Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Chciałam pogratulować kolejnym mamusiom
Ksanka - z tym kładzeniem na boczku to chodzi o to, że gdyby dziecku się ulało to jest mniejsze prawdopodobieństwo zachłyśnięciaMój córcia i tak swoje robiła, wywracała się na plecy a główka tylko na bok
Pierwszą kąpiel przeprowadził u nas mój M, a później już ja, pierwszy raz miałam nieco stracha, ale nie było tak źle
Wystarczy mieć wszystko w zasięgu ręki a drugą ręką trzymać dzidziusia od główką/karkiem
ksanka lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Agatko oprocz 2 tygodni urlopu ojcowskiego i 2 dni urlopu okolicznościowego (100% płatnego) ojcu przysługuje w określonych przypadkach jeszcze zasiłek opiekuńczy na chorego członka rodziny w wymiarze 14 dni i zasiłek opiekuńczy na czas opieki nad dzieckiem zdrowym do lat 8 w wymiarze nawet do 60 dni rocznie (obydwa 80%platne). Poniżej informacja że strony ZUS.
http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=433aaagaaatka lubi tę wiadomość
-
Dorka87 wrote:Dziewczyny które leczą sie na tarczyce: Tsh mam w normie, natomiast ft4 mam trochę za niskie-co to oznacza? Pomoze któraś?
Ogólnie nie jest to jakiś wielki powód do zmartwieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 19:20
Dorka87 lubi tę wiadomość
-
Przesyłamy buziaki z domku
nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba
Tova33, kofeinka, Teresa1992, Izoleccc, Jacqueline, M+M+?, Tunia.a, baassiia, Renka88, Mania1718, Kokaina, paola87, edyś, Est, d'nusia, Hannia123, Kate84, Viera Yves, alinalii, TaRRa, Lilou1984, Madlene.:), RudyTygrysek, nataliano, She86, Madzialena90, Vira, foxica, Love_life, niecierpliwaa, kleo2426, Kajola, Czarodziejka87, perła ziemi, wiewiórka17, Falon, anie93lica, polin, ksanka, Karmelek211, muminka83, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
ksanka wrote:Hej dziewczyny, co tam u was my już jesteśmy w domku z Zosia.
Mam do was pytanie - jak należy kłaść maluszka do snu?
W szpitalu instruowali żeby dzidzius spał na boczku, bo to zapobiega ulewaniu, więc tak też robię, ale może inne mamy miały inne info od swoich położnych?
No i kolejne wyzwanie przede mną kąpiel
Zosia była kapana w szpitalu w sobotę i powinnam ja wykąpać, ale bardzo się tym stresuje. Najbliżej kompieli dziecka byłam na yt.
A nam położna mówiła że na pleckach tylko buźką na bokze względu na bioderka
ksanka lubi tę wiadomość
-
ksanka wrote:Hej dziewczyny, co tam u was my już jesteśmy w domku z Zosia.
Mam do was pytanie - jak należy kłaść maluszka do snu?
W szpitalu instruowali żeby dzidzius spał na boczku, bo to zapobiega ulewaniu, więc tak też robię, ale może inne mamy miały inne info od swoich położnych?
No i kolejne wyzwanie przede mną kąpiel
Zosia była kapana w szpitalu w sobotę i powinnam ja wykąpać, ale bardzo się tym stresuje. Najbliżej kompieli dziecka byłam na yt.
My też kładziemy na boczku.
A co do kapieli, my też bardzo się stresowalismy, nigdy w zyciu nie widzielismy jak się kapie niemowlaka, obejrzelismy filmik na Youtube i zabraliśmy się za kapanie. Ja i mąż byliśmy w wielkim stresie, cali się spocilismy a malemu.. bardzo się podobało. Byl spokojny i wygladal na zadowolonegoTeraz już chyba coraz lepiej nam idzie i lubimy te kąpiele
Będzie dobrze, zobaczysz!baassiia, Tova33, edyś, d'nusia, Hannia123, Kate84, She86, Madzialena90, foxica, Czarodziejka87, perła ziemi, domiii, ksanka, Mania1718, muminka83, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie, niestety ile Ula waży nie wiem. Dostałam za to zdjęcie, które wrzuciłam na fb. Moja radość z tego kawałka papieru jest ogromna, bo to pierwsze zdjęcie mojej pyzuni jakie dostałam
A propo opuchlizny - moja gin zauważyła za niski poziom białka całkowitego. U mnie było 6,0 przy normie od 6,4 g/dl. Zaleciła wcinać więcej mięsa i ryb.
Teresa czy Ty robiłaś badania w końcu?Kate84, Mania1718, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Karolina oj ciągle coś, współczuję. Dużo zdrówka dla Synka i lepszego samopoczucia dla Ciebie :-*
Niecierpliwa to ja teraz na poporodowej leżałam z taką właśnie dziewczyną, fakt to był jej drugi poród ale mówi że jak w 1 fazie dostała lek przeciwbólowy to poszła spać i obudziła się na parte, haha a mąż na koniec stwierdził,że się wynudził na tym porodzieja witaminy biorę cały czas, żeby przy KP organizm się mi dobrze trzymał a magnez odstawiłam w sobotę, w środę urodziłam
Falon mi na końcówce nic nie pomagało, wcześniej posterisan h ten mocniejszy na receptę, dwa dni temu mi zeszły a dziś znów wyszły i boli
Madlene przepraszam polubiłam przypadkiem o tej opryszczce!
Madzialena90 też bym się denerwowała szczerze mówiąc no po 42 tc to już trochę czasu jest.. A może jakaś symulacja i do szpitala?właśnie doczytałam, że i tak u Was nie zatrzymują...
Karolin@ to mnie zaskoczyłaś ale jeszcze nie miałam czasu nadrobić fb więc może dlatego zostałam zaskoczonagratuluję wszystkiego dobrego dla Was, dużo zdrówka, kawał chłopaka z tego Tomka :-*
ale ma datę
Domii wiem co czujesz, ja też w szpitalu dostałam prawie depresji jakieś doły, płacz gdy M wychodził. Trzymam mocno kciuki za wyniki synka i jak najszybsze Wasze wyjście :-* doczytałam super wiadomość, bardzo się cieszę!
MeAmerie faktycznie aż nie wiarygodne kiedy to zleciało! Cieszę się, że wszystko tak ładnie u Was się układa
Vira Bardzo się cieszę, że z Wami wszystko wporządku, to najważniejsze!
D'nusia hoho to już dużo czasu nie masz jeśli lekarz się nie myli
Rudy Tygrysku,aaagatka gratuluję udanej wizyty
Skowroneczka cieszę się, że wyszłyście, w domku najlepiej :-*
Est Pięknie, gratuluję i jak to zleciało
Ksanko super, że już w domu bardzo się cieszęmam podobne opory przed kąpielą choć robiłam to z chrześniakami
i też się zastanawiam nad tym układaniem do snu, narazie robię na bok bo boję się ulewania właśnie
Marita Co u Was?
d'nusia, skowroneczka87, RudyTygrysek, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Mania1718 wrote:Love_life ja na Twoim miejscu szykowałabym się raczej na indukcje w skończonym 41 tc czyli na dniach
jeżeli się zgodzisz oczywiście. Przy obawach pod koniec kładą Cię na ktg (bynajmniej tak było w moim przypadku ) opiekuje się Tobą położna a jak masz nadal obawy przychodzi lekarz
PS jak chcesz żeby zbadali Ci szyjkę powiedz ze dzień wcześniej miałaś plamienia
Mania jak mi jutro nic nie powiedza konkretnego i kaza czekac Bog wie ile to jak tylko wroce od poloznej biore przyklad z Viry i zabieram sie sama za indukcje bede biegac skakac latac haha
p.s cos mi dzis odbijaza duzo disco polo chyba na poprawe humoru wrzucialam
edyś, d'nusia, Madlene.:), Mania1718, Vira lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Kobietki u mnie skurczd po nospie przeszły na godzinę a potem znów się pojawiły. Jeden doprowadził mnie do płaczu... Nospa drugi raz wzięta i póki co bóle lżejsze ale dalej się pojawiają...
Dobrze że juteo wizyta bo zwariowalabym.Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
edyś wrote:Ja po wizycie, niestety ile Ula waży nie wiem. Dostałam za to zdjęcie, które wrzuciłam na fb. Moja radość z tego kawałka papieru jest ogromna, bo to pierwsze zdjęcie mojej pyzuni jakie dostałam
A propo opuchlizny - moja gin zauważyła za niski poziom białka całkowitego. U mnie było 6,0 przy normie od 6,4 g/dl. Zaleciła wcinać więcej mięsa i ryb.
Teresa czy Ty robiłaś badania w końcu?
tak zrobiłam, mocz ogólny, aspat, alat, bilubiryna, jonogram, i białko całkowite i wszystkie wyniki wyszły w normachedyś lubi tę wiadomość
-
niecierpliwaa wrote:Kobietki u mnie skurczd po nospie przeszły na godzinę a potem znów się pojawiły. Jeden doprowadził mnie do płaczu... Nospa drugi raz wzięta i póki co bóle lżejsze ale dalej się pojawiają...
Dobrze że juteo wizyta bo zwariowalabym.
A kąpiel lub prysznic brałaś? Może to ten dzień?
Ja nie mam jeszcze kiedy nadrobić fb i opisać jak u nas pierwsze chwilę z domu może jutro się uda. Dobranoc Marcówki -
U mnie po dzisiejszej kontroli ktg ustalony został termin cc na 17 marca, cc jest na te chwile, bo jeden dzidziuś jest ułożony poprzecznie i mam nadzieje, że się nie przekręci , bo jeśli obróci się główką w dół to w tym szpitalu nie ma wskazań do cc, a SN niestety , ale panicznie się boję, jedno rozumiem, ale dwoje. ..
I tak sobie myślę, że jak dotrwam do wizyty u swojego gin i okaże się , że są główkowo to zmieniam szpital na taki gdzie ciaza blizniacza jest wskazaniem do cesarki , a na te chwile nie wytrzymam chyba w tej niepewności.
Jak dobrze , że kończy juz się ten 29tyciekawe , która mamusia będzie pierwszą "marcowe mamą"
Martita88 jak u Ciebie ?? -
foxica wrote:U mnie po dzisiejszej kontroli ktg ustalony został termin cc na 17 marca, cc jest na te chwile, bo jeden dzidziuś jest ułożony poprzecznie i mam nadzieje, że się nie przekręci , bo jeśli obróci się główką w dół to w tym szpitalu nie ma wskazań do cc, a SN niestety , ale panicznie się boję, jedno rozumiem, ale dwoje. ..
I tak sobie myślę, że jak dotrwam do wizyty u swojego gin i okaże się , że są główkowo to zmieniam szpital na taki gdzie ciaza blizniacza jest wskazaniem do cesarki , a na te chwile nie wytrzymam chyba w tej niepewności.
Jak dobrze , że kończy juz się ten 29tyciekawe , która mamusia będzie pierwszą "marcowe mamą"
Martita88 jak u Ciebie ??Dzidziorku siedź jak Ci dobrze, ale w sumie jak na ten tydzień to ciężko mu się już będzie przekręcić.