X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KTG monitoruje tętno dziecka, więc ciężko tu powiedziec, żeby kontrolowało łożysko tylko raczej to czy z dzidziusiem przez stare łożysko wszystko ok :) bo na usg nic za wiele nie zobaczy innego jak tylko stare łożysko, a to już wiedziała. Jak to mój gin mówi to ktg robi sie po to, żeby sprawdzic czy dzidziusiowi dobrze w brzuszku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica wrote:
    Tak , mam dwa łóżeczka wstawiałam tu i na fb zdjęcie ;-) generalnie pewnie na początku będę ich kładła do jednego zobaczę jak to bedzie, ale no przecież nie kupię jednego łóżeczka, jeszcze drugi syncio się obrazi i co mi by przyszlo z tego ;-P jakieś 10 min temu odebrałam telefon , że nasz kombajn (czyt. Wozek) jest juz do odbioru także to już będzie chyba wszystko :-D
    Love life zaszłaś w ciąże bez żadnych "wspomagaczy" ??
    To straszne ale jak ja na pierwszym usg zobaczylam dwa pecherze, ale tylko w jednym było widac zarodek to modliłam się żeby w drugim się nie pojawił, o zgrozo ! Właśnie dostałam z liścia sama od siebie ! . Kiedyś zawsze marzyłam o bliźniakach , a jak na początku się dowiedziałam byłam zwyczajnie przerażona.
    Czy którejś z Was w badaniu morfologii spadły płytki krwi ???

Mnie spadły. norma to 140 a ja mam 135. Ale lekarz nic nie kazał z tym robić na tym etapie ciąży.

• Madzik90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Nie zawsze:/ Ja się zastanawiam, czy u mnie się coś nie podziało w tym temacie, bo po wczorajszym basenie przespałam całkiem nieźle noc, a dzisiaj już nie mam tych okropnych duszności :D i jak chodzę to czuje nacisk tak nisko. Chodziaż tak na wygląd to nie ma zmian za bardzo, więc może tylko się jakoś przesunęło w środku :)
    U mnie coraz gorzej i ciagle te duszności..
    Masz rację, ze teraz to siedzenie na tykajacej bombie, niewiadomo co moze sie zadziać i kiedy dlatego sama jestem jakas niespokojna.

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziewczyny męczy mnie strasznie ból miesiaczkowy. Pojawia się co 2-3 minuty i znika... :(

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica wrote:
    Tak , mam dwa łóżeczka wstawiałam tu i na fb zdjęcie ;-) generalnie pewnie na początku będę ich kładła do jednego zobaczę jak to bedzie, ale no przecież nie kupię jednego łóżeczka, jeszcze drugi syncio się obrazi i co mi by przyszlo z tego ;-P jakieś 10 min temu odebrałam telefon , że nasz kombajn (czyt. Wozek) jest juz do odbioru także to już będzie chyba wszystko :-D
    To straszne ale jak ja na pierwszym usg zobaczylam dwa pecherze, ale tylko w jednym było widac zarodek to modliłam się żeby w drugim się nie pojawił, o zgrozo ! Właśnie dostałam z liścia sama od siebie ! . Kiedyś zawsze marzyłam o bliźniakach , a jak na początku się dowiedziałam byłam zwyczajnie przerażona.
    Ja mam bodajże 216 o ile czegoś nie przekrecilam ;)

p655l6d8b2kubuqj.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica wrote:

Tak zaszlam bez wspomagaczy tylko u mnie w rodzinie od taty I mamy strony razem 4x blizniaki wiec duze prawdopodobienstwo.

foxica lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Ehh dziewczyny męczy mnie strasznie ból miesiaczkowy. Pojawia się co 2-3 minuty i znika... :(
    Tutaj dziewczyny juz w tym tyg co Ty miewaly takie bóle wiec to chyba normalka ;) lyknij sobie nospę ;)

p655l6d8b2kubuqj.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki a te liście malin to w aptece kupię?
    Ktg sprawdza tętno dzidziusia i skurcze i nic więcej, tak jak Teresa pisze widzi czy z dzidziusiem ok.

28whyx8d41olhvnv.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie lekarz jak byłam na wizycie w 37 tc to mówił że już nie ma potrzeby robic badań krwi do porodu jak do tej pory były wszystkie ok więc nie mam pojęcia jakie mam :)

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liście malin kupowałam na geminiale myśle że w aptece albo w sklepie zielarskim napewno się kupi.

Madlene.:) lubi tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica mi spadły płytki krwi, ale są w normie 170, gin powiedział że nie ma się czym martwić.

28whyx8d41olhvnv.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu czy Ty wspominałaś swojemu lekarzowi o porodach Twojej mamy?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Tutaj dziewczyny juz w tym tyg co Ty miewaly takie bóle wiec to chyba normalka ;) lyknij sobie nospę ;)

Ja już wcześniej je miałam ale potem spokój a teraz znów się pojawiły.
    Nospa wzięta zobaczymy czy pomoże ;)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Basiu czy Ty wspominałaś swojemu lekarzowi o porodach Twojej mamy?
    Jakoś tak dokładnie nie opowiadałam, tylko co powiedziałam, że duże byłyśmy i, że obie po terminie. Nic nie mówił na to za bardzo.

Myślę, że póki jest przed TP, to nie jest rozstrzygnięte, ze ja też przenoszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 19:16

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi bardziej o problem z wyjściem na świat i niedotlenienie.
    Jak ja wspominałam swojej gin o tym, że moja mama miała dwa problematyczne porody i że oba zakończyły się niekorzystnie dla mnie i mojego brata to jakoś za bardzo się nie przejęła. Za to jak wspomniałam położnej z SR o tym, to poradziła żeby koniecznie powiedzieć o tym lekarzowi na porodówce - że występuje obciążony wywiad.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie o tym nie miałam planów mówić. U mojej mamy z 1 ciążą, to była wina trochę personelu, bo mama "przechodziła" parte, bo nie wiedziała, że to już, a nikt jej rozwarcia nie sprawdzał (potem rodziła bez partych). Ja miałam 4,2 kg a poród poszedł szybko i bez komplikacji. Nie było problemów z zaklinowaniem itp. z siostrą poród po prostu trwał za długo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 19:30

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dostałam skierowanie do instytutu hematologii na badanie przeciwciał przeciwpłytkowych , wydaje mi się, że jest to ważne do cc krzepnięcia krwi, a ja od zawsze zmagam się z problemem takim jak samoistne siniaki , uda często mam w wielkich siniakach, a zapewniam , że nikt mnie nie bije ;-) no nic będziemy badać lekarz wie co robi dyskutować nie będę :-)
    Love life to faktycznie , ale może przy drugiej ciąży , hmmm ??? :-) w ogóle to podziwiam za to , że tyle czasu wytrzymujesz nie znając płci, ale za to jaka niespodzianka czeka na dniach, niesamowite! :-)

Love_life lubi tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    W sumie o tym nie miałam planów mówić. U mojej mamy z 1 ciążą, to była wina trochę personelu, bo mama "przechodziła" parte, bo nie wiedziała, że to już, a nikt jej rozwarcia nie sprawdzał (potem rodziła bez partych). Ja miałam 4,2 kg a poród poszedł szybko i bez komplikacji. Nie było problemów z zaklinowaniem itp. z siostrą poród po prostu trwał za długo.
    U mnie właśnie w tym jest największa obawa - w zaklinowaniu, jak było u mojej mamy.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    U mnie właśnie w tym jest największa obawa - w zaklinowaniu, jak było u mojej mamy.
    Myslę, że na porodówce warto powiedzieć, szczególnie jak będa miednice mierzyć. A u Ciebie duże dziecko się szykuje?

Lekarz prowadzący na zwykłej wizycie raczej nie stwierdzi czy dasz radę SN, miednica się przed samym porodem potrafi rozszerzyć, no chyba, że waga dziecka lub/i główka bardzo duża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 19:50

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakąs godzine temu jak sikałam i się wycierałam na papierze zauważyłam troszkę krwi , oczywiście potem monitorowałam co i jak,
    ale puki co czysto , moze akcja się rozpoczyna , moze czop? nie wiem sama

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
‹‹ 2045 2046 2047 2048 2049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ