SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak podchodzicie do tematu "Pasu poporodowego"? Jest on potrzebny, skuteczny, bezpieczny, jak macie jakieś informacje to bardzo proszę :) Ja dosyć dużo przytyłam w ciąży, ale właściwie większość to brzuch, i się zastanawiam czy taki pas pomoże brzuszkowi się zmniejszyć, a nie znam nikogo kto go stosował.

28whyx8d41olhvnv.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Dziewczyny a jak podchodzicie do tematu "Pasu poporodowego"? Jest on potrzebny, skuteczny, bezpieczny, jak macie jakieś informacje to bardzo proszę :) Ja dosyć dużo przytyłam w ciąży, ale właściwie większość to brzuch, i się zastanawiam czy taki pas pomoże brzuszkowi się zmniejszyć, a nie znam nikogo kto go stosował.

Ja w pierwszej ciąży zaniedbałam brzuszek po cc. Lekarza proponowali że warto po 4-5 tygodniach zaopatrzyć się w niego jak wszystko się wygoi. Chodzi się w nim nie cały dzień ale kilka godzin dziennie np. 2 h chodzisz i 3-4 masz bez niego. Brzuszek łatwiej się wprowadza na swoje msc. Ja to zaniedbałam i nie mając ciąży ustępowali mi miejsca na poczcie jeszcze 2 lata temu to sobie wyobraź jaka siara :P

Madlene.:) lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie, jesli siarka zaczyna leciec, bo mi od niedawna, to tez w takich mikro porcjach, tylko po kropelce? I moze to glupie pytanie, ale jakos szczegolnie powinnam teraz dbac o piersi? Albo pic jakies bawarki zaboboniale, czy tam inne ziolka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 13:21

• baassiia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam od siostry męża (ona ma bliźniaczki + jedno). Jest fizjoterapeutką, więc myslę, że jakby był szkodliwy, to by nie używała. Z tym, że tego pasu nie wolno używać zaraz po porodzie. Chyba po około 4-6 tygodniach można zacząć.

Ona ma bardzo płaski brzuch teraz, ale jest też bardzo szczupła. Wiem, że chodziła też na zabiegi bańką chińską, więc ciężko stwierdzić co bardziej pomogło :)

Madlene.:) lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saya16 wrote:
    A powiedzcie, jesli siarka zaczyna leciec, bo mi od niedawba, to tez w takich mikro porcjach, tylko po kropelce? I moze to glupie pytanie, ale jakos szczegolnie powinnam terqz dbac i piersi? Albo pic jakies bawarki zabobobiale, czy tam inne ziolka?
    U mnie rano jest coś tam zaschnięte (ale nie mam plam na staniku), ale jak np. przycisnę brodawkę to zawsze coś tam skapnie :) z dnia na dzień jest chyba troszkę więcej :)

saya16 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia urodzila. Jakies komplikacje wyniknely, ale obie sa cale i zdrowe. Czekamy dalej na wiesci.

baassiia, She86, Hannia123, Czarodziejka87, ksanka, M+M+?, d'nusia, Madzialena90, Mania1718, Izoleccc, motylek1909, Kate84 lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Kasia urodzila. Jakies komplikacje wyniknely, ale obie sa cale i zdrowe. Czekamy dalej na wiesci.

Pisała na fb?

1usai09khne0c7t3.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z FB info :)

U nas było trochę zawirowań, od 6 miałam mega skurcze ale o 6:40 nagle małej zaczęło tętno bardzo spadać, w sekundę podjęli decyzję o cc, milion ludzi, milion lekarzy, ja w ryk bo to zaskoczenie a chciałam tak bardzo SN, M w panice. Przez to, że tak szybko to pod narkoza... Na szczęście z małą wszystko ok 10 pkt, ale jeszcze dokładnie nie wiem ile waży i mierzy bo jesteśmy na jakiejś intensywnej bo ja źle się czuję, a mała wciąż ze mną
    Podam wszystko jak pojedziemy na poporodowy i czegoś się dowiem. W każdym razie nie było na szczęście żadnego niedotlenienia, dzięki Bogu za szybką reakcję położnej i całego personelu! Mała jest cudna, zdrowa i jest całym moim światem! Choć mam doła ze względu na cc, przecież po roku chciałam drugie, do tego mega ból, dłuższe dochodzenie do siebie itp no ale muszę się z tym pogodzić i cieszyć się, że jej nic nie jest. W końcu to ona najważniejsza. Wiem tylko, że niestety mocno mnie cieli i baaardzo boli

Hannia123, M+M+?, domiii, RudyTygrysek, motylek1909 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja już tydzień po cc nosiłam, w brzuszek jest już taki jak przed ciążą. Zresztą ja mam już w sumie -2kg w stosunku do wagi sprzed ciąży, więc pozostała mi walka z rozciągniętą skórą i z dwoma rozstępami ;)

M+M+?, Madlene.:) lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam na fb, choć w tych setkach komentarzy i ilości wydarzeń, to coraz trudniej mi się odnaleźć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 13:41

baassiia lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Fajny dzień na poród. Dziś imieniny mojego M = Maciej. Osobiście uważam, że to najpiękniejsze imię na świecie, może dlatego że po 18 latach ciągle jestem w moim Maćku zakochana po uszy... Najchętniej dałabym tak na imię synkowi, ale wiem że to nie jest dobry pomysł.
    Pomimo fajnej daty mój mały ma wciąż zakaz wychodzenia! Zresztą u mnie nie ma żadnych symptomów zbliżającego się porodu, więc dzieciak usłuchany :-)

Ja tez mam meza Macieja!!! :) wow 18 lat gratulacje!

M+M+? lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Znalazłam na fb, choć w tych setkach komentarzy i ilości wydarzeń, to coraz trudniej mi się odnaleźć :)

Też właśnie dla mnie ten FB to trochę upierdliwy, jak nie skomentuje wątku, to nie dostaje powiadomień i nie wiem co się dzieje :/

Też część osób zamiast odpowiadać pod komentarzem, to jakby dodaje pod głównym wątkiem i nie wiadomo czego komentarz się tyczy ;/ ogólnie chaos :P

Hannia123, edyś lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Pisała na fb?

Tak. W watku relacje z porodowki, w odp do tego co pisala wczesniej, ze odeszly jej wody.

Hannia123 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też sie jakoś gubię w tych komentarzach na FB , wolę tutaj pisać ;)

baassiia, M+M+?, Hannia123, Love_life, She86 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Ja tez mam meza Macieja!!! :) wow 18 lat gratulacje!

Jesteśmy licealną miłością, no i niestety stuknęło nam już 35 lat...

Love_life, ksanka, muminka83, edyś, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Ja już tydzień po cc nosiłam, w brzuszek jest już taki jak przed ciążą. Zresztą ja mam już w sumie -2kg w stosunku do wagi sprzed ciąży, więc pozostała mi walka z rozciągniętą skórą i z dwoma rozstępami ;)

Przywracasz mi nadzieję, że jakoś przetrwam to cc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka też urodziła dzięki balonikowi, długo długo nic, a po założeniu balonika o 20, urodziła o 4 rano :)
    Noestety u mnie tak slodko nie bylo ale jest rozwarcie wiec jakby co do oksytocyny przygotowana jestem.

Love_life, Madlene.:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Ciri czy ja dobrze pamietam,ze u Ciebie tez nadcisnienie? Czemu Ci wywoluja porod? Pozdrawiam serdecznie bo mieszkam na Pradze i macham Ci wirtualnie przez okienko w praski. :) ja akurat nie bede tsm rodzila ale kolezanka nakies 2tyg temu byla bardzo zadowolona.
    Wlasnie z powodu nadcisnienia ze bez sensu stresowac mnie i mala i faszerowc lekami, ze do domu to mnie przed porodem nie wypuszcza a ze w calej ciazy nie mialam w ogole skurczy to malo prawdopodobne ze dostane jakies wiec przygotujemy szyjke do porodu zeby bylo latwiej i szybciej.

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Jesteśmy licealną miłością, no i niestety stuknęło nam już 35 lat...

Oj tam niestety :) Właśnie piękne jest, że tyle lat, a nadal iskrzy między Wami <3
    Ja z moim M. jesteśmy razem 16 lat, a my poznaliśmy się na studiach :) I też jest ciepło i iskrzy :) , a teraz "przebieramy razem nogami " czekając na dzidziusia jak młode małżeństwo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 13:58

M+M+?, Love_life, Mania1718, ksanka, muminka83, edyś, Czarodziejka87, Kate84 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzis pieknie swieci sloneczko zaraz sie zabieram za szarlotke a pozniej szkola mozliwe ze ostatnie zajecia? ;)
    Ja na tym fejsie tez sie gubie :/

Mania1718, alinalii, Hannia123 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
‹‹ 2021 2022 2023 2024 2025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ