X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny od kilku dni zauważyłam że mam więcej wydzieliny takiej białej nie wiem czy to upławy czy ten czop mi odchodzi nie jest ani z krwią ani brązowe tylko białe albo przezroczyste i wodniste. Miała któraś tak?

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:
    dziewczyny od kilku dni zauważyłam że mam więcej wydzieliny takiej białej nie wiem czy to upławy czy ten czop mi odchodzi nie jest ani z krwią ani brązowe tylko białe albo przezroczyste i wodniste. Miała któraś tak?
    Mi ginek sprawdzał czy to nie wody się sączą, ale stwierdził że to zwiekszona wydzielina :)

foxica lubi tę wiadomość

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica wrote:
    A Ty masz na zasadzie teraz zapisania się na cc ze skierowaniem z powodu hemoroidów? Jak chcesz podpytam bratowej ona jest na ip

No muszę sie teraz dopiero zapisać, bo dopiero dzis byłam u swojego gina. A zaświadczenie mam od proktologa. Niestety nie mam skierowania, bo moj gin stwierdził ze zaświadczenie od proktologa wystarczy i powinnam porozmawiać z lekarzem w szpitalu, ktory ostatecznie zadecyduje. Gdybys mogła podpytać bratowa byłabym Ci dozgonnie wdzięczna. Przynajmniej o info jak to logistycznie rozwiązać, bo czasu mało. <3

Wysłałam Ci zaproszenie na priv bo nie chce zaśmiecać juz wątku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 18:36

k0kdha00ytas68fh.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wysłałam na fb na priv

qdkkwn155308ojoh.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no właśnie o tym samym pomyślałam, uprzedziłas mnie, a raczej edytował wiadomość ;-)

qdkkwn155308ojoh.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:

Wydaje mi się,że to zwiększona wydzielina.
    Położna mi tłumaczyła,że czop jest galaretowaty podbarwiony na brązowo albo z krwią.

foxica lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Madness! Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ciekawe co u dziewczyn, które się już nie odzywały chwile i są po terminie. dajcie znać, co u Was

kamka - TP 2 marca - Marcelinka
    jagood - TP 5 marca - dziewczynka
    Robaczek89 - TP 6 marca - Franek
    Madnes! - 11 marca - Karolinka
    Albuera - TP 12 marca - dziewczynka

U mnie cisza :( Jutro muszę się stawić do szpitala, strasznie się boję tego wywoływania :( Myślałam, że ruszy samo, ale niestety nie... Nie mam żadnych objawów, jakbym w ogóle nie miała rodzić :( Szyjka niby króciutka, główka bardzo nisko, ale brak rozwarcia.

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madness to odezwij się do nas jak juz dasz radę.
    Życzę powodzenia i będę trzymać kciuki !!!

Madness!, baassiia, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Marcóweczki,
    Czy tylko u mojego synka pojawiły się kolki, bądź bóle brzuszka?
    Ostatnio w ogóle Emil jest strasznie niespokojny w ciągu dnia,muszę przyznać że od tygodnia ciężko mi rano iść się umyć, bo albo wisi na cycku cały czas, albo nie da się go odłożyć do łóżeczka bo płacz....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Hej Marcóweczki,
    Ostatnio w ogóle Emil jest strasznie niespokojny w ciągu dnia,muszę przyznać że od tygodnia ciężko mi rano iść się umyć, bo albo wisi na cycku cały czas, albo nie da się go odłożyć do łóżeczka bo płacz....

I nas tez problemy z brzuszkiem dzis. Kupka sie nie chce zrobic, przez co Niunia tez niespokojna, malo i bardzo czujnie spi. A ja nic takiego nie zkadlam po czym moglaby miec problem z wyproznieniem:-/ Jem zelazo ale niewiem czy to jakos moze dzialac na dzidzie? Wiw ktoras cos na ten temat moze?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie kochane zastanawia co u naszej [bjagood[/b] dawno się nie udzielała .... ♡♡♡♡

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Falon Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś przesadziłam. Umyłam okna, zrobiłam pranie x2, odkurzyłam całe mieszkanie, wyszorowałam podłogi i padam na twarz! Brzuchol mnie boli jak na okres i strasznie mi się spina, może sięgnę po nospę? Nigdy jej nie brałam to chyba czas najwyższy z niej skorzystać :-/

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Hej dziewczyny:)

Lucky ogromne gratulacje!!:*
    Zdrówka dla maluszka:)

Karmelek,Karolina@ jednym tchem przeczytałam opisy porodów dzielne kobietki!

Vira to ciekawa opcja zamiast spirali jaki koszt u Erniego? Też się muszę nad tym zastanowić

Miłego dnia:)

Nad recepcją jest cennik i była tam pozycja kształtki za 600zl (ale nie wiem czy to ta kształtka o której wspominał czy jeszczr jakas inna. Biorac pod uwage ze Mirena u niego kosztuje 1500zl to te 6stów nie wydaje sie byc dużo.

• ksanka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Hej Marcóweczki,
    Me amerie. Czy to nie skok rozwojowy u Emila? Chyba takie przebodzcowanie wpływa na potrzebę bliskości.
    Co do kuleczek, to teoretycznie ta biogaia ma pomagać.
    Ja ogólnie to mam wrażenie że malutka a u mnie też potrzebuję więcej czułości, dzis na cycu leżała co godzinę.
    A co do kółek to jakoś ostatnio zmodyfikowalam moja dietę by nie było elementów drazniacych.

Dziewczyny a tak off topic, czy objawem za małych pieluch jest wylewane się kupy na plecy, czy raczej mój błąd przy zakładaniu pieluszki?

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Ja dziś przesadziłam. Umyłam okna, zrobiłam pranie x2, odkurzyłam całe mieszkanie, wyszorowałam podłogi i padam na twarz! Brzuchol mnie boli jak na okres i strasznie mi się spina, może sięgnę po nospę? Nigdy jej nie brałam to chyba czas najwyższy z niej skorzystać :-/
    A czy na tym etapie nie powinno się już zrezygnować z leków rozkurczowych? Żeby nie zahamować ew. akcji porodowej lub dać macicy trochę poćwiczyć :)

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    A czy na tym etapie nie powinno się już zrezygnować z leków rozkurczowych? Żeby nie zahamować ew. akcji porodowej lub dać macicy trochę poćwiczyć :)
    Jezeli to sa te właściwe skurcze to one po nospie właśnie nie przejdą :)

• agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:

Mi ginek kazał brać nospę do 1 dnia 37 tygodnia. Później jak bym miała właśnie takie napinania brzucha i bóle okresowe to ciepła kąpiel jak przejdą to ok jak nie to na ktg.

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka, no właśnie wiem, ale w sumie po co sprawdzać? ;)
    Mi gin powiedział, żeby magnezu też nie brać, nawet jakby łapały skurcze łydek, właśnie, żeby nie wyciszać aktywności skurczowej:)

Ponawiam pytanie do reszty Mamuś - jak długo przed porodem miałyście skurcze przepowiadające i odszedł Wam czop?

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Falon Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to w ogóle inaczej sytuacja wygląda co do leków. Bo ja czytam że Wy wszystkie na pewnym etapie przerywacie ich zażywanie. A ja (oprócz luteiny której od wczoraj nie biorę) wszystko mam brać do samego końca, czyli tardyferon, magne b6 i pregnę plus, którą mam również kontynuować po porodzie.

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasanka-ja nadal zawijam małą w rożek odkąd moj M wyczytał ze dzidzius sie moze kołdrą przykryć i udusic (nie wpadlabym na to). Oliwka nie zglasza sprzeciwu i spi grzecznie w rozku.

Pochwale sie - kupilismy fure. Juz wlasciwie byla decyzja podjeta ze Adamex Barletta ale bylismy caly czas otwarci na inne propozycje. Mimo to kupilismy Adamexa bo inne mi sie nie podobały- w jasno szarym kolorze-prawie jak srebrny :-) jutro ostatni dzien werandowania i moze w piatek pierwszy maly spacer :-)

Lilou1984 lubi tę wiadomość

‹‹ 2151 2152 2153 2154 2155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ