SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    A ja rycze. Rycze tak jaj nie ryczałam od wielu lat.
    Zerwałam się na płacz synka i rana mnie bardzo rozbolała. Skutkowało to decyzją, że trzecią noc z rzędu oddajemy synka na oddział noworodków. I teraz rycze. Mam takie wyrzuty sumienia, że zaraz oszaleję. Która matka by tak postąpiła. Jestem pewna, że jestem jedyna taka na tym forum. Jak sobie pomyślę o jego pyszczku i kwileniu, to łzy zalewają mi całą twarz. A i tak nie dzwonię żeby go mi oddali. Bo wiem, że nie dam dziś rady. Wszystko mnie boli, sutki to ogień. Może to i lepiej, że go tam dokarmią to mu masa nie będzie tak lecieć? Jeny oszaleję zaraz.
    A to wszystko jeszcze zeszło się z informacją, że dziś zmarła moja babcia. Śmierć i życie.

Sory, ale musiałam to z siebie wypluć. Może teraz zasnę.

Kochana zbieraj sily musisz sie troszke oszczedzac spokojnie malutki poczeka az mama sie lepiej poczuje.
    Bardzo mi przykro moje kondolencje.sciskam I odpoczywaj I dbaj o siebie <3

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • salomea Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M, nie zamartwiaj się :* Na pewno dobrze się nim zajmą, a Ty przez ten czas wypoczniesz i jutro będziesz miała siły, by zająć się synkiem.
    Ja też pierwszą noc w szpitalu spędziłam bez dziecka, byłam w pokoju z dziewczynami, które zostały matkami po raz drugi i one nie brały dzieci na noc, bo chciały odespać po porodzie. I było mi jakoś głupio brać mojego malucha do siebie. Też mam przez to ogromne wyrzuty sumienia :/ Ale byłam u niego kilka razy tej nocy i smacznie spał. Na pewno Twój też pięknie będzie spał tej nocy :)

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, 6 marca o godzinie 00:17 na świat przyszedł nasz syn Aleksander :-) 56 cm, 3500 kg, SN, 10 pkt :-) poród rzeźnia i armagedon, ale daliśmy radę :-) opis porodu już wkrótce :-D

Gośśś, Tunia.a, Miśken90, baassiia, salomea, d'nusia, aaagaaatka, M+M+?, Teresa1992, kleo2426, Karolina@, Viera Yves, Mania1718, foxica, Madzialena90, edyś, Kajola, Renka88, She86, krówka_muffka, Falon, domiii, Izoleccc, Love_life, Kate84, RudyTygrysek, Hannia123, Vira, Vincent, Paulina2344, Lilou1984, Czarodziejka87, Est, Mietka 30:), Andriel, skowroneczka87 lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love life, salmea dziękuję Wam za słowa otuchy. Jakoś w tym całym płaczu udało mi się zasnąć. Teraz wstaję żeby się już szykować się na spotkanie z moją kryszynką. Tęsknię za nim przeokrutnie. Może ta noc byłs mi potrzebna żeby to sobie uświadomić. Mam nadzieję, że po obchodzie będzie decyzja o naszym wyjściu. Ha wtedy nie będziemy mieć pokus by go na noc gdzieś oddać, bo teraz powinien być cały czas z nami. Musimy się poznać <3

Love_life, Lilou1984, Est lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokainko gratulacje !
    Witaj maleństwo na świecie :* :D

Kokaina lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina Gratulacje !!! Super, że dzidziuś jest już z Wami :)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina gratuluję!
    Falon nie martw się ją tu pewnie też do końca zostanę ;)
    Wczoraj jak stałam przy gotowaniu obiadu to czułam takie jakby napieranie głowy na szyjkę, było to dość bolesne. Czy to jakieś pierwsze objawy? :)

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziwnie dzisiaj czuje :/ W sumie to już wczoraj wieczorem było średnio, bo się przejadłam trochę obiadem. W nocy kiepsko spałam, strasznie mi ręce cierpły i wstałam mega opuchnięta +1kg na wadze od wczoraj :/ Jeszcze jakieś inne dziwne objawy, no ale nic, wypiłam teraz sporo wody, może wrócę do normy zaraz.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina gratulacje !! :*:*

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina - gratulacje dla szczesliwej mamusi! :) syneczek wymiarami bardzo podobny do mojego. Nie martw sie, już za chwile nie bedziesz mówić "armagedon" a najpiekniejsza chwila życia.
    Uściski :*

domiii, Kokaina lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden dzień zaległości i kolejne dzieciaczki na świecie :-)
    Gratuluję mamusie, maleństwa rosnijcie zdrowo :-)

A u nas bez zmian nadal się trzymamy.
    Miłego dnia kochane :-)

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokainko serdecznie gratulacje <3 6 marzec moja data wymarzona :) (może i moja ale nie syna :D )

M+M+ nie obwiniaj się i nie myśl że źle zrobiłaś. Synek był pod dobrą opieką, nakarmiony i przewinièty :) Ty jesteś po operacji i czas do rekonwalescencji jest niezbędny a Ty nie musisz się katować tylko korzystaj z pomocy :) Dzisiaj masz już lepszy humor co mnie cieszy bardzo, pewnie już tulisz swojego szkraba <3

Falonku jak widzisz mamy tu sporo uparciuchów którzy wcale nie zamierzają wychodzić o czasie więc spokojnie dogonisz ;) poza tym ja się nigdzie nie wybieram i pewnie po porodzie tez tu będę zaglądać :)

Miłej niedzieli kobiety :)

M+M+?, Kokaina lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Viera Yves Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne Mamusie wyłoniły się na horyzoncie - cudownie! Gratulacje!

Ja dzisiaj rozpoczynam 37t+0d i wg belly ciąża donoszona :D

Pytania mam do Was...
    Czy prowadzicie jeszcze samochody?
    Czy szykujecie jakieś jedzenie żeby zamrozić i mieć w razie W gdy nie będzie czasu robić obiadu?

Kate84, d'nusia lubią tę wiadomość

starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015 :( II IUI 02.07.2015 :D
    Marcel :D
    dqpr73sb94pdetrw.png[/link]
    ponowne starania
    I IUI 22.03.2017 :D
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    My też jeden dzień w wanienke, drugi tylko wacikami cialeczko.
    A jak wasz kikutek? Odpadł już?

Nie, jeszcze nie, ale ładnie się goi wiec liczę ze za kilka dni go nie będzie. :) a Wasz?

a Kochana, te ćwiczenia interaktywne to skąd wzięłaś? Bo brzmi super! Ja z Miłoszem jeszcze nie miałam takich.

a co do kupek to sprawa bardzo indywidualna - i 2 i 5 na dobę na tym etapie sa ok :) może przesadziłam z tym 8-12, ale koło 6 na pewno u mnie jest. zaczęłam się zastanawiać teraz czy to nie biegunka, ale nie ma innych dolegliwości czy podejrzanych objawów, więc wzięłam to za normalne przy KP...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 10:41

ksanka lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    U nas np. max 2 kupki dziennie....

a karmisz piersia czy mm?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synusia już mi oddali :-) Chyba się mnie wystraszył bo od płaczu cała buzia spuchnięta.... Co do Piotrusia jest decyzja o wypisie, teraz czekam na lekarza który podejmie decyzję co do mojej osoby. Ale wczoraj lekarz wykonujący operację rekomendował wypis.
    Kocham go bardzo!

Madlene.:), domiii, Mania1718, Kate84, Hannia123, Lilou1984, d'nusia, Czarodziejka87, Est lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedno, właśnie się zważyłam. I utraciłam tylko 2 kg.... Jestem dosyć opuchnięta wielęc może to woda...

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wczoraj mnie tak straszyło, a dzisiaj noc idealna, nawet pół skurczyka mnie nie obudziło hihih:) Jutro wizyta i muszę przedłużyć l4, a tak doktorek był pewny że nie będzie potrzeby.
    Viera Yves wrote:
    Pytania mam do Was...
    Czy prowadzicie jeszcze samochody?
    Czy szykujecie jakieś jedzenie żeby zamrozić i mieć w razie W gdy nie będzie czasu robić obiadu?
    Kochana ja samochodu nie prowadzę od 38 tygodnia, boje się już jechać gdzieś sama a jak jadę z M. to wiadomo on prowadzi po co mam się męczyć :)
    Miałam zamiar zrobić kilka obiadków i zamrozić, ale u mnie to nie możliwe zawsze M. wszystko zje bo smakuje i wyciąga z zamrażarki to zrobiłam na kolacje :)

P.S Polecam Wam na dzisiejsze leniwe popołudnie fajny film "Diabelska przełęcz", jak dla mnie bardzo wciąga, można się oderwać od myślenia kiedy urodzę, lub czy wszystko w porządku.

28whyx8d41olhvnv.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon my się nigdzie nie wybieramy! Tylko więcej o kupach będziemy pisać. :

Kokaina gratki wielkie! <3 armagedon to Ty dopiero będziesz miała teraz w życiu, taki malutki ;)

Kokaina, Wanna, foxica, ksanka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    a Kochana, te ćwiczenia interaktywne to skąd wzięłaś? Bo brzmi super! Ja z Miłoszem jeszcze nie miałam takich.

Domii wtrące swoje zabawy jeszcze nie wypróbowane ale mam zamiar je wdrożyć po narodzeniu malutkiej :) : https://dzidziusiowo.pl/niemowlak/pielegnacja-i-rozwoj/121-zabawy-z-niemowlakiem-0-3-miesiace

domiii, Est, ksanka lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 2102 2103 2104 2105 2106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ