrobię, spacery najszybciej --> zaraz po wyjściu ze szpitala !! Więc czekam na wiosnę -
A ja się dziś witam w 37 tygodniu, jeszcze tydzień i ciąża donoszona
W poniedziałek mam wizytę i będzie pobierany wymaz na GBS.
Zostało mi do zrobienia jedno pranie ale muszę czekać na paczkę od mamy bo tam są same ciemne ciuszki która akurat dopełnią mi pralkę
W paczce też będzie farba do włosów dla mnie więc w końcu pofarbuje sobie włoski i chyba wybiorę się do fryzjera na małe cięcie
Dziś rano obudził mnie ból brzucha ale tak bardziej poniżej pępka, nawet nie mam pojęcia czy to skurcz, niedawno zabolało mnie tak drugi raz ale wiem że teraz wszelkie bolączki się zacznąbaassiia, Madzialena90, Czarodziejka87, kleo2426, Love_life, Kajola, Mania1718, Falon, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość
-
ja co do spacerów to raczej ,nie wcześniej jak tydzień po wyjściu ze szpitala , a wcześniej wentylowanie zrobię ;0
Hannia123, Love_life lubią tę wiadomość
-
alinalii wrote:ja co do spacerów to raczej ,nie wcześniej jak tydzień po wyjściu ze szpitala , a wcześniej wentylowanie zrobię ;0
Ja podobnie. W zależności od pogody, ale zaczynałam od werandowania i teraz też tak zrobię, a po kilku dniach dopiero spacer. Jak będzie bardzo zimno to min. tydzień na pewno będzie werandowania. Poza tym ja sama ze sobą zaraz po powrocie ze szpitala nie czułam się gotowa na spacery...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 12:50
alinalii lubi tę wiadomość