Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sprawdzac po to zeby nie jechac od razu do szpitala nie potrzebnie... jesli po nospie i kapieli nie przechodza to wtedy mozna byc bardziej niz pewnym ze zaczyna sie poród.
Po dzisiejszym usg na Zelaznej Mala 3370g a wiec lepiej, czekamy az samo sie zacznie,a jak nie to 29.03 do szpitala
mam nadzieję ze jednak namówie ja do szybszego wyjścia
Falon, She86 lubią tę wiadomość
-
Żelazo, witaminy, lek na tarczycę, clexane cały czas biorę. Mam odstawioną luteinę, magnez i no spęFalon wrote:U mnie to w ogóle inaczej sytuacja wygląda co do leków. Bo ja czytam że Wy wszystkie na pewnym etapie przerywacie ich zażywanie. A ja (oprócz luteiny której od wczoraj nie biorę) wszystko mam brać do samego końca, czyli tardyferon, magne b6 i pregnę plus, którą mam również kontynuować po porodzie.
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Chodzi mi o to, że przy ciąży donoszonej jedzie się do szpitala przy skurczach co 7 minut, więc nie trzeba nospyDorka87 wrote:Sprawdzac po to zeby nie jechac od razu do szpitala nie potrzebnie... jesli po nospie i kapieli nie przechodza to wtedy mozna byc bardziej niz pewnym ze zaczyna sie poród
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
agu88sia wrote:Mi ginek kazał brać nospę do 1 dnia 37 tygodnia. Później jak bym miała właśnie takie napinania brzucha i bóle okresowe to ciepła kąpiel jak przejdą to ok jak nie to na ktg.
Właśnie zmierzam do łazienki i pewnie wszystko się uspokoi. Brzuszek jeszcze nie opadł, czopu nie widać, a wydzielina sdandard. Więc przesadziłam pewnie z tym sprzątaniem. Z nospy narazie zrezygnuję... Zobaczymy
-
Cześć dziewczyny, nie było mnie od zeszłego poniedziałku i nie mam najmniejszych szans nadrobić.
Gratuluję wszystkim nowym mamom i trzymam mocno kciuki za jeszcze nie rozpakowane.
8 marca o 16.45 urodził się Franek, ważył 3440g i mierzył 54cm. Poród zaczął się o 4.30 rano, ale skończył się CC. Domii dopisz nas proszę do zaszczytnego grona marcowych mam. Na pierwszej stronie jest mały błąd, termin miałam na 8 a nie na 6, więc jestem w tym wąskim gronie rodzących w terminie. Już prawie tydzień jesteśmy w domu i jest naprawdę dobrze.
M+M+? Czy wprowadziłaś zasady Giny Ford? Jeśli tak to jak się sprawdzają? Jak wyglądają Wasze noce?
Falon, baassiia, salomea, Lilou1984, nick nieaktualny, She86, domiii, Est, nick nieaktualny, Madlene.:), alinalii, M+M+?, Czarodziejka87, aaagaaatka, nick nieaktualny, Madzialena90, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
foxica wrote:Dziewczyny finał sprawy jest taki, załatwiłam sobie cc w sobotę na żelaznej w Warszawie,(...)
Tylko wiecie co ? Koniec końców jestem zadowolona, bo raz nawet jak będą główkowo nie będę musiała się wyklócac o cc mimo skierowania, a dwa teraz moje dzieci będą urodzeni 19-go tak jak ja i tak jak moi rodzice (...)
Foxicakurde...słabo Cię potraktowali w tamtym szpitalu. aż się zagotowałam jak przeczytała Twojego pierwszego posta dzisiaj...szczerze mówiąc to już chyba bardziej wypada jakąś cc ciąży pojedynczej przesunąć w czasie, wiadomo, ze bliźniaki ciężej donosić
niepoważni! zrozumiałabym jeszcze 1 dzień...ale 5???
też uważam że dobrze że rodzisz w końcu na żelaznej. zobaczysz - będziesz przynajmniej z komfortowych warunków zadowolona bo tam jest naprawdę ładnie w pokojach/łazienkach:) i faktycznie daty są bardziej pasujące
jakby to miało jakieś znaczenie hihi... ale też się cieszę jak głupia że córcia będzie urodzona 21, mąż 22 a ja 23 dnia miesiąca
(jeżeli tfu tfu Nam też nie wywiną jakiegoś numeru z terminem)
Robaczek89 Duże gratulacje dla dzielnej mamy i Franka
Twój lekarz jest mistrzem przewidywania terminu
Niech mały zdrowo rośnie!

-
Od 2 w nocy mam bóle jak na miesiączkę,raz silniejsze, raz słabsze, co 10, 7 , 5 min.różnie.. czy to są skurcze przepowiadające? zwijam się przy niektórych z bólu.. leżeć nie mogę tylko chodzę po mieszkaniu i stękam ;( w kibelku byłam już kilka razy, więc jelita mam czyste..nie wiem czy to ze stresu czy organizm sam się oczyszcza.. nie chcę robić paniki i jechać na IP...
ból promieniuje aż na krzyże... ;( już 6 rano a mi nic nie przechodzi
co mam robić ;(
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tara zdecydowanie kierunek szpital

Robaczek ogromne Gratulacje!
Lilou jasne, że data nie jest ważna , ale to taki dobry dodatek do pocieszenia samej siebie
Jednak emocjonalnie mocno to wczoraj przeżyłam, z kina niestety musieliśmy się ewakuować chyba nie wytrwałam nawet do połowy seansu brzuch mi się spinał jak nigdy , marzyłam tylko żeby jak najszybciej znaleźć sie w.mieszkaniu , bo to wszystko już załatwione, a tu zaczyna się dziać coś dziwnego, w m2 oczywiście kąpiel no spa i trochę przeszło, noc słaba brzuch twardy jak skała i cały czas w głowie nawet teraz , że 20 min temu rozpoczynać się miała moja procedura, partacze okropni! Taka piękna pogoda , ale zamierzam przelezec te dwa dni, co by się nic nie wydarzyło, bo w.sobotę czeka na mnie jakas super doktorka podobno..
Wiecie co mnie jeszcze poraziło w tej wczorajszej rozmowie z Panią 'przekładającą' ? Mowie do niej , że równie dobrze w poniedziałek znowu zadzwonię i przełoży, bo znowu nie będzie miejsc, a ona do mnie, że tak może tak być , bo to jest szpital! To jakiś żart , a nie szpital i wiem , że np na żelaznej taka sytuacja jest niedopuszczalna gdy mają wcześniejsze zapisy, nie wspominając o ciąży bliźniaczej o której od samego początku mówi się "ciaza wysokiego ryzyka" Masakra siedzi to we mnie strasznie..
Wanna daj znać co udało się załatwić dzisiaj , z tego co wiem to na tym etapie ciąży juz nie zapisują tylko z zaświadczeniem się przyjeżdża gdy już zacznie się akcja porodowa, a i tak lekarz zadecyduje
ale trzymam kciuki żeby jednak udało się załatwić po Twojej myśli
-
Robaczku ogromne gratulacje! witamy Franka
już poprawiłam i na listę wpisałam 
ksanko mi kupa i siku lądowały poza pieluchą jak używałam Happy Newborn, o których pisałam, że mimo, że są na 2-5kg to są mega małe w porównaniu np. z 2-5kg Pampers, więc zapewne zakładasz dobrze
ksanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInfo od Kamki:
hej 13.03.2016 o 11:45 przez cc urodziła się Marcelinka 3390g i 54 cm szczęścia:)
Zdjęcie dzidzi na fb : fotki foteczki
baassiia, domiii, muminka83, Est, nick nieaktualny, foxica, alinalii, She86, Czarodziejka87, ksanka, nick nieaktualny, Lilou1984, Madzialena90, Hannia123, Renka88, edyś lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry kochane.
Muszę się pochwalić. Wczoraj dostałam prezent od męża za urodzenie córeczki

Boże jak ja kocham tego mojego męża
Dorka87, nick nieaktualny, domiii, baassiia, nick nieaktualny, foxica, alinalii, She86, M+M+?, Czarodziejka87, ksanka, Viera Yves, Falon, aaagaaatka, nick nieaktualny, Lilou1984, Est, Mania1718, Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaola87 wrote:Dziewczyny Mały ma w zwrotach jakieś czerwone nitki, nie wiem co to, krew? Skąd to, o co chodzi?
Obserwuj, może po prostu pękło naczynko i to jednorazowa akcja. Jeśli jednak się powtórzy to lepiej wybrać się do pediatry. Może to też być od alergii pokarmowej. -
dzien dobry

jutro pierwszy spacer ! juz sie nie mogę doczekac
gratulację dla nowych mamuś !!
moja Emilka jest grzeczna
ale ma tez swoje grymasy 
foxica, Viera Yves lubią tę wiadomość