X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    A ja rycze. Rycze tak jaj nie ryczałam od wielu lat.
    Zerwałam się na płacz synka i rana mnie bardzo rozbolała. Skutkowało to decyzją, że trzecią noc z rzędu oddajemy synka na oddział noworodków. I teraz rycze. Mam takie wyrzuty sumienia, że zaraz oszaleję. Która matka by tak postąpiła. Jestem pewna, że jestem jedyna taka na tym forum. Jak sobie pomyślę o jego pyszczku i kwileniu, to łzy zalewają mi całą twarz. A i tak nie dzwonię żeby go mi oddali. Bo wiem, że nie dam dziś rady. Wszystko mnie boli, sutki to ogień. Może to i lepiej, że go tam dokarmią to mu masa nie będzie tak lecieć? Jeny oszaleję zaraz.
    A to wszystko jeszcze zeszło się z informacją, że dziś zmarła moja babcia. Śmierć i życie.

Sory, ale musiałam to z siebie wypluć. Może teraz zasnę.

Kochana zbieraj sily musisz sie troszke oszczedzac spokojnie malutki poczeka az mama sie lepiej poczuje.
    Bardzo mi przykro moje kondolencje.sciskam I odpoczywaj I dbaj o siebie <3

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • salomea Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M, nie zamartwiaj się :* Na pewno dobrze się nim zajmą, a Ty przez ten czas wypoczniesz i jutro będziesz miała siły, by zająć się synkiem.
    Ja też pierwszą noc w szpitalu spędziłam bez dziecka, byłam w pokoju z dziewczynami, które zostały matkami po raz drugi i one nie brały dzieci na noc, bo chciały odespać po porodzie. I było mi jakoś głupio brać mojego malucha do siebie. Też mam przez to ogromne wyrzuty sumienia :/ Ale byłam u niego kilka razy tej nocy i smacznie spał. Na pewno Twój też pięknie będzie spał tej nocy :)

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, 6 marca o godzinie 00:17 na świat przyszedł nasz syn Aleksander :-) 56 cm, 3500 kg, SN, 10 pkt :-) poród rzeźnia i armagedon, ale daliśmy radę :-) opis porodu już wkrótce :-D

Gośśś, Tunia.a, Miśken90, baassiia, salomea, d'nusia, aaagaaatka, M+M+?, Teresa1992, kleo2426, Karolina@, Viera Yves, Mania1718, foxica, Madzialena90, edyś, Kajola, Renka88, She86, krówka_muffka, Falon, domiii, Izoleccc, Love_life, Kate84, RudyTygrysek, Hannia123, Vira, Vincent, Paulina2344, Lilou1984, Czarodziejka87, Est, Mietka 30:), Andriel, skowroneczka87 lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love life, salmea dziękuję Wam za słowa otuchy. Jakoś w tym całym płaczu udało mi się zasnąć. Teraz wstaję żeby się już szykować się na spotkanie z moją kryszynką. Tęsknię za nim przeokrutnie. Może ta noc byłs mi potrzebna żeby to sobie uświadomić. Mam nadzieję, że po obchodzie będzie decyzja o naszym wyjściu. Ha wtedy nie będziemy mieć pokus by go na noc gdzieś oddać, bo teraz powinien być cały czas z nami. Musimy się poznać <3

Love_life, Lilou1984, Est lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokainko gratulacje !
    Witaj maleństwo na świecie :* :D

Kokaina lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina Gratulacje !!! Super, że dzidziuś jest już z Wami :)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina gratuluję!
    Falon nie martw się ją tu pewnie też do końca zostanę ;)
    Wczoraj jak stałam przy gotowaniu obiadu to czułam takie jakby napieranie głowy na szyjkę, było to dość bolesne. Czy to jakieś pierwsze objawy? :)

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziwnie dzisiaj czuje :/ W sumie to już wczoraj wieczorem było średnio, bo się przejadłam trochę obiadem. W nocy kiepsko spałam, strasznie mi ręce cierpły i wstałam mega opuchnięta +1kg na wadze od wczoraj :/ Jeszcze jakieś inne dziwne objawy, no ale nic, wypiłam teraz sporo wody, może wrócę do normy zaraz.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina gratulacje !! :*:*

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina - gratulacje dla szczesliwej mamusi! :) syneczek wymiarami bardzo podobny do mojego. Nie martw sie, już za chwile nie bedziesz mówić "armagedon" a najpiekniejsza chwila życia.
    Uściski :*

domiii, Kokaina lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden dzień zaległości i kolejne dzieciaczki na świecie :-)
    Gratuluję mamusie, maleństwa rosnijcie zdrowo :-)

A u nas bez zmian nadal się trzymamy.
    Miłego dnia kochane :-)

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokainko serdecznie gratulacje <3 6 marzec moja data wymarzona :) (może i moja ale nie syna :D )

M+M+ nie obwiniaj się i nie myśl że źle zrobiłaś. Synek był pod dobrą opieką, nakarmiony i przewinièty :) Ty jesteś po operacji i czas do rekonwalescencji jest niezbędny a Ty nie musisz się katować tylko korzystaj z pomocy :) Dzisiaj masz już lepszy humor co mnie cieszy bardzo, pewnie już tulisz swojego szkraba <3

Falonku jak widzisz mamy tu sporo uparciuchów którzy wcale nie zamierzają wychodzić o czasie więc spokojnie dogonisz ;) poza tym ja się nigdzie nie wybieram i pewnie po porodzie tez tu będę zaglądać :)

Miłej niedzieli kobiety :)

M+M+?, Kokaina lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Viera Yves Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne Mamusie wyłoniły się na horyzoncie - cudownie! Gratulacje!

Ja dzisiaj rozpoczynam 37t+0d i wg belly ciąża donoszona :D

Pytania mam do Was...
    Czy prowadzicie jeszcze samochody?
    Czy szykujecie jakieś jedzenie żeby zamrozić i mieć w razie W gdy nie będzie czasu robić obiadu?

Kate84, d'nusia lubią tę wiadomość

starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015 :( II IUI 02.07.2015 :D
    Marcel :D
    dqpr73sb94pdetrw.png[/link]
    ponowne starania
    I IUI 22.03.2017 :D
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    My też jeden dzień w wanienke, drugi tylko wacikami cialeczko.
    A jak wasz kikutek? Odpadł już?

Nie, jeszcze nie, ale ładnie się goi wiec liczę ze za kilka dni go nie będzie. :) a Wasz?

a Kochana, te ćwiczenia interaktywne to skąd wzięłaś? Bo brzmi super! Ja z Miłoszem jeszcze nie miałam takich.

a co do kupek to sprawa bardzo indywidualna - i 2 i 5 na dobę na tym etapie sa ok :) może przesadziłam z tym 8-12, ale koło 6 na pewno u mnie jest. zaczęłam się zastanawiać teraz czy to nie biegunka, ale nie ma innych dolegliwości czy podejrzanych objawów, więc wzięłam to za normalne przy KP...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 10:41

ksanka lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    U nas np. max 2 kupki dziennie....

a karmisz piersia czy mm?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synusia już mi oddali :-) Chyba się mnie wystraszył bo od płaczu cała buzia spuchnięta.... Co do Piotrusia jest decyzja o wypisie, teraz czekam na lekarza który podejmie decyzję co do mojej osoby. Ale wczoraj lekarz wykonujący operację rekomendował wypis.
    Kocham go bardzo!

Madlene.:), domiii, Mania1718, Kate84, Hannia123, Lilou1984, d'nusia, Czarodziejka87, Est lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedno, właśnie się zważyłam. I utraciłam tylko 2 kg.... Jestem dosyć opuchnięta wielęc może to woda...

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wczoraj mnie tak straszyło, a dzisiaj noc idealna, nawet pół skurczyka mnie nie obudziło hihih:) Jutro wizyta i muszę przedłużyć l4, a tak doktorek był pewny że nie będzie potrzeby.
    Viera Yves wrote:
    Pytania mam do Was...
    Czy prowadzicie jeszcze samochody?
    Czy szykujecie jakieś jedzenie żeby zamrozić i mieć w razie W gdy nie będzie czasu robić obiadu?
    Kochana ja samochodu nie prowadzę od 38 tygodnia, boje się już jechać gdzieś sama a jak jadę z M. to wiadomo on prowadzi po co mam się męczyć :)
    Miałam zamiar zrobić kilka obiadków i zamrozić, ale u mnie to nie możliwe zawsze M. wszystko zje bo smakuje i wyciąga z zamrażarki to zrobiłam na kolacje :)

P.S Polecam Wam na dzisiejsze leniwe popołudnie fajny film "Diabelska przełęcz", jak dla mnie bardzo wciąga, można się oderwać od myślenia kiedy urodzę, lub czy wszystko w porządku.

28whyx8d41olhvnv.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon my się nigdzie nie wybieramy! Tylko więcej o kupach będziemy pisać. :

Kokaina gratki wielkie! <3 armagedon to Ty dopiero będziesz miała teraz w życiu, taki malutki ;)

Kokaina, Wanna, foxica, ksanka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    a Kochana, te ćwiczenia interaktywne to skąd wzięłaś? Bo brzmi super! Ja z Miłoszem jeszcze nie miałam takich.

Domii wtrące swoje zabawy jeszcze nie wypróbowane ale mam zamiar je wdrożyć po narodzeniu malutkiej :) : https://dzidziusiowo.pl/niemowlak/pielegnacja-i-rozwoj/121-zabawy-z-niemowlakiem-0-3-miesiace

domiii, Est, ksanka lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 2102 2103 2104 2105 2106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ