X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M Słońce moje, bardzo mi przykro z powodu Babci :( ale tak jak napisałaś jedno życie odeszło a narodziło się drugie... TWOJE KOCHANE MAŁE ŻYCIE <3 trzymam kciuki mocno za dzisiejszy wypis! :* żebyście mogli być juz caly czas razem u siebie w domku :)

M+M+? lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam:)! Dużo zdrówka dla Was:*

W nocy dostałam pierwszych skurczy. Nieregularne, ale bolesne w cholerę. Ledwo doszłam do wc, a nogi tak mi się trzęsły, nie mogłam się załatwić. Jakiś czas to trwało i puściło, ale już wiem co to te skurcze. Z całą pewnością, nie da się tego nie rozpoznać!Położna mówi, że zostanę pewnie tu do porodu, bo nie ma sensu mnie wypisywać przy ciśnieniu, cukrzycy obrzękach, a do tego obciążony wywiad. Podobno są dwie opcje, albo mi pomogą i wywołają, albo poczekają kilka dni, aż samo się ruszy. Może do końca tygodnia się rozpakuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 10:17

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja te badania tarczycowe miałam zrobić małej między 7-10 dniem życia, a będę robić w 12 mam nadzieję że to nic nie szkodzi, po prostu nie chciałam jej ciągnąć po przychodniach ciągle...

M+M glowa do góry, masz prawo być obolała i zmęczona, ja w szpitalu np miałam nawet myśli że żałuję że nie ma oddziału noworodków bo bym małą oddała i wreszcie trochę odpoczęła, ona tam chciała cyca co godzinę i wciąż był ryk :-P do tego jeszcze hormony działają, śmierć babci (bardzo mi przykro). Na pewno nie jesteś zła, że go oddałaś. Ja w szpitalu też 3 razy dałam taką małą butle mm. Trzymam kciuki za dzisiejszy wypis :-*

Vira mi za pierwszym razem też nie poszło odciąganie laktatorem, odpuściłam ten zabieg w szpitalu, w domku poszło już super na spokojnie. U Ciebie się pokarm dopiero rozkręca pewnie, bądź dobrej myśli i daj sobie czas

Kokaina jeszcze raz gratuluję i wszystkiego dobrego dla Was :-* <3

Karmelek dobrze, że jesteś w szpitalu pod opieką, trzymam kciuki za rozwój sytuacji :-*

M+M+?, Kokaina lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M moge powiedziec ze rozumiem co czujesz.
    Moja Oliwka przez to ze ma antybiotyk miała na lapce wenflon - bardzo mnie bolał ten widoka ale dzis kiedy polozna zabierała ja na kolejna dawke antybiotyku (zawsze tu przychodzi po malą) to jak mi oddala dziecko rozryczałam sie i rycze do teraz.Okazalo sie ze wenflon z łapce przecieka i boli juz małą więc jej go zdjęli i W GŁOWĘ - moja królwena ma wenflon na samym srodku główki. Jak sobie pomysle jak ona to musiała przezywac to.....nawet nie umiem sie wyslowic. Mala teraz spi a ja sie uspokoic nie moge.
    My po prostu tak teraz wszystko przezywamy bo wiemy ze jestesmy wszystkik dla naszych malenst, i chcialybysmy je ochronic przed wszystkim a zwlaszcza przed łzami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 10:44

• domiii Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Domii wtrące swoje zabawy jeszcze nie wypróbowane ale mam zamiar je wdrożyć po narodzeniu malutkiej :) : https://dzidziusiowo.pl/niemowlak/pielegnacja-i-rozwoj/121-zabawy-z-niemowlakiem-0-3-miesiace

Madlene dziękuję! :) super stronka :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, nie denerwuj się bo u dzieci często właśnie wkłuwają się w główkę. Tam sąnajlepsze i najbardziej widoczne żyłki. Chociaż rozumiem Cię, że widok może boleć.

Ja mam decyzję o wypisie naszej dwójki. Zaraz się ubieramy i jedziemy.

Teresa1992, Vira, Hannia123, Izoleccc, Kate84, Mania1718, edyś, Love_life, Renka88, Lilou1984, Czarodziejka87, A.Kasia, Kajola lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Ja mam decyzję o wypisie naszej dwójki. Zaraz się ubieramy i jedziemy.

super!!! cudowna wiadomość :)

M+M+? lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja opowiem. WKONCU! :) wczoraj nic totalnie sie nie zapowiadało na ten poród, ppjechalam na wizytę do swojego ginka i wyszlo to wysokie ciśnienie i bach skierowanie od razu na oddzial. No to co, dopakowalam torbe, zrobilam mojemu P nalesniki i pojechaliśmy :) standardowo zanim papierkowa robota zostala zrobiona bylo juz dosyc pozno. Czulam sie dobrze a przy przyjęciu na badaniu pani doktor mowi ze rozwarcie tylko na opuszek :) i ale po badaniu zaczelo mnue bolec dosc mocno podbrzusze i krzyz tak ze nie e moglam zasnac. Wiec rozmyslalam jak dobrze by bylo jakby odeszly wody bo wtedy juz tylko w jedna str. No i o wpol 1w nocy dalej rozmyslajac poczulam takie trzasniecie i zalalam cale lozko a chwile pozniej pol porodowki:) niestety wody zielone wiec juz bylam przerazona ale szybko sie mna zainteresowano. Po jakis 40min poczulam pierwsze bolesne skurcze. Dodam ze niestety przez absolutnie wszystkie te godziny skurcze byly jak w zegarku co 3min. Takze o odpoczeciu chocby psychicznym moglam zapomnieć. Do tego mialam typowe bole krzyzowe i autentycznie nie bylam w stanie myslec racjonalnie o oddychaniu nie wspominajac. Rozwarcie do rana postapilo minimalnie i bylam zalamana. Po 8badanie i rozwarcie na jakies 5cm. Decyzja o oksytocynie. Po podlaczeniu ktoplowki 15min i mialam parte na co polozna niedowierzala az nie zobaczyla ze w ciagu 20min dostalam 9cm:) pozniej partych kilka i juz wiedzieli ze Liwka duza dziewucha i zdecydowali o nacieciu. Nawet nie wiem jak jest duze i ile szwow ale sporo bo szyl długo i daleko:P po nacieciu to juz byla pestka. 3parte i uslyszalam placz:) niestety mialam ja kilka minut az moj P przecial pepowine i pojechala na badania na ponad 2 godz przez te zielone wody. Ale pozniej jak ja przywiezli i powiedzieli ze wszystko ok i dawno nie widzieli takiego duzego klocuszka z dosc sprawnym porodem to bylam w siódmym niebie:) mala ciagle spi w sumie i poki co malo je ale zobaczymy jutro :) ja staram sie smigac juz wszędzie ale dopiero teraz "zakwasy wychodza" :) powiem wam ze naprawde mialam kilka kryzysow ze nie damy rady i ze prędzej wyskocze przez okno ale moj P duzo mi pomogl. Gdyby nie on bylo by raczej kiepsko. A teraz pytanie za

Madlene.:), Kate84, Mania1718, perła ziemi, d'nusia, Czarodziejka87, Vira lubią tę wiadomość

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkleilam post z fb:*

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem wam slonca ze wczoraj tak chojrakowalam i lazilam wszedzie itd na luzie ale dzis.. Chyba adrenalina puściła i musze wam sie przyznac ze te szwy po sam odbyt tak bola;(

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina Gratulacje :-) :-) :-)

Nie pisałam wczoraj, bo też opadłam. Zostawili nas w szpitalu, niby bilirubina w normie, ale wzrost dobowy duży, a do tego znaczenie ma że to dopiero ledwie skończony 37 tc (nie ma co wyganiać maluszków w ramach ciąż donoszonych) i wywiad ciążowy też obciąża Małego ( sterydy na płuca, fenoterol na skurcze, pessar ).
    Także czekam jak dziś wyniki i zobaczymy.

Kokaina lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viera Yves wrote:
    Kolejne Mamusie wyłoniły się na horyzoncie - cudownie! Gratulacje!

Ja dzisiaj rozpoczynam 37t+0d i wg belly ciąża donoszona :D

Pytania mam do Was...
    Czy prowadzicie jeszcze samochody?
    Czy szykujecie jakieś jedzenie żeby zamrozić i mieć w razie W gdy nie będzie czasu robić obiadu?

Ja mrozilam zupy ale w tamtym tyg je wyjadlam :D

Mania1718, Kokaina, Renka88, domiii, d'nusia, foxica, Izoleccc lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Dzień Matki w UK :) Rano moje bąble powstawały wcześniej (o dziwo) i buszowali w kuchni a ja leżałam w łóżku. Zrobili mi niespodzianke w postaci śniadania do łóżka i własnoręcznie zrobione kartki <3 Dla takich chwil warto żyć :) Obściskali mnie i powtarzali jak bardzo kochają. Wzruszylam się bardzo!
    (Po przesiadce na laptopa pochwalę się kartkami )
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7441cfaf0c8.jpg

Darra pełen szacunek za poród takiego słodkiego klocka :) Jesteś naszym dowodem ze można ;)

Madzialena90 odezwij się kochana :) Może juz tulisz córcię a my nic nie wiemy..

M+M+ w domowym zaciszu poczujecie się zdecydowanie lepiej :)

Haniu myślę że lepiej jak zostaniecie jeszcze chwilę w szpitalu na obserwacji ;) wiem ze córcie czekają na Was ale w tej chwili najważniejsze jest dobro maluszka. Mam nadzieję że wyniki będą rewelacyjne i niedługo będziesz się cieszyć synkiem w domu ;)

PS Tak mnie wszystko swędzi ze zaraz oszaleje! !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 11:48

Love_life, Renka88, domiii, d'nusia, darra991, foxica, Izoleccc, edyś, Kate84, Czarodziejka87, Madzialena90, M+M+?, Kajola, Falon, Hannia123 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viera Yves wrote:
    Kolejne Mamusie wyłoniły się na horyzoncie - cudownie! Gratulacje!

Ja dzisiaj rozpoczynam 37t+0d i wg belly ciąża donoszona :D

Pytania mam do Was...
    Czy prowadzicie jeszcze samochody?
    Czy szykujecie jakieś jedzenie żeby zamrozić i mieć w razie W gdy nie będzie czasu robić obiadu?

Ja prowadzę normalnie samochód dalej tylko nie zapinam sie od jakiegos czasu w pasy. Co prawda cieżko mi cofac i odwracac sie do tyłu a na lusterka nie umiem :P
    A co do obiadów to wiem, że na początku ciężko mi będzie albo poprostu nie będę miała na to ochoty ale nic nie przygotowuję, mój K będzie miał opole popisu :P nie zamierzam go z wszytskiego wyręczyc, niech też się trochę poczuje w sytuacji :)

Love_life, Mania1718, foxica lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Nie, jeszcze nie, ale ładnie się goi wiec liczę ze za kilka dni go nie będzie. :) a Wasz?

a Kochana, te ćwiczenia interaktywne to skąd wzięłaś? Bo brzmi super! Ja z Miłoszem jeszcze nie miałam takich.

a co do kupek to sprawa bardzo indywidualna - i 2 i 5 na dobę na tym etapie sa ok :) może przesadziłam z tym 8-12, ale koło 6 na pewno u mnie jest. zaczęłam się zastanawiać teraz czy to nie biegunka, ale nie ma innych dolegliwości czy podejrzanych objawów, więc wzięłam to za normalne przy KP...
    Domiii, po prostu jak ja wzięłam na ręce gdy była obudzona nie chciałam jej traktować jak przedmiotu i zaczęłam rozmawiać bawić, się a jak widziałam reakcje to tym bardziej chciało mi się to robić.
    Chyba intuicja/ instynkt. Później po wszystkim próbowałam szukać w necie zabaw w pierwszym miesiącu ale nie było niczego sensownego.
    A i chwalimy się!
    Dziś w nocy odpadł nam kikutek!
    Oczywiście odatowany i czeka na włożenie do kroniki Zosi
    Dziś też w końcu zrobiłam słoik dobrych myśli dla Zosi. Pomaga mi to łagodzić placzliwosc.
    Bo codziennie płacze bez przyczyny aż się boję że to baby blues

Mania1718, domiii lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za pamiec kochana .Niestety dalej w dwupaku. Jutro w koncu polozna sie zlitowala i bede miecrobiony masaz szyjki jak nic nie da to 14 wywolanie, bede ja prosic zeby chociaz przesunac to nasobote 12 moze da sie przekonac. Wczoraj bylismy w szpitalu na USG i KTG sciemnilam ze nie czuje malej to mi zrobili. Mowia ze parametry w normie ale oczywiscie nie sprawdzili mi szyjki ani rozwarcia. Nie udzielam sie zeby was nie dolowac ale czytam na bierzaco.

Gratulacje dla nowych mamusiek . Buziaki Kochane wy moje

Love_life, Mania1718 lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tez o Tobie myslalam! No to dobrze ze Ci masaz szyjki zrobia zreszta juz dawno powinni to zrobic! A Ty termin masz ustalony z usg czy om?

• Love_life Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania wlasnie dzis pomyslalam o tym ze w tym roku jeszcze sie nie doczekalam dnia matki a Ty obchodzisz 2 x w roku dzien matki? :)
    Ja dzis w Kosciele dostalam rozyczke jak kazda mama ohh jak milo mi sie zrobilo

Mania1718, edyś, Kate84 lubią tę wiadomość

• Madzik90 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 wrote:
    Ale powiem wam slonca ze wczoraj tak chojrakowalam i lazilam wszedzie itd na luzie ale dzis.. Chyba adrenalina puściła i musze wam sie przyznac ze te szwy po sam odbyt tak bola;(
    Mocno Cie pocieli? Wlasnie tego sie boje przy wadze mojego synka...

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • salomea Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży porobiłam i pomroziłam trochę obiadów - gulasz z kaszą, spaghetti, pierogi. Ale na razie mój mąż gotuje i deklaruje, że jak wróci do pracy to też będzie robił śniadania przed i obiady po. Oby!
    Ksanka, nam też dziś w nocy odpadł kikutek! :) Jeśli chodzi o baby blues to mam dokładnie tak samo. Wieczorami płaczę bez powodu, staram się jednak dużo rozmawiać z mężem i oglądać np. jakieś komedie :)

gg642n0aww2rhqzn.png
‹‹ 2103 2104 2105 2106 2107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ