X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Falon Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky! gratulacje!!! :-)

Lucky lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

Lucky ogromne gratulacje!!:*
    Zdrówka dla maluszka:)

Karmelek,Karolina@ jednym tchem przeczytałam opisy porodów dzielne kobietki!

Vira to ciekawa opcja zamiast spirali jaki koszt u Erniego? Też się muszę nad tym zastanowić

Miłego dnia:)

Karolina@, Lucky lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Falon Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxica nic się nie stresuj! {fajnie się mówi:-P} na bank z wszystkim sobie poradzisz, a potem będziesz instruować mnie :-) ja mocno trzymam za Ciebie kciukasy i będę tu wypatrywać Twoich relacji i ciekawa jestem Twoich śliczności na fb! :-)

D'nusia ja Cię pobiję z terminem, cały czas mam przeczucie, że urodzę w kwietniu. Głowa do góry. Jeszcze troszeczkę zostało :-)

Ciekawe która zamknie listę? O! A największa zagadka (o ile tu wciąż będziemy) która rozpocznie nową listę??? :-D

foxica, d'nusia, Lucky, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh... miałam wczoraj wizytę. Mała waży 3500!!! Nic na poród się nie zapowiada.
    Mam mało wód AFI 7 zalecenie: pić, pić i pić dużo wody.

Pani doktor mówi żeby starać się ją wykurzać już od teraz bo rzeczywiście jak będzie chciała posiedzieć dłużej to może być ciężko ją urodzić.

Lucky lubi tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Saya trzymam kciuki żeby już, bo wiadomo, że jesteśmy już tym zmęczone ;) a bynajmniej ja :D
    Ale jest tak jak napisała Domiii

d`nusia ja też już jestem zmęczona tym czekaniem :( miesiac w szpitalu leżałam zeby podtrzymać ciążę, a mimo to poród nie chce nastąpić. Doła złapałam no :( W styczniu mówili ze dobrze zebym do 32 tc dotrwała, dziś mój termin porodu z miesiaczki... tak bym już chciała.. zaraz święta i jak nie urodzę to na wywłanie mam przyjść albo 25 albo 29.. wiec jest wizja świąt w szpitalu lub doła ze nie mam w świeta dalej dzidzi.. :(

Lucky lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

Wysłany: 16 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się tak zastanawiam czy mi starczy pieluszek 1 bo mam 74 sztuki.
    Moja kumpela urodziła córe prawie 3,5 kg i zużyła jedno średnie opakowanie jedynek bo małą już obcierało.
    To też zależy chyba od budowy dziecka,grubszy brzuszek itd.
    Ja chyba na razie więcej nie kupuje w razie co podeśle mojego T żeby kupił;)

Falon, Lucky lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3

Wysłany: 16 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D'nusia ,She głowa do góry Kochane wiem,że ciężko ale wytrwałości:*
    U mnie termin z owulacji jutro a termin OM w niedziele a nic się nie zapowiada,skurczy brak..
    Chyba,że mnie od razu z zaskoku chwyci kurcze nie chce w święta leżeć w szpitalu:/

d'nusia, Lucky lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    d`nusia ja też już jestem zmęczona tym czekaniem :( miesiac w szpitalu leżałam zeby podtrzymać ciążę, a mimo to poród nie chce nastąpić. Doła złapałam no :( W styczniu mówili ze dobrze zebym do 32 tc dotrwała, dziś mój termin porodu z miesiaczki... tak bym już chciała.. zaraz święta i jak nie urodzę to na wywłanie mam przyjść albo 25 albo 29.. wiec jest wizja świąt w szpitalu lub doła ze nie mam w świeta dalej dzidzi.. :(

Haha! To u mnie podobnie!
    Jak tak to leżałam i leżałam bo skurcze. Miał wyjsć 2 tyg temu i wziął się zaparł :)
    Pewnie potrzebuje czasu na jakies sprawy jeszcze :D
    Mój mąż chory także tez mnie to dołuje, bo ma gorączkę i kaszle...:/

Wiecie co?
    Chyba idę na spacer też wyganiać, bo ten brzuch zaraz eksploduje !

Lucky lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziś na spacer piękny dzień :)

Ja wzięłam się za sprzątanie i wietrzenie domu bo aż przyjemnie :)

Co do pampersów to racja że wszystko zależy od budowy dziecka. U mojego brzuszek zawsze był większy niż np kość udowa więc podejrzewam że będzie małym pulpecikiem więc na razie 1 nie dokupuje :P

Lucky lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Kochane, mam nadzieję że to fałszywy alarm. Rano była powtórka i już nie mamy wątpliwości, że to przeciekła pielucha. Używamy 1 pampers ze złotej serii, bo polecano nam je jako nieprzemakające. Synkowi ucieka to gdzieś bokiem...
    Czekamy jednak nadal w pełnym nspięciu na wyniki przesiewowe. Powiedziano nam, że mają być w okresie od 1 do 3 tyg od pobrania krwi, i że brak wiadomości to dobre wiadomości.
    Witajcie,
    Widzę że te pampersy tak maja, ja już po raz kolejny miałam przypadek zamówienia ubranek, seria premium jasne, chyba tylko dla p&g

M+M+?, Lucky lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Dziewczyny na jak długo starczyły Wam pieluszki "1"? Ja mam dwie paczki z Dady=56sztuk a "2" całe mnóstwo. Moja Julcia raczej będzie drobniutka i się zastanawiam ile dokupić? Wolę mieć je wdomu niż potem latać ;-)
    Hej,
    Moja Zosia urodziła się malutka 2960, ale srak z niej duży.
    Obecnie kończy 3 tydzień a wczoraj zaczęlyśmy 3 pake (88 pieluch) 1.
    Na szczęście ładnie przybiera i w 3 tyg przybrała ok 1 kg więc to będzie ostatnia paczka 1

Falon
    Z tego co kojarzę to jesteśmy w podobnym wieku (Zosia to mój prezent na 40) i też zastanawiamy się nad ewentualnym 2 dzieckiem.
    U mnie na szczęście poszło sn więc jest szansa ale mam mieszane uczucia, bo dalej pamiętam jak to w ciąży było, a teraz jeszvxe taki maluszek do opieki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 10:14

Falon, Lucky, muminka83 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky, Madzialena wielkie gratulacje,
    Karmelek, Karolina łezka się kręci jak was czytam.

Mi dziś śniło się że wody mi odeszły :) czyli dalej emocje poporodowa nie przeszły.

Zosia dziś mnie trochę stresowala w nocy bo nie chciała jesc pomimo przystawiania, sycnela jakieś 3-5 minut i dalej spanie a ja nie byłam w stanie jej dobudzic.
    Za to rano nadrobić jedzonko i postawiła piękna kupke że aż musiałam ja przebrać bo wszystko przemoklo.

Mam pytanie do mamus z dzieciakami. Czy wasze maleństwa dalej śpią w rozkach? Bo moja się wykloca jak ja zawiłe w Rożek,
    Za to nie ma problemu jak ja zawiłe w miękki kocyk lub tylko przykryte kocyczkiem.
    I jeszcze jedno, Zosia pieklula się po kompieli, ale już wiem czemu - ręcznik bawełniany jest dla niej za twardy.
    Kupiłam taki z mikrofibry i już dużo lepiej.
    Kolejnym patentów jest położenie pieluszki bambusowe na recznik do pierwszego wytarcia, a później pieluszki flanelowej do końcowego, a ręcznik tylko grzeje i darcie się skończyło bo nic nie doskwiera.

Lucky, Karolina@, domiii lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze manicure za nami!
    Żal już mi było, że mały ciągle miał osłoniente łapki, a inaczej się drapał.
    Schrupałabym te paluszki.

d'nusia, Lucky, Karolina@, domiii, Czarodziejka87, ksanka lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Dziewczyny na jak długo starczyły Wam pieluszki "1"? Ja mam dwie paczki z Dady=56sztuk a "2" całe mnóstwo. Moja Julcia raczej będzie drobniutka i się zastanawiam ile dokupić? Wolę mieć je wdomu niż potem latać ;-)

My przeszlismy na 1 jakies 2 tygodnie temu, odkad maly przekroczyl 2,7- 3 kg mniej więcej i idzie tego bardzo duzo, teraz chyba druga paczka 88 szt i nie zapowiada się, żebyśmy szybko uzyli dwojek, a maly wazy 3,5 kg.
    Z drugiej strony wystarczy isc do Rossmanna i dokupić, nie ma co robić wielkich zapasów.

Falon, M+M+?, Lucky lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łączę się w bólu z tymi oczekujacymi na poród... ja tez w styczniu lezalam bo niby mialam rodzic wcześniej,a aktualnie siedzę sobie na Zelaznej czekam na ktg i usg,bo jak sie potwierdzi,że Lu jest duża to będą za jakis tydzień mi wywolywac... czego wolałabym uniknąć :/

Lucky, d'nusia lubią tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupiłam małemu fajną kurteczkę ale nie pomyślałam że w przeciwieństwie do kombinezonu są wtedy odkryte nóżki i muszę dokupić buciki. I tu pytanie. Wie któraś gdzie znajdę takie malutkie buciki ? :)

Lucky lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Lucky, Madzialena wielkie gratulacje,
    Karmelek, Karolina łezka się kręci jak was czytam.

Mi dziś śniło się że wody mi odeszły :) czyli dalej emocje poporodowa nie przeszły.

Zosia dziś mnie trochę stresowala w nocy bo nie chciała jesc pomimo przystawiania, sycnela jakieś 3-5 minut i dalej spanie a ja nie byłam w stanie jej dobudzic.
    Za to rano nadrobić jedzonko i postawiła piękna kupke że aż musiałam ja przebrać bo wszystko przemoklo.

Mam pytanie do mamus z dzieciakami. Czy wasze maleństwa dalej śpią w rozkach? Bo moja się wykloca jak ja zawiłe w Rożek,
    Za to nie ma problemu jak ja zawiłe w miękki kocyk lub tylko przykryte kocyczkiem.
    I jeszcze jedno, Zosia pieklula się po kompieli, ale już wiem czemu - ręcznik bawełniany jest dla niej za twardy.
    Kupiłam taki z mikrofibry i już dużo lepiej.
    Kolejnym patentów jest położenie pieluszki bambusowe na recznik do pierwszego wytarcia, a później pieluszki flanelowej do końcowego, a ręcznik tylko grzeje i darcie się skończyło bo nic nie doskwiera.

Ja zainwestowałam w otulacz i powiem ci że to zbawienie. Jest poręczniejszy bardziej wygodny niż rożek. łatwiej się dziecko bierze w takim otulaczku. Malutka lubi w nim spać.

ksanka lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka - rożka w ogóle nie kupowałam, a to tylko dlatego że nigdy mi się nie podobał. Wydaje mi się taki nieporęczny. Tomka zawijam ciasno w zwykły polarowy kocyk i związuję go wstążką tak, aby się nie rozkopał. Sprawdza się znakomicie :)

domiii, ksanka lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dziewczyny kupiłam małemu fajną kurteczkę ale nie pomyślałam że w przeciwieństwie do kombinezonu są wtedy odkryte nóżki i muszę dokupić buciki. I tu pytanie. Wie któraś gdzie znajdę takie malutkie buciki ? :)

A gdzie kupowalas kurteczke? Bo tez szukam w malym rozmiarze i ciezko jest cos fajnego znalezc:-/

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które oczekują obecnie na jak najszybszy poród, powiem Wam że ja kilka godzin przed porodem postanowiłam coś przyspieszyć i wzięłam się za mycie podłogi w kuchni na kolanach. Ledwo umyłam pół kuchni bo tak mnie zaczęły kolana i brzuch boleć, ( myłam o 20) a wody zaczęły odchodzić o 23. Może to tylko przypadek, ale zawsze można spróbować :)

baassiia, She86, d'nusia lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 2148 2149 2150 2151 2152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ