Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
doti77 wrote:Hejka.Wiecie że 23.03 bedzie pełnia i wtedy jest duzo porodow,a to jeszcze moje cc wtedy wypada:-) Dzisiaj bylismy na szczepieniu naszego skarbusiua 1,5 rocznegi ,płacz niesamowity.Potem kupilismy mu reklamowkje ciuszkow za 250 zl ii buty na wiosne:-) Pozdrawiam:-)
Ooo u nas też CC 23.03
d'nusia, Lilou1984 lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
nick nieaktualnyOliwka dzis to samo.Normalnie w ciagu dnia ma dwie dlugie drzemki.Dzis zaliczyła jedną, obudzila sie o 16 i dopiero teraz usneła. (No od 16bylo kilka drzemek ale takich 5minitówek).za to teraz padła jak kawka i wołami jej ze snu nie wyciagniecie. Oczywiscie moj maz do mnie z pretensjami ze na pewno cos zjadłam albo wypiłam kawe i dlatego mała nie śpi-w takich chwilach mam ochote krzyczec z niemocy.
Odnosnie miauczenia maluchów bo im sie nudzi. Mam ten sam problem,gdy pytałam przyjaciolki ktora ma dwie coreczki co z takim dzieckiem robic to mi powiedziala "witaj w swiecie macierzynstwa". Oliwa najchetniej tez by tylko na cycku wisiała lub była noszona. Sa rozne szkoly-jedni mowia nie przyzwyczajaj do noszenia a inni ze taki maluch potrzebuie bliskosci. Mysle ze kazdy niech robi co blizsze jemu sercu. Ja np kłade małą w bujaczku i jak zaczyna miauczec to nie reaguje od razu tylko po małej chwili (chyba ze sie rozryczy na calego) i nie wyjmuje jek tylko mowie do uszka ze jestem ze nigdzie jej nie zostawiłam i nie ma sensu sie złościć. Uwazam to za takie wyposrodkowanie tematu noszenia i potrzeb maleństwaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 02:43
-
Hej kochane pow mi jak dziecko nie weszło w kanal rodny to moga wywoływac poród?bo mi nie wszedł termin z usg porodu na 20 marzec z okresu na 22 marzec...we wtorek mam ktg oczywiscie nie mam skurczy ani nic i gin pow ze w czwrtek by cc było i na dodatek mi teraz na koniec ciazy cisnienie wariuje...jak myslicie ciekwi mnie to jak z wywolywaniem.Szyjka wysoko zamknieta twarda gin pow ze na poród to sie nie zapowiada 2 tyg temu to samo pow;/.
-
Odeszly mi wody, skurczy bezbolesne na razie, wiec pewnie jeszcze zejdzie:) ale sie zestresowalam
Falon, Lilou1984, ksanka, RudyTygrysek, Madlene.:), salomea, domiii, Madzialena90, Est, d'nusia, muminka83, M+M+?, A.Kasia, MeAmerie, foxica, Dorka87, aaagaaatka, She86, ryjkek, Viera Yves, Izoleccc, Karolina@, Robaczek89, Mania1718, Hannia123, Renka88, Agness27, edyś lubią tę wiadomość
-
baassiia wrote:Odeszly mi wody, skurczy bezbolesne na razie, wiec pewnie jeszcze zejdzie:) ale sie zestresowalam
Wooow! No wierzę, że serducho szaleje z przejęcia!To ja natychmiast zaciskam kciuki!! Powodzenia i bądź dzielna Baassiia!
baassiia lubi tę wiadomość
-
Juz prawie 3h w szpitalu, ale niewiele sie dzieje, slabe skurcze co ok 4 min i rozwarcie na 1 palec. mezu sie podlamal ze jeszcze tyle czekania:p chyba sobie myslal zw w 2h urodze:p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 02:41
Agness27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybaassiia wrote:Juz prawie 3h w szpitalu, ale niewiele sie dzieje, slabe skurcze co ok 4 min i rozwarcie na 1 palec. mezu sie podlamal ze jeszcze tyle czekania:p chyba sobie myslal zw w 2h urodze:p
Kochana 3mam kciuki.
Tylko sie nie spinaj cała przy skurczu. Jak sie zbliża to łap powietrze i wypuszczaj tak jakbys chciała zgasic ze 100świeczek. I luźno biodra (wiem wtedy bardziej boli) ale tylko tak rozwarcie bedzie postepowac. Jak bedziesz miala mozliwosc pochodzić to śmiało ale na bociana-wysoko kolana. Juz nie ma odwrotu-jak wody odeszły,za chwil kilka będzie z Tobą maleństwo
A męża nie odesłali do domu?Mojego odesłali jak mnie przyjmowali na oddział i było 1.5cm rozwarcia zeby sobie jeszcze pospałWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 02:51
baassiia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRany czy to tylko mnie tak odbiło czy Wam też?Mogłabym patrzec na Oliwke godzinami jak w najlelszy telewizor (zwlaszcza jak spi) i zyc samym powietrzem byle sie nie musiec od niej oddalać. Jest taka cudowna - doskonała po prostu.
Moj M zrobił mi dziś przykrość bo stwierdził ze nasze dziecko nie płacze lecz SKRZECZY. (Moglby jedna noc spedzic z nimowlakiem kolezanki z sali szpitalnej to by wiedział co to skrzeczenie). Nie wiem czemu ale zabolało mnie to. Inne dzieci wyją,skrzeczą,uskuteczniają arie - ale jak Twoje własne płacze to jest to zupełnie inny dźwięk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 03:07
ksanka, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie idzie raczej pomalu, ale wszystko w normie rozwarcie na 3cm wiec szalu nie ma, ale postepuje i skurcze juz bolesne co 2-3 min i na KTG kolo 80 sie pisaly. W sumie na razie przy skurczu boli jak przy okresie, wiec dla mnie sa to do wytrzymania bole. O 6 na sali obok urodzila dziewczyna, ktora ze mna przyjeli, wiec zazdrosc jest:) i ten placz dzidziusia:)
Szpital i opieka na razie super, takze jak ktos z okolic rzeszowa to polecam profamilie:)d'nusia, Madlene.:), Izoleccc, Agness27 lubią tę wiadomość