X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. Odeszly mi wody:) leze juz na porodowce pod ktg, czuje pierwsze bolesne skurcze, rozwarcie dalej 2 cm. I boje sie tak bardzo ze cala sie trzese.

Gośśś, domiii, Est, baassiia, Kokaina, d'nusia, Teresa1992, Kajola, edyś, She86, perła ziemi, Renka88, kleo2426, Kate84, Madzialena90, Izoleccc, Madlene.:), ksanka, Mietka 30:), Mania1718, RudyTygrysek, Falon, aaagaaatka, foxica, Vincent, M+M+?, Lilou1984, Marlena, Andriel, anitka19953 lubią tę wiadomość

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha.. Wody niestety zielone :( blagam powiedzcie ze dam rade i bedzie wszystko ok..

Love_life, Est lubią tę wiadomość

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    A moj nie chce seksu :(

Mój tez nie chciał. Powiedział ze mnie kocha i go podniecam ale ten brzuch go odstrasza. Nie bylo to mile no ale cóż zrobic. Dopiero jak mu powiedzialam ze polozna i ginekolog zachecali i o tych enzymach ze spremy jakos inaczej podszedl do sprawy. Od tylu by nie widzial brzucha i dał rade ze 3razy prze te 2tygodnie jak starałam sie wywołać poród. Postaraj sie do swojego przemówic racjonalnie.On na pewno tez juz jest zmeczony ta ciaza wiec jak sobie przemysli temat to moze ulegnie :-) Powodzenia

edyś lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 wrote:
    Aha.. Wody niestety zielone :( blagam powiedzcie ze dam rade i bedzie wszystko ok..

No oczywiscie ze bedzie dobrze. Miała$ co ku temu jakiekolwiek wątpliwości? Kolorem wód sie nie przejmuj. Tam pracuja ludzie ktorzy widzieli gorsze rzeczy i wyprowadzali maluchy na prosta wiec podejrzewam ze takie zielone wody to zadna dla nich nowosc i doskonale wiedza jak sie tematem zająć. Wiem ze to nie latwe ale sporóbuj drzemac pomiedzy skurczami bo za kilka godzin bedziesz sie musiała napracować jak nigdy. Warto oszczedzac siły

darra991, Kokaina lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 wrote:

No kochana oczywiscie ze dasz rade!! Trzymam kciuki!!!
    Moja siostra jak rodzila to tez wody zielone byly a mala zdrowiutka I zero komplikacji glowa do gory I dajesz! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 01:55

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bezsenna noc nr 2 :/ ciekawe kiedy ja to odespie :/... Ja chcę już poniedziałek i chce wiedzieć na czym stoję eh...

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Albo ja mam tak niski prog bolu albo nie wiem ale boli jak cholera. Najgorsze jest to ze myslalam ze zacznie sie lagodnie, skurcze jakos chociaz co 15min a tu dupa.. Mecza mnie takie co kilka minut ze nawet nie mam kiedy pomyslec zeby sie odprezyc.. Nie wiem czy tak powinno byc?

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darra powodzenia wszystko będzie ok :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 wrote:
    Wiecie co? Albo ja mam tak niski prog bolu albo nie wiem ale boli jak cholera. Najgorsze jest to ze myslalam ze zacznie sie lagodnie, skurcze jakos chociaz co 15min a tu dupa.. Mecza mnie takie co kilka minut ze nawet nie mam kiedy pomyslec zeby sie odprezyc.. Nie wiem czy tak powinno byc?

Tez mak niski próg bólu.nie boj sie prosic o zzo jak tylko jest mozliwosc. Zapytaj polozne jak masz oddychac i co robic podczs skurczu. Niestety wg knie pozycje wertykalne jeszcze poszerzaja ból ale od mojej poloznej wiem ze tak powinno byc bo wtedy postepuje rozwarcie.Wytrzymasz na pewno a juz za kilka godzin bedziesz tulic swoje malenstwo- jak je zobaczysz po raz pierwszy w ułamku sekundy zapomnisz o tym co bylo przed. 3Mam kciuki. Dawaj znac jak Ci idzie

• domiii Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra powodzenia!!! Trzymam mocno kciuki:) i jestem przekonana że wszystko będzie dobrze :) buziaki :*

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darra pewnie, że dasz radę!!! Wodami się nie przejmuj, jesteś w szpitalu i tam Ci już włos z głowy nie spadnie :-) Powodzenia!!!

Muminko Kochana, jeszcze tylko trochę i Judytka wynagrodzi Ci wszystkie złe chwile. Ściskam :-*

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Jejku dziewczyny piszecie o tych wszystkuch badaniach, wagach dzieciaczkow a ja zyje w takiej niewiedzy nawet nie wiem ile moja szyjka ma dlugosci ...

Ja podobnie. Ostatnio na usg gdy zapytałam lekarza o długość szyjki to powiedział, ze na tym etapie pomiar jest zupełnie niemiarodajny i bada sie to tylko palpacyjnie, ale z drugiej strony teraz tez juz lepiej ograniczyć takie badania. Powiedział tylko ze szyjka jest i ja widać :)
    Dwa dni pózniej moj lekarz prowadzący na badaniu tez nie już chciał badać mnie palpacyjnie powiedziawszy, że nie ma co mnie meczyc przed porodem ;) Dodam, że obaj to dr. n. med. Ja im ufam.

Love_life lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darra bądź dzielna! Dasz radę :) a moze nawet juz dałaś :) trzymam kciuki!!!

k0kdha00ytas68fh.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darra, kciuki mocno zacisniete &&&&

Dasz radę,powodzenia :-*

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darra trzymamy mocno kciuki!
    Dasz radę zobaczysz:*

Muminko śniłaś mi się dzisiaj.
    Byłam Cię odwiedzić w szpitalu,byłaś już po CC i smacznie spałaś:)
    Z malutką było wszystko idealnie
    I tak będzie jeszcze troszkę ściskam trzymaj się:*

Filip 28.03.2016 <3
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem przy Tobie i doskonałe Cię rozumiem. Co do wód to młoda widocznie kupke pierwsza robiła. Ważne że jesteś pod opieką. Podobnie jak Ty walczę ale z innym rodzajem skurczu i wiem co to brak snu. Wiem że nie jest łatwo. Sama chyba się poddaje ale hamulcem są dla mnie moje dzieci.
    Dziś w nocy udało mi się zdrzemnąć 2 h. Ból nadal się utrzymuje jednak postanowiłam wytrzymać jeszcze do poniedziałku bo wtedy skończony 37. Wyspie się przy narkozie choć pewnie mają mnie dosyć bo ciągle becze przy tych skurczach. Ona są gorsze od tych boli zwykłych jakiś mialam przy swoim kregoslupie.
    Powodzenia i sił

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam się w rozpoczętym 39 tygodniu(38+0):):)
    Teraz to już na pewno ciąża donoszona!:)

Przebudziłam się o 5 i koniec spania ale spróbuje się jeszcze kimnąć.

Miłej soboty:)

baassiia, d'nusia, edyś, Kate84, Madzialena90, Mania1718, Love_life, aaagaaatka, M+M+? lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczynki ze jestescie. Czytam o waszych kciukach i placze.. Od pierwszej takie bole a rozwarcie poszlo tylko cm. Chca mi po obchodzie podac oksy. Przeraza mnie to. Najgorsze te skurcze z krzyza:( dziekuje ze jestescie:*

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darra w końcu !
    Wstałam siku, myślę - sprawdzę bo sobota :D
    Trzymam za Ciebie kciuki mocno &&&
    Juz za parę godzin utulisz maleństwo. Niesamowite!
    Sił sił sił !!! :-*

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj 4.03.2016 o godzinie 19:45 przyszedł na świat nasz Syn Michałek. 3300g, 53cm, 10pkt. Poród bardzo ciężki ale krótki. Pozdrawiamy wszystkie Ciocie i gratulujemy kolejnych Maluszków :-)

Teresa1992, baassiia, Czarodziejka87, Kaarolina, d'nusia, edyś, Kajola, She86, Viera Yves, MeAmerie, TaRRa, Tunia.a, Miśken90, kleo2426, Kate84, Kokaina, domiii, Izoleccc, kofeinka, Madzialena90, Madlene.:), Paulina2344, Renka88, ksanka, Mietka 30:), Hannia123, Mania1718, Robaczek89, RudyTygrysek, Love_life, Est, Falon, aaagaaatka, foxica, Madzik90, Vincent, M+M+?, paola87, Lilou1984, olatychy, salomea, krówka_muffka, Andriel, Karmelek211, anitka19953 lubią tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
‹‹ 2095 2096 2097 2098 2099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ