X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:
    Ostatnio zaczęłam częściej tu zaglądać by dzielić się odczuciami z ostatnich tygodni ciąży i uzyskać odpowiedzi na pytania które ciągle mnie nurtują. Niestety żeby odszukać posty i pytania jeszcze nie rozpakowanych dziewczyn muszę się przebić przez kupki, karmienia, płacze diety itp.

Sorry ale na razie mnie to nie dotyczy więc nie mam ochoty zaprzątać sobie tym głowy wrócę jak urodzę :P Ot taka moja refleksja :) Miłego weekendu :P

Jakby nie bylo rozpakowanych jest 2 razy więcej niż Mamuś w dwupakach, wiec to naturalne jakie teraz przeważają tematy :)
    Jeszcze 2 tygodnie a bedzie Cie to dotyczyło wszystko tak jak nas :) i wtedy pewnie będziesz wertować posty w poszukiwaniu odpowiedzi na konsystencję kupki Twojego Malucha :)

M+M+?, Falon lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Basiu trzymam kciuki!!!

Kasmira to dziwne praktyki są w Twojej przychodzi, bo ja mam wczesniaka i za 5 w 1 nie płacę. Podobnie jak za pneumokoki.

To rzeznia a nie przychodnia widocznie :(
    My dziś po wizycie u prywatnej no i Pola chora, katar i na uszko idzie :( mamy inhalacje robić. A wczoraj ta z ośrodka stwierdziła że dziecko okaz zdrowia! Ehh. Dlatego więcej sie tam nie pokaże a do patronażowych mnie nie zmuszą będe je robić prywatnie.

relggu1r2zuga2rf.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.kasia pisała kiedyś o niedrogim podgrzewaczu do mleka. Czy mogę prosić o powtórkę linka? Sprawdza się?

• Falon Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:
    Ostatnio zaczęłam częściej tu zaglądać by dzielić się odczuciami z ostatnich tygodni ciąży i uzyskać odpowiedzi na pytania które ciągle mnie nurtują. Niestety żeby odszukać posty i pytania jeszcze nie rozpakowanych dziewczyn muszę się przebić przez kupki, karmienia, płacze diety itp.

Sorry ale na razie mnie to nie dotyczy więc nie mam ochoty zaprzątać sobie tym głowy wrócę jak urodzę :P Ot taka moja refleksja :) Miłego weekendu :P

Szkoda, że uciekasz Agu88sia bo mamy ten sam termin, a udzielających się mam w dwupaku została już garstka.
    Ja w poniedziałek wizytuję i trochę boję się co z małą, bo po ostatniej wizycie jak mi gin powiedział, że córcia jest jednak dużo ponad tydzień mniejsza to poczytałam sobie sporo o hipotrofii i strach mnie oblał.
    Mąż mnie pociesza faktem, że siostra też urodziła synka drobniutkiego i wszystko jest w porządku. Postaram się tego trzymać i nie szaleć.
    Mnie się fajnie czyta wpisy rozpakowanych mamusiek:-) wszystkie uwagi są dla mnie cenne, ale da się zauważyć ile dzidziusie pochłaniają czasu, bo większość z Was przepadła na dobre z forum. Pewnie i ze mną tak będzie :) jeej.. to już ostatnie chwile gnicia w łóżku do upadłego! :-D

d'nusia, ksanka lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry ;)

my już po spacerku, narazie tak delikanie
    po 30-40 min , niby słonce świeci
    ale straszny wiatr wieje,

mała śpi więc mam chwilę dla siebie ;)

ksanka, Izoleccc lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon, ja też się martwiłam tą hipotrofią. W ogóle nie zaprzątaj tym sobie głowy! Sama zobacz na początek listy, jak różnej wielkości urodziły się nasze dzieci!
    Mój synuś też wychodził na młodszego i faktycznie urodził się nieduży bo 3140 g, ake teraz nadrabia. Co prawda nie wiem ile waży bo wizyta dopiero w środę, ale już na oko widać, iż jest większy.
    Tak więc odpędź myśli o hipotrofii. Niepotrzebne nerwy, a w moim wypadku też kupa forsy wydanej na weryfikację pomiarów u różnych lekarzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 12:59

Falon lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie nadal trzymają skurcze to już prawie 10 godzin i dalej nieregularne, jeszcze trochę i będę dzwoniła do mojego lekarza żeby zapytać czy jechać czy czekać.
    Jestem wykończona i śpiąca.

• Falon Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? dzięki kochana za słowa otuchy! ;-)

201604051765.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon, nie stresuj się, pomiary z usg mają się czasem nijak do rzeczywistości. Moja mała miała mieć ok 3,5 kg a wyskoczyla z wagą 2960 ;)
    Za to teraz w 3 tygodnie odpracowała różnice i dziś Jupi! Przekroczyła 4kg.
    Jest fajna mądra sprawna ;) pięknie ssie i się rozwija.
    To że dzidzius mniejszy nie znaczy że gorzej się rozwija.
    Czasami te maluszki są bardziej żywotne niż duże dzieci.
    A druga zaletą - łatwiejszy poród (chyba że tak jak moja smerfetka na Supermana z ręką do przodu.)

Kleo ja nie pomogę, u mnie było zero skurczy przed porodem, dopiero test oxy zadziałał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 13:39

Falon, M+M+? lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ksanka! ;-)

Ja tak dlatego spanikowałam bo ostatnio mój gin bardzo długo robił wszystkie pomiary. Trochę się też zdenerwowałam bo chodzimy już do niego ponad dwa lata i to bardzo regularnie. Mój lekarz ma baaardzo dużo pacjentek i nowe panie muszą czekać czasem dwa miesiące na wolny termin. To bardzo fajny gość z ogromną kulturą osobistą i cały czas podnosi swoje kwalifikacje. Ma świetne opinie, ale chyba przez ten nawał pacjentek nie wszystko jest w stanie pamiętać.
    No i na ostatnim badaniu patrzy i patrzy na to USG, wciąż coś tam liczy itp komentując że córcia mała i czy tak było wcześniej?? No to mówię, że od dawna wychodzi o tydzień mniejsza, a on:
    - no tu mi wychodzi, że to więcej niż tydzień,
    a już total wkurzyłam się jak mnie spytał:
    - to ciąża z in vitro, prawda??
    i kolejne pytanie:
    - jak wyszły badania prenatalne??
    Myślę sobie jakie in vitro?? A poza tym sam wykonywał prenatalne i trochę się tym zdenerwowałam, bo uważam że te pytania nie powinny paść w końcu tyle do niego chodzimy to powinien przed wizytą spojrzeć w kartę, a na bank wszystko ma w systemie. Ale cóż, w skrócie przypomniałam mu historię leczenia.
    W ten poniedzialek wejdziemy z mężem razem bo ostatnio byłam sama.

Ten mój gin od stycznia został ordynatorem szpitala, który wybrałam do porodu :) więc może stąd te całe jego nietypowe jak dla niego roztargnienie.

Ale grunt to nie dać się zwariować!! ;-D

201604051765.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    help! moje hemoroidy zaczęły boleć!
    ten procto glyvenol kupujecie maść czy czopki?

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Jakby nie bylo rozpakowanych jest 2 razy więcej niż Mamuś w dwupakach, wiec to naturalne jakie teraz przeważają tematy :)
    Jeszcze 2 tygodnie a bedzie Cie to dotyczyło wszystko tak jak nas :) i wtedy pewnie będziesz wertować posty w poszukiwaniu odpowiedzi na konsystencję kupki Twojego Malucha :)
    Jak na razie to od tygodnia nie mogę się dowiedzieć kiedy innym czop śluzowy odszedł :P

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:
    Jak na razie to od tygodnia nie mogę się dowiedzieć kiedy innym czop śluzowy odszedł :P
    Kochana ja to przestałam już się udzielać, bo na moje posty również nie było odzewu... No cóż...
    Ale w poniedziałek idę na CC.
    I nie wiem czy będę się dalej udzielać skoro pozostaje niezauwazona. Choć nie ukrywam że cały czas Podczytuję co i jak.

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Falon Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu88sia z tego co pamiętam to dziewczyny bardzo różnie o tym czopie pisały... Dwa tygodnie, tydzień, a nawet kilka dni przed porodem, bardzo różnie to bywało. A może masz ochotę dołączyć do nas na fb? Bo Cię tam nie widzę ;-)

Kofeinka a ja przypominam sobie Twoją fajową sesję i wierz mi na pewno każda zauważyła ;-)

Ale mi paluchy spuchły! Obrączka zaklinowana, oj! Znam te objawy stąd właśnie ;-)

kofeinka lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:

Wydaje mi się, że pisałam o tym 2 dni temu...
    Mi odszedł prawie 2 tygodnie przed porodem, jednorazowo, zabarwiony był na brązowo. Nie miało to nic wspólnego ze zwiastunem porodu, tak samo jak opadniecie brzucha, którego u mnie w ogole nie było.
    Więc jeśli Ci odszedł to możesz urodzić zarówno dzisiaj jak i za tydzień :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fason miło wiedzieć ;-)

Falon lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:

Ja pamietam : jednym 2 tyg przed a drugim tuż przed porodem.
    Tak więc nie ma reguły na to.
    W mojej ksiazce "w oczekiwaniu na dziecko" tez tak napisane :/
    Np mi czop nie odszedł jeszcze... chyba :D

Falon lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kofeinko patrzę co u Ciebie i obserwuję kto rodzi i trzymam kciuki za każdą :/

kofeinka lubi tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka ja nie odpisywałam bo nie czop nie odszedł. Przez tą planowaną cesarkę ominęło mnie trochę z tych końcowych oznak, np. nie wiem co to skurcze, odchodzące wody itp. Trochę mi tego żal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 16:28

• Falon Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami czopu można nawet nie zauważyć. Ja raczej jeszcze nie doczekałam tej chwili, a nie sądzę abym przegapiła.

201604051765.png
‹‹ 2160 2161 2162 2163 2164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ