Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny:)
Lucky ogromne gratulacje!!:*
Zdrówka dla maluszka:)
Karmelek,Karolina@ jednym tchem przeczytałam opisy porodów dzielne kobietki!
Vira to ciekawa opcja zamiast spirali jaki koszt u Erniego? Też się muszę nad tym zastanowić
Miłego dnia:)Karolina@, Lucky lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Foxica nic się nie stresuj! {fajnie się mówi:-P} na bank z wszystkim sobie poradzisz, a potem będziesz instruować mnie
ja mocno trzymam za Ciebie kciukasy i będę tu wypatrywać Twoich relacji i ciekawa jestem Twoich śliczności na fb!
D'nusia ja Cię pobiję z terminem, cały czas mam przeczucie, że urodzę w kwietniu. Głowa do góry. Jeszcze troszeczkę zostało
Ciekawe która zamknie listę? O! A największa zagadka (o ile tu wciąż będziemy) która rozpocznie nową listę???foxica, d'nusia, Lucky, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość
-
Ehh... miałam wczoraj wizytę. Mała waży 3500!!! Nic na poród się nie zapowiada.
Mam mało wód AFI 7 zalecenie: pić, pić i pić dużo wody.
Pani doktor mówi żeby starać się ją wykurzać już od teraz bo rzeczywiście jak będzie chciała posiedzieć dłużej to może być ciężko ją urodzić.Lucky lubi tę wiadomość
-
d'nusia wrote:Saya trzymam kciuki żeby już, bo wiadomo, że jesteśmy już tym zmęczone
a bynajmniej ja
Ale jest tak jak napisała Domiii
d`nusia ja też już jestem zmęczona tym czekaniemmiesiac w szpitalu leżałam zeby podtrzymać ciążę, a mimo to poród nie chce nastąpić. Doła złapałam no
W styczniu mówili ze dobrze zebym do 32 tc dotrwała, dziś mój termin porodu z miesiaczki... tak bym już chciała.. zaraz święta i jak nie urodzę to na wywłanie mam przyjść albo 25 albo 29.. wiec jest wizja świąt w szpitalu lub doła ze nie mam w świeta dalej dzidzi..
Lucky lubi tę wiadomość
Natalia27.03.2016
-
Ja też się tak zastanawiam czy mi starczy pieluszek 1 bo mam 74 sztuki.
Moja kumpela urodziła córe prawie 3,5 kg i zużyła jedno średnie opakowanie jedynek bo małą już obcierało.
To też zależy chyba od budowy dziecka,grubszy brzuszek itd.
Ja chyba na razie więcej nie kupuje w razie co podeśle mojego T żeby kupiłFalon, Lucky lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
D'nusia ,She głowa do góry Kochane wiem,że ciężko ale wytrwałości:*
U mnie termin z owulacji jutro a termin OM w niedziele a nic się nie zapowiada,skurczy brak..
Chyba,że mnie od razu z zaskoku chwyci kurcze nie chce w święta leżeć w szpitalu:/d'nusia, Lucky lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
nick nieaktualnyShe86 wrote:d`nusia ja też już jestem zmęczona tym czekaniem
miesiac w szpitalu leżałam zeby podtrzymać ciążę, a mimo to poród nie chce nastąpić. Doła złapałam no
W styczniu mówili ze dobrze zebym do 32 tc dotrwała, dziś mój termin porodu z miesiaczki... tak bym już chciała.. zaraz święta i jak nie urodzę to na wywłanie mam przyjść albo 25 albo 29.. wiec jest wizja świąt w szpitalu lub doła ze nie mam w świeta dalej dzidzi..
Haha! To u mnie podobnie!
Jak tak to leżałam i leżałam bo skurcze. Miał wyjsć 2 tyg temu i wziął się zaparł
Pewnie potrzebuje czasu na jakies sprawy jeszcze
Mój mąż chory także tez mnie to dołuje, bo ma gorączkę i kaszle...
Wiecie co?
Chyba idę na spacer też wyganiać, bo ten brzuch zaraz eksploduje !Lucky lubi tę wiadomość
-
No dziś na spacer piękny dzień
Ja wzięłam się za sprzątanie i wietrzenie domu bo aż przyjemnie
Co do pampersów to racja że wszystko zależy od budowy dziecka. U mojego brzuszek zawsze był większy niż np kość udowa więc podejrzewam że będzie małym pulpecikiem więc na razie 1 nie dokupujeLucky lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
M+M+? wrote:Kochane, mam nadzieję że to fałszywy alarm. Rano była powtórka i już nie mamy wątpliwości, że to przeciekła pielucha. Używamy 1 pampers ze złotej serii, bo polecano nam je jako nieprzemakające. Synkowi ucieka to gdzieś bokiem...
Czekamy jednak nadal w pełnym nspięciu na wyniki przesiewowe. Powiedziano nam, że mają być w okresie od 1 do 3 tyg od pobrania krwi, i że brak wiadomości to dobre wiadomości.
Widzę że te pampersy tak maja, ja już po raz kolejny miałam przypadek zamówienia ubranek, seria premium jasne, chyba tylko dla p&gM+M+?, Lucky lubią tę wiadomość
-
Falon wrote:Dziewczyny na jak długo starczyły Wam pieluszki "1"? Ja mam dwie paczki z Dady=56sztuk a "2" całe mnóstwo. Moja Julcia raczej będzie drobniutka i się zastanawiam ile dokupić? Wolę mieć je wdomu niż potem latać
Moja Zosia urodziła się malutka 2960, ale srak z niej duży.
Obecnie kończy 3 tydzień a wczoraj zaczęlyśmy 3 pake (88 pieluch) 1.
Na szczęście ładnie przybiera i w 3 tyg przybrała ok 1 kg więc to będzie ostatnia paczka 1
Falon
Z tego co kojarzę to jesteśmy w podobnym wieku (Zosia to mój prezent na 40) i też zastanawiamy się nad ewentualnym 2 dzieckiem.
U mnie na szczęście poszło sn więc jest szansa ale mam mieszane uczucia, bo dalej pamiętam jak to w ciąży było, a teraz jeszvxe taki maluszek do opieki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 10:14
Falon, Lucky, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Lucky, Madzialena wielkie gratulacje,
Karmelek, Karolina łezka się kręci jak was czytam.
Mi dziś śniło się że wody mi odeszłyczyli dalej emocje poporodowa nie przeszły.
Zosia dziś mnie trochę stresowala w nocy bo nie chciała jesc pomimo przystawiania, sycnela jakieś 3-5 minut i dalej spanie a ja nie byłam w stanie jej dobudzic.
Za to rano nadrobić jedzonko i postawiła piękna kupke że aż musiałam ja przebrać bo wszystko przemoklo.
Mam pytanie do mamus z dzieciakami. Czy wasze maleństwa dalej śpią w rozkach? Bo moja się wykloca jak ja zawiłe w Rożek,
Za to nie ma problemu jak ja zawiłe w miękki kocyk lub tylko przykryte kocyczkiem.
I jeszcze jedno, Zosia pieklula się po kompieli, ale już wiem czemu - ręcznik bawełniany jest dla niej za twardy.
Kupiłam taki z mikrofibry i już dużo lepiej.
Kolejnym patentów jest położenie pieluszki bambusowe na recznik do pierwszego wytarcia, a później pieluszki flanelowej do końcowego, a ręcznik tylko grzeje i darcie się skończyło bo nic nie doskwiera.
Lucky, Karolina@, domiii lubią tę wiadomość
-
Falon wrote:Dziewczyny na jak długo starczyły Wam pieluszki "1"? Ja mam dwie paczki z Dady=56sztuk a "2" całe mnóstwo. Moja Julcia raczej będzie drobniutka i się zastanawiam ile dokupić? Wolę mieć je wdomu niż potem latać
My przeszlismy na 1 jakies 2 tygodnie temu, odkad maly przekroczyl 2,7- 3 kg mniej więcej i idzie tego bardzo duzo, teraz chyba druga paczka 88 szt i nie zapowiada się, żebyśmy szybko uzyli dwojek, a maly wazy 3,5 kg.
Z drugiej strony wystarczy isc do Rossmanna i dokupić, nie ma co robić wielkich zapasów.Falon, M+M+?, Lucky lubią tę wiadomość
-
Łączę się w bólu z tymi oczekujacymi na poród... ja tez w styczniu lezalam bo niby mialam rodzic wcześniej,a aktualnie siedzę sobie na Zelaznej czekam na ktg i usg,bo jak sie potwierdzi,że Lu jest duża to będą za jakis tydzień mi wywolywac... czego wolałabym uniknąć
Lucky, d'nusia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny kupiłam małemu fajną kurteczkę ale nie pomyślałam że w przeciwieństwie do kombinezonu są wtedy odkryte nóżki i muszę dokupić buciki. I tu pytanie. Wie któraś gdzie znajdę takie malutkie buciki ?
Lucky lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
ksanka wrote:Lucky, Madzialena wielkie gratulacje,
Karmelek, Karolina łezka się kręci jak was czytam.
Mi dziś śniło się że wody mi odeszłyczyli dalej emocje poporodowa nie przeszły.
Zosia dziś mnie trochę stresowala w nocy bo nie chciała jesc pomimo przystawiania, sycnela jakieś 3-5 minut i dalej spanie a ja nie byłam w stanie jej dobudzic.
Za to rano nadrobić jedzonko i postawiła piękna kupke że aż musiałam ja przebrać bo wszystko przemoklo.
Mam pytanie do mamus z dzieciakami. Czy wasze maleństwa dalej śpią w rozkach? Bo moja się wykloca jak ja zawiłe w Rożek,
Za to nie ma problemu jak ja zawiłe w miękki kocyk lub tylko przykryte kocyczkiem.
I jeszcze jedno, Zosia pieklula się po kompieli, ale już wiem czemu - ręcznik bawełniany jest dla niej za twardy.
Kupiłam taki z mikrofibry i już dużo lepiej.
Kolejnym patentów jest położenie pieluszki bambusowe na recznik do pierwszego wytarcia, a później pieluszki flanelowej do końcowego, a ręcznik tylko grzeje i darcie się skończyło bo nic nie doskwiera.
Ja zainwestowałam w otulacz i powiem ci że to zbawienie. Jest poręczniejszy bardziej wygodny niż rożek. łatwiej się dziecko bierze w takim otulaczku. Malutka lubi w nim spać.ksanka lubi tę wiadomość
-
Ksanka - rożka w ogóle nie kupowałam, a to tylko dlatego że nigdy mi się nie podobał. Wydaje mi się taki nieporęczny. Tomka zawijam ciasno w zwykły polarowy kocyk i związuję go wstążką tak, aby się nie rozkopał. Sprawdza się znakomicie
domiii, ksanka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwaa wrote:Dziewczyny kupiłam małemu fajną kurteczkę ale nie pomyślałam że w przeciwieństwie do kombinezonu są wtedy odkryte nóżki i muszę dokupić buciki. I tu pytanie. Wie któraś gdzie znajdę takie malutkie buciki ?
A gdzie kupowalas kurteczke? Bo tez szukam w malym rozmiarze i ciezko jest cos fajnego znalezc:-/ -
Dziewczyny które oczekują obecnie na jak najszybszy poród, powiem Wam że ja kilka godzin przed porodem postanowiłam coś przyspieszyć i wzięłam się za mycie podłogi w kuchni na kolanach. Ledwo umyłam pół kuchni bo tak mnie zaczęły kolana i brzuch boleć, ( myłam o 20) a wody zaczęły odchodzić o 23. Może to tylko przypadek, ale zawsze można spróbować
baassiia, She86, d'nusia lubią tę wiadomość