X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • edyś Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko, przykro mi, że Ty która niejednokrotnie dodawała otuchy wielu z nam, tak bardzo cierpisz. Dlatego życzę Ci żebyś znalazła w najdalszych zakątkach swojego umysłu mnóstwo siły na te 2 ostatnie dni. Już niedługo Judytka wynagrodzi Ci całe cierpienie.

Darra, trzymam mocno kciuki za pozytywne rozwiązanie akcji :)

Kokaina, ja również nie byłam podpinana pod ktg. Jeśli przez weekend nie urodzę to kolejna wizyta w poniedziałek i może dostanę skierowanie.

Tova, ogromne gratulacje. Dużo siły dla Ciebie i Michałka ;)

Kofeinko, mi raz wypływa, raz nie. Ale to minimalne ilości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 09:18

l22ncwa15v2ncszo.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    oczywiście :) to co i ile teraz wypływa nie ma kompletnie wpływu na to co będzie po porodzie, bo właśnie po porodzie organizm dostaje konkretne sygnały i zaczyna działać z produkcją mleka, także spokojnie :)

Dziękuję Ci serdecznie za odpowiedź, uspokoiłaś mnie :)

domiii lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 wrote:
    Aha.. Wody niestety zielone :( blagam powiedzcie ze dam rade i bedzie wszystko ok..
    Kochana, dasz radę, bo kto jak nie ty trzymam mocno kciuki!
    Żebyś miała ten poród szybki i bezbolesny!
    Ewentualnie możesz mieć jak moj - tylko że ja nie do końca pamiętam poród od momentu rozpoczęcia partych.
    Mąż mówi że rodziła w trasie, jakby mnie ktoś zahipnotyzowal

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Mi nic nie leci z piersi. Nie umiem scisnac :P kiedys pani doktor ki sprawdzala to wyplynela kropelka siary ale ja nie umiem scisnac hehe
    U mnie do porodu nic nie było, a później jak mała zaczęła ssać mleczko się pojawiło, siare miałam 48 h a później mleczko przejściowe, a teraz to jedna piers jest zazdrosna o drugą, i jak karmie jedna piersią to z drugiej mi leci.
    Nie martw się. Jak urodzisz to mam nadzieję że ssaczek popracuje nad laktacja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 09:34

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova33 wrote:
    Wczoraj 4.03.2016 o godzinie 19:45 przyszedł na świat nasz Syn Michałek. 3300g, 53cm, 10pkt. Poród bardzo ciężki ale krótki. Pozdrawiamy wszystkie Ciocie i gratulujemy kolejnych Maluszków :-)
    Tova cudownie. Witaj Michalku!

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja wczoraj po wizycie szyjka jak to gin pow ze dlugoscia wyglda na 30tc a nie na 38 a ja juz bym tak chciala koniec bo mnie tak kochane krocze boli ze az wczoraj sie poplakalam zrobila usg i wzystko ok z kroczem...wiekszosc nocy na lewym boku juz mam dosc...;( 18mrzec mam wizyte...pewnei dotrwam do niej.Wczoraj sie tak rozżalilam na dodatek przesypywalam karme psu z worka do pudełko wszystko mi spadlo na ziemie moj pies szczesliwy a ja w ryk jak to pozbieram przeciez sie ledwo z moim kroczem poruszam ale maż przyszedł na ratunek i sie dziwił czemu placze eh Ci faceci jeszcze on mnie wkurzył...

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Tova gratuluję! Witam Michalka :)
    Darra trzymam kciuki!

Moniś nie łam się, Ty nasz forumowy promyczku jeszcze tylko 2 dni!

Miłego dnia!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka dasz radę !!!! Jesteś silną babeczką :) Już niedługo będzie po wszystkim !!!! Ściskam Cię bardzo mocno :)

Tova moje gratulacje kochana :) Witam małego Michałka :)

Darra trzymam kciuki :)

ebf426a748.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Muminko strasznie Ci współczuję i mocno trzymam kciuki żeby dwa dni minęły szybko a ból ustąpił.
    Tova gratulacje :) Witamy Michała!!

Darra kciuki zaciśnięte :) dasz rade nie ma innej opcji ;)

U mnie narazie bez zmian, mały straszy każdego wieczoru i odpuszcza. Nie mam już sił funkcjonować normalnie i czuję się jak kaleka ale pociesza mnie fakt ze do terminu zostało 4 dni a do planowanej indukcji 11 dni <3

Love_life, Teresa1992 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, o godz 9.35 przyszla na swiat silami natury moja ksiezniczka Oliwia :) 4440g i 56cm :) niestety zabrali ja na obserwacje przez te zielone wody a ja leze pod kroplowka naskurczowa. Bede wiedziala więcej to napisze :) :*

MeAmerie, Mania1718, baassiia, Love_life, d'nusia, TaRRa, Madlene.:), Vira, Czarodziejka87, Est, Hannia123, RudyTygrysek, aaagaaatka, Renka88, edyś, Falon, foxica, Madzik90, kleo2426, Kate84, Vincent, Robaczek89, Madzialena90, paola87, Teresa1992, Karolina@, Lilou1984, M+M+?, Izoleccc, Lula_w, Viera Yves, ksanka, Marlena, Kajola, Kokaina, She86, Mietka 30:), olatychy, salomea, Paulina2344, Andriel, Miśken90, anitka19953 lubią tę wiadomość

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko kciuki zaciśnięte <3

Tova Gratulacje :-) :-) :-)

Darra dasz radę, a może już dałaś i tulisz maleństwo :-*

U nas dziś druga doba i jak po południu będą dobre wyniki to wyjdziemy do domku :-) Mały Kochany Śpioch, je i zaraz zasypia i jest tak słodki, że nadal nie napatrzyłam się na Niego <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 10:11

Mania1718, Czarodziejka87, edyś, Kate84, Izoleccc, Kajola, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wyślę jednak totka, co do minuty z tym postem :-)

Darra Gratulacje z całego serca <3

edyś, Wanna, Izoleccc lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darra ekspresowo! ! Gratulacje i witamy księżniczkę Oliwkę <3

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 u mnie to ewidentnie chodzi o jedzenie. Do tej pory Emil budził się, opróżniał 2 piersi i szedł spać, a ostatnio w nocy zje z jednej i zasypia, więc nie do końca doje i budzi się znów z 45 minut - godzinkę i zjada kolejną pierś. Póki co jakoś mi to nie przeszkadza, a jak zacznie to zacznę coś z tym robić.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Tova I Darra. Witajcie maluszki <3

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darra superowo! Pendolino normalnie! Gratulacje!
    A jak waga matko !

• Est Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova, Darra gratulacje :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Czarodziejka87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darra ogromne gratulacje!:*
    Oliwka dorodna kobietka:)
    Wszystkiego dobrego dla Was:*

Haniu trzymam kciuki za dobre wyniki:*

Hannia123 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Hannia123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w szpitalu sobotni spokój, więc powalczę z telefonem i napiszę Wam o czwartkowej akcji pessarowo-porodowej :-)

Gin mi we wtorek kazał jechać na IP na ściągnięcie, bo uważał, że małe ale ryzyko porodu jest i tak bezpieczniej. Pojechaliśmy rano z M., torba w samochodzie na wszelki wypadek. Na IP najpierw ktg, zero skurczy :-) Gin wyjął potem pessar i powiedział, że jeszcze mnie zbada i do domu. Zbadał, a tam 5 cm rozwarcia... I zamiast do domu na oddział, najpierw na przedporodową, a potem albo patologia albo porodowa.
    M poszedł po torbę, zadzwonił do pracy po urlop, a ja wypełniałam papiery na IP i miałam jeszcze usg. Już przy papierach rozbolał mnie brzuch tak na @, potem kolejne ktg na przedporodowej i skurcze już są ale nie wiadomo czy porodowe (na 40?60%).
    Lekarka podjęła decyzję -kroplówka z nospą i będzie w tą lub w tą :-)
    Po nospie skurcze 80-100% i bardziej bolesne, więc porodowówka.
    Na salę porodową trafiliśmy po 14:00. Tam rozwarcie nadal 5-6 cm , kolejne badanie i poszły wody. Po odejściu wód skurcze zaczęły być bardzo bolesne i poprosiłam o zzo. Dostałam od razzu i tu się zaczęła najlepsza część porodu, bo nie zdążyłam zejść z łóżka po podaniu zzo, bo w 20 min miałam pełne rozwarcie :-) Położna mnie zbadała przed pionizacją po zzo i zamiast pionizacji, zaczęłam rodzić :-) Po kilku minutach Mały był na brzuszku :-)

I tak jak pisałam wcześniej udało się urodzić bez oksytocyny, nacięcia, pęknięć itp atrakcji :-) Jedynym "przyspieszaczem porodu" okazał się brak pessara i kroplówka z nospą :-D

Mania1718, Madlene.:), baassiia, d'nusia, TaRRa, Renka88, RudyTygrysek, edyś, Falon, Czarodziejka87, foxica, Madzik90, Kate84, Lucky, Karolina@, Lilou1984, Izoleccc, Viera Yves, ksanka, Kajola, She86, Mietka 30:), Andriel, anitka19953 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bravo TOVA i DARRA ;)

Moja noc lekko ciężka, Położyłam się po 24 i zaczęło się: Ćmiący, nie ustający ból brzucha coś jak by na okres, a ból jak bym miała dostać biegunki zaraz, plus częste spinanie brzucha + skurcze. Udało mi się zasnąć od 1 do 2 w nocy. Stwierdziłam poczekam do 3 jak coś jadę na IP, nadal nie przechodzi, wstaje mam już się ubierać ale pochodziłam i lepiej. Kładę się z powrotem i w pozycji leżącej wszystko wraca znowu czekam godzinę, budzę mojego M. że jedziemy, znowu wstaje ubieram się, łyk wody, i zaraz przechodzi. Mówię o nie kuźwa tak to się bawić nie będziemy !, Kładę się ponownie i za chwile zasypiam ;/ No ja pierdziele albo niech coś się dzieje a nie takie jaja. Dodatkowo bardziej spuchnięta jestem, tylko z prawej strony, spojenie boli jak by mi kość pękała więc czuje się mega źle.

A w ogóle to życzę Wam miłego dnia :) , ja mimo wszystko się obserwuję i może poród się zbliża :D

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 2097 2098 2099 2100 2101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ