Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a jak podchodzicie do tematu "Pasu poporodowego"? Jest on potrzebny, skuteczny, bezpieczny, jak macie jakieś informacje to bardzo proszę
Ja dosyć dużo przytyłam w ciąży, ale właściwie większość to brzuch, i się zastanawiam czy taki pas pomoże brzuszkowi się zmniejszyć, a nie znam nikogo kto go stosował.
-
Madlene.:) wrote:Dziewczyny a jak podchodzicie do tematu "Pasu poporodowego"? Jest on potrzebny, skuteczny, bezpieczny, jak macie jakieś informacje to bardzo proszę
Ja dosyć dużo przytyłam w ciąży, ale właściwie większość to brzuch, i się zastanawiam czy taki pas pomoże brzuszkowi się zmniejszyć, a nie znam nikogo kto go stosował.
Ja w pierwszej ciąży zaniedbałam brzuszek po cc. Lekarza proponowali że warto po 4-5 tygodniach zaopatrzyć się w niego jak wszystko się wygoi. Chodzi się w nim nie cały dzień ale kilka godzin dziennie np. 2 h chodzisz i 3-4 masz bez niego. Brzuszek łatwiej się wprowadza na swoje msc. Ja to zaniedbałam i nie mając ciąży ustępowali mi miejsca na poczcie jeszcze 2 lata temu to sobie wyobraź jaka siaraMadlene.:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA powiedzcie, jesli siarka zaczyna leciec, bo mi od niedawna, to tez w takich mikro porcjach, tylko po kropelce? I moze to glupie pytanie, ale jakos szczegolnie powinnam teraz dbac o piersi? Albo pic jakies bawarki zaboboniale, czy tam inne ziolka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 13:21
-
Ja dostałam od siostry męża (ona ma bliźniaczki + jedno). Jest fizjoterapeutką, więc myslę, że jakby był szkodliwy, to by nie używała. Z tym, że tego pasu nie wolno używać zaraz po porodzie. Chyba po około 4-6 tygodniach można zacząć.
Ona ma bardzo płaski brzuch teraz, ale jest też bardzo szczupła. Wiem, że chodziła też na zabiegi bańką chińską, więc ciężko stwierdzić co bardziej pomogłoMadlene.:) lubi tę wiadomość
-
saya16 wrote:A powiedzcie, jesli siarka zaczyna leciec, bo mi od niedawba, to tez w takich mikro porcjach, tylko po kropelce? I moze to glupie pytanie, ale jakos szczegolnie powinnam terqz dbac i piersi? Albo pic jakies bawarki zabobobiale, czy tam inne ziolka?
z dnia na dzień jest chyba troszkę więcej
saya16 lubi tę wiadomość
-
Z FB info
U nas było trochę zawirowań, od 6 miałam mega skurcze ale o 6:40 nagle małej zaczęło tętno bardzo spadać, w sekundę podjęli decyzję o cc, milion ludzi, milion lekarzy, ja w ryk bo to zaskoczenie a chciałam tak bardzo SN, M w panice. Przez to, że tak szybko to pod narkoza... Na szczęście z małą wszystko ok 10 pkt, ale jeszcze dokładnie nie wiem ile waży i mierzy bo jesteśmy na jakiejś intensywnej bo ja źle się czuję, a mała wciąż ze mną
Podam wszystko jak pojedziemy na poporodowy i czegoś się dowiem. W każdym razie nie było na szczęście żadnego niedotlenienia, dzięki Bogu za szybką reakcję położnej i całego personelu! Mała jest cudna, zdrowa i jest całym moim światem! Choć mam doła ze względu na cc, przecież po roku chciałam drugie, do tego mega ból, dłuższe dochodzenie do siebie itp no ale muszę się z tym pogodzić i cieszyć się, że jej nic nie jest. W końcu to ona najważniejsza. Wiem tylko, że niestety mocno mnie cieli i baaardzo boliHannia123, M+M+?, domiii, RudyTygrysek, motylek1909 lubią tę wiadomość
-
Madlene.:) wrote:Dziewczyny a jak podchodzicie do tematu "Pasu poporodowego"? Jest on potrzebny, skuteczny, bezpieczny, jak macie jakieś informacje to bardzo proszę
Ja już tydzień po cc nosiłam, w brzuszek jest już taki jak przed ciążą. Zresztą ja mam już w sumie -2kg w stosunku do wagi sprzed ciąży, więc pozostała mi walka z rozciągniętą skórą i z dwoma rozstępamiM+M+?, Madlene.:) lubią tę wiadomość
-
M+M+? wrote:Fajny dzień na poród. Dziś imieniny mojego M = Maciej. Osobiście uważam, że to najpiękniejsze imię na świecie, może dlatego że po 18 latach ciągle jestem w moim Maćku zakochana po uszy... Najchętniej dałabym tak na imię synkowi, ale wiem że to nie jest dobry pomysł.
Pomimo fajnej daty mój mały ma wciąż zakaz wychodzenia! Zresztą u mnie nie ma żadnych symptomów zbliżającego się porodu, więc dzieciak usłuchany
Ja tez mam meza Macieja!!!wow 18 lat gratulacje!
M+M+? lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Hannia123 wrote:Znalazłam na fb, choć w tych setkach komentarzy i ilości wydarzeń, to coraz trudniej mi się odnaleźć
Też właśnie dla mnie ten FB to trochę upierdliwy, jak nie skomentuje wątku, to nie dostaje powiadomień i nie wiem co się dzieje
Też część osób zamiast odpowiadać pod komentarzem, to jakby dodaje pod głównym wątkiem i nie wiadomo czego komentarz się tyczy ;/ ogólnie chaosHannia123, edyś lubią tę wiadomość
-
ja też sie jakoś gubię w tych komentarzach na FB , wolę tutaj pisać
baassiia, M+M+?, Hannia123, Love_life, She86 lubią tę wiadomość
-
MeAmerie wrote:Ja już tydzień po cc nosiłam, w brzuszek jest już taki jak przed ciążą. Zresztą ja mam już w sumie -2kg w stosunku do wagi sprzed ciąży, więc pozostała mi walka z rozciągniętą skórą i z dwoma rozstępami
Przywracasz mi nadzieję, że jakoś przetrwam to cc.
-
nick nieaktualnyMadlene.:) wrote:Moja koleżanka też urodziła dzięki balonikowi, długo długo nic, a po założeniu balonika o 20, urodziła o 4 rano
Love_life, Madlene.:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypap86 wrote:Ciri czy ja dobrze pamietam,ze u Ciebie tez nadcisnienie? Czemu Ci wywoluja porod? Pozdrawiam serdecznie bo mieszkam na Pradze i macham Ci wirtualnie przez okienko w praski.
ja akurat nie bede tsm rodzila ale kolezanka nakies 2tyg temu byla bardzo zadowolona.
-
M+M+? wrote:Jesteśmy licealną miłością, no i niestety stuknęło nam już 35 lat...
Oj tam niestetyWłaśnie piękne jest, że tyle lat, a nadal iskrzy między Wami
Ja z moim M. jesteśmy razem 16 lat, a my poznaliśmy się na studiachI też jest ciepło i iskrzy
, a teraz "przebieramy razem nogami " czekając na dzidziusia jak młode małżeństwo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 13:58
M+M+?, Love_life, Mania1718, ksanka, muminka83, edyś, Czarodziejka87, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Ale dzis pieknie swieci sloneczko zaraz sie zabieram za szarlotke a pozniej szkola mozliwe ze ostatnie zajecia?
Ja na tym fejsie tez sie gubie
Mania1718, alinalii, Hannia123 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :*