X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanko, my oo akcji z obsikaniem pleców kupiliśmy mniejsze pieluszki. Używamy ich od wczoraj i na razie jest ok.

Robaczku, już kilkakrotnie próbowałam iść według planu Giny Ford, ale mój synuś a inny plan... Kiedy budziłam go tak jak było nakazane w książce to miały potem nie chciał zasnąć, nie chciał jeść bo np. był jeszcze najedzony. Tak więc jadł tylko troszkę, a potem po godzinie się budził głodny z płaczem i cał plan w d...pe. Wczoraj znów oróbowałam i poniosłam fiasko.
    Dziś daje mu spać ile chce, bo może potem będzie lepiej jadł. Nie ukrywam też, że gdy tak śpi to trochę wytchnienie dla mnie. Od poniedziałku znowu spróbuję. Na weekend mam zapowiedzianych dziadków i nie chcę wcześniej drażnić lwa.
    Przez ten remont nie mam jeszcze zasłon i nue robię synkowi zaciemniena, więc może i to utrudnia plan G. Ford. Ale generalnie uważam, że jej rady są dobre i liczę się z nimi.

Czy Wasze dzieciaczki dalej przysypiają przy jedzeniu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :)

Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych i kciuki za całą resztę czekających :)

Nasz termin jutro i cisza... straszakami już nawet nie zawracam sobie głowy bo idzie zwariować.
    Jak tylko zaczynam odmierzać czas tak przerwy się wydłużają.
    Dzisiaj jedziemy na 14:30 na pierwsze ktg i jestem ciekawa czy choć jeden skurcz się zapisze, czy np dla żartu nic mnie nie chwyci w tym czasie.

Miłego dnia kochane :)

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo:*

Robaczek,Kamka ogromne gratulacje!:*
    Zdrówka dla maluszków:)

Tarra daj znać jak sytuacja trzymam kciuki!

U mnie cały czas cisza
    Dziś wizyta no chyba już ostatnia..

Miłego dnia:)

d'nusia lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Gratuluję kolejnych nowych dzieciaczkow!
    To jest takie cudowne, rozczulajace!
    Trzymam kciuki za kolejne akcje oby były szybkie i bezbolesne. Albo jak moja obarczone totalna amnezja w odniesieniu do bólu bo po prostu nie pamiętam drugiej fazy.

Dziś nasza nocka była cudowna.
    Zosia była taka zrelaksowana, budziła się co 2,5 h ale ślicznie jadła, i po 15 min zasypiala.

Także obydwie się wyspalysmy.
    A i wprowadziłam zmianę ubranka.
    Kupiłam Zosi pajacyk polarowy do spania, dzięki temu ma swobodę ruchów a dodatkowo jest cieplutka.
    Oczywiście już wówczas nie pakuje jej w rożki i pod kocyki.
    Może to dzięki temu miała spokojniejszy sen.
    A dziś bawiliśmy się. Ewidentnie mała przechodzi skok rozwojowy i zaczyna lepiej widzieć.
    Bo dziś ładnie podczas zabawy reagowała na zabaweczke i nawet lapka do zabawki dotykala.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    Witajcie kochane :)

Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych i kciuki za całą resztę czekających :)

Nasz termin jutro i cisza... straszakami już nawet nie zawracam sobie głowy bo idzie zwariować.
    Jak tylko zaczynam odmierzać czas tak przerwy się wydłużają.
    Dzisiaj jedziemy na 14:30 na pierwsze ktg i jestem ciekawa czy choć jeden skurcz się zapisze, czy np dla żartu nic mnie nie chwyci w tym czasie.

Miłego dnia kochane :)
    Łącze się w bólu, u mnie dziś TP i nic :(

kleo2426 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny Mały ma w zwrotach jakieś czerwone nitki, nie wiem co to, krew? Skąd to, o co chodzi?
    Może to krew z Twoich sutków?

gg642n0aww2rhqzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka przy zmianie pieluchy prawie za kazdym razem siusia na przewijak. Czy Wasze dzieci tez tak robią?Czy to moze np byc ze stresu czy cos ? Nie zawsze ale powiedzmy 70% zmian pieluszek to zmiana przescieradła na przewijaku.

• salomea Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, każde dziecko tak robi. Z tym, że chłopcy sikają do góry, nasz już sobie tak obsikał głowę :)

ksanka, Falon, Izoleccc, domiii, Est, Hannia123 lubią tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Oliwka przy zmianie pieluchy prawie za kazdym razem siusia na przewijak. Czy Wasze dzieci tez tak robią?Czy to moze np byc ze stresu czy cos ? Nie zawsze ale powiedzmy 70% zmian pieluszek to zmiana przescieradła na przewijaku.

Wszystkie dzieci tak robią i to jest normalne :) Biorąc pod uwagę, że one sikają co chwilę to szczęściem jest trafić z przewijaniem akurat na moment, gdy tego nie robią :P

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U synka pojawiły się krostki przy odbycie, a pediatra dopiero za tydzień. Czy miałyście taki problem? Jak je zwalczyć?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna powiedziała że te niteczki krwi to nic takiego, jakaś żyłka mogła pęknąć i to normalne :) Oby :)

Vira, ja dlatego w tym pierwszym okresie zamierzam stosować dodatkowo podkłady na przewijak, jak osiusia to zwijam i wyrzucam :) Chociaż były już i takie fontanny, że mimo podkładu prześcieradło było osiusiane, do tego strumień poszedł do łóżeczko i tam też zalane prześcieradło i ciuszki, które przygotowane były na przebranie ;)

A jak robicie z przewijaniem? Położne kazały przed jedzeniem, żeby po jedzeniu nie tarmosić Malucha żeby nie zwracał. Ale co ja zrobię jak go przewinę przed, a on mi jeszcze w trakcie jedzenia petardy strzela i smród w chałupie ;) Przecież nie położę takiego Obesrańca spać, zresztą kto by zasnął z takim ładunkiem ;)

Falon lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to właśnie zostałam ochrzczona.
    Podwójnym ładunkiem ;)
    Najpierw kupa wylądowała na mojej sukience z siłą armaty, a na koniec jeszcze fontanna podała nas ;)
    Skąd tego tyle

Madlene.:), Falon, M+M+?, She86, Izoleccc, domiii, Viera Yves, Lilou1984, alinalii, Mania1718, A.Kasia, Hannia123 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    U synka pojawiły się krostki przy odbycie, a pediatra dopiero za tydzień. Czy miałyście taki problem? Jak je zwalczyć?
    Przemywaj dupcie woda z rumiankiem. I zrezygnuj całkowicie z mokrych chusteczek

M+M+? lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M, też tak mieliśmy, smaruj maścią Tormentalum, przemywaj wacikami nasączonymi wodą. U nas szybko przeszło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 13:11

gg642n0aww2rhqzn.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, my przewijamy po przebudzeniu, a przed karmieniem. Mały w trakcie też często.robi kupsko, to przewijamy w trakcie karmienia, tak żeby zasnął z suchą pieluszką.

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy karmiąc stosowałyście procto-glyvenol ?

28whyx8d41olhvnv.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Dziewczynki czy karmiąc stosowałyście procto-glyvenol ?

Wczoraj bodajże Wanna pisała, że można. Ja mam na razie Posterisan, ale chyba też przerzucę się na ProctoGlyvenol.

Madlene.:) lubi tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :) bardzo fajnie sie czyta Wasze kupowo-siuskowe historie ;) Wiem na co sie gotować ;) Poteierdzam ze Proctoglyvenol mozna stosować i w ciazy i podczas karmienia. Własnie wracam ze szpitala gdzie m.in. W tej sprawie byłam. Ginekolog szpitalny nawet zalecił mi częstsze stosowanie niż na ulotce.
    Foxica masz absolutna racje - odpoczywaj do soboty coby nie wywoływać wilków z lasu ;) A i co do zaświadczenia to tez sie nie mylisz - na tym etapie juz nie skierują mnie na planowe cc. Mam przyjść do szpitala natychmiast jak poczuje pierwsze skurcze i wtedy lekarz podejmie decyzje czy tną czy rodzę SN. Czyli w gruncie rzeczy dalej nie wiem na czym stoję i jak bedzie wyglądał moj poród. Ale tym razem lekarz uskopoil mnie ze powinnam dać radę urodzić SN, bo i anatomię mam dobra i maluch nie jest duży. No i raczej nie urodzę do mojego terminu z OM. 24 mam sie zgłosić na ktg i kontrolę.

d'nusia, Madlene.:), ksanka, foxica lubią tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zawsze robi do 15 minut po jedzeniu. Przebieram ją więc po jak zrobi. Staram się to robić bardzo delikatnie i nic się nie dzieje.

A moment temu wyszła moja Justysia :P i patrzcie co dla mnie zrobiła :D
    Do tego otrzymałam biedronkę na ząbek pierwszy i :D kolczyki biedroneczki :D

d67866bc75f364fcmed.jpg

Izoleccc, ksanka, Wanna, Est, Est, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie jak pod koniec ciąży miałyście wizyty USG? Ja ostatnią miałam w 36 tc i teraz mam dopiero po 3 tygodniach ktg. Teraz myślę że powinny być częstsze :(

f2w3lhb84sr8k5fi.png
‹‹ 2153 2154 2155 2156 2157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ