X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą byłam z tym u chirurga i wlasnie dostałam maść i dodatkowo diosminex na naczynia. W ciazy pewno nie można, ale na przyszłość warto wiedzieć.

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny
    My dziś zaczynam 40 tydzień (39+0) byliśmy dziś na ostatniej wizycie, rozwarcie na 1,5 cm szyjki został 1cm ale jest miękka, synuś wstawiony w kanał rodny i teraz ładnie schodzi coraz niżej. Dostałam skierowanie do poradni patologii ciąży na KTG na które mam iść w poniedziałek aby stwierdzili co i jak bo termin na środę mam. Doktor też napisała na skierowaniu że mam cukrzyce i dzięki temu zrobią dokładne USG i pomierzą małego i będą decydować. Już się doczekać porodu nie mogę ale z drugiej strony się trochę boję. Mój M też już mówi że synek może wychodzić :D
    Gratulacje dla kolejnych świeżo upieczonych mamuś :*

d'nusia, Czarodziejka87, A.Kasia, Falon, Lilou1984, M+M+?, TaRRa, Hannia123, Andriel, edyś lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pomógł ten Posterisan o tyle, że przestało boleć. Ale jak przeczytałam skład (bakterie E. Coli) to się zdziwiłam jak to może pomóc. Hmm ja mam tam po prostu wszystko opuchnięte, nie wiem czy jest co wsadzać ;) Czyli w razie czego ProctoGlyvenol można przy kp?

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety wszystko przebiegło bardzo szybko i nagle. Żadnych większych zaparć. Ze dwa, trzy razy zauważyłam krew na papierze i poczułam charakterystyczne swędzenie. Zignorowałam, bo przecież nie boli. No i nagle dwa tygodnie temu podczas prowadzenia samochodu zaczęłam czuć ból tyłka. W ciągu dosłownie 15 minut, bo tyle trwała droga od mojego gina do domu, ból stał się nieznośny. Kupiłam jeszcze po drodze wspomniany posterisan i zaległam w domu na kanapie. Leżałam tak 3 dni, skręcajac sie z bólu. Czwartego wybrałam się na zakupy do IKEA, gdzie ledwo łaziłam, no ale trzeba kupić te ostatnie rzeczy do pokoju malucha. Potem w domu podczas załatwiania się dosłownie zalałam się krwią, do tego stopnia, że musiałam użyć podpaski. Przeraziłam się i następnego dnia pognałam do proktologa, który powiedział, że powinnam była przyjść znacznie wcześniej. Dodał tez że to najczęściej popełniany błąd przez ludzi, że czekają z hemoroidami, aż naprawdę są nie do zniesienia, podczas gdy w początkowej fazie można je szybko łatwo i bezstresowo wyleczyc...

k0kdha00ytas68fh.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Mnie pomógł ten Posterisan o tyle, że przestało boleć. Ale jak przeczytałam skład (bakterie E. Coli) to się zdziwiłam jak to może pomóc. Hmm ja mam tam po prostu wszystko opuchnięte, nie wiem czy jest co wsadzać ;) Czyli w razie czego ProctoGlyvenol można przy kp?

Tak można - na ulotce jest wyraźnie napisane, że przeciwskazana jest tylko w I trymestrze.

D'nusia - zazdroszczę Ci zapobiegliwości. :)

k0kdha00ytas68fh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    Tak można - na ulotce jest wyraźnie napisane, że przeciwskazana jest tylko w I trymestrze.

D'nusia - zazdroszczę Ci zapobiegliwości. :)

To nie masz czego ;) bo ja wtedy tez juz tak dałam ciała, ze myślałam, ze bedą mnie ciąć .. ale udało się :/

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna dziewczyny dobrze radzą jedź do szpitala w którym będziesz rodzić i porozmawiaj z lekarzami.
    Jeśli masz wskazania do CC to nie powinni robić żadnych problemów oby tak było!

Foxica to faktycznie kpiny sobie robią :( Nawet nie wiem co doradzić:(

Bassiiaa do mnie też przyszła paczka z Hippa:)
    Ale jak widać nasze bobasy mają to w głębokim poważaniu;)

U mnie dziś ale słońce przez cały dzień:)pogoda super oby już przyszła ta wiosna:)

Wanna lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziś jestem już po ostatniej wizycie przedporodowej.
    Emilka waży 3633g <3
    Ma się dobrze, przepływy prawidłowe, ilość wód płodowych w normie :)
    A te skurcze które mam to skurcze przepowiadające, mam grzecznie doczekać do poniedziałku (21.03.2016r).
    Na 8:00 na IP, a około 12:00 będzie już po CC i Maleńka będzie już z Nami.
    Mam nadzieję, że nic się wcześniej nie wydarzy i będę rodzić w planowanym terminie.
    Emi gdy się rusza bardzo mnie boli brzuch... opuściłą sie już nisko, szyjka zgładzona ale rozwarcia nie ma :)

No i pojawiły się żółtawe upłąwy, wiec dostałam globulki MARCMIROR 500 Complex i do dnia porodu mam sobie je aplikować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 16:10

d'nusia, A.Kasia, Lilou1984, Hannia123, alinalii, Renka88 lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica wrote:
    Dziewczyny bo az jestem cala roztrzesiona
    Chodzi o planowane cc ..
    czy miała któraś z Was taka sytuacje żeby zadzwonili ze szpitala , że przekładają termin? ? ? ? ? ?
    Przecież to jest jakies chore!
    Zapisałam się już grubo ponad 2 tygodnie temu , na jutro, a oni dzwonią dzisiaj, że muszą przełożyć na 22-go we wtorek , bo mają przepełnienia
    Dzwonie do swojego gin prowadzącego , ale jak na złość on nie odbiera akurat telefonu , nie wiem co mam robić kompletnie. .. :-(

Foxica, podczytuje Was, jestem z kwietniowek. Przez pomyłkę mi się polubilo! Korzystam z telefonu! Sytuacja beznadziejna : /

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka - mój śpi w śpiworku bo ma tam luźno i może się do woli kręcić. Mam taki egzemplarz dziecka, który lubi się rozwalić na całe łóżeczko i nie znosi być skrępowane :) Otulaczek który kupiłam nie był użyty nawet raz bo młody woli mieć ręce i nogi rozrzucone na boki. Śpiworek się u nas super sprawdza w tej sytuacji.

Wanna - skoro są wskazania i to od dwóch lekarzy to ja bym się nimi kierowała. CC to operacja i wiadomo, że różnie możesz je znieść ale na pewno dojście do siebie będzie szybsze i mniej problematyczne niż borykanie się później z powikłaniami po SN przy tych hemoroidach :/

foxica - kurcze, przykro mi, że przełożyli Ci termin :/ Chyba bym zrobiła tak jak Twój lekarz mówi, czyli naściemniała na izbie że nie czuję ruchów itp. Nic nie ryzykujesz a może akurat Cię przyjmą na oddział. Trzymam kciuki, żeby poszło po Twojej myśli.

My przy okazji spacerku byliśmy dzisiaj na ważeniu w przychodni i Tymek waży już 4200 g :) Od czwartkowej kontroli u pediatry przybrał 255 g czyli 42,5 g na dzień. Nie jest źle :)

d'nusia, ksanka, domiii lubią tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u dziewczyn, które się już nie odzywały chwile i są po terminie. dajcie znać, co u Was

kamka - TP 2 marca - Marcelinka
    jagood - TP 5 marca - dziewczynka
    Robaczek89 - TP 6 marca - Franek
    Madnes! - 11 marca - Karolinka
    Albuera - TP 12 marca - dziewczynka

d'nusia, domiii lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny finał sprawy jest taki, załatwiłam sobie cc w sobotę na żelaznej w Warszawie, nie potrafię udawać i na tej ip na karowej jakby sprawdzili objawy o których bym nagadała to przecież by wszystko wyszło czarno na białym, że to ściema i albo by mnie odesłali do domu albo do innego szpitala, bo przecież "nie ma miejsc" i przecież mają wgląd , że byłam zapisana i co nagle coś mi się stało jak mi "musieli" przełożyć? ! W ogóle jest dla mnie mocno poroniona sytuacja żeby planowane cc przekładać, jestem w szoku i mocno zniesmaczona.
    Chyba pierwszy raz w tej ciąży tak się spłakałam, bo owszem boje się, ale już byłam nastawiona na tego 17go... rano gadałam z chłopakami , że jutro się widzimy, a tu taki numer..
    Tylko wiecie co ? Koniec końców jestem zadowolona, bo raz nawet jak będą główkowo nie będę musiała się wyklócac o cc mimo skierowania, a dwa teraz moje dzieci będą urodzeni 19-go tak jak ja i tak jak moi rodzice , a dwoje z trzech braci jeden jest z 9-go , a drugi 29-go , także tak miało poprostu być :-) , nie wspominając , że jednak żelazna ma lepsze opinie i mam tam bratową jeszcze nie formalnie , ale bratowa, wiec finał jest taki , że wyszło lepiej :-)
    Musze zerknąć na stronę co tam trzeba spakować i znowu będzie przerzuca nie walizek ;-)

Wanna i Tobie życzę powodzenia i zeby wszystko ułożyło się po Twojej myśli.
    Dzięki Dziewczyny :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 17:10

Wanna, M+M+?, d'nusia, A.Kasia, Falon, Izoleccc lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Marcówki!
    Jako, że tyle z Was już rozpakowanych, to mam pytanie, o ile przy dzieciaczkach jeszcze tu zaglądacie ; )
    Ja też prawdopodobnie zostanę Marcówką. Od poniedziałku odchodzi czop (najpierw śluz podbarwiony krwią, a potem już tylko brązowy) i tego dnia zaczęły się silne skurcze przepowiadające. Rozwarcie mam na 1-1,5 cm od ponad 3 tygodni, a szyjka króciutka. Moje pytanie brzmi, na ile przed porodem pojawiły się u Was bolesne straszaki i odchodził czop? U mnie te skurcze występują najczęściej od wieczora i nocą - silniejszy niż miesiączkowy ból podbrzusza - trzyma kilka sekund i puszcza - który powtarza się nawet 3-4 razy w ciągu 10 minut, by potem minąć i powrócić znowu. Mam też twardnienia macicy, ale to u mnie standard od połowy ciąży.

Pozdrawiam serdecznie :)

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:

Tak, można. Mi lekarz przepisal te maść i jeszcze Cyklo 3 Fort i w końcu mi to pomogło. Bo ten Posterisan, tak jak pisze Wanna, zupełnie mi nie pomagal.

Wanna współczuję!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Serioo?! Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka, mi odszedl czop o 22 a o 1 urodzilam. :) nayomiaast lekkie skurcze mialam juz od godz 17,robily sie coraz bardziej regularne i o 21 staly sie juz praktycznie nieznosne. Gdy zajechalam na porodowke o 23 mialam 3cm rozwarcia.
    Twoj porod bedzie lada chwila. :) szczesliwego rozwiazania!

Kajka lubi tę wiadomość

👩🏻32l.
    Hashimoto, mutacja PAI-1 homo
    👨🏻31l.
    Niskie parametry nasienia.

🔸10.11.2022 - punkcja (4 ❄️❄️❄️❄️)
    🔸8.12.2022 cb 💔 16.02.2023 cb 💔 27.04.2023 cb 💔
    🔸FET 9.06.2023 ✨ 6dniowy 4BB (embryoglue, AZH)
    3 i 4dpt ⏸️
    10dpt beta 284 🥳 prog 49.4
    12dpt beta 732 😍 prog 33.3
    14dpt beta 2015 🤩 prog >60
    17dpt GS 7.5mm 🥰 jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy!
    27dpt CRL 7mm 🥰 jest serduszko ❤️
    9+2 CRL 2.69cm, ASP 174 🥰
    13+2 CRL 7.5cm, Pappa niskie ryzyka, wszystko idealnie ❤️
    17+3 waga 197g, mała księżniczka. 🧚‍♀️🥰
    21+3 II prenatalne ok, 400g szczęścia 👣
    25+1 740g małej akrobatki 🤸‍♀️
    29+1 1250g dzieciątka ♥️
    33+2 2050g ❤️
    36+0 2700g ❤️
    38+2 3270g ♥️ czekam na Ciebie 🎂
    40+1 poród sn, 23 lutego nasza gwiazda jest na świecie 🥰🥰🥰 3.5kg, 57cm 🤸‍♀️

👦🏼2013r.
    👧🏼2016r.
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia no to u nas identycznie :-) Piękny otulacz, który kupilam, ani razu nie uzyty, bo podczas spania rączki i nóżki muszą być luźno, inaczej jest afera :-)

Foxica na pewno ta sytuacja kompletnie Cię rozstroila. Współczuję. Trzymaj się <3

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow foxica super udało Ci sie to załatwić! Żelazna jest super i tylko pozazdrościć :)
    Dam znac jutro co mi udało sie ogarnąć :)

k0kdha00ytas68fh.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serioo?! wrote:
    Kajka, mi odszedl czop o 22 a o 1 urodzilam. :) nayomiaast lekkie skurcze mialam juz od godz 17,robily sie coraz bardziej regularne i o 21 staly sie juz praktycznie nieznosne. Gdy zajechalam na porodowke o 23 mialam 3cm rozwarcia.
    Twoj porod bedzie lada chwila. :) szczesliwego rozwiazania!

Dziękuję za odpowiedź i gratuluję narodzin córeczki :) U mnie to pierwszy poród, więc może dłużej się będzie akcja rozwijać. Najsilniejsze skurcze były w poniedziałek w nocy, a potem już nieco lżejsze, więc się młoda ze mną bawi w kotka i myszkę ; )

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est żebyś wiedziała , że mnie rozstroiła i to bardzo, żałuję tylko , że wczesniej nie podjęłam decyzji o szpitalu , bo ta sama bratowa ostrzegała mnie przed Karową, a ja się uparłam jak osiołek , bo mój lekarz stamtad.. generalnie dobrze, że ją tam mam , bo sama to bym guzik załatwiła.
    Wanna dawaj znać co Tobie uda się ustalić oby było też tak , że wyjdzie lepiej niż się spodziewałaś, Ty skąd jesteś???

Jedziemy z mężem do kina i kfc musze się najeść niedobrego przed finałem ;-) i wyluzować po dzisiejszej sytuacji , która wyprowadziła mnie totalnie z równowagi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 18:01

d'nusia, Wanna, A.Kasia, Izoleccc lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxica z Warszawy i na poród SN wybrałam sobie Praski, ale teraz sie waham. Moze podjade jutro na Zalazna, a jesli sie tam nie uda to pojadę do praskiego :) Kto wie, moze sie spotkamy :)

M+M+? lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
‹‹ 2150 2151 2152 2153 2154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: