X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Dzień dobry Mamusie!

Miłego dnia!
    Ale u mnie nasypalo śniegu!!

Ja dopiero wyjrzałam przez okno u mnie też nasypało ;)

muminka83 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • edyś Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darra, Niecierpliwa czekamy na wieści.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Marcówki :)

U mnie niestety też sypie i to mocno. :(

Ciekawe, co u Martity. Pewnie już urodziła. ;) Może dzisiaj też któraś urodzi, w końcu to marzec i już można ;)

Ja się trochę stresuję jutrzejszą cesarką. Buzują we mnie skrajne emocje od podekscytowania po strach. Już jutro po południu będę miała mojego brzdąca przy sobie <3

Madzialena90, Mania1718, edyś, kleo2426, Kajola, Czarodziejka87, RudyTygrysek, d'nusia, niecierpliwaa, Izoleccc, kofeinka, muminka83, Kokaina, Vira, Est, She86, Viera Yves, Hannia123, Falon, Love_life, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica , love_life , darra991 jak sytuacja u was??? ruszyło coś???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 09:47

• alinalii Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEŃ DOBRY !!!

u mnie też sypie śnieg ;)
    vira mój termin od samego początku to był 3 marca
    i 3 marca mam cesarkę ;)

ryjek trzymam kciuki ;) to samo bede przechodzić w czwartek ;)

ryjkek, d'nusia, Izoleccc, muminka83, Est, Hannia123, Love_life, Lilou1984 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • polin Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy dzień zapowiada się do bani. Jakoś tak nie najlepiej się czuję- mała szaleje.

Chwile przed 4 rano zaczęła na coś naciskać - dostałam mega wielkiej zgagi i nijak nie mogłam sobie pomóc bo rano badanie krwi więc nawet łyczka mleka nie można. Wypiłam trochę wody podniosłam poduszki i tak do 6 rano się męczyłam:(

Młoda rusza się cały czas z małymi przerwami na odpoczynek. Wciska mi się w żebra, wypina po całym brzuchu i boję się, że wróciła do ułożenia miednicowego bo znowu czkawki zamiast na dole czuję z boku.

Ciekawe czy jutro na wizycie Pani doktor będzie kazała odstawić już luteinę i nospę. Na jakim etapie Wy odstawiałyście?

Trochę się boję, że jak tylko odstawię to urodzę a jeszcze nie jestem na to gotowa. Jutro kończymy 36 tydzień.

muminka83 lubi tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • largos Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczyny, jestem tu nowa. Dziś zaczynam 36 tydzień ciąży i nie moge się już doczekać coreczki. Termin porodu na ostatniego marca,ale mam nadzieje,ze bedzie troszkę wczesniej. BYłam wczoraj na wizycie u lekarza i powiedział mi,że przypadkiem możemy juz spotkać się w szpitalu. 2 tygodnie temu miałam pierwsze skurcze przez 2,5 godziny co 10 minut. A od kilku dni, mam takie bóle jak na okres, pobolewa mnie brzuch dołem, promieniuje mi na kolana. POza tym więcej zaczęły mi puchnąć nogi i dłonie. Wyniki badań mam dobre...Jeszcze troche

A.Kasia lubi tę wiadomość

relgupjy7eqx5bjf.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy marzec. Ja mam termin na czwartek, w dodatku M nie będzie, dopiero w piątek wieczorem. Ogólnie nie czuję się najlepiej. Wczoraj wieczorem miałam skurcze bezbolesne co 10 minut, nie wiem czy to się liczy...
    Dziewczyny, jeszcze 2 tygodnie temu nie mogłam się doczekać a teraz jestem tak przerażona, że mogłabym non stop płakać :( Nie wiem co się dzieje, bardzo się boję. Czy ja jestem normalna? Pomóżcie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola mam to samo. Z jednej strony jestem berdzo podekscytowana a z drugiej panicznie się boję.
    Czuję się jak przed jakimś egzaminem.
    Myślę co to będzie...
    Jak Jasiek się rzuca to myślę czy wszystko z nim w porządku.

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    No i mamy marzec. Ja mam termin na czwartek, w dodatku M nie będzie, dopiero w piątek wieczorem. Ogólnie nie czuję się najlepiej. Wczoraj wieczorem miałam skurcze bezbolesne co 10 minut, nie wiem czy to się liczy...
    Dziewczyny, jeszcze 2 tygodnie temu nie mogłam się doczekać a teraz jestem tak przerażona, że mogłabym non stop płakać :( Nie wiem co się dzieje, bardzo się boję. Czy ja jestem normalna? Pomóżcie :(

Mam podobnie. Nie mogę się doczekać a jednocześnie panicznie się boję.
    Dociera do mnie jak bardzo zmieni się nasze życie. Że to już i zaraz. Ale wiem że to normalne bo jak każda mama chce spełniać swoje obowiązki jak najlepiej i to dlatego :)

Na razie cisza od skurczy. Od rana były tylko 3 ;)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc podobnie jak u niecierpliwej. Od 4 do 6:30 skurcze, ale nieregularne co 6-10 minut połączone z bólem miesiaczkowym. Już miałam plan żeby się zebrać na izbę to obudził się mój mąż z koszmarnym bólem zęba więc musiałam się nim zająć a po wszystkim zasnelam i obudziłam się o 9:30. Teraz boli dołem brzucha. Mały odsypia ciężką noc bo prawie się nie rusza. Skurczy brak.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Ciekawe czy jutro na wizycie Pani doktor będzie kazała odstawić już luteinę i nospę. Na jakim etapie Wy odstawiałyście?

Trochę się boję, że jak tylko odstawię to urodzę a jeszcze nie jestem na to gotowa. Jutro kończymy 36 tydzień.

Ja to wszystko odstawiłam w skończonym 37 tygodniu! :) sama odstawiłam sobie magnez i póki co czuję się o niebo lepiej!

A.Kasia lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Powiem ci że nie pamiętam ile jadł w tym okresie Oliwierek ale wiem że jadł co 3,5-4 h. Ostatni posiłek około 21 a potem do 6 rano spał i nie budził się. W tym czasie miał robioną przerwę. Prawidłowo przybierał na wadze.
    Ja myślę że dziecko samo decyduje ile potrzebuje pokarmu. Przecież ma maleńki żołądeczek. Nic nie da że powiemy ci że np. powinien zjeć na raz 90 ml bo jak będzie chciał jest 60 to mu na siłę nie dasz. Obserwuj. Jednak myślę że jak na 8 dni to 60 ml nie jest wcale mało :P

Muminko tylko moja tej przerwy nie robi bo budzi się co 3-4 godz i jak nie dam to ryk przez godzine :(

relggu1r2zuga2rf.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja zaczęłam schodzić na mniejszą dawkę z Luteiny, to trafiłam do szpitala z zagrożeniem wcześniejszym porodem... więc od 2 tygodni mam zwiększoną 3x2.

Młoda strasznie wariuje w brzuchu... Wydzielina z wczoraj to chyba czop, dobrze, że dziś wizytuję, to dowiem się jak tam sytuacja się kreśli...
    Anemię mam nadal :/
    Ciekawe czy dotrwam do 21-go do wcześniej ustalonego terminu CC.

Nocka dziś bezsenna :/ więc jestem wymęczona i czuję się jak z krzyża zdjęta...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 10:51

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

Wysłany: 1 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was chodzi na wizyty lub po prostu zna dr. Cendrowskiego?

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira wrote:
    Muminko tylko moja tej przerwy nie robi bo budzi się co 3-4 godz i jak nie dam to ryk przez godzine :(
    To oznacza że potrzebuje. Mi to położna tłumaczyła że w ciągu dnia trzeba zapewnić odpowiednią ilość kalorii i się sprawdzał.
    Spróbuj podać 10 ml więcej w każdej porcji w ciągu dnia.
    Jeśli to nie da rezultatu to dalej kieruj się intuicją. Każde dziecko jest inne. Jedne potrzebuje drugie nie. ♡♡♡♡

Kasmira, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Marcóweczki! :)

melduję, że wróciłam do świata żywych i zaktualizowałam listę :D
    jesteście bardziej na bieżąco, więc jeśli kogoś nie rozpakowałam jeszcze to dajcie znać pls :)

Renka88, Izoleccc, Est, edyś, Czarodziejka87, d'nusia, RudyTygrysek, perła ziemi, Hannia123, muminka83, Dorka87, Tova33, Love_life, A.Kasia, Kokaina, Mietka 30:), Kate84 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png

Wysłany: 1 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii z tego co wiem to u jusiakp jest jednak Julcia a nie Wiktoria :)

I oczywiście cieszymy się że wróciłaś :)

Renka88, kofeinka, domiii, d'nusia, muminka83, Love_life, Mietka 30:), Kate84 lubią tę wiadomość

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira wrote:
    Hej.
    Dziewczyny mam pytanko dotyczące karmienia. Polcia ma 8 dni, zjada na jeden posiłek ok 60 ml. Karmie ją sztucznie mlekiem enfamil bo to dostawała w szpitalu. Dodatkowo dostawiam ją do cycucha ale tam za wiele nie ma :( i sama nie wiem ile powinno zjesc takie dziecie i czy trzeba na sztucznym mleczku zrobic jedną 6 godzinną przerwe?

Pozdrowionka :)

Na mleku modyfikowanym powinno jeść co 3 godziny, 8-9 razy w ciągu dnia.
    W pierwszym dniu po narodzinach zjada 10 ml i z każdym dniem zwiększamy o 10 ml, aż do 90 ml (teoretycznie w 9 dniu).
    Ja jak odstawiłam Emila na czas żółtaczki zjadał 60 ml dokładnie co 3 godziny. Jak jeszcze nie miałam tyle mleka to dawałam obie piersi i potem dokarmiałam mm (zjadał max 20 ml) i spał 3-3,5h.
    Teraz jesteśmy na piersi i je w ciągu dnia co 3 godziny, a w nocy co dwie ale pierś jest na żądanie.
    Ja jakoś nie słyszałam nigdy o przerwie 6-ścio godzinnej....
    Pierwsze podajesz pierś czy butelkę?
    W 8 dobie już powinno być wystarczająco dużo mleka.
    Jeśli chcesz karmić piersią dostawiaj jak najczęściej, nawet do pustej piersi, ssanie pobudzi produkcję mleka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 11:15

Love_life lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira jak dziecko jest glodne to trzeba dac mu jeść, tak mi się wydaje. Ja nie liczę synkowi ile zjadł, je kiedy i ile chce, wazymy go codziennie i tyje i to dla nas znak, że jest ok :-)
    A o przerwie 6h pierwszy raz słyszę. Mój syn w życiu by tyle nie wytrzymał bez jedzonka :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 2065 2066 2067 2068 2069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ