X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • salomea Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Mocno Cie pocieli? Wlasnie tego sie boje przy wadze mojego synka...
    Kochane, ja urodziłam 3 kg kruszynkę i też mnie nacięli - mam wrażenie, że rutynowo, bo nie było problemów przy parciu :/ Nie wiem ile mam szwów, ale mijają 2 tyg. i zaczęły się rozpuszczać i znowu zaczęło boleć.

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life zdarza sie ze obchodze dwa razy dzien matki (polski i angielski) ale to zalezy od pamieci dzieci ;) Zreguly bardziej poczuwaja sie do angielskich dat i tradycji bo w szkole praktykuja. ( A nam to nie przeszkadza ;) ) Starsza corcia bardziej pamieta ;)
    Wczoraj leze z corka i toczy sie rozmowa miedzy nami.. :D
    C- mamo Ty to masz fajnie, jutro dzien mamy a za dwa dni dzien kobiet... Pewnie dostaniesz prezen o taty (maz lezy obok i slucha i po krotkim namysle odpowiada)
    M-Przeciez kupilem dla mamy na walentynki podwojnego storczyka (moj ulubiony) Jeden kwiatek na walentyki drugi na dzien kobiet :D :D :D

A tutaj moj kotecek zamienia sie w kurczaka :D haha
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/819a3c7c6e31.jpg

Lilou1984, RudyTygrysek, Teresa1992, d'nusia, foxica, Izoleccc, edyś, Falon, Czarodziejka87, Madzialena90, Andriel, Kate84, aaagaaatka, Love_life lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    A i chwalimy się!
    Dziś w nocy odpadł nam kikutek!

hmmm to szybko! po 4 dniach?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Kochane, ja urodziłam 3 kg kruszynkę i też mnie nacięli - mam wrażenie, że rutynowo, bo nie było problemów przy parciu :/ Nie wiem ile mam szwów, ale mijają 2 tyg. i zaczęły się rozpuszczać i znowu zaczęło boleć.
    Wiem wiem, ze mogą zrobic nacięcie ale boję sie takiego wielkiego jak pisze Daria po sam odbyt ;/

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darra, podziwiam! Taka waga a Ty dałaś radę!

Ja pogotowałam sobie i na jakieś 2 tygodnie mam pomrożone. Pewnie starczy na dłużej, bo mama i teściowa teźs coś czasem podrzucą :)

A właśnie pytanie do karmiących... Jecie jakoś specjalnie? Unikacie pewnych produktów? Czy po prostu jecie normalnie? Ja się nastawiam raczej na normalne jedzenie, bo to podobno wpływu nie ma, ale tyle się już zewsząd nasłuchałam, że w końcu sama zgłupiałam.

• domiii Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A właśnie pytanie do karmiących... Jecie jakoś specjalnie? Unikacie pewnych produktów? Czy po prostu jecie normalnie? Ja się nastawiam raczej na normalne jedzenie, bo to podobno wpływu nie ma, ale tyle się już zewsząd nasłuchałam, że w końcu sama zgłupiałam.

ja jem zupełnie normalnie :) uważam, że bóle brzuszka są głównie spowodowane niedojrzałością układu pokarmowego malucha, a nie od tego co ja jem. oczywiście trzeba uważać i obserwować w przypadku produktów powodujących alergie. ja jem np. dużo pomidorów, czasami jakąś czekoladkę i wszystko jest póki co ok. :) no i na pewno dobrze jest jeść lekko, czyli steki i inne smażone tłuste rzeczy powinny poczekać :) również ze względu na regenerację naszego organizmu po ciąży i porodzie :)

Teresa1992, Karolina@ lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Mocno Cie pocieli? Wlasnie tego sie boje przy wadze mojego synka...
    Hmm.. Szczerze? Balsm sie zapytac. Ale patrzac przy podmywaniu sie to to jest takie dziwne jakies bo wchodza te szwy na posladek i pod odbyt takze mysle ze sporo ciachneli. Ale uwierz mi ze jestem tej poloznej za to wdzieczna bo inaczej nie wiem jak dlugo bym sie meczyla. I serio nie bolalo, przy szyciu mialam znieczulenie. Bylo git. Dzis dopiero boli i ciagnie ale nie ma sie co dziwic. :*

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tez z ciekawosci zapytam. Powiedzcie mi laski co rodzily sn, czy wam od wysilku tez wyszly wybroczyny na twarzy i dekolcie i szyi?

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 wrote:
    A ja tez z ciekawosci zapytam. Powiedzcie mi laski co rodzily sn, czy wam od wysilku tez wyszly wybroczyny na twarzy i dekolcie i szyi?

ja nic takiego nie miałam...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde pogubiłam się już na tym fejsie, nie wiem kto gdzie co pisał.

Muminko i Kaarolina co tam u Was?
    Karmelka znalazłam i wiem :)

AKasiu mam nadzieję że u Was wszystko w porządku.

Sporo cesarek się chyba szykuje na ten tydzien.

Życzę zdrówka!

Dla dziewczyn które czekają i doczekać się nie mogą na poród życzę cierpliwości

Mania1718 lubi tę wiadomość

• largos Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, mam pytanie, czy któras z was miala takie dziwne kłucie w dole brzucha przed porodem?/ mnie tak chwilami zaboli,ze az oddech zapiera, a do porodu mam jeszcze 30 dni

relgupjy7eqx5bjf.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:

U mnie corka urodzila sie z waga 2600 a nacieli mnie jak na 5-kilowego dzieciaczka :/ 6 tygodni siedzialam na jednym podupku, nici rozpuszczaly sie bardzo dlugo ze wzgledu na zla grubosc!!! Srodowiskowa ulzyla w cierpieniu zdejmujac szwy w domu. Dzieki Bogu bylo to bardzo dawno temu. Syna rodzilam z waga 3130 i nie bylo naciecia i pekniec, zaraz po porodzie czulam sie swietnie :)

Paola w pierwszym miesiacu zamierzam zrezygnowac ze smazonego, tlustego, gazowanego i nabialu. Powoli bede wprowadzac te produkty i obserwowac malego ;) Bede tez na pocztku unikac orzechow, miodu i cytrusow (ale tylko pierwsze tygodnie zycia malego)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 13:22

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciocie wychodzimy dziś po południu do domku :-) :-) :-)

Mania1718, salomea, d'nusia, baassiia, foxica, RudyTygrysek, Est, domiii, Madzialena90, edyś, ksanka, Mietka 30:), A.Kasia, Teresa1992, Renka88, Czarodziejka87, Wanna, Andriel, Viera Yves, Kate84, kleo2426, M+M+?, Falon, Izoleccc, Karolina@, perła ziemi, Kajola, anitka19953, Love_life, Kokaina lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 wrote:
    Hmm.. Szczerze? Balsm sie zapytac. Ale patrzac przy podmywaniu sie to to jest takie dziwne jakies bo wchodza te szwy na posladek i pod odbyt takze mysle ze sporo ciachneli. Ale uwierz mi ze jestem tej poloznej za to wdzieczna bo inaczej nie wiem jak dlugo bym sie meczyla. I serio nie bolalo, przy szyciu mialam znieczulenie. Bylo git. Dzis dopiero boli i ciagnie ale nie ma sie co dziwic. :*
    Aha no to nie jest tak zle ;)

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania a czemu miodu nie? Bo ja codziennie rano piję wodę z miodem i cytryną, to co lepiej odstawić po urodzeniu?

Ja niby stricte smażonego też nie będę jeść, zresztą na codzień nie jem tłusto, ale pomroziłam takie dania, jak np. karkówka lekko obsmażona i potem dłuuuugo duszona w garnku w sosie na bazie mleka i bulionu, albo pukpeciki lekko obsmażone i potem duszone we własnym bulionie na soku z pomidorów, potem do tego jakaś śmietanka w małej ilości. Mogę takie coś jeść? Pałki też obsmażałam a dopiero potem dusiłam z warzywami. Wszystko zawsze smażę na maśle klarowanym...
    A co z warzywami i owocami? Można normalnie jeść? Jabłka, banany chociaż na początku? A jogurty?

• Est Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 wrote:

Mi też nic nie wyszlo..

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola - jabłka na pewno, bo nawet w szpitalu nam dawali codziennie, tak samo jogurty i inne rzeczy z nabiału. generalnie próbuj i obserwuj, a Twoje dziecko samo Ci "powie" czy jest z tym ok :)

Mania1718, Izoleccc lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viera Yves wrote:
    Kolejne Mamusie wyłoniły się na horyzoncie - cudownie! Gratulacje!

Ja dzisiaj rozpoczynam 37t+0d i wg belly ciąża donoszona :D

Pytania mam do Was...
    Czy prowadzicie jeszcze samochody?
    Czy szykujecie jakieś jedzenie żeby zamrozić i mieć w razie W gdy nie będzie czasu robić obiadu?

Ja prowadzilam samochód do końca ciąży.

A co do mrozenia jedzenia: mąż przecież może ugotować.

Teresa1992, domiii, aaagaaatka lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Wlasnie tez o Tobie myslalam! No to dobrze ze Ci masaz szyjki zrobia zreszta juz dawno powinni to zrobic! A Ty termin masz ustalony z usg czy om?

Z OM 26 luty z USG 28 luty... wywolanie 14 dni od terminu z USG ...

• paola87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Paola - jabłka na pewno, bo nawet w szpitalu nam dawali codziennie, tak samo jogurty i inne rzeczy z nabiału. generalnie próbuj i obserwuj, a Twoje dziecko samo Ci "powie" czy jest z tym ok :)
    Tylko boję się, że nie będę wiedziała od czego dana reakcja wystąpi, bo podobno to nawet na drugi czy trzeci dzień może wyjść reakcja na daną rzecz?

‹‹ 2104 2105 2106 2107 2108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ