Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Niecierpliwa spróbuj ciepłej kąpieli.
Ja po wizycie, Kruszynka waży ok 2400g, będzie z tych mniejszych dzieci. Wszystko w porządku, szyjka zamknięta, GBS pobrany (z obu lokalizacji brrrr).
Dziewczyny wiecie coś na ten temat, że pracodawca na podstawie zaświadczenia ze szpitala może dać tatusiowi 2 tyg opieki nad dzieckiem??? (nie chodzi o tacierzyńskie). Coś takiego mi mówił lekarz, ale chyba sam nie był pewny i mówił, że w razie zcego wypisze mężowi opiekę nade mną.d'nusia, Hannia123, Mania1718, Karolina@, Izoleccc, Kokaina, Karmelek211, Tova33, Kajola, A.Kasia lubią tę wiadomość
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
Ojciec może dostać od lekarza 2 tygodnie zwolnienia na opiekę nad żoną. Ale to jest 80% płatne. Przysługuje każdemu zatrudnionemu i jest to dokładnie zwolnienie lekarskie na opiekę nad chorym członkiem rodziny (nie musi dotyczyć porodu).
A pracodawca udziela na wniosek pracownika, ale 2 dni,a nie dwa tygodnie, urlopu okolicznościowego z tytułu urodzenia dziecka.
Nie ma żadnego dodatkowego urlopu na podstawie zaświadczenia ze szpitala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 16:20
Est lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Vira czasem tak bywa, moja tez od 2 dni jakas leniwa. Dziś miałam usg i wszystko ok. Ale zawsze warto sprawdzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 16:46
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
Vira wrote:Dobrze ze pojechałam na to IP bo mała nadal mało ruchliwa.Nie wiem co jej jest
Czasem jest to objaw zbliżającego się porodu (bardzo subiektywny niestety), ale podobno dzieci zbierają siły na porodowy wysiłek i są spokojne. A Ty jesteś na takim etapie, że w każdej chwili możesz zacząć rodzić -
Karolina gratuluję !!!
Domii super, że idziecie w końcu do domu
Mój synek waży już ponad 2,8 kg i pojutrze kończy miesiąckofeinka, Teresa1992, MeAmerie, Lilou1984, baassiia, alinalii, RudyTygrysek, Czarodziejka87, d'nusia, Vincent, Hannia123, Karolina@, domiii, Izoleccc, Falon, Robaczek89, M+M+?, Lula_w, Madlene.:), Madzialena90, Kokaina, nataliano, She86, perła ziemi, Karmelek211, Mietka 30:), kleo2426, Love_life, Mania1718, edyś, Kate84, Viera Yves, Kajola, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
aaagaaatka wrote:Dzięki Haniu, też mi się tak wydawało. Doktorkowi się chyba coś pomieszało
Jak ja byłam w szpitalu to lekarz wystawił mojemu mężowi 2 tygodnie zwolnienia jako opiekę nad synkiem starszym pod moją nieobecność, a po porodzie ginekolog wypisał mężowi 2 tygodnie opieki nade mną - płatne 80% jak pisały wyżej dziewczyny. -
nick nieaktualnyMadzialena90 - nie dziwie Ci sie kochana ze sie martwisz. Ja sama na mysl o porodzie 41+1 sie denerwuje. A jeszcze dalej....wiec moge sobie wyobrazic co przezywasz. Jedyne co teraz mozesz zrobic to łazic duzo po schodach (ale trzymaj sie poreczy) i wysoko podnos nogi-jak bocian i sex,sex i jeszcze raz sex. Raz ze jest to masaz szyjki a dwa ze w spermie są enzymy przyspieszajace dojrzewanie szyjki albo wywoluja skurcze (nie wiem dokladnie) ale mnie to polecał zarowno lekarz jak i polozna.Do tego masaz brzuszka i draznienie brodawek. Ja oczywiscie to wszystko wdrazam i nic sie nie dzieje ale skoro lekarze zalecaja to efekty widac przynosi choc pewnie nie u wszystkich. 3Mam kciuki.
Madzialena90 lubi tę wiadomość
-
niecierpliwaa wrote:Vira mój też czasem ma takie dni. Dziś zresztą też. Muszę się położyć i dopiero wtedy widzę i czuję jak się rusza.
Dziewczyny po nospie skurcze są dalej ale mniejsze zdecydowanie.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Na szczęście przeszło. Bo ogólnie wolałabym żeby mały posiedział jeszczd w brzuszku te 3 dni
aczkolwiek mąż mówi że mam jutro rodzić bo jego urodziny są i taki prezent sobie wymarzył
Renka88, Hannia123, Izoleccc, Kate84 lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Hej dziewczyny, co tam u was my już jesteśmy w domku z Zosia.
Mam do was pytanie - jak należy kłaść maluszka do snu?
W szpitalu instruowali żeby dzidzius spał na boczku, bo to zapobiega ulewaniu, więc tak też robię, ale może inne mamy miały inne info od swoich położnych?
No i kolejne wyzwanie przede mną kąpiel
Zosia była kapana w szpitalu w sobotę i powinnam ja wykąpać, ale bardzo się tym stresuje. Najbliżej kompieli dziecka byłam na yt.
kofeinka, niecierpliwaa, Madlene.:), RudyTygrysek, d'nusia, Love_life, Falon, Izoleccc, M+M+?, Mania1718, edyś, Hannia123, Kate84, Czarodziejka87, Kajola lubią tę wiadomość