Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
skowroneczka87 wrote:Nasza Mala Ksiezniczka jest juz z nami. 3600, 55 cm, 10pkt. Porod bardzo bolesny, ale szybki. O 21 weszlam na porodowke, o 23 Weronika byla juz z nami.
Weroniczko Witamy
Dochodźcie do siebie i cieszcie się sobą.
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Skowroneczka87 gratulacje:)
A wam kochane zycze milej soboty...ja sie ciesze bo remont juz bedzie dobiegał końca dzis juz beda malowac:) ale sie ciesze:) i bede mogla juz synka pokoj urzadzac:D
miłego dniaaa:*baassiia, kleo2426, edyś, Mania1718, d'nusia, Czarodziejka87, Madzialena90, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Witam się Kochane w rozpoczętym 38 tygodniu(37+0)
Ciąża donoszona!!
Nawet się wyspałam dzisiaj i słonko świeci:)
Skowroneczka gratulacje jeszcze raz!!:*
Witamy Weronike:)
Lece śniadanko robić
Miłej soboty:)Mania1718, baassiia, kleo2426, d'nusia, Kate84, Karolina@, TaRRa, RudyTygrysek, Kajola, Madzialena90, M+M+?, Mietka 30:), Hannia123, Madlene.:), ksanka lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
A więc dziś pełne 36 tygodni. Jutro 37 tydzień. 90% ciąży a tak naprawdę 95 % licząc datę cesarki
Cesarka a co za tym idzie powitanie z Judytką za 18 dni.
Wszyscy mają maleństwa będę mieć i Jafoxica, She86, kleo2426, baassiia, d'nusia, Kate84, Renka88, edyś, TaRRa, RudyTygrysek, Kajola, Madzialena90, M+M+?, Mania1718, Hannia123, ryjkek, ksanka, Izoleccc, Falon, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
hej
u mnie ok
nic się nie dzialo , zero skurczy itd ,
jedyne co to dużo śluzu takiego jak kurze jajko
do cesarki 5 dni, a kto wie może i wczesniej sie spotkamy
kleo2426, edyś, d'nusia, TaRRa, RudyTygrysek, Kajola, Madzialena90, M+M+?, Hannia123, Mania1718, ryjkek, muminka83, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni
My po wizycie pediatry i jeśli do jutra nic się nie zmieni to do domku! Jupi tyle dni w szpitalu można depresji dostać. żółtaczka bez tragedii i ssak ładnie je więc oby do domubaassiia, Renka88, kleo2426, Czarodziejka87, d'nusia, TaRRa, RudyTygrysek, Kajola, Madzialena90, Mietka 30:), Hannia123, Mania1718, Karmelek211, muminka83, Izoleccc, Falon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySkowroneczko gratulacje. Witamy Weronikę na świecie wśród Lutowo/Marcowych bobasów.
alinalii - położna mi mówiła, ze jak będzie dużo takiego śluzu jak kurze białko to to jest właśnie czop. Może zaczyna się u Ciebie coś dziać
U mnie nadal nic. Wczoraj trochę mnie brzuch pobolewał wieczorem ale nie wiem czy to były skurcze przepowiadające czy co innego.
Ponieważ zarówno mój lekarz z LuxMedu jak i Erni mają urlop w terminie mojego porodu byłam zmuszona poszukać jakiegokolwiek innego lekarza by udać się do niego na wizytę.
Wymyśliłam, ze pójde sobie do takiego lekarza, który ma gabinet prywatny i jednocześnie przyjmuje w szpitalu na św.rodziny czyli tam gdzie chce rodzić ( w zeszłym tygodniu otworzyli nową porodówkę - podobno kipi w luksusy).
Podczas przyjęcia do szpitala będę się mogła powołać na jego nazwisko - a co tam
Wydaje mi się, że w szpitalu inaczej są traktowane pacjentki od ichniejszych lekarzy niż od innych. W każdym razie nawet jeśli nie to ja będę miała komfort psychiczny.
Oczywiście pierwsze kroki skierowałam na znanylekarz.pl co by wybrać najlepszego lekarza i to był błąd bo wyczytałam tragiczną historię, której nawet nie będę tu przytaczać bo się wystraszycie tak samo jak ja ( ja dostałam niemal histerii ) . W każdym razie do lekarza u którego znalazłam taka opinię na pewno bym się nie zapisała.
Najpierw z polecenia koleżanki umówiłam się do jakiejś starszej pani doktor tyle, że ona za wizyte prywatną śpiewa 240zł. Mój mąż powiedział, że to dobry plan by iść do gina ze św. rodziny ale za wizyte ani mu się śni tyle płacić ( sknerus - przecież chodzi o naszą małą księżniczkę no nie ). Ale na szczęście znalazłam też inną panią doktor co pracuje na św. rodziny a prywatnie przyjmuje za 150zł.
Umówiłam się na 3 marca ( na później nie było niestety już miejsc ).
I może właśnie tego mi było potrzeba by poczuć większy spokój
Dodatkowo 29.02 i 09.03 mam ktg umówione w szkole rodzenia.
Później się zobaczyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 11:17
alinalii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Skowroneczko Gratulacje
Vira cieszę się, że się uspokoiłaśa z tymi szpitalami to różnie bywa - ja nie miałam w szpitalu lekarza prowadzącego i nie odczułam by mnie gorzej traktowano z tego powodu, ale wiem, że reguły nie ma.
Alinalli ten śluz to rzeczywiście może być czopW końcu weekend zobowiązuje
alinalii, d'nusia lubią tę wiadomość
-
chceee moją Emme tulić
juz sie nie mogę doczekać !
Kate84, Marlena, RudyTygrysek, Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
hehe ja dzisiaj miałam śmieszny sen
Alinalii byłyśmy razem na sali w szpitalu
i przez cały czas ja gadałam jakieś pierdoły i głupoty a Ty skakałaś na piłce do ćwiczeń i powtarzałaś non stop "Emma wyłaź" a potem Cię zabrali na porodówkę i dosłownie za 10 min wróciłaś na własnych nogach z Malutką pod pachą
a lekarzem była A.Kasia i położną Muminka
baassiia, Madlene.:), muminka83, Marlena, alinalii, Hannia123, A.Kasia, Czarodziejka87, Kajola, RudyTygrysek, edyś, Renka88, Kate84, d'nusia, Izoleccc, Mania1718, Falon, She86, kleo2426 lubią tę wiadomość