X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova no gratulacje!:*
    Witamy Michałka:)

Filip 28.03.2016 <3
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się piszą skurcze na ktg coraz mocniejsze i nadal nic nie wiem może coś dzisiejszy obchod mi da zobaczymy eh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 07:28

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova moje gratulacje!

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko trzymaj się tam :*

Wiesz ja też zazwyczaj staram się nie narzekać, a mąż mi mówi, że on mojej ciąży w ogóle nie odczuł, bo zawsze zadowolona i uśmiechnięta chodzę, ale kilka dni temu, po kolejnej nieprzespanej nocy nie wytrzymałam psychicznie i spłakałam się w łóżku. Mąż mnie bardzo pocieszał i mimo, że nie mógł pomóc fizycznie, to psychicznie bardzo mi ulżyło i płacz też pomaga. Wiem, że chcesz być silna dla rodziny, ale nikt tak nie potrafi pocieszyć jak kochająca osoba. Także nie ukrywaj przed mężem, że Ci ciężko. Po tym jaką jesteś twardą osobą, wiem, że musisz być teraz na granicy wytrzymałości i naprawdę zasługujesz teraz na troskę, przytulenie i pocieszenie :*

Ja trzymam kciuki, aby Ci jakoś zleciało do tego poniedziałku. Może poproś coś na sen, żeby jakoś przetrwać :*

Love_life, Andriel lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę bardzo! Tova gratulacje!!!
    Cześć maluszku :-*
    Widzę, że początek stawki ruszył. Super dziewczyny!

• She86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova33 wrote:
    Wczoraj 4.03.2016 o godzinie 19:45 przyszedł na świat nasz Syn Michałek. 3300g, 53cm, 10pkt. Poród bardzo ciężki ale krótki. Pozdrawiamy wszystkie Ciocie i gratulujemy kolejnych Maluszków :-)

Tova ale super, że tak niespodziewanie urodziłaś i w tak fajnym dla małego terminie, gratuluje!

A Tobie darra przesyłam duuużo sił i trzymam mocno kciuki! :*

Muminko strasznie Ci współczuję tych bóli :( trzymaj się dzielnie, już niedługo będzie po wszystkim! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 07:46

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Kajola Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darra Trzymam kciuki!!! Ale pewnie już tulisz zdrowego i ślicznego bobaska :-)
    Tova Ogromne gratulacje!!! Jesteś dzielna :-D

A ja się witam z Wami w terminie porodu i jednocześnie w dniu teściowej (obym dzisiaj nie urodziła!!!!)

Teresa1992, d'nusia, edyś, Kate84, Izoleccc, Mania1718, Love_life, foxica, Lilou1984 lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:

Kate, Domiii, a co u Was :)? To jak to w końcu jest, to prawda co mówią, że koniec spania, czasu dla siebie, nie ma kiedy zjeść i generalnie jedno wielkie zmęczenie ;)?

No u nas ze spaniem ciężko, bo Emil od 19 do 23 śpi ładnie a potem już jedzenie co godzinę. A ja wiadomo do tej 23 nie śpię bo zawsze jeszcze z synkiem coś porobię, ogarnę dom, pranie i potem przysypiam na chwilkę między karmieniami. Zmęczenia póki co nie ma u mnie, a dodam że już pracuję więc dodatkowe zajęcie jest, no ale jak się ma własną firmę to tak czasami bywa.
    Obiady tylko gotuje mi moja mama, resztę w domu ogarniam ja.
    Kiedy dziecko jest na piersi jest mocniej absorbujące niż na mm.

Co do karmienia to u mnie niestety teść i tata podchodzą i zaglądają mi normalnie pod pieluchę jak go karmię, w szpitalu nie było mowy o prywatności, choć u nas były ograniczenia i tylko jedna osoba mogła być do jeden leżącej, ale i tak mnie to krępowało.
    Jutro mam mieć kuzyna z narzeczoną w gości i właśnie nie wiem jak to rozegrać, pewnie przystawię go w pokoju, zakryję pieluchą i wróce do salonu.
    Przy przyjaciółce się nie krępowałam.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje wychodzić do innego pokoju. Nawet gdybym była zakryta chustą, karmienie przy innych osobach niż mężu będzie dla mnie krępujące. Przed ciążą nie pokazywałam się w negliżu to i w czasie karmienia nie zamierzam, w końcu jestem tą samą osobą. Macierzyństwo nie pozbawiło mnie skrępowania przed nagością. Ja w sumie nawet niezbyt dobrze się czuje, gdy w moim towarzystwie kobieta karmi piersią bo nie wiem gdzie patrzeć, głupio się czuje. I nie chodzi o to, że dla mnie jest to nieestetyczne, ja po prostu nie lubię nagości innych osób oglądać, bo się wstydzę :P. Także to wszytko zależy od osobowości :) Jakby mi tak tata albo teść zaglądał to bym burknęła i uciekła na pewno :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 08:16

Teresa1992, Kokaina, Madlene.:), Love_life, Est, She86 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira uf to dobrze, że nie jesteśmy sami. Też już się zastanawiałam co robimy nie tak, że wszystkie śpią i jedzą a my dziś kolejna noc z serii bezsenność :-P

Muminko Bardzo mi przykro, że tak cierpisz :-( myślę, że masz prawo nawet na łzy. Co z tego co pomyślą inni i tak jesteś Bardzo dzielna, że dajesz radę w tych wszystkich bólach :-* jeszcze trochę!

Tova Wow, gratuluję :-) dużo zdrówka dla Was, wszystkiego najlepszego <3

Karolina daj znać po obchodzie co u Was?

MeAmerie to też mnie pocieszyłaś, że nie tylko u nas KP nocne co godzinę i brak snu, powiedz mi proszę myślisz że tu chodzi o jedzenie czy po prostu o pierś?

Trzeba wstawać, ogarnąć się bo po 11 druga część sesji z małą. Miłej soboty Marcówki i gratuluje kolejnych rozpoczętych tygodni :-)

d'nusia, Kasmira lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova, gratulacje!!!
    Czekamy na relacje z porodu jak znajdziesz chwilę :-)
    Buziaki :-*

Ja sie zbieram niedługo na Ktg. Wogole nie wiem na co się szykować, pierwszy raz będę miała robione :-P

Czy tylko ja nie byłam jeszcze podpinana? Dziewczyny, mam się zgłosić normalnie na izbę przyjec że skierowaniem, tak?

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• domiii Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova gratulacje dla dzielnej Mamy! buziaki dla Michałka <3

muminko Skarbie, aż mnie serce boli jak czytam jak cierpisz :( a jak czytałam o tym "obowiązku" bycia silną... dokładnie ja 4 lata temu... u mnie wynikało to akurat z bycia DDA i całej lawiny zdarzeń wokół tego... na szczęście 2-letnia terapia zrobiła swoje i już płaczę bez wyrzutów sumienia, proszę o pomoc, przyznaję się do słabszych chwil, bezsilności. więc jestem z Tobą bardzo blisko i przesyłam moc wsparcia i przytulenia <3

Kate jeśli chodzi o jedzenie to znaczy, że maluszek chyba mało je skoro chce tak często... bo tak co godzinę to nawet nie zdąży się strawić mleko z poprzedniego karmienia (1,5h przerwa jest najbardziej optymalna), ja bym bardziej obstawiała potrzebę ssania, bliskości... ale może za mało jeszcze doczytana jestem w tym temacie :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:

Ja sie zbieram niedługo na Ktg. Wogole nie wiem na co się szykować, pierwszy raz będę miała robione :-P

Ja też nie byłam jeszcze, ale jestem 2 tygodnie w tyle za Tobą :)

Kokaina lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Czy tylko ja nie byłam jeszcze podpinana? Dziewczyny, mam się zgłosić normalnie na izbę przyjec że skierowaniem, tak?

tak, bez stresu :)
    idziesz, dajesz skierowanie, kładą Cię na łóżku, podpinają czujniki i sobie leżysz 20-30 minut i już :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 nie wiem, co sądzisz o smoczkach, ale wiele dzieci ma też po prostu spora potrzebę ssania, niekoniecznie są głodne.

Teresa1992 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie leży się 45 minut i prawie przysypiam zawsze :P

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii, Teresa, dzięki :*

Basia, dobrze wiedzieć że nie jestem sama :)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny w ten piękny słoneczny dzień :)

Mam do Was takie chyba dość nietypowe pytanie... czy przed porodem (chodzi o końcowe tygodnie ciąży) pojawiał Wam się pokarm tylko z jednej piersi?? Dziś rano lekko uciskając sutek z jednej piersi pojawiło się kilka kropelek pokarmu, więc odruchowo złapałam za drugi sutek, a tam nic :(
    Czy to się jeszcze zmieni???? i pokarm będzie w obu?

Tova33 serdecznie gratuluję, Twoja największa miłość jest już przy Tobie :)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Mam do Was takie chyba dość nietypowe pytanie... czy przed porodem (chodzi o końcowe tygodnie ciąży) pojawiał Wam się pokarm tylko z jednej piersi?? Dziś rano lekko uciskając sutek z jednej piersi pojawiło się kilka kropelek pokarmu, więc odruchowo złapałam za drugi sutek, a tam nic :(
    Czy to się jeszcze zmieni???? i pokarm będzie w obu?

oczywiście :) to co i ile teraz wypływa nie ma kompletnie wpływu na to co będzie po porodzie, bo właśnie po porodzie organizm dostaje konkretne sygnały i zaczyna działać z produkcją mleka, także spokojnie :)

ksanka lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic nie leci z piersi. Nie umiem scisnac :P kiedys pani doktor ki sprawdzala to wyplynela kropelka siary ale ja nie umiem scisnac hehe

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 2096 2097 2098 2099 2100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ