X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Ja już tydzień po cc nosiłam, w brzuszek jest już taki jak przed ciążą. Zresztą ja mam już w sumie -2kg w stosunku do wagi sprzed ciąży, więc pozostała mi walka z rozciągniętą skórą i z dwoma rozstępami ;)

a ile przytyłaś łacznie w ciąży??? jeśli można wiedzieć...

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nadal 24kg na plusie . Przez dwa tygodnie waga stoi w miejscu.
    Mąż zabrał mnie na chińską i skomentował ze czuję że to ostatni raz przez najbliższe kilka miesięcy jeśli będę kp. Po wyjściu z restauracji mówi ze mały przez ten sos sweet chile będzie miał skośne oczy :D Najadlam się i mam lenia...

Kate gratulacje <3 Mimo komplikacji najważniejsze że jesteście obie całe i zdrowe :)

Love_life, Kate84 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • edyś Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, wszystko będzie dobrze. Szybko dojdziesz do siebie ;) Najważniejsze, że córcia już z Tobą, czego Ci serdecznie gratuluję. Trzymajcie się zdrowo <3

Kate84 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +18 kg, ale do TP jeszcze 29 dni...

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Gratulacje nowe mamusie!

Martita, Teresa jakie mialyscie cisnienie jak Wam wlaczyli dopegyt i jakie macie jak je stosujecie? Czy od razu Wam spadlo przy lekach czy chwile to trwalo? Czy lekarze cos Wam mowili o wywolywaniu porodu wczesniej? Moja pani doktor cos o tym wspomniala ale mysle,ze w szpitalu mnie przyjma i nie beda wywolywac tylko beda czekac i monitorowac sytuacje a to slaba opcja :/

Mi mimo leków ciśnienie nadal się waha i nie jest uregulowane. Moja dr powiedziała że jeśli do kolejnej wizyty nie urodzę (10 marca) to da skierowanie do szpitala na wywołanie mimo że termin mam wg OM na 21 marca

dqprwn15leplej5m.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj 5 marcówek się rozpakowało, dzisiaj już 3, ktoś jeszcze się pisze na dzisiaj?? ;)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie:
    Czy któraś z Was ma bóle kolan? Ja w nocy przez to spać nie mogę :/
    Mozna stosować jakies maści ?

• alinalii Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja +30 ;P brzmi to nie ciekawie , większość to woda , bo nie wyglądam az tak tragicznie , jak mówie komuś ze +30 to nikt mi nie wierzy ;P

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dopiero doczytałam!

Domiii wielkie gratulacje!!! Miłosz dzielny chłopak słusznej wagi! :) <3 no i Ty jesteś dzielna mama! Jak odpoczniesz to koniecznie opisz jak wyglądał poród ;)

dqprwn15leplej5m.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Ja mam +18 kg, ale do TP jeszcze 29 dni...

Ja mam +14, ale 4 to zachodząc miałam nadprogramowe, więc liczę, że do zrzutu +18...

1usai09khne0c7t3.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż u mnie w zeszły piątek było +20 kg zobaczymy w piątek ile dodatkowo przybyło...

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ten fB wkurza, znaleźć coś to muszę wszystko przeglądać pięć razy :)
    Kurcze z tego co widać każdy poród to zupełnie inna historia, zupełnie nic się nie można spodziewać. :)

Muminko ale teraz wyglądasz rewelacyjnie ciąży prawie w ogóle nie widać ;) Ale siara na pewno była heheh, no ciekawa jestem kiedy ja będę miała znowu płaski brzuch :P

28whyx8d41olhvnv.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za kolejną Marcową Mamę potrzebne: Paulina2344 napisała na fb:

Hej, rano wizyta u ginekologa, położnej. Ginekolog stwierdziła że czas porodu nie nastał i trzeba czekać. Wróciłam do domu później i jak mi wody zaczęły odchodzić, normalnie litrami z krwią. Obecnie leże na patologii i czekam na rozwój sytuacji. A jutro jak nic nie będzie to kroplowka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 14:56

ryjkek, Kajola, baassiia, M+M+?, She86, motylek1909 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    A ja mam pytanie:
    Czy któraś z Was ma bóle kolan? Ja w nocy przez to spać nie mogę :/
    Mozna stosować jakies maści ?

Danusia a pomysl o jakiejś opasce z gorczycy.

d'nusia lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinali Ja też tyle przytyłam ale mieszczę się jeszcze w rozmiar M więc chyba nie jest jeszcze tak najgorzej. Jedyne co mi się teraz w sobie nie podoba to moja okrągła buzia. A co ludzie mówią to mnie już nie obchodzi bo wcześniej mówili, że mogłabym przytyć bo jestem za chuda a jak przytyłam to komentują, że bardzo dużo przytyłam ;-) Niech się najpierw zdecydują a potem dopiero wypowiadają :-P

Przez ten wysyp dzieci zaczynam już panikować, że to za moment się i u mnie zacznie. Budzę się rano i pierwsze o czym myślę to czy dam radę...

Mania1718, alinalii lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Gratulacje nowe mamusie!

Martita, Teresa jakie mialyscie cisnienie jak Wam wlaczyli dopegyt i jakie macie jak je stosujecie? Czy od razu Wam spadlo przy lekach czy chwile to trwalo? Czy lekarze cos Wam mowili o wywolywaniu porodu wczesniej? Moja pani doktor cos o tym wspomniala ale mysle,ze w szpitalu mnie przyjma i nie beda wywolywac tylko beda czekac i monitorowac sytuacje a to slaba opcja :/

U mnie wygladało to tak że około 20tc jak miałam cisnienie 150/100 dali mi dopegyt na początku 2x 1 tab, cisnienie powoli spadało u mnie i tak co jakis podwyższali i teraz jestem na dawce 2x2 tab a cisnienie różne tak skaka od 130/80 do 150/85. U mnie o wywoływaniu wczesniej porodu nie było, żadnej mowy, mam się tylko wstawic do szpitala jak bede tydz po terminie. Ale to może dlatego, że mój lekarz uważa, że jak wszystkie badania są ok, przepływy i ktg w porządku to znaczy, że to ciśnienie wogóle nie oddziałuje na ciąże i dzidziusia.

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na + 32 kg a waga dalej się nie zatrzymała tylko rośnie :(

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola, ja ma tak samo.
    A bo te marcówki powariowały i postanowiły rodzić w lutym :-)

A mnie się wciąż wydawało, że to jeszcze tyle czasu... Chociaż chciałabym, aby najbliższy tydzień upłynął jak najszybciej, bo teraz tylko ciągle myślę, czy synek będzie zdrowy. Oswieję do końca ciąży.

Kajola lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mi ginka niby CC ustawiła na 23 marca a ja jestem prawie pewna że mój syn wczoraj jednak postanowił się przekręcić głową do dołu!
    Jestem ciekawa . okaże się we wtorek na wizycie. Chyba jak coś to odwola mi cesarke tak ?

Hannia123, Izoleccc lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dziewczyny a mi ginka niby CC ustawiła na 23 marca a ja jestem prawie pewna że mój syn wczoraj jednak postanowił się przekręcić głową do dołu!
    Jestem ciekawa . okaże się we wtorek na wizycie. Chyba jak coś to odwola mi cesarke tak ?

Jeśli to było jedyne wskazanie do cięcia, to na pewno odwoła :)

1usai09khne0c7t3.png
‹‹ 2022 2023 2024 2025 2026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ