Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
KTG monitoruje tętno dziecka, więc ciężko tu powiedziec, żeby kontrolowało łożysko tylko raczej to czy z dzidziusiem przez stare łożysko wszystko ok
bo na usg nic za wiele nie zobaczy innego jak tylko stare łożysko, a to już wiedziała. Jak to mój gin mówi to ktg robi sie po to, żeby sprawdzic czy dzidziusiowi dobrze w brzuszku
-
nick nieaktualnyfoxica wrote:Tak , mam dwa łóżeczka wstawiałam tu i na fb zdjęcie
generalnie pewnie na początku będę ich kładła do jednego zobaczę jak to bedzie, ale no przecież nie kupię jednego łóżeczka, jeszcze drugi syncio się obrazi i co mi by przyszlo z tego ;-P jakieś 10 min temu odebrałam telefon , że nasz kombajn (czyt. Wozek) jest juz do odbioru także to już będzie chyba wszystko
Love life zaszłaś w ciąże bez żadnych "wspomagaczy" ??
To straszne ale jak ja na pierwszym usg zobaczylam dwa pecherze, ale tylko w jednym było widac zarodek to modliłam się żeby w drugim się nie pojawił, o zgrozo ! Właśnie dostałam z liścia sama od siebie ! . Kiedyś zawsze marzyłam o bliźniakach , a jak na początku się dowiedziałam byłam zwyczajnie przerażona.
Czy którejś z Was w badaniu morfologii spadły płytki krwi ???
Mnie spadły. norma to 140 a ja mam 135. Ale lekarz nic nie kazał z tym robić na tym etapie ciąży.
-
baassiia wrote:Nie zawsze:/ Ja się zastanawiam, czy u mnie się coś nie podziało w tym temacie, bo po wczorajszym basenie przespałam całkiem nieźle noc, a dzisiaj już nie mam tych okropnych duszności
i jak chodzę to czuje nacisk tak nisko. Chodziaż tak na wygląd to nie ma zmian za bardzo, więc może tylko się jakoś przesunęło w środku
Masz rację, ze teraz to siedzenie na tykajacej bombie, niewiadomo co moze sie zadziać i kiedy dlatego sama jestem jakas niespokojna.
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
foxica wrote:Tak , mam dwa łóżeczka wstawiałam tu i na fb zdjęcie
generalnie pewnie na początku będę ich kładła do jednego zobaczę jak to bedzie, ale no przecież nie kupię jednego łóżeczka, jeszcze drugi syncio się obrazi i co mi by przyszlo z tego ;-P jakieś 10 min temu odebrałam telefon , że nasz kombajn (czyt. Wozek) jest juz do odbioru także to już będzie chyba wszystko
To straszne ale jak ja na pierwszym usg zobaczylam dwa pecherze, ale tylko w jednym było widac zarodek to modliłam się żeby w drugim się nie pojawił, o zgrozo ! Właśnie dostałam z liścia sama od siebie ! . Kiedyś zawsze marzyłam o bliźniakach , a jak na początku się dowiedziałam byłam zwyczajnie przerażona.
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
foxica wrote:Tak , mam dwa łóżeczka wstawiałam tu i na fb zdjęcie
Tak zaszlam bez wspomagaczy tylko u mnie w rodzinie od taty I mamy strony razem 4x blizniaki wiec duze prawdopodobienstwo.foxica lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
edyś wrote:Basiu czy Ty wspominałaś swojemu lekarzowi o porodach Twojej mamy?
Myślę, że póki jest przed TP, to nie jest rozstrzygnięte, ze ja też przenoszę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 19:16
-
Chodzi mi bardziej o problem z wyjściem na świat i niedotlenienie.
Jak ja wspominałam swojej gin o tym, że moja mama miała dwa problematyczne porody i że oba zakończyły się niekorzystnie dla mnie i mojego brata to jakoś za bardzo się nie przejęła. Za to jak wspomniałam położnej z SR o tym, to poradziła żeby koniecznie powiedzieć o tym lekarzowi na porodówce - że występuje obciążony wywiad. -
W sumie o tym nie miałam planów mówić. U mojej mamy z 1 ciążą, to była wina trochę personelu, bo mama "przechodziła" parte, bo nie wiedziała, że to już, a nikt jej rozwarcia nie sprawdzał (potem rodziła bez partych). Ja miałam 4,2 kg a poród poszedł szybko i bez komplikacji. Nie było problemów z zaklinowaniem itp. z siostrą poród po prostu trwał za długo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 19:30
-
No ja dostałam skierowanie do instytutu hematologii na badanie przeciwciał przeciwpłytkowych , wydaje mi się, że jest to ważne do cc krzepnięcia krwi, a ja od zawsze zmagam się z problemem takim jak samoistne siniaki , uda często mam w wielkich siniakach, a zapewniam , że nikt mnie nie bije
no nic będziemy badać lekarz wie co robi dyskutować nie będę
Love life to faktycznie , ale może przy drugiej ciąży , hmmm ???w ogóle to podziwiam za to , że tyle czasu wytrzymujesz nie znając płci, ale za to jaka niespodzianka czeka na dniach, niesamowite!
Love_life lubi tę wiadomość
-
baassiia wrote:W sumie o tym nie miałam planów mówić. U mojej mamy z 1 ciążą, to była wina trochę personelu, bo mama "przechodziła" parte, bo nie wiedziała, że to już, a nikt jej rozwarcia nie sprawdzał (potem rodziła bez partych). Ja miałam 4,2 kg a poród poszedł szybko i bez komplikacji. Nie było problemów z zaklinowaniem itp. z siostrą poród po prostu trwał za długo.
-
edyś wrote:U mnie właśnie w tym jest największa obawa - w zaklinowaniu, jak było u mojej mamy.
Lekarz prowadzący na zwykłej wizycie raczej nie stwierdzi czy dasz radę SN, miednica się przed samym porodem potrafi rozszerzyć, no chyba, że waga dziecka lub/i główka bardzo duża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 19:50
-
dziewczyny jakąs godzine temu jak sikałam i się wycierałam na papierze zauważyłam troszkę krwi , oczywiście potem monitorowałam co i jak,
ale puki co czysto , moze akcja się rozpoczyna , moze czop? nie wiem sama