X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • salomea Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na początku tylko jadł albo spał. Teraz ma już coraz dłuższe okresy aktywności i jak nie je to po prostu leży i patrzy na nas albo ćwiczymy podnoszenie główki. Jak marudzi to go przytulam i śpiewam :) Ja uważam, że takie maluszki potrzebują baaardzo dużo bliskości i nie można ich "przyzwyczaić" do noszenia, bo one przez 9 miesięcy tego doświadczały i tylko to znają. Przymierzam się do chustowania mojego Jasia, bo widzę jaki jest spokojny i szczęśliwy przy mnie, ale jeszcze trochę się boję. A czasami rzeczywiście trudno cokolwiek zrobić w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 18:40

domiii lubi tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    No właśnie nasz też jęczy, a jak się na to nie zareaguje, to zaczyna się płacz. I jak tu wybrnąć z tego żeby dziecka do noszenia nie przyzwyczaić, ale żeby nie płakał tak, bo serce i głowa pęka? Dziś jestem wykończona, M musiał iść do pracy i byłam z Małym cały dzień sama. Płakałam razem z nim :( Teraz wreszcie zasnął, ale ciekawe na ile.

Kochana, niemowląt przynajmniej do 4 miesiąca nie da się do czegokolwiek przyzwyczaić, one tego nie rozumieją. Takie małe Istotki potrzebują przede wszystkim bliskości i poczucia bezpieczeństwa, wiec trzeba im to zapewnić. Poza tym przyzwyczaiłaś swojego Malucha przez 9 miesięcy do noszenia i bujania ;)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Mój na początku tylko jadł albo spał. Teraz ma już coras dłuższe okresy aktywność i jak nie je to po prostu leży i patrzy na nas albo ćwiczymy podnoszenie główki. Jak marudzi to go przytulam i śpiewam :) Ja uważam, że takie maluszki potrzebują baaardzo dużo bliskości i nie można ich "przyzwyczaić" do noszenia, bo one przez 9 miesięcy tego doświadczały i tylko to znają. Przymierzam się do chustowania mojego Jasia, bo widzę jaki jest spokojny i szczęśliwy przy mnie, ale jeszcze trochę się boję. A czasami rzeczywiście trudno cokolwiek zrobić w domu.

Mamy identyczne podejście. ;)

salomea lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój do tej pory był aniołeczkiem. Jadl, spal, robił kupę. Dzisiaj ma jakiś fatalny dzień. Prawie nie śpi, marudzi, ciągle by na cycu wisiał, a od tego cycania już mu się chyba przelewa :/ najgorzej że chwilę pociągnie w trakcie zaśnie ale jak tylko wypluje cycka to się budzi i znów jest ryk. Sama nie wiem co z nim dzisiaj jest. Nawet na rękach się nie uspokaja.

• domiii Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Mój do tej pory był aniołeczkiem. Jadl, spal, robił kupę. Dzisiaj ma jakiś fatalny dzień. Prawie nie śpi, marudzi, ciągle by na cycu wisiał, a od tego cycania już mu się chyba przelewa :/ najgorzej że chwilę pociągnie w trakcie zaśnie ale jak tylko wypluje cycka to się budzi i znów jest ryk. Sama nie wiem co z nim dzisiaj jest. Nawet na rękach się nie uspokaja.

Może ma po prostu gorszy dzień, bez powodu :) Maluszki tak też mają...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochana, niemowląt przynajmniej do 4 miesiąca nie da się do czegokolwiek przyzwyczaić, one tego nie rozumieją. Takie małe Istotki potrzebują przede wszystkim bliskości i poczucia bezpieczeństwa, wiec trzeba im to zapewnić. Poza tym przyzwyczaiłaś swojego Malucha przez 9 miesięcy do noszenia i bujania ;)
    Wiem to, teorię wszystkich poradników mam w jednym palcu, ale tak ciężko przełożyć ją na codzienność. A takiego Malucha poza godzinami spania i karmienia nosić to jednak ciężka sprawa. Szczególnie teraz po cc, wszystko ciągnie i boli. Dopóki jest mój M to jest ok, ale jak wychodzi wpadam w panikę. Boję się, że będę złą matką :(

• domiii Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola będziesz najlepszą Mamą jaką Ksawery może sobie wyobrazić, tego jestem pewna!

A.Kasia, Izoleccc, Est, muminka83 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    właśnie dostałam oficjalne pismo z ZUSu, że podtrzymują swoją decyzję odmowną. sprawa jest już w sądzie i rozprawa 24 maja, więc nie jest źle! mogła być za pół roku albo i dłużej... więc trzymajcie kciuki :)

kofeinko jak u Ciebie w tym temacie?
    U mnie sprawa w toku, bo dostałam pismo z sądu jakiś czas temu, żeby oszacować kwotę należną za dany okres zwolnień. Zobaczymy co będzie dalej

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    właśnie dzisiaj się nad tym zastanawiałam jak u Was... bo jak mój Młody nie śpi, to trochę poleży i poobserwuje, ale potem jęczy z nudów. jak go noszę na rękach to jest spokój i dalej obserwuje, ale mój kręgosłup długo tak nie wytrzymuje...
    U mnie podobnie, a zaczęło się od 5 rano, mała nie odstępie mnie na chwilę, jak nie ma mnie przy nuej 5 minut to już placz

Co się dziś dzieje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 17:35

bl9cuay3kworwxbg.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka od paru godzin bardzo dużo i energicznie się porusza przez co brzuch mi twardnieje i górna jego część boli.
    Wzięłam Nospe ale nie czuje poprawy :-(
    Oby nic się nie zaczynało... Czy to możliwe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 17:58

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek jak nie je z piersi to się drze ;) dosłownie.
    Byłam teraz na poczcie wysłać zlecenia, i mąż z nim został na 20 minut i jak wróciłam to był aż posrany za przeproszeniem ze strachu bo Emil tak krzyczał.
    Rzadko ma chwile że poleży sam.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    No i dałam Małemu butlę :( Aż się popłakałam :( Ale on co chwilę jadł z piersi, która mnie mniej boli i ciągle wyglądał na głodnego :( W dodatku mało co dziś śpi i już nie wiem co z nim robić, ciągle jęczy. Jak go noszę to jest spoko, ale ile można? A co robią Wasze dzieci jak nie śpią?

Jedna butla to nie tragedia. Wietrz sutki i postaraj się zaopatrzyć w nakładki - na prawdę odpoczną sutki i powinno się karmić lepiej. Trzymam kciuki :*

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tą pupę to tormentalum?
    Lekarz tak polecił?
    Kupiłam, wysmarowałam, ale biję się z myślami, czy dobrze zrobiłam????

• salomea Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla takich maluszków pierś to nie tylko jedzenie, ale także ciepło, bliskość, poczucie bezpieczeństwa, uspokajacz i środek przeciwbólowy :) I dlatego tak lubią wisieć na cycu :)
    M+M, my też używamy Tormentalum na zaczerwienioną pupkę, poleciła nam go położna :)

Madlene.:), domiii, M+M+? lubią tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.Wiecie że 23.03 bedzie pełnia i wtedy jest duzo porodow,a to jeszcze moje cc wtedy wypada:-) Dzisiaj bylismy na szczepieniu naszego skarbusiua 1,5 rocznegi ,płacz niesamowity.Potem kupilismy mu reklamowkje ciuszkow za 250 zl ii buty na wiosne:-) Pozdrawiam:-)

d'nusia, muminka83 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy dziewczynek mam do was pytanie odnosnie higieny intymnej dziewuszek.
    Czy Wy myjnie ten biały serek co się zbiera między mniejszymi i większymi wargami?
    I drugie pytanie, czy natluszczacie wargi coreczek?
    Pytam bo chciałabym uniknąć problemów np ze zrobieniem warg w przyszlosci

bl9cuay3kworwxbg.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Czy Wy myjnie ten biały serek co się zbiera między mniejszymi i większymi wargami?
    U mnie położna mówiła, żeby przecierać wacikiem nasączonym przegotowana wodą, nie używać kosmetyków.

ksanka, muminka83, Agness27 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś chyba taki dzień kulawy bo mój młody też bardziej marudny niż zwykle :) Do tego ma jakiś cyckowy dzień bo tylko by wisiał na piersi a później mu się z przejedzenia ulewa :P

• salomea Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też tak. Jasiek od kilku dni mało śpi, max 2 h niezależnie od tego czy dzień czy noc. Paradoksalnie jak jestem z nim sama to wisi na cycku nawet godzinę i nie mogę się nigdzie ruszyć, a wieczorem najada się w 15 minut :D

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Położna mi kazała przemywać tak jak Basia mówi, gazikiem z przegotowaną wodą i jest czyściutko :) Wargi delikatnie nawilżam.

ksanka, muminka83 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 2157 2158 2159 2160 2161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ