X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dolaczam do mamus z malymi marudkami. Weroniczka dzis tez nie wie sama co chce. Przy cycu na chwile i zle, na rekach chwile i zle, przysnie na chwile i zaraz oczy jak 5 zl. Taki dzien dzis chyba:-/

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Hejka.Wiecie że 23.03 bedzie pełnia i wtedy jest duzo porodow,a to jeszcze moje cc wtedy wypada:-) Dzisiaj bylismy na szczepieniu naszego skarbusiua 1,5 rocznegi ,płacz niesamowity.Potem kupilismy mu reklamowkje ciuszkow za 250 zl ii buty na wiosne:-) Pozdrawiam:-)

Ooo u nas też CC 23.03 :)

d'nusia, Lilou1984 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka dzis to samo.Normalnie w ciagu dnia ma dwie dlugie drzemki.Dzis zaliczyła jedną, obudzila sie o 16 i dopiero teraz usneła. (No od 16bylo kilka drzemek ale takich 5minitówek).za to teraz padła jak kawka i wołami jej ze snu nie wyciagniecie. Oczywiscie moj maz do mnie z pretensjami ze na pewno cos zjadłam albo wypiłam kawe i dlatego mała nie śpi-w takich chwilach mam ochote krzyczec z niemocy.
    Odnosnie miauczenia maluchów bo im sie nudzi. Mam ten sam problem,gdy pytałam przyjaciolki ktora ma dwie coreczki co z takim dzieckiem robic to mi powiedziala "witaj w swiecie macierzynstwa". Oliwa najchetniej tez by tylko na cycku wisiała lub była noszona. Sa rozne szkoly-jedni mowia nie przyzwyczajaj do noszenia a inni ze taki maluch potrzebuie bliskosci. Mysle ze kazdy niech robi co blizsze jemu sercu. Ja np kłade małą w bujaczku i jak zaczyna miauczec to nie reaguje od razu tylko po małej chwili (chyba ze sie rozryczy na calego) i nie wyjmuje jek tylko mowie do uszka ze jestem ze nigdzie jej nie zostawiłam i nie ma sensu sie złościć. Uwazam to za takie wyposrodkowanie tematu noszenia i potrzeb maleństwa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 02:43

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane pow mi jak dziecko nie weszło w kanal rodny to moga wywoływac poród?bo mi nie wszedł termin z usg porodu na 20 marzec z okresu na 22 marzec...we wtorek mam ktg oczywiscie nie mam skurczy ani nic i gin pow ze w czwrtek by cc było i na dodatek mi teraz na koniec ciazy cisnienie wariuje...jak myslicie ciekwi mnie to jak z wywolywaniem.Szyjka wysoko zamknieta twarda gin pow ze na poród to sie nie zapowiada 2 tyg temu to samo pow;/.

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odeszly mi wody, skurczy bezbolesne na razie, wiec pewnie jeszcze zejdzie:) ale sie zestresowalam

Falon, Lilou1984, ksanka, RudyTygrysek, Madlene.:), salomea, domiii, Madzialena90, Est, d'nusia, muminka83, M+M+?, A.Kasia, MeAmerie, foxica, Dorka87, aaagaaatka, She86, ryjkek, Viera Yves, Izoleccc, Karolina@, Robaczek89, Mania1718, Hannia123, Renka88, Agness27, edyś lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już chcę 40 tc ! Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego!

ksanka, RudyTygrysek, Est, baassiia, muminka83, A.Kasia, Izoleccc lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Falon Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Odeszly mi wody, skurczy bezbolesne na razie, wiec pewnie jeszcze zejdzie:) ale sie zestresowalam

Wooow! No wierzę, że serducho szaleje z przejęcia! :-D To ja natychmiast zaciskam kciuki!! Powodzenia i bądź dzielna Baassiia! ;-)

baassiia lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basssiaa trzymaj sie! kciuki zaciśnięte!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 00:04

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baassiia powodzenia szybkiego i bezbolesnego porodu

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia jeju czyli jesteś już prawie po drugiej stronie szczęścia. Powodzenia :)

domiii, baassiia lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz prawie 3h w szpitalu, ale niewiele sie dzieje, slabe skurcze co ok 4 min i rozwarcie na 1 palec. mezu sie podlamal ze jeszcze tyle czekania:p chyba sobie myslal zw w 2h urodze:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 02:41

Agness27 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Juz prawie 3h w szpitalu, ale niewiele sie dzieje, slabe skurcze co ok 4 min i rozwarcie na 1 palec. mezu sie podlamal ze jeszcze tyle czekania:p chyba sobie myslal zw w 2h urodze:p

Kochana 3mam kciuki.
    Tylko sie nie spinaj cała przy skurczu. Jak sie zbliża to łap powietrze i wypuszczaj tak jakbys chciała zgasic ze 100świeczek. I luźno biodra (wiem wtedy bardziej boli) ale tylko tak rozwarcie bedzie postepowac. Jak bedziesz miala mozliwosc pochodzić to śmiało ale na bociana-wysoko kolana. Juz nie ma odwrotu-jak wody odeszły,za chwil kilka będzie z Tobą maleństwo :-)
    A męża nie odesłali do domu?Mojego odesłali jak mnie przyjmowali na oddział i było 1.5cm rozwarcia zeby sobie jeszcze pospał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 02:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany czy to tylko mnie tak odbiło czy Wam też?Mogłabym patrzec na Oliwke godzinami jak w najlelszy telewizor (zwlaszcza jak spi) i zyc samym powietrzem byle sie nie musiec od niej oddalać. Jest taka cudowna - doskonała po prostu.

Moj M zrobił mi dziś przykrość bo stwierdził ze nasze dziecko nie płacze lecz SKRZECZY. (Moglby jedna noc spedzic z nimowlakiem kolezanki z sali szpitalnej to by wiedział co to skrzeczenie). Nie wiem czemu ale zabolało mnie to. Inne dzieci wyją,skrzeczą,uskuteczniają arie - ale jak Twoje własne płacze to jest to zupełnie inny dźwięk. :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 03:07

ksanka, Izoleccc lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu powodzenia kochana :-)

A mnie od godziny męczą krzyżowe, wczoraj już wieczorem dawały o sobie znać, zobaczymy czy się rozkreci czy znowu przejdzie.

d'nusia, muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu trzymam kciuki!!!

Kasmira to dziwne praktyki są w Twojej przychodzi, bo ja mam wczesniaka i za 5 w 1 nie płacę. Podobnie jak za pneumokoki.

baassiia, muminka83, MeAmerie lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu powodzenia!!!!
    : d

• baassiia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie idzie raczej pomalu, ale wszystko w normie rozwarcie na 3cm wiec szalu nie ma, ale postepuje i skurcze juz bolesne co 2-3 min i na KTG kolo 80 sie pisaly. W sumie na razie przy skurczu boli jak przy okresie, wiec dla mnie sa to do wytrzymania bole. O 6 na sali obok urodzila dziewczyna, ktora ze mna przyjeli, wiec zazdrosc jest:) i ten placz dzidziusia:)

Szpital i opieka na razie super, takze jak ktos z okolic rzeszowa to polecam profamilie:)

d'nusia, Madlene.:), Izoleccc, Agness27 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek ma całe poliki w krostach. Położna przez telefon powiedziała mi, że to rumień noworodkowyi by tylko przemywać solą fizjologiczną. Wygląda to strasznie. Czy u jtóregoś z waszych dzieciaczków też to wystąpiło i jak reagujecie?

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu i Ty się doczekasz na swoje szczęście :-) i juz niedługo będziesz je tulic w ramionach

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Basiu trzymam kciuki!!!

Kasmira to dziwne praktyki są w Twojej przychodzi, bo ja mam wczesniaka i za 5 w 1 nie płacę. Podobnie jak za pneumokoki.

Ja też mam za darmo...

mhsvpiqve8v6pwb7.png
‹‹ 2158 2159 2160 2161 2162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ