X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • salomea Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:

Salomea a u was to nie czasem pierwszy skok rozwojowy?

Bardzo możliwe, choć wczoraj była u nas położna i mały stracił na wadze 100 g (z 3820 do 3700, waga urodzeniowa 3000), stwierdziła, że się nie najada i dlatego płacze. Kazała dokarmić mm, z czym się nie zgadzam. Bo tydzień wcześniej powiedziała, że je za dużo, bo przybrał prawie kg w 1,5 tygodnia (z 2770 do 3820);) Moim zdaniem jest ważony za często, bo gdybyśmy go zważyli po miesiącu u pediatry, to przyrost byłby ok. A tak mam mętlik w głowie...

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salomea, przez te 6,5h głównie je ;), a tak serio to jak się zsumuje czas na przewijanie, przebieranie, kąpiel i karmienie to wychodzi prawie tyle. Poza tym mały sobie leży i się rozgląda, leży na brzuszku, mąż mu czyta bajkę itp. No i jeszcze raz w ciągu dnia poza kąpielą go nasmarowujemy balsamem, bo po porodzie kocno mu się łuszczy skóra i położna nakazała nawilżanie 2x dziennie.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :-)
    My wczoraj byliśmy na ktg, zapis prawidłowy.
    Czułam w tym czasie jeden skurcz ale nie wiem na jakim poziomie bo na wykresie pokazywalo że macica cały czas napięta.
    Podejrzewam że przez to że leżała w bardzo niewygodnej pozycji, bo mały brykal i uciekł. Lekarz przez chwilę nie mógł go namierzyć, a jak już się udało to kazał się nie ruszać więc leżałam jak kłoda aż zdretwialam ;-)
    Dzisiaj nasz termin, a mi pozostało cześć na akcję porodową nie mam już wizyty, ani ktg.
    Więc czekam...

Miłego dnia :-)

d'nusia, Wanna, A.Kasia, She86, RudyTygrysek, Falon, Mania1718 lubią tę wiadomość

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, ściskam wszystkie Mamuśki, ale przede wszystkim te ktore z niecierpliwoscią jeszcze czekają. Ja od 4 nie śpię bo męczą mnie skurcze, nieregularne i króciutkie ale diablo bolesne. Do tego zaczęłam plamić. Nie wiem czy to czop, bo śluzu raczej nie ma. Prędzej rzadka wydzielina podbarwione na brązowo. No a podobno, zgodnie z tym co mówił lekarz mam rodzic po terminie ;)

kleo2426, d'nusia, A.Kasia, She86, Izoleccc lubią tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wygląda obiecująco... Trzymam kciuki żeby się rozkreciło :-)

d'nusia lubi tę wiadomość

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty mnie nie strasz ;) Miałam umowę z Małym, że po weekendzie ogarniamy szpital dopiero ;) Muszę jeszcze wyprać prześcieradła do łózeczka i dopakować torbę. Ale skurcze mam coraz częściej. I cholera mam brudne włosy - chyba najpierw idę pod prysznic :P

d'nusia, foxica, polin lubią tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już świruję przez te cycki :/ Zagoiły się po bepanthenie, ale że Mały nadal źle się przystawia, to znowu mam rany :( I prawdopodobnie właśnie moją krew wczoraj konsumował za każdym razem, stąd takie brudne ulewania :/ Co mam robić, jak to zagoić? I czemu wciąż nie umiemy się dobrze przystawić? Już płaczę z bezsilności :(

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOchana, może warto skorzystać z doradczyni laktacyjnej. To płatna usługa, ale słyszałam, że potrafi zdzaialać cuda.

A.Kasia, Est lubią tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny ja już świruję przez te cycki :/ Zagoiły się po bepanthenie, ale że Mały nadal źle się przystawia, to znowu mam rany :( I prawdopodobnie właśnie moją krew wczoraj konsumował za każdym razem, stąd takie brudne ulewania :/ Co mam robić, jak to zagoić? I czemu wciąż nie umiemy się dobrze przystawić? Już płaczę z bezsilności :(

Paola Słońce polecam doradcę laktacyjnego, my tu zdalnie Ci nie pomożemy tak jak specjalista... :*

d69c2n0azl70dnw1.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może macie jakieś sposoby na małe sutki? Może to to, chociaż sama nie wiem jakie mam. Może polecacie jakieś nakładki? Kupiłam najmniejsze z canpolu, takie silikonowe, ale są za długie na moje sutki, sutek nie dochodzi do końca.

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A może macie jakieś sposoby na małe sutki? Może to to, chociaż sama nie wiem jakie mam. Może polecacie jakieś nakładki? Kupiłam najmniejsze z canpolu, takie silikonowe, ale są za długie na moje sutki, sutek nie dochodzi do końca.

Mam te same nakładki. Faktycznie sutek nie dolega do końca, ale to w karmieniu nie przeszkadza. Dziecka podczas ssania "wyciąga" sutek. Ja w ten sposób karmię już przeszło 2 tygodnie. Spróbuj kochana :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

Ja mam dzis wizyte o 12 i tak sie boje bo mi pewnie zrobi gin masaz szyjki;/jaj uz bym chciala byc po ;( jakas depresja mnei jzu dopada:(w pon zaczynm 41tc juz masakr;( obym do pon urodzila;(

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Paola łączę się z Tobą w bólu, mam ten sam problem. Jak na razie udało mi się podleczyć sutki, używam nakładek z canpola rozmiar s, sutek też mi wchodzi do połowy ale mała jakoś daje radę. Najgorzej jest jak zaczynamy nie umie dobrze chwycić przez co jest płacz i złoszczenie się i ja też czasami już tracę nerwy. Bez nakładek nie ma szans rany się robią od nowa ;/ Niby karmienie taka prosta sprawa, nie dla mnie. Najbardziej nie lubię nocy, bo wtedy nie mam siły pracować nad małą i brak sił i snu daje się we znaki.

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz nerwa mam. Wczoraj krzyczałam na domowników słowami na "k" i "p" :(

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pod wpływe domii zastosowałam uproszczoną metodę H. Karpa (bez wyjmowania z lozeczka i bez smoka). Chwilowo zadziałało, co po ciężkim poranku, który zaczął się o 5:50 i w tym czasie przemoczone zostały 3 sztuki śpiochów, jest dla mnie ratunkiem.

domiii lubi tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ;)

jee dzisiaj jedziemy na pierwszy spacer ;)
    czekam tylko na Ł jak wróci z pracy :)
    zeby pierwszy spacer był taki rodzinny ;)

aa i otwieram produkcje mleka...
    ściągam i ściagam, dziś jednorazowo 250ml

M+M+? lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Wzdłuż blizny po cesarce wyczuwam w odległości co pół, co centymetr takie zgrubienie. Czy też tak macie, co to może być, czy to masować? Jestem dwa tygodnie po cięciu.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny,

odnośnie pokaleczonych sutków to sporo moich koleżanek zachwala kapturki czy jak to się zwie. Twierdzą że fakt dziecko musi więcej się namęczyć i to mleko może nie spływa z wszystkich naraz kanalików jak przy karmieniu bez ale nieporównywalna ulga dla Piersi.
    Tak więc po co się męczyć jak jest udogodnienie. Może warto spróbować, :-*

U nas piękna wiosenna pogoda. Dziś wybiorę się na spacer już też z moim synkiem :D

Odnośnie tej metody 5 S. Mała bardzo lubi otulaczek i jak ją ścinę paradoksalnie dłużej śpi hihi :P o wiele dłużej :P. Metoda nie jest zła choć są elementy które nie wprowadzam w niej bo mała uspokaja się bez tego... ogólnie to bardzo spokojne dziecko :D

Mam dziewczyny do was tylko jedno pytanie tych po cc bo nie pamiętam jak to było przy Olim. Cały wzgórek łonowy i połowę brzucha mam borodwo-siny. Taki wielki siniak? Też tak macie??

I czy ktoś wie co tam u jagood martwię się o nią

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie dostałam oficjalne pismo z ZUSu, że podtrzymują swoją decyzję odmowną. sprawa jest już w sądzie i rozprawa 24 maja, więc nie jest źle! mogła być za pół roku albo i dłużej... więc trzymajcie kciuki :)

kofeinko jak u Ciebie w tym temacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 10:34

d69c2n0azl70dnw1.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko, ja nie mam żadnego zasinienia. Szrama różowa, tylko tak jak pisałam pod nią wyczuwalne mam małe zgrubienia około co centymetr. Zastanawiam się co to jest.

‹‹ 2155 2156 2157 2158 2159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ