X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Epoka lodowcowa na Polsacie :-)

foxica, doti77 lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co jest ok. 3100 g czyli nie dużo. Ale mój brat rodził się z wagą 3600 g, czyli wg gin waga w normie a i tak się barki zaklinowały. Zmierzenie miednicy konieczne w moim przypadku, biorąc pod uwagę, że jestem kopią mojej mamy ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii u mnie pojawiła się krew i za 3 godziny byłam po porodzie więc pędem na IP

foxica lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Epoka lodowcowa na Polsacie :-)
    Ogladam ;)

Vira lubi tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira ja też myślę, że ktg nie jest w stanie "przewidzieć" niczego do przodu. Dowodem jest nawet to, co przeżyłam w szpitalu w styczniu. W środę rano na ktg nie było ani jednego skurczu, tętno Małego ok., a w nocy z środy na czwartek tak się akcja rozbujała, że wylądowałam na przedporodowej pod tokolizą. We wtorek też miałam zresztą ktg i było czysto.
    Choć z drugiej strony może wykazać czynność skurczową macicy nieodczuwalną przez matkę, co w okolicy TP jest jakimś sygnałem, że jednak poród się zbliża :)

Alinalii jak jest krew to chyba warto podjechać na IP.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 20:47

Madzik90, A.Kasia lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii właśnie doczytałam, że Ty też miałaś przejścia, bardzo się cieszę że Miłosz taki silny i tak pięknie daje sobie radę :-) zuch chłopak :-) no i super, że możesz z nim być. Dużo zdrówka i spokoju dla Was <3

Tova Całe szczęście, że jesteście w szpitalu, tam to jednak pełna kontrola! Trzymaj się

Shaja wszystkiego najlepszego dużo zdrówka, odpoczynku i dużo miłości Dla Was :-* <3

Ksanka o hoho ale u Ciebie spontan był :-D a ja chciałam byle nie wtedy gdy M wyjedzie i oczywiście wtedy zaczęła się rodzić :-D Zosia jaka długaśna :-D gratuluję Kochana :-D wszystkiego co najlepsze dla Was :-* bardzo się cieszę <3

Vira Bardzo mądrze mówisz o wyborze chrzestnych! Ja to wciąż się zastanawiam jak to będzie u nas z załatwieniem ich skoro ja po rozwodzie :-P A ja myślę, że wcale nie przenosisz tylko jak wyluzujesz i odpuścisz to wtedy Cię złapie gdy nie będziesz się spodziewać :-P z tym ktg to Bzura wg mnie, ja chodziłam na ktg i mojej w porodzie spadało tętno do dziś lekarze nie wiedzą dlaczego, jak urządzenia mogłyby przewidzieć tego typu rzeczy...

Renka no to na i po wizycie już widzę pełne przygotowanie :-D cieszę się że wszystko jest dobrze :-)

Alinali Wow Emma ale konkretna Dziewczynka :-D to czekamy na rozwój wydarzeń u Was :-) ja to jak mi we wtorek te wody odchodziły to 2 godziny zastanawiałam się czy to są wody czy nie, to dopiero ze mnie nieogar :-P a i u mnie też wieczorem tego dnia była krew, choć na początek różowa niż żywo czerwona :-D

Paulina no to się nacierpiałaś Kochana, bardzo mi przykro ale cieszę się, że wszystko się dobrze skończyło i Sebastian jest już z Tobą :-* Dzielni jesteście a Ty bardzo silna!

Basiaaa Ty się lepiej w końcu spakuj bo mi się tak wody lały że ciężko było cokolwiek zrobić :-P

Ciri oj przykro mi, że tak wszystko poszło, nacierpiałaś się. Ale ważne, że wszystko jest dobrze! Liwia duża dziewczynka i da sobie świetnie radę <3 wszystkiego najlepszego dla Was :-*

Viera Yves no mały taki w sam raz, niech sobie dalej tak ładnie rośnie. Gratuluję udanej wizyty :-)

Madlene no kawał babeczki, ale w końcu nie tylko chłopcy tutaj mogą rządzić :-D cieszę się, że wizyta udana :-) Widzisz jednak te dzieci na końcu zwalniają, ważne że wszystko jest dobrze :-)

MeAmerie podziwiam i zazdroszczę, ode mnie mała się nie odkleja i ja myślę jak to sobie z jednym poradzę :-P

Czarodziejka nic się nie martw, moja mała też zwolniła mocno na końcu, a świetnie sobie radzi, jest silna jak nie wiem :-D super, że masz tą rehabilitację mam nadzieję że synek posłucha mamy i da jej w spokoju skończyć zabiegi! Choć ja cały czas jestem pewna że po porodzie wszystko ustąpi, no nie ma innej opcji :-) a co do cc to chyba też bym jeszcze poczekała z decyzją, może akurat nie będzie problemu z SN :-*

Love Life zdrówka naprawdę się męczysz współczuję :-(

Dorka ja chciałam szczepić swoją na WZW i odroczyć je do 3 doby najwcześniej, ale po tym cc i moim dole psychicznym w tamtej chwili zaszczepiłam normalnie :-P

Foxica ja to cały czas w szoku jestem jak Ty tą bliźniaczą ciążę pięknie znosisz, pięknie wyglądasz :-) cieszę się, że dzieciaki tak pięknie rosną, no wagi mają super! Wszystkiego dobrego :-*

Lilou gratuluję udanej wizyty :-) hihi lekarz to wprost faktycznie mówił :-P

Madzik mi zbytnio do samego końca nie opadł :-P i cały czas mimo, że była główką w kanale wbijała mi nogi w żebra :-) a w sumie aż taka długa nie wyszła ;-)

Jee wreszcie nadrobiłam, ale swoje opiszę chyba dopiero jutro bo dziś już pewnie mała mi nie pozwoli :-P a gdzie tu jeszcze fb nadrobić :-P

Vira, Love_life, Renka88, foxica, Czarodziejka87, Viera Yves, Tova33, Lilou1984, A.Kasia, Mania1718, Madlene.:), Paulina2344 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaja moje gratulacje! zdrowka dla Was :)
    właśnie na fb sprawdziłam, że juz 26 z Nas urodziło ale jakie tempo ekspres normalnie :)

muminka83 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym Vira niezależnie od wysypu porodowego po pełni, właśnie weekend nadciąga, a Marcówki lubią się w weekend rozpakować, wiec może ten będzie Twój :)?

Vira, muminka83 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny puki co nic mi nie ma wiec nie wybieram sie na ip, a co do tej krwi to dosownie była kropka moze dwie ,

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • polin Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalli jak rozwarcie się robi to krew może się pojawić- pamiętam bo jak byłam w szpitalu to sąsiadce obok tak się porobiło. Miała cesarkę planowaną na 7:30 a koło 4 jak była w toalecie to właśnie troch e krwi się pojawiło i właśnie lekarka mówiła że szyjka ruszyła i od razu jej cesarkę robili nie czekali na zaplanowaną godzinę.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samam nie wiem co mysleec , gdyby to wygladało powazniej to bez zastanowienia bysmy wsiedli w auto , nie wiem co myslec o tych ,,dwóch kropkach''

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    samam nie wiem co mysleec , gdyby to wygladało powazniej to bez zastanowienia bysmy wsiedli w auto , nie wiem co myslec o tych ,,dwóch kropkach''

Zawsze możesz trochę czekać ja całe popołudnie miałam we wtorek skurcze, wieczorem krew i coś jakby mi wyciakało i wciąż nie byłam pewna czy to to mama mówiła dzwoń po M A ja głupia że poczekam no i czekałam do 24 aż wody poszły konkretnie :-P no ale wpierw szło po trochu ;-)

alinalii lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene:) - na tą infekcję dostałaś globulki dopochwowe? A lekarz mówił coś, czy ich stosowanie koliduje z ewentualnym porodem? Właśnie wróciłam do domu, kupiłam ten Lactovaginal i tak się zastanawiam nad jego użyciem. Czy gdyby rozpoczął się poród to nie pokomplikuje sprawy ? :(

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Madlene:) - na tą infekcję dostałaś globulki dopochwowe? A lekarz mówił coś, czy ich stosowanie koliduje z ewentualnym porodem? Właśnie wróciłam do domu, kupiłam ten Lactovaginal i tak się zastanawiam nad jego użyciem. Czy gdyby rozpoczął się poród to nie pokomplikuje sprawy ? :(
    Tak dostałam dopochwowo, i powiedział że lepiej spróbować wyleczyć niż mieć infekcje, przez 6 dni mam pimafucin a potem do porodu mam aplikować lactovaginal. Jeżeli zacznę wcześniej rodzić nic nie poradzę, nie jest to wskazanie do cc. Dziecko przechodząc przez kanał rodny może nabawić się pleśniawek i jakiś powikłań, ale może też wyjść z tego bez problemu, trochę mnie to zmartwiło ale co zrobię.

P.S. Myślę że spokojnie możesz aplikować lavctovaginal :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:43

Karolina@ lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Tak dostałam dopochwowo, i powiedział że lepiej spróbować wyleczyć niż mieć infekcje, przez 6 dni mam pimafucin a potem do porodu mam aplikować lactovaginal. Jeżeli zacznę wcześniej rodzić nic nie poradzę, nie jest to wskazanie do cc. Dziecko przechodząc przez kanał rodny może nabawić się pleśniawek i jakiś powikłań, ale może też wyjść z tego bez problemu, trochę mnie to zmartwiło ale co zrobię.

P.S. Myślę że spokojnie możesz aplikować lavctovaginal :)

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Uspokoiłaś mnie trochę :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak oglądam te nasze forumowe Maluszki na fb i wciąż nie mogę uwierzyć, że przeszłyśmy tak szybko przez te 9 miesięcy... Niedawno się poznawałyśmy :)
    Tak patrzę na ten mój brzuch i nie mogę pojąć, że tam już taki prawdziwy mały człowiek jest... Te porody to dla mnie jakaś abstrakcja jest, a przecież ja sama jestem już w 40 tc i zaraz będę rodzić !!!

Przeglądam te wszystkie książki, które przeczytałam w czasie ciąży i przypominam sobie najważniejsze rzeczy, tak jakby one miały mnie nauczyć jak być matką ;) Phiii, chora ja ;)

Kate, ale słodziutka ta Twoja Amelka :)

Kurczę, ja to w większości nie wiem kto jest kto na fb :/

d'nusia, Love_life, Madlene.:), RudyTygrysek, M+M+?, Izoleccc, Kate84, A.Kasia, Est, Mania1718, muminka83, Hannia123, Marlena, Karolina@ lubią tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm....dzisiaj chyba nikt nie urodził?! Chyba że coś przeoczyłam.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Viera Yves Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ lactovaginal to nic innego jak pałeczki kwasu mlekowego które są naszą naturalną florą bakteryjną w pochwie. Jeśli jest ich za mało to zostaje zachwiana równowaga w środowisku pochwy i może pojawić się infekcja.
    U mnie też dzisiaj ginka wykryła drobną infekcje i mam pimafucin na 6 dni. Mówiła ze lepiej dla maluszka żeby przechodził przez czysty kanał.

Foxica mi skaczą płytki. Raz mam 130 raz 115. Jest to niebezpieczne z tego względu ze mogą mi odmówić zzo jesli spadna mi plytki zbyt nisko. Gin mówiła ze jeśli spadną poniżej 80 to konieczna jest hospitalizacja...

Karolina@ lubi tę wiadomość

starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015 :( II IUI 02.07.2015 :D
    Marcel :D
    dqpr73sb94pdetrw.png[/link]
    ponowne starania
    I IUI 22.03.2017 :D
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie liście malin fajnie działają. Brzuch mam jak kamień co jakiś czas ale nic nie boli. A nóż pomoże...
    W aptece nie dostałam żadnej. Za to kupilam w zielarskim.

U nas bez zmian. Kwitniemy w tym szpitalu i czekany co zdecydują lekarze. A im się nie spieszy. Nie wiem już co lepsze. Pewnie powinnam być cierpliwa ale fizycznie czuje się źle. Wszystko mnie boli, nie mogę chodzić, siedziec też nie. Każdy ruch to ból. Marzy mi się już poród.

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova33 wrote:
    A u mnie liście malin fajnie działają. Brzuch mam jak kamień co jakiś czas ale nic nie boli. A nóż pomoże...
    W aptece nie dostałam żadnej. Za to kupilam w zielarskim.

U nas bez zmian. Kwitniemy w tym szpitalu i czekany co zdecydują lekarze. A im się nie spieszy. Nie wiem już co lepsze. Pewnie powinnam być cierpliwa ale fizycznie czuje się źle. Wszystko mnie boli, nie mogę chodzić, siedziec też nie. Każdy ruch to ból. Marzy mi się już poród.

Przerabiałam to samo z bólami aż mnie wzięło na rodzenie tego dnia kiedy nie chciałam ;-)

Paola dziękuję <3

Dziś nie udało mi się nadrobić fb ale może jutro będzie szansa :-) jak Amela pozwoli ;-)

Dobranoc Marcówki :-)

km5szbmhexpco9m1.png
‹‹ 2046 2047 2048 2049 2050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ