X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova, Darra gratuluję kochane!!!

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova, Darra ogromne gratulacje!

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darra brawo za taki wyczyn! Duża dziewczynka, niech rośnie zdrowo :)
    Haniu chyba jesteś stworzona do rodzenia! ;)

Ja dzisiaj w szale sprzątania :D

Hannia123 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene czekamy na rozwój akcji. Nie zapominaj, że weekend zobowiązuje :P

Madlene.:) lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 wrote:
    Kochane moje, o godz 9.35 przyszla na swiat silami natury moja ksiezniczka Oliwia :) 4440g i 56cm :) niestety zabrali ja na obserwacje przez te zielone wody a ja leze pod kroplowka naskurczowa. Bede wiedziala więcej to napisze :) :*
    Kochana jak Ty urodziłaś takiego klocka?!:)

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene obserwuj ,czekamy co się wydarzy trzymam kciuki:*

Filip 28.03.2016 <3
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii ja też obstawiam potrzebę bliskości, samego bycia przy cycku tylko jak to u niej zmienić? :-P

Basiaaa nie mam nic przeciwko Smoczką, ale próbowałam już 5 różnych firm i mała nie chce żadnego :-(

Kofeinka mi przed porodem nie leciało nic ani razu, a teraz narzekać nie mogę jak narazie. Mleko leci mi nawet gdy jestem w drugim pokoju a mała płacze! Szok jak to psychicznie musi być powiązane...

Darra ogromne gratulacje widzisz jak ładnie dałaś radę i jaka duża Dziewczynka :-D wszystkiego dobrego dla Ciebie i Oliwi <3

Hannia ale fantastyczny miałaś ten poród i tak całkiem z zaskoczenia :-D super!

Hannia123 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 gratulacje dla Ciebie, słuszna waga córci :) dużo zdrówka i siły :)

Kate84 czyli to nie ma znaczenia czy przed porodem pojawia sie pokarm czy nie. Z tego co pamiętam miałaś CC, tak? Czyli to nie prawda, że po CC jest problem z laktacją... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 11:51

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusiom :)

Madlene wiem co czujesz bo mam to samo od paru dni. Tyle że ja troszkę w tyle więc jeszcze czekanie mnie tak bardzo nie męczy :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj uslyszalam od tesciowej ze pewnie jestem po terminie bo sie malo ruszam co innego jakbym jeszcze pracowala to na pewno bym w czasie urodzila... tylko ze ja jestem na nogach od rana do wieczora..no comment!

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova gratulacje! a myślałam, że wczoraj taki spokój był, a tu niespodzianka :) witamy Michałka <3

Darra gratuluje dzielnej mamusi, dorodna dziewczynka a jednak dałaś radę! podziwiam!!!! Witamy Oliwkę <3 chyba muszę, z Tobą pogadać później na priv, bo mi się szykuje podobna wagowo dziewczynka, może przekonasz mnie do porodu naturalnego :P

Hannia pięknie! poród marzenie :)

Kofeinka mi też najpierw kropelki wydzieliny pojawiały się tylko na jednej piersi, po kilku dniach ścisnęłam drugą i też się coś pojawiło ;) wszystko jest ok :)

Muminko każdy ma prawo do chwili słabości, to ludzkie i absolutnie zrozumiałe
    trzymaj się! tule!
    specjalnie dla Ciebie kawał o teściowej :)

Teściowa przyjeżdża w odwiedziny do zięcia i córki. Drzwi otwiera zięć:
    - O, mamusia! A mamusia na długo przyjechała?
    - Na tak długo, jak tylko chcecie synku.
    - To mamusia nawet nie wejdzie?

Madlene.:), Hannia123 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Małymi kroczkami wracam do rzeczywistości. Jeszcze nie jestem w stanie Was nadrobić, dlatego napiszę krótko co u nas.

Mój synek to prawdziwy cud świata (jak dla każdej matki) <3 Dzisiaj w nocy jak go karmiłam, to patrzałam na niego jak ssał pierś, obok spał mój mąż a ja płakałam ze szczęścia!!! Jestem szczęśliwa, że ciąża już za mną, że mam bąbla przy sobie i że z nim jest wszystko w porządku. Rodzina zakochana w tych czarnych włoskach, dlatego codziennie mamy jakiś gości. Na szczęście każdy wpadnie na godzinę lub dwie i zwija się do domu, a ja też nikomu nie chcę odbierać tej przyjemności z bliskości maluszka. Nasłuchałam się już dobrych rad: od mojej mamy - że za lekko ubieram dziecko, a od teściowej - że zbyt rzadko karmię. Ale zrobiłam dziesięć głębokich wdechów i rozeszło się po kościach :)

Na początku mieliśmy problemy z KP, ponieważ Tomek to leniuszek-aniołek z prawdziwego zdarzenia. W szpitalu położne dwoiły się i troiły aby go obudzić, nie mówiąc już o tym aby przystawić go do piersi. Mały nie chciał otworzyć buźki. Z bólem serca musiałam mu dać kilka razy mm w szpitalu, aby z powodu zbyt wielkiego spadku wagi nie zatrzymali nas w szpitalu. W domu od razu ruszyłam w laktatorem (całe szczęście, że go miałam) i podawałam moje mleko w butelce, bo piersi nadal ssać nie chciał. W końcu wysłałam męża po nakładki na piersi (canpol babies) i to był strzał w dziesiątkę. Od tej pory już tylko cyc. W ciąży mleko nie leciało mi w ogóle, a teraz leje się ze mnie jak nie powiem z czego :D Wczoraj przeszłam nawał pokarmu, ale udało się to opanować. Nigdy nie sądziłam, że będę się tak cieszyć na widok kupy! :D

Powoli przymierzam się do opisania mojego porodu. Tymczasem gratuluję nowym mamusiom, a tym oczekującym swojego szczęścia powodzenia! Prawdziwe emocje jeszcze przed wami! :)

Lilou1984, edyś, Love_life, foxica, Madlene.:), Izoleccc, RudyTygrysek, Kajola, Mania1718, Czarodziejka87, TaRRa, domiii, Vincent, ksanka, Kate84, Hannia123, Falon, Mietka 30:), Andriel, anitka19953 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolin@ piękny opis , takich słów właśnie potrzeba i Dzięki za niego :-)

Darra, Tova Ogromnie Wam Dziewczyny Gratuluję , a Wasze Szczęścia Witamy na świecie! :-)

Karolina@ lubi tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to moje dziecko uparte za nic nie chce wyjsc :D plamienia brązowe narazie dzis ustały, teraz tylko sama taka "galertka" ze mnie wychodzi... posprzątałam już cały dom, byłam na spacerze a tu nawet najmniejszego skurczu nie ma :P

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Gratuluję nowym mamusiom :)

Madlene wiem co czujesz bo mam to samo od paru dni. Tyle że ja troszkę w tyle więc jeszcze czekanie mnie tak bardzo nie męczy :)
    Ja rozumiem Ciebie a ty mnie :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Wczoraj uslyszalam od tesciowej ze pewnie jestem po terminie bo sie malo ruszam co innego jakbym jeszcze pracowala to na pewno bym w czasie urodzila... tylko ze ja jestem na nogach od rana do wieczora..no comment!

Dobreee!!! Ale mojej nie przebijesz. Powiedziała mi prosto z mostu że jestem gruba! (Mieszczę się jeszcze w rozmiar M )I to z takim wyrzutem! Cały tydzień to przeżywam i pewnie szybko jej tego nie zapomnę

Love_life lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kojola moja w pierwszej ciąży wysyłała mnie na rowerek stacjonarny chociaż miałam nakaz od lekarki, że mam dużo leżeć i odpoczywać :) ale co tam waga ważniejsza niż zdrowie dziecka ;)

A u mnie młyn, wszyscy jesteśmy chorzy i na antybiotyku tylko Hania się trzyma, w poniedziałek M wraca do pracy i zostaje na placu boju z 2 szkrabów :) Nawet nie mam czasu nadrobić na forum i fejsie

Love_life lubi tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life Kajola wrazie byście chciały zakopać "je" w ogródku to mogę udostępnić swój :D jest duży i nikt się nie zorientuje ;) takie teksty działają na mnie jak płachta na byka! Dzięki Bogu moja się nami nie interesuje, nawet się zastanawiam czy wie ze będzie miała kolejnego wnuka :D
    Ps tak dla humoru
    Kiedyś zadzwoniła do nas siostra męża że teściowa chciałaby przyjechać do nas... (taki kaprys napewno nic związanego z tęsknotą czy miłością ;) ) wiec mąż długo nie myśląc powiedział siostrze żeby włączyła jej program o katastrofach lotniczych :D :D :D

Teresko widzę ze te nasze bąbel to uparciuchy :) tez walczę od rana ze sprzątaniem, aktywność pełną parą a mały nic ;)

Kajola, Love_life, Teresa1992, TaRRa, RudyTygrysek, edyś, Czarodziejka87, ksanka, Izoleccc, Falon, Madlene.:) lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratulacje dla Wszystkich Mamuś i malutkich Szkrabów, duuuużo zdrówka dla Was

edyś lubi tę wiadomość

• Kajola Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 Kusząca propozycja z tym ogródkiem :-D szkoda, że to jednak jakby rodzina :-P

Mania1718, Love_life lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
‹‹ 2098 2099 2100 2101 2102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ