X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova, Darra gratuluję kochane!!!

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova, Darra ogromne gratulacje!

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darra brawo za taki wyczyn! Duża dziewczynka, niech rośnie zdrowo :)
    Haniu chyba jesteś stworzona do rodzenia! ;)

Ja dzisiaj w szale sprzątania :D

Hannia123 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene czekamy na rozwój akcji. Nie zapominaj, że weekend zobowiązuje :P

Madlene.:) lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 wrote:
    Kochane moje, o godz 9.35 przyszla na swiat silami natury moja ksiezniczka Oliwia :) 4440g i 56cm :) niestety zabrali ja na obserwacje przez te zielone wody a ja leze pod kroplowka naskurczowa. Bede wiedziala więcej to napisze :) :*
    Kochana jak Ty urodziłaś takiego klocka?!:)

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene obserwuj ,czekamy co się wydarzy trzymam kciuki:*

Filip 28.03.2016 <3
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii ja też obstawiam potrzebę bliskości, samego bycia przy cycku tylko jak to u niej zmienić? :-P

Basiaaa nie mam nic przeciwko Smoczką, ale próbowałam już 5 różnych firm i mała nie chce żadnego :-(

Kofeinka mi przed porodem nie leciało nic ani razu, a teraz narzekać nie mogę jak narazie. Mleko leci mi nawet gdy jestem w drugim pokoju a mała płacze! Szok jak to psychicznie musi być powiązane...

Darra ogromne gratulacje widzisz jak ładnie dałaś radę i jaka duża Dziewczynka :-D wszystkiego dobrego dla Ciebie i Oliwi <3

Hannia ale fantastyczny miałaś ten poród i tak całkiem z zaskoczenia :-D super!

Hannia123 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 gratulacje dla Ciebie, słuszna waga córci :) dużo zdrówka i siły :)

Kate84 czyli to nie ma znaczenia czy przed porodem pojawia sie pokarm czy nie. Z tego co pamiętam miałaś CC, tak? Czyli to nie prawda, że po CC jest problem z laktacją... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 11:51

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusiom :)

Madlene wiem co czujesz bo mam to samo od paru dni. Tyle że ja troszkę w tyle więc jeszcze czekanie mnie tak bardzo nie męczy :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj uslyszalam od tesciowej ze pewnie jestem po terminie bo sie malo ruszam co innego jakbym jeszcze pracowala to na pewno bym w czasie urodzila... tylko ze ja jestem na nogach od rana do wieczora..no comment!

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova gratulacje! a myślałam, że wczoraj taki spokój był, a tu niespodzianka :) witamy Michałka <3

Darra gratuluje dzielnej mamusi, dorodna dziewczynka a jednak dałaś radę! podziwiam!!!! Witamy Oliwkę <3 chyba muszę, z Tobą pogadać później na priv, bo mi się szykuje podobna wagowo dziewczynka, może przekonasz mnie do porodu naturalnego :P

Hannia pięknie! poród marzenie :)

Kofeinka mi też najpierw kropelki wydzieliny pojawiały się tylko na jednej piersi, po kilku dniach ścisnęłam drugą i też się coś pojawiło ;) wszystko jest ok :)

Muminko każdy ma prawo do chwili słabości, to ludzkie i absolutnie zrozumiałe
    trzymaj się! tule!
    specjalnie dla Ciebie kawał o teściowej :)

Teściowa przyjeżdża w odwiedziny do zięcia i córki. Drzwi otwiera zięć:
    - O, mamusia! A mamusia na długo przyjechała?
    - Na tak długo, jak tylko chcecie synku.
    - To mamusia nawet nie wejdzie?

Madlene.:), Hannia123 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Małymi kroczkami wracam do rzeczywistości. Jeszcze nie jestem w stanie Was nadrobić, dlatego napiszę krótko co u nas.

Mój synek to prawdziwy cud świata (jak dla każdej matki) <3 Dzisiaj w nocy jak go karmiłam, to patrzałam na niego jak ssał pierś, obok spał mój mąż a ja płakałam ze szczęścia!!! Jestem szczęśliwa, że ciąża już za mną, że mam bąbla przy sobie i że z nim jest wszystko w porządku. Rodzina zakochana w tych czarnych włoskach, dlatego codziennie mamy jakiś gości. Na szczęście każdy wpadnie na godzinę lub dwie i zwija się do domu, a ja też nikomu nie chcę odbierać tej przyjemności z bliskości maluszka. Nasłuchałam się już dobrych rad: od mojej mamy - że za lekko ubieram dziecko, a od teściowej - że zbyt rzadko karmię. Ale zrobiłam dziesięć głębokich wdechów i rozeszło się po kościach :)

Na początku mieliśmy problemy z KP, ponieważ Tomek to leniuszek-aniołek z prawdziwego zdarzenia. W szpitalu położne dwoiły się i troiły aby go obudzić, nie mówiąc już o tym aby przystawić go do piersi. Mały nie chciał otworzyć buźki. Z bólem serca musiałam mu dać kilka razy mm w szpitalu, aby z powodu zbyt wielkiego spadku wagi nie zatrzymali nas w szpitalu. W domu od razu ruszyłam w laktatorem (całe szczęście, że go miałam) i podawałam moje mleko w butelce, bo piersi nadal ssać nie chciał. W końcu wysłałam męża po nakładki na piersi (canpol babies) i to był strzał w dziesiątkę. Od tej pory już tylko cyc. W ciąży mleko nie leciało mi w ogóle, a teraz leje się ze mnie jak nie powiem z czego :D Wczoraj przeszłam nawał pokarmu, ale udało się to opanować. Nigdy nie sądziłam, że będę się tak cieszyć na widok kupy! :D

Powoli przymierzam się do opisania mojego porodu. Tymczasem gratuluję nowym mamusiom, a tym oczekującym swojego szczęścia powodzenia! Prawdziwe emocje jeszcze przed wami! :)

Lilou1984, edyś, Love_life, foxica, Madlene.:), nick nieaktualny, RudyTygrysek, Kajola, Mania1718, Czarodziejka87, TaRRa, domiii, Vincent, ksanka, Kate84, Hannia123, Falon, Mietka 30:), Andriel, anitka19953 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolin@ piękny opis , takich słów właśnie potrzeba i Dzięki za niego :-)

Darra, Tova Ogromnie Wam Dziewczyny Gratuluję , a Wasze Szczęścia Witamy na świecie! :-)

Karolina@ lubi tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to moje dziecko uparte za nic nie chce wyjsc :D plamienia brązowe narazie dzis ustały, teraz tylko sama taka "galertka" ze mnie wychodzi... posprzątałam już cały dom, byłam na spacerze a tu nawet najmniejszego skurczu nie ma :P

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Gratuluję nowym mamusiom :)

Madlene wiem co czujesz bo mam to samo od paru dni. Tyle że ja troszkę w tyle więc jeszcze czekanie mnie tak bardzo nie męczy :)
    Ja rozumiem Ciebie a ty mnie :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Wczoraj uslyszalam od tesciowej ze pewnie jestem po terminie bo sie malo ruszam co innego jakbym jeszcze pracowala to na pewno bym w czasie urodzila... tylko ze ja jestem na nogach od rana do wieczora..no comment!

Dobreee!!! Ale mojej nie przebijesz. Powiedziała mi prosto z mostu że jestem gruba! (Mieszczę się jeszcze w rozmiar M )I to z takim wyrzutem! Cały tydzień to przeżywam i pewnie szybko jej tego nie zapomnę

Love_life lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kojola moja w pierwszej ciąży wysyłała mnie na rowerek stacjonarny chociaż miałam nakaz od lekarki, że mam dużo leżeć i odpoczywać :) ale co tam waga ważniejsza niż zdrowie dziecka ;)

A u mnie młyn, wszyscy jesteśmy chorzy i na antybiotyku tylko Hania się trzyma, w poniedziałek M wraca do pracy i zostaje na placu boju z 2 szkrabów :) Nawet nie mam czasu nadrobić na forum i fejsie

Love_life lubi tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life Kajola wrazie byście chciały zakopać "je" w ogródku to mogę udostępnić swój :D jest duży i nikt się nie zorientuje ;) takie teksty działają na mnie jak płachta na byka! Dzięki Bogu moja się nami nie interesuje, nawet się zastanawiam czy wie ze będzie miała kolejnego wnuka :D
    Ps tak dla humoru
    Kiedyś zadzwoniła do nas siostra męża że teściowa chciałaby przyjechać do nas... (taki kaprys napewno nic związanego z tęsknotą czy miłością ;) ) wiec mąż długo nie myśląc powiedział siostrze żeby włączyła jej program o katastrofach lotniczych :D :D :D

Teresko widzę ze te nasze bąbel to uparciuchy :) tez walczę od rana ze sprzątaniem, aktywność pełną parą a mały nic ;)

Kajola, Love_life, Teresa1992, TaRRa, RudyTygrysek, edyś, Czarodziejka87, ksanka, nick nieaktualny, Falon, Madlene.:) lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratulacje dla Wszystkich Mamuś i malutkich Szkrabów, duuuużo zdrówka dla Was

edyś lubi tę wiadomość

• Kajola Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 Kusząca propozycja z tym ogródkiem :-D szkoda, że to jednak jakby rodzina :-P

Mania1718, Love_life lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
‹‹ 2098 2099 2100 2101 2102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ