X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Dziewczyny mam nadzieję że dzidziunie zdecydują się wyjść na świat w końcu co weekend to weekend.
    A ja poczynając ciekawa obserwacje moja smerfetka lubi robić kupę w czysta pieluche!
    Zawsze jak zmienię pieluszki na sucha i przystawkę ja do piersi po 5 minutach jest kupa w pieluszki i trzeba na nowo myć pupę u zmieniać pampersy. Na szczęście to 'tylko' 5-8 razy dziennie
    Czy

mam to samo! :D zmieniam pieluchę przed karmieniem, a po kilku minutach ssania idzie kupa :D więc 2 pampersy idą na jedno karmienie...
    moim zdaniem to kwestia tego, że jak dziecko je, to jelitka mu pracują co nawet słychać i wtedy się wykluwa kupka :) ale to znaczy, że wszystko dobrze pracuje!

ksanka lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina81 wrote:
    Basila, juz spakowałaś torbę do szpitala? :) Pamiętam że chyba zwklekałaś. Widzę, że mamy zbliżony termin porodu no moja ciąża troszkę młodsza.Planujesz jakoś ew. przyśpieszyć akcję porodową? U mnie nic, a nic sie nie dzieje...37tydz. i ani s. przepowiadających. Nie wiem, moze sprobuję pić herbatkę z liści malin od przyszlego tygodnia . Choć mój gin uważa, ze jak się zacznie to się zacznie i nie będzie odwrotu.

Spakowałam w czwartek :) także jestem gotowa, ale mój gin twierdzi, że porodu nie widać :P U mnie też objawów bardzo mało, od skończonego 38 tyg. zaczęłam coś w domu truchtać itp :P poza tym masaż sutków i herbata z liści malin, ale efektów raczej brak :) no nic trzeba czekać :) dziś nad ranem miałam lekkie bóle miesiączkowe, ale jak zmieniłam bok to przeszło, więc ciężko stwierdzić co to było :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 17:59

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki co na ból żołądka?
    Bo mnie aż skręca :(

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinali - jeeejj, córeczka jest mega podobna do Ciebie!! :)

Ksanka - u mnie jest ten sam scenariusz! Tak więc tylko utwierdzam się w tym, że wszystko jest w porządku :)

ksanka lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody mi odchodzą, najgorsze że zielone, fuck :( nie wiem co i jak, leżę pod tym bzdurnym Ktg, bo mi kazali.
    Mialyscie absolutna rację, dobrze że mnie zatrzymali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 18:36

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina trzymaj sie!!!!!
    Muminko - ściskam Cie najmocniej jak tylko potrafię. ❤️

Kokaina lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżizas, trochę się wstydzę tych wód, już im zasikalam całe łóżko i seksi oddzialowa pidzamke :-P

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokainko oni nie jedno widzieli także luz :D
    Trzymam kciuki mocno &&&

Kokaina, baassiia, ksanka, Hannia123 lubią tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokainka trzymamy mocno kciuki dasz radę:*

Alina maluda podobna max do Ciebie ;)

Muminko płacz,wypłacz się będzie Tobie lżej a przecież i tak jesteś silna babka trzymam kciuki:*

Kate super,że laktacja u Ciebie tak dobrze idzie:):*

Filip 28.03.2016 <3
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina powodzenia, kciuki zaciśnięte :-) w ogóle tymi wodami się nie przejmuj to dla nich norma :-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Dżizas, trochę się wstydzę tych wód, już im zasikalam całe łóżko i seksi oddzialowa pidzamke :-P
    Kokainko ja też się wstydziłam kilku incydentów na sali porodowej, mimo że na położnej nie zrobiły wrażenia :P Ale jak mi znajoma opowiedziała co odwaliła przy porodzie (nie opiszę tego bo mnie wywalicie z marcowek :D) to stwierdziłam ze jednak nie było czego się wstydzić ;)
    Tylko chwile dzielą Cię do przytulania maleństwa <3 zazdroszczę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 19:32

Kokaina, baassiia, ksanka lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Kokainko ja też się wstydziłam kilku incydentów na sali porodowej, mimo że na położnej nie zrobiły wrażenia :P Ale jak mi znajoma opowiedziała co odwaliła przy porodzie (nie opiszę tego bo mnie wywalicie z marcowek :D) to stwierdziłam ze jednak nie było czego się wstydzić ;)
    Tylko chwile dzielą Cię do przytulania maleństwa <3 zazdroszczę

Dzięki Maniu :)
    Pewnie wszystkie macie rację. Hihi, teraz się zastanawiam co takiego odwalila Twoja znajoma :-)

Mania1718 lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na rozluźnienie atmosfery dla wszystkich mamusiek ;)

https://www.youtube.com/watch?v=Lh352rqnZBE

RudyTygrysek, Lilou1984 lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Dziewczyny czy tylko ja musze robić małej badania tarczycowe?
    Kate, ja ze względu na ciążową niedoczynność muszę zbadać małemu tsh i ft4 między 2 a 4 tygodniem. A sobie po 6 tyg. od porodu.
    Dziewczyny, trochę udało mi się nadrobić, bo Jaś i mąż śpią. Staram się czytać was tu i na FB, ale tam łatwiej mi się udzielać. Powiem wam, że ja mam całkiem inne odczucia niż większość z Was odnośnie wizyt :) Przed porodem też myślałam, że nie będę chciała odwiedzin, ale potem bardzo chciałam pochwalić się małym. Cieszyłam się jak wiedziałam zachwyty rodziny i byłam bardzo dumna :) Poza tym nie mogłam doczekać się odwiedzin, bo pod koniec ciąży czułam się już trochę samotna w domu. Teraz też się trochę tak czuję... Na razie jesteśmy w trójkę z mężem, ale jak wróci do pracy to większość dnia będę sama z Jasiem. Brakuje mi po prostu interakcji z innymi ludźmi, choćby wyjścia do sklepu. Dobrze wiedzieć, że tu jesteście i nie jestem sama :)

gg642n0aww2rhqzn.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa łączę się w bólu, kilka dni temu miałam to samo. Spróbuj napić się mięty, ale przyznam, że mi pomogło dopiero spotkanie z porcelaną.

Kokaina kciuki mocno zaciśnięte &&&&

Alinali wypisz, wymaluj cała mama ;)

Ja dzisiaj wysprzątałam połowę mieszkania i ubrałam łóżeczko. I powiem wam, że mam gdzieś to przyspieszanie, kręgosłup mnie tak napieprza, że nawet nie chcę żeby cokolwiek się u mnie dzisiaj zadziało.

Kokaina, Renka88 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko u mnie niestety ale kupa wydaje się dyskomfortem dla smerfetki. Bo jak puszcza baka to się prezy.
    A ile kubek Miłoszek produkuje?
    Domiii, a jak często pierzecie synka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 20:27

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey laseczki. Przepraszam ze Was tak ostatnio zaniedbuje. Jednak jak sie posiada dziecko wszystko sie zmienia i mimo ze mała jest bardzo grzeczna i duzo spi i mam czas to jakos tak nie mam go na tyle by nadrobic wszystko od porodu. na komórce z reszta byloby to trudne.moze jak wroce do domu to mi sie uda.
    Nowym mamusiom gratuluje maluszków.
    Muminko kochana 3mam mocno kciuki za Ciebie. Wierze jednak ze jesli jestes w szpitalu nic Ci nie grozi i w poniedzialek poznasz Judytke.
    Cóż moge wiecej powiedziec.Ja jestem zakochana w córeczce.Jest absolutnie przedoskonała.Dziadkowie dostali totalnego hyzia na jej punkcie - do tego stopnia ze dziadek kupił jej dzis bujaczek za UWAGA 1200zł. Moge tym bujaczkiem sterować ze smartfona. Taaaa na pewno bede z tego kozystac. Bujaczek nawet nie wyglada jak bujaczek tylko jak jakis pojazd kosmiczny - ale jak chceli wydawac takie horendalne pieniadze za przyrzad ktory posluzy kilka miesiecy to ich sprawa. Tesciowa super hiper szczesliwa bo bardzo chciala cos jeszcze kupic to jej powiedzialam ze nie mam pocieli do wozka wiec to mi sie przyda. No to juz msm posciel a nawet dwie. Ech... Cos czuje ze za kilka lat moje dziecko bedzie lepiej ubrane niz jego wlasna matka bo babcia tak bedzie rozpieszczac. A moj maz dzis powiedzial swoim rodzicom ze my jestesmy od wychowywania a oni od rozpieszczania - tesciowa niemal umarła z radosci slyszac te slowa.

edyś, Teresa1992, ksanka, baassiia, Vincent, Izoleccc, RudyTygrysek, Love_life, Lilou1984, Est, Kate84 lubią tę wiadomość

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    ale to moje dziecko uparte za nic nie chce wyjsc :D plamienia brązowe narazie dzis ustały, teraz tylko sama taka "galertka" ze mnie wychodzi... posprzątałam już cały dom, byłam na spacerze a tu nawet najmniejszego skurczu nie ma :P

Kochana zobacz na mój suwaczek, ja to dopiero mam uparciucha. ;)

U mnie wszystkie możliwe sposoby wywoływania porodu sie nie sprawdziły: Seks, sprzatanie, szybkie spacery, skakanie na piłce, picie herbaty z liści malin- pije od dobrych kilku tygodni, masaż krocza, a nawet stymulacja sutków. I tez nawet jednego małego skurczu.

Ja co prawda jestem lutówka ale ze juz o marzec zahaczyłam to Was podczytuję :) powodzenia dziewczyny i szybkich porodów w terminie życzę

edyś, Teresa1992, Mania1718, d'nusia, Izoleccc, Renka88, RudyTygrysek, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Kochana zobacz na mój suwaczek, ja to dopiero mam uparciucha. ;)

U mnie wszystkie możliwe sposoby wywoływania porodu sie nie sprawdziły: Seks, sprzatanie, szybkie spacery, skakanie na piłce, picie herbaty z liści malin- pije od dobrych kilku tygodni, masaż krocza, a nawet stymulacja sutków. I tez nawet jednego małego skurczu.

Ja co prawda jestem lutówka ale ze juz o marzec zahaczyłam to Was podczytuję :) powodzenia dziewczyny i szybkich porodów w terminie życzę

oj to też się musisz naczekac :) a jak nic nie ruszy u Ciebie to kiedy masz się wstawic do szpitala ?? trzymam kciuki, żeby Cie jednak lada chwila wzieło :)

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa mam się zgłosić 9 marca do szpitala na wywołanie. Do tego czasu latam do dwa dni do szpitala na ktg i badanie wód.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 2100 2101 2102 2103 2104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ