X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira - trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród <3

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira kciuki są i czekamy na maleństwo

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• darra991 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej mialam sie odezwac ale zostawili mnie wczoraj w szpitalu na obserwacji znow a net mi sie skonczyl. Standardowo nie urodzilam. Nawet nie chce mi sie opowiadac.. Skurcze do 60% lub lekko powyzej ale co 10,15,20,8min takze akcja skurczowa nieregularna itd i do domu znow czekac na rozwoj wydarzen. Mam dosyc,znow mnie wszystko boli. Malo tego w moim szpitalu juz wczoraj na porodowke nie przyjmowali,brak miejsc i podobno jakies oblezenie wczoraj bo wszedzie sie odsylali ze szpitala do szpitala,na moich oczach 2rodzace laski na IP z bolami wychodzily i mowia ze to juz 3szpital :o masakra.
    Wszedzie mowia ze jak pierwsze dziecko to napewno przenosze i bede jechala na wywolanie bo tak najczesciej.a Tu na BB tyle dziewczyn pierwsza ciaza i tak ladnie przed terminem same rodza:( zalamka poprostu. Nowym mamusia gratulacje,tym rodzacym wlasnie duze powodzenia:*
    Virka tak sie balas przenoszenia a tu zobacz jak ladnie poszlo:*. Zostaje chyba tylko ja. Nastawilam sie juz na te 10dni po terminie,na 10marca. Juz mam to wszystko w nosie. Szkoda mi mojego P bo tak caly czas jak cos sie zaczyna to biega wkolo mnie i sie cieszy ze moze JUZ a tu znow rozczarowanie.pozniej mnie pociesza ze nie bedzie tak zle ale widze ze i jemu przykro.powiem wam ze tego konca ciazy naprawde mam dosc a boje sie ze jak pojade na to wywolanie to i tak mnie pomecza (tym bardziej ze mala 4kg lub ponad ma byc) ile wlezie a pozniej zrobia cc. No ale coz,jakas felerna jestem chyba..;) jak deprechy nie dostane albo dam rade taka obolala sie odezwac to bede pisala co i jak,aktualnie ide dalej spac:* 3majcie sie cieplo:*

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira chyba jednak wyślę totka :-) Wróżyłam Ci do weekendu rozpakowanie, a tu taka akcja od razu :-) Kciuki zaciśnięte :-*

Ryjek kciuki za sprawne cięcie i szybki powrót do formy zaciśnięte :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:59

Vira lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Vira Jednak te rundki po schodach na Ciebie podziałały ;-) Teraz tylko godziny dzielą Cię od przytulania ukochanej córeczki :-D Powodzenia!!!!

Ryjkek Kciuki zaciśnięte!!! <3

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Est Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita gratuluję !!!

Vira, kciuki !

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w skończonym 37 tygodniu i zapraszam na schłodzonego szampana :)

c800c8f1f08be122med.jpg

muminka83, perła ziemi, Falon, MeAmerie, d'nusia, baassiia, Madlene.:), kleo2426, Lilou1984, Mania1718, Kajola, edyś, TaRRa, Madzialena90, Renka88, Czarodziejka87, foxica, Kokaina, RudyTygrysek, Mietka 30:), Izoleccc, Love_life, Tova33, ksanka, Est, Kate84 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 wrote:
    Hej hej mialam sie odezwac ale zostawili mnie wczoraj w szpitalu na obserwacji znow a net mi sie skonczyl. Standardowo nie urodzilam. Nawet nie chce mi sie opowiadac.. Skurcze do 60% lub lekko powyzej ale co 10,15,20,8min takze akcja skurczowa nieregularna itd i do domu znow czekac na rozwoj wydarzen. Mam dosyc,znow mnie wszystko boli. Malo tego w moim szpitalu juz wczoraj na porodowke nie przyjmowali,brak miejsc i podobno jakies oblezenie wczoraj bo wszedzie sie odsylali ze szpitala do szpitala,na moich oczach 2rodzace laski na IP z bolami wychodzily i mowia ze to juz 3szpital :o masakra.
    Wszedzie mowia ze jak pierwsze dziecko to napewno przenosze i bede jechala na wywolanie bo tak najczesciej.a Tu na BB tyle dziewczyn pierwsza ciaza i tak ladnie przed terminem same rodza:( zalamka poprostu. Nowym mamusia gratulacje,tym rodzacym wlasnie duze powodzenia:*
    Virka tak sie balas przenoszenia a tu zobacz jak ladnie poszlo:*. Zostaje chyba tylko ja. Nastawilam sie juz na te 10dni po terminie,na 10marca. Juz mam to wszystko w nosie. Szkoda mi mojego P bo tak caly czas jak cos sie zaczyna to biega wkolo mnie i sie cieszy ze moze JUZ a tu znow rozczarowanie.pozniej mnie pociesza ze nie bedzie tak zle ale widze ze i jemu przykro.powiem wam ze tego konca ciazy naprawde mam dosc a boje sie ze jak pojade na to wywolanie to i tak mnie pomecza (tym bardziej ze mala 4kg lub ponad ma byc) ile wlezie a pozniej zrobia cc. No ale coz,jakas felerna jestem chyba..;) jak deprechy nie dostane albo dam rade taka obolala sie odezwac to bede pisala co i jak,aktualnie ide dalej spac:* 3majcie sie cieplo:*

Naprawdę mi przykro. Życzę ci by nareszcie się wszystko rozwiązało. <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira powodzenia:) jeszcze chwileczka jaeszcze momencik... :)

mi sie dzisiaj moja mala snila <3

Vira lubi tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darra wiem, że to czekanie potrafi być straszne, ale nie ma sensu nakręcać się na czarne scenariusze... 4 kg dziecka o niczym nie przesądza i czasem łatwiej idzie niż przy rodzeniu 3 kg, zobacz na naszą Domii :) A czasem dzidziuś po prostu potrzebuje posiedzieć kilka dni dłużej/ Współczuję Ci tych emocji i skoro tak dobrze mi poszło z wróżeniem Virze, to na tej "passie" i Tobie życzę (wróżę), byś się rozpakowała w tym tygodniu <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 08:07

Vira, edyś, Kokaina, domiii lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vira lekarze cos juz mówiła ad zwiekszania skurczy tzn podania oxy? W ogole dajesz nadzieje, ze te wszystkie metody przyspieszania jesnak cos skutkuja:)

Ja dzisiaj wieczorem wizyta i jak znowu mi powie ze porodu nie widac to sie zalamie. Sama mysl ze jeszcze miesiac moge tak chodzic jest dobijajaca. Ta noc zalicza sie do kolejnych z rzedu gdzie przespalam moze 5h. Jestem juz tym wymeczona i psychicznie i fizycznie. W dzien mi przez to slabo i ustac nie moge:( glowa boli, duszno itd. Juz zeby chodziaz tez brzuch opadl, to by dusznosci przeszly, eh. W nocy sie juz poryczalam z tej bezsilnosci i zmeczenia, maz kochany pocieszal, myslal, ze cos mnie boli, a ja z tej bezsennosci psychicznie wysiadam :(

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwarcie nie postepuje a skurcze zelżaly.Oxy beda mi podawac.
    Ból przeokrutny

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ja też właśnie dziś wizytuje i na ten sam scenariusz sie nastawiam... Że nic nie wskazuje porodu :( a u mnie dziś już TP .. ale już się nastawiłam, że nie doszukuję sie objawów tylko spokojnie czekam na 9.03 bo wtedy mam sie wstawic na wywołanie :/

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virka no no kochana doczekałaś się, super :)

Hania123 weź mnie dodaj do swojej listy, ja też chcę urodzić w tym tygodniu, prose :P
    Ryjek kciuki zaciśnięte, i powodzenia :)
    M+M, Alinali zazdroszczę Wam, również trzymam kciuki, dzień pełen emocji dla Was, a już jutro ten najpiękniejszy <3

alinalii, Hannia123, RudyTygrysek, M+M+?, M+M+? lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira zazdroszczę :) mam nadzieje ze dostaniesz przeciwbólowe konkretne i szybko urodzisz ;) Tobie pomogły metody wyganiania a ja latam jak szalona i nic. ..

Ryjkek kciuki kochana <3

Zaczynamy 40 tydzień ciąży kiedy to zleciało? ? Haniu świętuje z Tobą i telepatycznie korzystam z zaproszenia :)

Hannia123, Madzialena90, Czarodziejka87, edyś, RudyTygrysek, Izoleccc, Love_life, Falon, Est, Kate84 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja żałuję, że powiedziałam mężowi i rodzicom, że ginka pozwoliła już rodzić :D Teraz wszystko mi każą robić i cały czas chodzić haha , no spokoju nie dają! :P

Vira powiem Ci, że mi też dziś się coś sączyło całą noc, jakaś woda ze śluzem. Zapachu brak. Rano miałam jechać na IP, a tu jak ręką odjął z rana nic. Mały rusza się normalnie , więc nie panikuje na razie. Aczkolwiek zobaczę, bo jak dziś znów tak będzie to wyda mi się to lekko podejrzane i chyba pojadę. Tymbardziej, że wczoraj poziom wód wyszedł mi mniejszy niż na ostatnim USG.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Virka no no kochana doczekałaś się, super :)

Hania123 weź mnie dodaj do swojej listy, ja też chcę urodzić w tym tygodniu, prose :P
    Ryjek kciuki zaciśnięte, i powodzenia :)
    M+M, Alinali zazdroszczę Wam, również trzymam kciuki, dzień pełen emocji dla Was, a już jutro ten najpiękniejszy <3

Madlene mówisz i masz :) do końca tygodnia tulisz dzidziusia :)

Mania 40 tc - Wow:) a Tobie nie przydałoby się też jakieś ciasteczko z wróżbą porodową ;) ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 08:39

Madlene.:), Mania1718, ksanka lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ;)

pierwsze co pomyślałam jak otworzyłam dzisiaj rano oczy
    to ostatni ranek ,,taki'' w łóżku ... rozciąganie się,
    jeszcze chwila leżenia itd , jutro rano bedzie pewnie panika
    na całego , o ile w ogóle bede spać ;P

wczoraj była koleżanka fryzjerka , podcieła mi końcówki
    włosy zafarbowane ;) dzisiaj jeszcze ostatnie spa ;)

jeszcze tylko 24 h <3

dziekuje dziewczyny za trzymanie kciuk ;)

ryjek ja również trzymam kciuki za Was :*

Hannia123, kleo2426, Madzialena90, Lilou1984, Kajola, Madzik90, Renka88, edyś, RudyTygrysek, d'nusia, kofeinka, Izoleccc, Falon, ksanka, Est, Kate84 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Basia ja też właśnie dziś wizytuje i na ten sam scenariusz sie nastawiam... Że nic nie wskazuje porodu :( a u mnie dziś już TP .. ale już się nastawiłam, że nie doszukuję sie objawów tylko spokojnie czekam na 9.03 bo wtedy mam sie wstawic na wywołanie :/

Ja to objawów w sumie nie mam wcale :/ moja mama oba porody po TP, także tego...

Ja to bym mogła jeszcze być w tej ciąży, jakbym była wstanie normalnie w nocy przespać, a nie taka wegetacja :(

Może Ci zrobi dziś jakiś masaż szyjki ? Kurcze Ty już TP, więc też by człowiek chciał żeby coś ruszyło, będę trzymać kciuki za rozwiązanie w tym tygodniu :)

Teresa1992 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 wrote:

Slonce ja zostalam u Ciebie chociaz wywolanie bedzie 10 a u mnie dopiero 14 marca a termin z OM mialam na 26 lutego takze ten cierpliwosc nam pozostala.... tez sie boje nie ukrywam bo u mnie pozno beda wywolywac

‹‹ 2073 2074 2075 2076 2077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ