X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira - trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród <3

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira kciuki są i czekamy na maleństwo

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• darra991 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej mialam sie odezwac ale zostawili mnie wczoraj w szpitalu na obserwacji znow a net mi sie skonczyl. Standardowo nie urodzilam. Nawet nie chce mi sie opowiadac.. Skurcze do 60% lub lekko powyzej ale co 10,15,20,8min takze akcja skurczowa nieregularna itd i do domu znow czekac na rozwoj wydarzen. Mam dosyc,znow mnie wszystko boli. Malo tego w moim szpitalu juz wczoraj na porodowke nie przyjmowali,brak miejsc i podobno jakies oblezenie wczoraj bo wszedzie sie odsylali ze szpitala do szpitala,na moich oczach 2rodzace laski na IP z bolami wychodzily i mowia ze to juz 3szpital :o masakra.
    Wszedzie mowia ze jak pierwsze dziecko to napewno przenosze i bede jechala na wywolanie bo tak najczesciej.a Tu na BB tyle dziewczyn pierwsza ciaza i tak ladnie przed terminem same rodza:( zalamka poprostu. Nowym mamusia gratulacje,tym rodzacym wlasnie duze powodzenia:*
    Virka tak sie balas przenoszenia a tu zobacz jak ladnie poszlo:*. Zostaje chyba tylko ja. Nastawilam sie juz na te 10dni po terminie,na 10marca. Juz mam to wszystko w nosie. Szkoda mi mojego P bo tak caly czas jak cos sie zaczyna to biega wkolo mnie i sie cieszy ze moze JUZ a tu znow rozczarowanie.pozniej mnie pociesza ze nie bedzie tak zle ale widze ze i jemu przykro.powiem wam ze tego konca ciazy naprawde mam dosc a boje sie ze jak pojade na to wywolanie to i tak mnie pomecza (tym bardziej ze mala 4kg lub ponad ma byc) ile wlezie a pozniej zrobia cc. No ale coz,jakas felerna jestem chyba..;) jak deprechy nie dostane albo dam rade taka obolala sie odezwac to bede pisala co i jak,aktualnie ide dalej spac:* 3majcie sie cieplo:*

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira chyba jednak wyślę totka :-) Wróżyłam Ci do weekendu rozpakowanie, a tu taka akcja od razu :-) Kciuki zaciśnięte :-*

Ryjek kciuki za sprawne cięcie i szybki powrót do formy zaciśnięte :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:59

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Vira Jednak te rundki po schodach na Ciebie podziałały ;-) Teraz tylko godziny dzielą Cię od przytulania ukochanej córeczki :-D Powodzenia!!!!

Ryjkek Kciuki zaciśnięte!!! <3

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Est Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita gratuluję !!!

Vira, kciuki !

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w skończonym 37 tygodniu i zapraszam na schłodzonego szampana :)

c800c8f1f08be122med.jpg

muminka83, perła ziemi, Falon, MeAmerie, nick nieaktualny, baassiia, Madlene.:), nick nieaktualny, Lilou1984, Mania1718, Kajola, edyś, TaRRa, Madzialena90, Renka88, Czarodziejka87, foxica, Kokaina, RudyTygrysek, Mietka 30:), nick nieaktualny, Love_life, Tova33, ksanka, Est, Kate84 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 wrote:
    Hej hej mialam sie odezwac ale zostawili mnie wczoraj w szpitalu na obserwacji znow a net mi sie skonczyl. Standardowo nie urodzilam. Nawet nie chce mi sie opowiadac.. Skurcze do 60% lub lekko powyzej ale co 10,15,20,8min takze akcja skurczowa nieregularna itd i do domu znow czekac na rozwoj wydarzen. Mam dosyc,znow mnie wszystko boli. Malo tego w moim szpitalu juz wczoraj na porodowke nie przyjmowali,brak miejsc i podobno jakies oblezenie wczoraj bo wszedzie sie odsylali ze szpitala do szpitala,na moich oczach 2rodzace laski na IP z bolami wychodzily i mowia ze to juz 3szpital :o masakra.
    Wszedzie mowia ze jak pierwsze dziecko to napewno przenosze i bede jechala na wywolanie bo tak najczesciej.a Tu na BB tyle dziewczyn pierwsza ciaza i tak ladnie przed terminem same rodza:( zalamka poprostu. Nowym mamusia gratulacje,tym rodzacym wlasnie duze powodzenia:*
    Virka tak sie balas przenoszenia a tu zobacz jak ladnie poszlo:*. Zostaje chyba tylko ja. Nastawilam sie juz na te 10dni po terminie,na 10marca. Juz mam to wszystko w nosie. Szkoda mi mojego P bo tak caly czas jak cos sie zaczyna to biega wkolo mnie i sie cieszy ze moze JUZ a tu znow rozczarowanie.pozniej mnie pociesza ze nie bedzie tak zle ale widze ze i jemu przykro.powiem wam ze tego konca ciazy naprawde mam dosc a boje sie ze jak pojade na to wywolanie to i tak mnie pomecza (tym bardziej ze mala 4kg lub ponad ma byc) ile wlezie a pozniej zrobia cc. No ale coz,jakas felerna jestem chyba..;) jak deprechy nie dostane albo dam rade taka obolala sie odezwac to bede pisala co i jak,aktualnie ide dalej spac:* 3majcie sie cieplo:*

Naprawdę mi przykro. Życzę ci by nareszcie się wszystko rozwiązało. <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira powodzenia:) jeszcze chwileczka jaeszcze momencik... :)

mi sie dzisiaj moja mala snila <3

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darra wiem, że to czekanie potrafi być straszne, ale nie ma sensu nakręcać się na czarne scenariusze... 4 kg dziecka o niczym nie przesądza i czasem łatwiej idzie niż przy rodzeniu 3 kg, zobacz na naszą Domii :) A czasem dzidziuś po prostu potrzebuje posiedzieć kilka dni dłużej/ Współczuję Ci tych emocji i skoro tak dobrze mi poszło z wróżeniem Virze, to na tej "passie" i Tobie życzę (wróżę), byś się rozpakowała w tym tygodniu <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 08:07

nick nieaktualny, edyś, Kokaina, domiii lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vira lekarze cos juz mówiła ad zwiekszania skurczy tzn podania oxy? W ogole dajesz nadzieje, ze te wszystkie metody przyspieszania jesnak cos skutkuja:)

Ja dzisiaj wieczorem wizyta i jak znowu mi powie ze porodu nie widac to sie zalamie. Sama mysl ze jeszcze miesiac moge tak chodzic jest dobijajaca. Ta noc zalicza sie do kolejnych z rzedu gdzie przespalam moze 5h. Jestem juz tym wymeczona i psychicznie i fizycznie. W dzien mi przez to slabo i ustac nie moge:( glowa boli, duszno itd. Juz zeby chodziaz tez brzuch opadl, to by dusznosci przeszly, eh. W nocy sie juz poryczalam z tej bezsilnosci i zmeczenia, maz kochany pocieszal, myslal, ze cos mnie boli, a ja z tej bezsennosci psychicznie wysiadam :(

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwarcie nie postepuje a skurcze zelżaly.Oxy beda mi podawac.
    Ból przeokrutny

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ja też właśnie dziś wizytuje i na ten sam scenariusz sie nastawiam... Że nic nie wskazuje porodu :( a u mnie dziś już TP .. ale już się nastawiłam, że nie doszukuję sie objawów tylko spokojnie czekam na 9.03 bo wtedy mam sie wstawic na wywołanie :/

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virka no no kochana doczekałaś się, super :)

Hania123 weź mnie dodaj do swojej listy, ja też chcę urodzić w tym tygodniu, prose :P
    Ryjek kciuki zaciśnięte, i powodzenia :)
    M+M, Alinali zazdroszczę Wam, również trzymam kciuki, dzień pełen emocji dla Was, a już jutro ten najpiękniejszy <3

alinalii, Hannia123, RudyTygrysek, M+M+?, M+M+? lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira zazdroszczę :) mam nadzieje ze dostaniesz przeciwbólowe konkretne i szybko urodzisz ;) Tobie pomogły metody wyganiania a ja latam jak szalona i nic. ..

Ryjkek kciuki kochana <3

Zaczynamy 40 tydzień ciąży kiedy to zleciało? ? Haniu świętuje z Tobą i telepatycznie korzystam z zaproszenia :)

Hannia123, Madzialena90, Czarodziejka87, edyś, RudyTygrysek, nick nieaktualny, Love_life, Falon, Est, Kate84 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja żałuję, że powiedziałam mężowi i rodzicom, że ginka pozwoliła już rodzić :D Teraz wszystko mi każą robić i cały czas chodzić haha , no spokoju nie dają! :P

Vira powiem Ci, że mi też dziś się coś sączyło całą noc, jakaś woda ze śluzem. Zapachu brak. Rano miałam jechać na IP, a tu jak ręką odjął z rana nic. Mały rusza się normalnie , więc nie panikuje na razie. Aczkolwiek zobaczę, bo jak dziś znów tak będzie to wyda mi się to lekko podejrzane i chyba pojadę. Tymbardziej, że wczoraj poziom wód wyszedł mi mniejszy niż na ostatnim USG.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Virka no no kochana doczekałaś się, super :)

Hania123 weź mnie dodaj do swojej listy, ja też chcę urodzić w tym tygodniu, prose :P
    Ryjek kciuki zaciśnięte, i powodzenia :)
    M+M, Alinali zazdroszczę Wam, również trzymam kciuki, dzień pełen emocji dla Was, a już jutro ten najpiękniejszy <3

Madlene mówisz i masz :) do końca tygodnia tulisz dzidziusia :)

Mania 40 tc - Wow:) a Tobie nie przydałoby się też jakieś ciasteczko z wróżbą porodową ;) ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 08:39

Madlene.:), Mania1718, ksanka lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ;)

pierwsze co pomyślałam jak otworzyłam dzisiaj rano oczy
    to ostatni ranek ,,taki'' w łóżku ... rozciąganie się,
    jeszcze chwila leżenia itd , jutro rano bedzie pewnie panika
    na całego , o ile w ogóle bede spać ;P

wczoraj była koleżanka fryzjerka , podcieła mi końcówki
    włosy zafarbowane ;) dzisiaj jeszcze ostatnie spa ;)

jeszcze tylko 24 h <3

dziekuje dziewczyny za trzymanie kciuk ;)

ryjek ja również trzymam kciuki za Was :*

Hannia123, nick nieaktualny, Madzialena90, Lilou1984, Kajola, Madzik90, Renka88, edyś, RudyTygrysek, nick nieaktualny, kofeinka, nick nieaktualny, Falon, ksanka, Est, Kate84 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Basia ja też właśnie dziś wizytuje i na ten sam scenariusz sie nastawiam... Że nic nie wskazuje porodu :( a u mnie dziś już TP .. ale już się nastawiłam, że nie doszukuję sie objawów tylko spokojnie czekam na 9.03 bo wtedy mam sie wstawic na wywołanie :/

Ja to objawów w sumie nie mam wcale :/ moja mama oba porody po TP, także tego...

Ja to bym mogła jeszcze być w tej ciąży, jakbym była wstanie normalnie w nocy przespać, a nie taka wegetacja :(

Może Ci zrobi dziś jakiś masaż szyjki ? Kurcze Ty już TP, więc też by człowiek chciał żeby coś ruszyło, będę trzymać kciuki za rozwiązanie w tym tygodniu :)

Teresa1992 lubi tę wiadomość

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 wrote:

Slonce ja zostalam u Ciebie chociaz wywolanie bedzie 10 a u mnie dopiero 14 marca a termin z OM mialam na 26 lutego takze ten cierpliwosc nam pozostala.... tez sie boje nie ukrywam bo u mnie pozno beda wywolywac

‹‹ 2073 2074 2075 2076 2077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ