Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyagu88sia wrote:dziewczyny od kilku dni zauważyłam że mam więcej wydzieliny takiej białej nie wiem czy to upławy czy ten czop mi odchodzi nie jest ani z krwią ani brązowe tylko białe albo przezroczyste i wodniste. Miała któraś tak?
foxica lubi tę wiadomość
-
foxica wrote:A Ty masz na zasadzie teraz zapisania się na cc ze skierowaniem z powodu hemoroidów? Jak chcesz podpytam bratowej ona jest na ip
No muszę sie teraz dopiero zapisać, bo dopiero dzis byłam u swojego gina. A zaświadczenie mam od proktologa. Niestety nie mam skierowania, bo moj gin stwierdził ze zaświadczenie od proktologa wystarczy i powinnam porozmawiać z lekarzem w szpitalu, ktory ostatecznie zadecyduje. Gdybys mogła podpytać bratowa byłabym Ci dozgonnie wdzięczna. Przynajmniej o info jak to logistycznie rozwiązać, bo czasu mało.
Wysłałam Ci zaproszenie na priv bo nie chce zaśmiecać juz wątkuWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 18:36
-
agu88sia wrote:dziewczyny od kilku dni zauważyłam że mam więcej wydzieliny takiej białej nie wiem czy to upławy czy ten czop mi odchodzi nie jest ani z krwią ani brązowe tylko białe albo przezroczyste i wodniste. Miała któraś tak?
Wydaje mi się,że to zwiększona wydzielina.
Położna mi tłumaczyła,że czop jest galaretowaty podbarwiony na brązowo albo z krwią.
foxica lubi tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
baassiia wrote:Ciekawe co u dziewczyn, które się już nie odzywały chwile i są po terminie. dajcie znać, co u Was
kamka - TP 2 marca - Marcelinka
jagood - TP 5 marca - dziewczynka
Robaczek89 - TP 6 marca - Franek
Madnes! - 11 marca - Karolinka
Albuera - TP 12 marca - dziewczynka
U mnie ciszaJutro muszę się stawić do szpitala, strasznie się boję tego wywoływania
Myślałam, że ruszy samo, ale niestety nie... Nie mam żadnych objawów, jakbym w ogóle nie miała rodzić
Szyjka niby króciutka, główka bardzo nisko, ale brak rozwarcia.
-
nick nieaktualny
-
Hej Marcóweczki,
Czy tylko u mojego synka pojawiły się kolki, bądź bóle brzuszka?
Ostatnio w ogóle Emil jest strasznie niespokojny w ciągu dnia,muszę przyznać że od tygodnia ciężko mi rano iść się umyć, bo albo wisi na cycku cały czas, albo nie da się go odłożyć do łóżeczka bo płacz.... -
MeAmerie wrote:Hej Marcóweczki,
Ostatnio w ogóle Emil jest strasznie niespokojny w ciągu dnia,muszę przyznać że od tygodnia ciężko mi rano iść się umyć, bo albo wisi na cycku cały czas, albo nie da się go odłożyć do łóżeczka bo płacz....
I nas tez problemy z brzuszkiem dzis. Kupka sie nie chce zrobic, przez co Niunia tez niespokojna, malo i bardzo czujnie spi. A ja nic takiego nie zkadlam po czym moglaby miec problem z wyproznieniem:-/ Jem zelazo ale niewiem czy to jakos moze dzialac na dzidzie? Wiw ktoras cos na ten temat moze? -
Ja dziś przesadziłam. Umyłam okna, zrobiłam pranie x2, odkurzyłam całe mieszkanie, wyszorowałam podłogi i padam na twarz! Brzuchol mnie boli jak na okres i strasznie mi się spina, może sięgnę po nospę? Nigdy jej nie brałam to chyba czas najwyższy z niej skorzystać
-
nick nieaktualnyCzarodziejka87 wrote:Hej dziewczyny:)
Lucky ogromne gratulacje!!:*
Zdrówka dla maluszka:)
Karmelek,Karolina@ jednym tchem przeczytałam opisy porodów dzielne kobietki!
Vira to ciekawa opcja zamiast spirali jaki koszt u Erniego? Też się muszę nad tym zastanowić
Miłego dnia:)
Nad recepcją jest cennik i była tam pozycja kształtki za 600zl (ale nie wiem czy to ta kształtka o której wspominał czy jeszczr jakas inna. Biorac pod uwage ze Mirena u niego kosztuje 1500zl to te 6stów nie wydaje sie byc dużo. -
MeAmerie wrote:Hej Marcóweczki,
Ostatnio w ogóle Emil jest strasznie niespokojny w ciągu dnia,muszę przyznać że od tygodnia ciężko mi rano iść się umyć, bo albo wisi na cycku cały czas, albo nie da się go odłożyć do łóżeczka bo płacz....
Co do kuleczek, to teoretycznie ta biogaia ma pomagać.
Ja ogólnie to mam wrażenie że malutka a u mnie też potrzebuję więcej czułości, dzis na cycu leżała co godzinę.
A co do kółek to jakoś ostatnio zmodyfikowalam moja dietę by nie było elementów drazniacych.
Dziewczyny a tak off topic, czy objawem za małych pieluch jest wylewane się kupy na plecy, czy raczej mój błąd przy zakładaniu pieluszki? -
Falon wrote:Ja dziś przesadziłam. Umyłam okna, zrobiłam pranie x2, odkurzyłam całe mieszkanie, wyszorowałam podłogi i padam na twarz! Brzuchol mnie boli jak na okres i strasznie mi się spina, może sięgnę po nospę? Nigdy jej nie brałam to chyba czas najwyższy z niej skorzystać
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Falon wrote:Ja dziś przesadziłam. Umyłam okna, zrobiłam pranie x2, odkurzyłam całe mieszkanie, wyszorowałam podłogi i padam na twarz! Brzuchol mnie boli jak na okres i strasznie mi się spina, może sięgnę po nospę? Nigdy jej nie brałam to chyba czas najwyższy z niej skorzystać
Mi ginek kazał brać nospę do 1 dnia 37 tygodnia. Później jak bym miała właśnie takie napinania brzucha i bóle okresowe to ciepła kąpiel jak przejdą to ok jak nie to na ktg. -
Dorka, no właśnie wiem, ale w sumie po co sprawdzać?
Mi gin powiedział, żeby magnezu też nie brać, nawet jakby łapały skurcze łydek, właśnie, żeby nie wyciszać aktywności skurczowej:)
Ponawiam pytanie do reszty Mamuś - jak długo przed porodem miałyście skurcze przepowiadające i odszedł Wam czop?[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
U mnie to w ogóle inaczej sytuacja wygląda co do leków. Bo ja czytam że Wy wszystkie na pewnym etapie przerywacie ich zażywanie. A ja (oprócz luteiny której od wczoraj nie biorę) wszystko mam brać do samego końca, czyli tardyferon, magne b6 i pregnę plus, którą mam również kontynuować po porodzie.
-
nick nieaktualnyKasanka-ja nadal zawijam małą w rożek odkąd moj M wyczytał ze dzidzius sie moze kołdrą przykryć i udusic (nie wpadlabym na to). Oliwka nie zglasza sprzeciwu i spi grzecznie w rozku.
Pochwale sie - kupilismy fure. Juz wlasciwie byla decyzja podjeta ze Adamex Barletta ale bylismy caly czas otwarci na inne propozycje. Mimo to kupilismy Adamexa bo inne mi sie nie podobały- w jasno szarym kolorze-prawie jak srebrnyjutro ostatni dzien werandowania i moze w piatek pierwszy maly spacer
Lilou1984 lubi tę wiadomość