X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzac po to zeby nie jechac od razu do szpitala nie potrzebnie... jesli po nospie i kapieli nie przechodza to wtedy mozna byc bardziej niz pewnym ze zaczyna sie poród.

Po dzisiejszym usg na Zelaznej Mala 3370g a wiec lepiej, czekamy az samo sie zacznie,a jak nie to 29.03 do szpitala :) mam nadzieję ze jednak namówie ja do szybszego wyjścia ;)

Falon, She86 lubią tę wiadomość

• Kajka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    U mnie to w ogóle inaczej sytuacja wygląda co do leków. Bo ja czytam że Wy wszystkie na pewnym etapie przerywacie ich zażywanie. A ja (oprócz luteiny której od wczoraj nie biorę) wszystko mam brać do samego końca, czyli tardyferon, magne b6 i pregnę plus, którą mam również kontynuować po porodzie.
    Żelazo, witaminy, lek na tarczycę, clexane cały czas biorę. Mam odstawioną luteinę, magnez i no spę:)

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Sprawdzac po to zeby nie jechac od razu do szpitala nie potrzebnie... jesli po nospie i kapieli nie przechodza to wtedy mozna byc bardziej niz pewnym ze zaczyna sie poród
    Chodzi mi o to, że przy ciąży donoszonej jedzie się do szpitala przy skurczach co 7 minut, więc nie trzeba nospy :)

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Falon Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:
    Mi ginek kazał brać nospę do 1 dnia 37 tygodnia. Później jak bym miała właśnie takie napinania brzucha i bóle okresowe to ciepła kąpiel jak przejdą to ok jak nie to na ktg.

Właśnie zmierzam do łazienki i pewnie wszystko się uspokoi. Brzuszek jeszcze nie opadł, czopu nie widać, a wydzielina sdandard. Więc przesadziłam pewnie z tym sprzątaniem. Z nospy narazie zrezygnuję... Zobaczymy ;-)

201604051765.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie było mnie od zeszłego poniedziałku i nie mam najmniejszych szans nadrobić.

Gratuluję wszystkim nowym mamom i trzymam mocno kciuki za jeszcze nie rozpakowane.

8 marca o 16.45 urodził się Franek, ważył 3440g i mierzył 54cm. Poród zaczął się o 4.30 rano, ale skończył się CC. Domii dopisz nas proszę do zaszczytnego grona marcowych mam. Na pierwszej stronie jest mały błąd, termin miałam na 8 a nie na 6, więc jestem w tym wąskim gronie rodzących w terminie. Już prawie tydzień jesteśmy w domu i jest naprawdę dobrze.

M+M+? Czy wprowadziłaś zasady Giny Ford? Jeśli tak to jak się sprawdzają? Jak wyglądają Wasze noce?

Falon, baassiia, salomea, Lilou1984, d'nusia, She86, domiii, Est, A.Kasia, Madlene.:), alinalii, M+M+?, Czarodziejka87, aaagaaatka, Izoleccc, Madzialena90, Hannia123 lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica wrote:
    Dziewczyny finał sprawy jest taki, załatwiłam sobie cc w sobotę na żelaznej w Warszawie,(...)
    Tylko wiecie co ? Koniec końców jestem zadowolona, bo raz nawet jak będą główkowo nie będę musiała się wyklócac o cc mimo skierowania, a dwa teraz moje dzieci będą urodzeni 19-go tak jak ja i tak jak moi rodzice (...)

Foxicakurde...słabo Cię potraktowali w tamtym szpitalu. aż się zagotowałam jak przeczytała Twojego pierwszego posta dzisiaj...szczerze mówiąc to już chyba bardziej wypada jakąś cc ciąży pojedynczej przesunąć w czasie, wiadomo, ze bliźniaki ciężej donosić :/ niepoważni! zrozumiałabym jeszcze 1 dzień...ale 5???
    też uważam że dobrze że rodzisz w końcu na żelaznej. zobaczysz - będziesz przynajmniej z komfortowych warunków zadowolona bo tam jest naprawdę ładnie w pokojach/łazienkach:) i faktycznie daty są bardziej pasujące :P
    jakby to miało jakieś znaczenie hihi... ale też się cieszę jak głupia że córcia będzie urodzona 21, mąż 22 a ja 23 dnia miesiąca :P (jeżeli tfu tfu Nam też nie wywiną jakiegoś numeru z terminem)

Robaczek89 Duże gratulacje dla dzielnej mamy i Franka <3 Twój lekarz jest mistrzem przewidywania terminu ;D Niech mały zdrowo rośnie!

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • TaRRa Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2016, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 2 w nocy mam bóle jak na miesiączkę,raz silniejsze, raz słabsze, co 10, 7 , 5 min.różnie.. czy to są skurcze przepowiadające? zwijam się przy niektórych z bólu.. leżeć nie mogę tylko chodzę po mieszkaniu i stękam ;( w kibelku byłam już kilka razy, więc jelita mam czyste..nie wiem czy to ze stresu czy organizm sam się oczyszcza.. nie chcę robić paniki i jechać na IP... :( ból promieniuje aż na krzyże... ;( już 6 rano a mi nic nie przechodzi :( co mam robić ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarra jedz do szpitala

• agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy 38 tydzień i pomyśleć że 2 tygodnie temu był alarm a teraz spokoj i cisza. Wczoraj babcia powiedziała że brzuch mi się opuścił samą tego nie widzę codziennie się wpatruje w niego <3 dziewczyny ile przed porodem wam ten czop odszedł?

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek gratuluję! Franek punktualny :D
    Wszystkiego dobrego dla Was :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaRRa uuuuuuuuuuuu..... Kciuki &&&&
    Zazdroszczę :D

• foxica Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tara zdecydowanie kierunek szpital :-)

Robaczek ogromne Gratulacje! :-)

Lilou jasne, że data nie jest ważna , ale to taki dobry dodatek do pocieszenia samej siebie ;-)
    Jednak emocjonalnie mocno to wczoraj przeżyłam, z kina niestety musieliśmy się ewakuować chyba nie wytrwałam nawet do połowy seansu brzuch mi się spinał jak nigdy , marzyłam tylko żeby jak najszybciej znaleźć sie w.mieszkaniu , bo to wszystko już załatwione, a tu zaczyna się dziać coś dziwnego, w m2 oczywiście kąpiel no spa i trochę przeszło, noc słaba brzuch twardy jak skała i cały czas w głowie nawet teraz , że 20 min temu rozpoczynać się miała moja procedura, partacze okropni! Taka piękna pogoda , ale zamierzam przelezec te dwa dni, co by się nic nie wydarzyło, bo w.sobotę czeka na mnie jakas super doktorka podobno..
    Wiecie co mnie jeszcze poraziło w tej wczorajszej rozmowie z Panią 'przekładającą' ? Mowie do niej , że równie dobrze w poniedziałek znowu zadzwonię i przełoży, bo znowu nie będzie miejsc, a ona do mnie, że tak może tak być , bo to jest szpital! To jakiś żart , a nie szpital i wiem , że np na żelaznej taka sytuacja jest niedopuszczalna gdy mają wcześniejsze zapisy, nie wspominając o ciąży bliźniaczej o której od samego początku mówi się "ciaza wysokiego ryzyka" Masakra siedzi to we mnie strasznie..

Wanna daj znać co udało się załatwić dzisiaj , z tego co wiem to na tym etapie ciąży juz nie zapisują tylko z zaświadczeniem się przyjeżdża gdy już zacznie się akcja porodowa, a i tak lekarz zadecyduje :-/ ale trzymam kciuki żeby jednak udało się załatwić po Twojej myśli

qdkkwn155308ojoh.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku ogromne gratulacje! witamy Franka <3 już poprawiłam i na listę wpisałam :D

ksanko mi kupa i siku lądowały poza pieluchą jak używałam Happy Newborn, o których pisałam, że mimo, że są na 2-5kg to są mega małe w porównaniu np. z 2-5kg Pampers, więc zapewne zakładasz dobrze :)

ksanka lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Info od Kamki:
    hej 13.03.2016 o 11:45 przez cc urodziła się Marcelinka 3390g i 54 cm szczęścia:)

Zdjęcie dzidzi na fb : fotki foteczki

baassiia, domiii, muminka83, Est, A.Kasia, foxica, alinalii, She86, Czarodziejka87, ksanka, Izoleccc, Lilou1984, Madzialena90, Hannia123, Renka88, edyś lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane.

Muszę się pochwalić. Wczoraj dostałam prezent od męża za urodzenie córeczki :P

e10cc974630cace4med.jpg

Boże jak ja kocham tego mojego męża :D

Dorka87, A.Kasia, domiii, baassiia, kleo2426, foxica, alinalii, She86, M+M+?, Czarodziejka87, ksanka, Viera Yves, Falon, aaagaaatka, Izoleccc, Lilou1984, Est, Mania1718, Madzialena90 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko cudowny mąż!!!!
    Zastanawiam sie czy moj wpadł na ten pomysł i cos zaplanowal :P

muminka83 lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Mały ma w zwrotach jakieś czerwone nitki, nie wiem co to, krew? Skąd to, o co chodzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny Mały ma w zwrotach jakieś czerwone nitki, nie wiem co to, krew? Skąd to, o co chodzi?

Obserwuj, może po prostu pękło naczynko i to jednorazowa akcja. Jeśli jednak się powtórzy to lepiej wybrać się do pediatry. Może to też być od alergii pokarmowej.

• alinalii Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry ;)

jutro pierwszy spacer ! juz sie nie mogę doczekac ;)

gratulację dla nowych mamuś !!

moja Emilka jest grzeczna ;) ale ma tez swoje grymasy ;)

foxica, Viera Yves lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten słoneczny, piękny dzień w dodatku w 40tc :)

Za równo 6 dni nasz kurczaczek będzie z nami <3 nie mogę się doczekać <3

alinalii, foxica, d'nusia, Viera Yves, Madlene.:), Lilou1984 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
‹‹ 2152 2153 2154 2155 2156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ