X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dolaczam do mamus z malymi marudkami. Weroniczka dzis tez nie wie sama co chce. Przy cycu na chwile i zle, na rekach chwile i zle, przysnie na chwile i zaraz oczy jak 5 zl. Taki dzien dzis chyba:-/

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Hejka.Wiecie że 23.03 bedzie pełnia i wtedy jest duzo porodow,a to jeszcze moje cc wtedy wypada:-) Dzisiaj bylismy na szczepieniu naszego skarbusiua 1,5 rocznegi ,płacz niesamowity.Potem kupilismy mu reklamowkje ciuszkow za 250 zl ii buty na wiosne:-) Pozdrawiam:-)

Ooo u nas też CC 23.03 :)

d'nusia, Lilou1984 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka dzis to samo.Normalnie w ciagu dnia ma dwie dlugie drzemki.Dzis zaliczyła jedną, obudzila sie o 16 i dopiero teraz usneła. (No od 16bylo kilka drzemek ale takich 5minitówek).za to teraz padła jak kawka i wołami jej ze snu nie wyciagniecie. Oczywiscie moj maz do mnie z pretensjami ze na pewno cos zjadłam albo wypiłam kawe i dlatego mała nie śpi-w takich chwilach mam ochote krzyczec z niemocy.
    Odnosnie miauczenia maluchów bo im sie nudzi. Mam ten sam problem,gdy pytałam przyjaciolki ktora ma dwie coreczki co z takim dzieckiem robic to mi powiedziala "witaj w swiecie macierzynstwa". Oliwa najchetniej tez by tylko na cycku wisiała lub była noszona. Sa rozne szkoly-jedni mowia nie przyzwyczajaj do noszenia a inni ze taki maluch potrzebuie bliskosci. Mysle ze kazdy niech robi co blizsze jemu sercu. Ja np kłade małą w bujaczku i jak zaczyna miauczec to nie reaguje od razu tylko po małej chwili (chyba ze sie rozryczy na calego) i nie wyjmuje jek tylko mowie do uszka ze jestem ze nigdzie jej nie zostawiłam i nie ma sensu sie złościć. Uwazam to za takie wyposrodkowanie tematu noszenia i potrzeb maleństwa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 02:43

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane pow mi jak dziecko nie weszło w kanal rodny to moga wywoływac poród?bo mi nie wszedł termin z usg porodu na 20 marzec z okresu na 22 marzec...we wtorek mam ktg oczywiscie nie mam skurczy ani nic i gin pow ze w czwrtek by cc było i na dodatek mi teraz na koniec ciazy cisnienie wariuje...jak myslicie ciekwi mnie to jak z wywolywaniem.Szyjka wysoko zamknieta twarda gin pow ze na poród to sie nie zapowiada 2 tyg temu to samo pow;/.

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odeszly mi wody, skurczy bezbolesne na razie, wiec pewnie jeszcze zejdzie:) ale sie zestresowalam

Falon, Lilou1984, ksanka, RudyTygrysek, Madlene.:), salomea, domiii, Madzialena90, Est, d'nusia, muminka83, M+M+?, A.Kasia, MeAmerie, foxica, Dorka87, aaagaaatka, She86, ryjkek, Viera Yves, Izoleccc, Karolina@, Robaczek89, Mania1718, Hannia123, Renka88, Agness27, edyś lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już chcę 40 tc ! Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego!

ksanka, RudyTygrysek, Est, baassiia, muminka83, A.Kasia, Izoleccc lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Falon Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Odeszly mi wody, skurczy bezbolesne na razie, wiec pewnie jeszcze zejdzie:) ale sie zestresowalam

Wooow! No wierzę, że serducho szaleje z przejęcia! :-D To ja natychmiast zaciskam kciuki!! Powodzenia i bądź dzielna Baassiia! ;-)

baassiia lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basssiaa trzymaj sie! kciuki zaciśnięte!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 00:04

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baassiia powodzenia szybkiego i bezbolesnego porodu

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia jeju czyli jesteś już prawie po drugiej stronie szczęścia. Powodzenia :)

domiii, baassiia lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz prawie 3h w szpitalu, ale niewiele sie dzieje, slabe skurcze co ok 4 min i rozwarcie na 1 palec. mezu sie podlamal ze jeszcze tyle czekania:p chyba sobie myslal zw w 2h urodze:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 02:41

Agness27 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Juz prawie 3h w szpitalu, ale niewiele sie dzieje, slabe skurcze co ok 4 min i rozwarcie na 1 palec. mezu sie podlamal ze jeszcze tyle czekania:p chyba sobie myslal zw w 2h urodze:p

Kochana 3mam kciuki.
    Tylko sie nie spinaj cała przy skurczu. Jak sie zbliża to łap powietrze i wypuszczaj tak jakbys chciała zgasic ze 100świeczek. I luźno biodra (wiem wtedy bardziej boli) ale tylko tak rozwarcie bedzie postepowac. Jak bedziesz miala mozliwosc pochodzić to śmiało ale na bociana-wysoko kolana. Juz nie ma odwrotu-jak wody odeszły,za chwil kilka będzie z Tobą maleństwo :-)
    A męża nie odesłali do domu?Mojego odesłali jak mnie przyjmowali na oddział i było 1.5cm rozwarcia zeby sobie jeszcze pospał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 02:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany czy to tylko mnie tak odbiło czy Wam też?Mogłabym patrzec na Oliwke godzinami jak w najlelszy telewizor (zwlaszcza jak spi) i zyc samym powietrzem byle sie nie musiec od niej oddalać. Jest taka cudowna - doskonała po prostu.

Moj M zrobił mi dziś przykrość bo stwierdził ze nasze dziecko nie płacze lecz SKRZECZY. (Moglby jedna noc spedzic z nimowlakiem kolezanki z sali szpitalnej to by wiedział co to skrzeczenie). Nie wiem czemu ale zabolało mnie to. Inne dzieci wyją,skrzeczą,uskuteczniają arie - ale jak Twoje własne płacze to jest to zupełnie inny dźwięk. :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 03:07

ksanka, Izoleccc lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu powodzenia kochana :-)

A mnie od godziny męczą krzyżowe, wczoraj już wieczorem dawały o sobie znać, zobaczymy czy się rozkreci czy znowu przejdzie.

d'nusia, muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu trzymam kciuki!!!

Kasmira to dziwne praktyki są w Twojej przychodzi, bo ja mam wczesniaka i za 5 w 1 nie płacę. Podobnie jak za pneumokoki.

baassiia, muminka83, MeAmerie lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu powodzenia!!!!
    : d

• baassiia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie idzie raczej pomalu, ale wszystko w normie rozwarcie na 3cm wiec szalu nie ma, ale postepuje i skurcze juz bolesne co 2-3 min i na KTG kolo 80 sie pisaly. W sumie na razie przy skurczu boli jak przy okresie, wiec dla mnie sa to do wytrzymania bole. O 6 na sali obok urodzila dziewczyna, ktora ze mna przyjeli, wiec zazdrosc jest:) i ten placz dzidziusia:)

Szpital i opieka na razie super, takze jak ktos z okolic rzeszowa to polecam profamilie:)

d'nusia, Madlene.:), Izoleccc, Agness27 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek ma całe poliki w krostach. Położna przez telefon powiedziała mi, że to rumień noworodkowyi by tylko przemywać solą fizjologiczną. Wygląda to strasznie. Czy u jtóregoś z waszych dzieciaczków też to wystąpiło i jak reagujecie?

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu i Ty się doczekasz na swoje szczęście :-) i juz niedługo będziesz je tulic w ramionach

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Basiu trzymam kciuki!!!

Kasmira to dziwne praktyki są w Twojej przychodzi, bo ja mam wczesniaka i za 5 w 1 nie płacę. Podobnie jak za pneumokoki.

Ja też mam za darmo...

mhsvpiqve8v6pwb7.png
‹‹ 2158 2159 2160 2161 2162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ