Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
dzien dobry
n 11 jedziemy na szczepienie , strsznie się boję jak to bedzie
trzymajcie kciuki za moją małą kruszynkę -
Hej dziewczyny:*
My wczoraj skończyliśmy miesiąc:)
Kiedy to zleciało?
W przyszłym tygodniu idziemy na pierwszą wizyte kontrolną do piediatry.
Co do mleczka mm mój mały je 6-7 razy przeważnie 5x90ml i 2x100ml.
Przeszliśmy na ciuszki 62cm,z 56 już wyrósł.
Muminko Kochana chciałam podziękiwać za polecenie apteki Strywald24.pl
Za mleczko na jednym kartonie w porównaniu z ofertą do Ross zaoszczędziłam ponad 6zł oł jee i przesyłka darmowa
Ja dzi$ idę na rezonans głowy w związku z porażeniem
Miłego dnia KochaneLilou1984, muminka83, Izoleccc lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
d'nusia wrote:A ja juz nie wiem co to. W szpitalu w piątek tez powiedzieli ze to nic takiego i dzis na kontroli w przychodni tez nic nowego. Wysuszac kazali octaniseptem i nadmanganianem potasu.
Moze ja zle cos robię
Danusia wiem ze łatwo się pisze ale kochana daj sobie i maluszkowi jeszcze kilka dni i nie martw sięSporo dzieciaczków to przechodziło i mamy piszą ze wszystko ładnie schodzi. Zalecenia lekarza są oczywiście najważniejsze i widocznie u nas są inne krostki skoro pomaga nawilżanie. Trzymam kciuki za szybką poprawę
d'nusia lubi tę wiadomość
[/link]
-
Dziewczyny jak tak u was z antykoncepcją? Ja dzisiaj mam wizytę z pilęgniarką która założy mi implanta podskórnego. Miałam już go wcześniej i bardzo dobrze go znosiłam. Na 3 lata spokój
Muszę jeszcze dopytac o spirale bez hormonalną którą poleciła mi znajoma. Jakaś nowość. Slyszałyscie o takiej?[/link]
-
Mania1718 wrote:Dziewczyny jak tak u was z antykoncepcją? Ja dzisiaj mam wizytę z pilęgniarką która założy mi implanta podskórnego. Miałam już go wcześniej i bardzo dobrze go znosiłam. Na 3 lata spokój
Muszę jeszcze dopytac o spirale bez hormonalną którą poleciła mi znajoma. Jakaś nowość. Slyszałyscie o takiej?
my nie stosujemy zadnej ;PMania1718 lubi tę wiadomość
-
Mania1718 wrote:Dziewczyny jak tak u was z antykoncepcją? Ja dzisiaj mam wizytę z pilęgniarką która założy mi implanta podskórnego. Miałam już go wcześniej i bardzo dobrze go znosiłam. Na 3 lata spokój
Muszę jeszcze dopytac o spirale bez hormonalną którą poleciła mi znajoma. Jakaś nowość. Slyszałyscie o takiej?
4 maja mam wizytę i chyba zdecyduję się na tabletki. Implant to super sprawa ale kasy na raz tyle nie uciułam ;PMania1718 lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
wiewiórka17 wrote:Czy wasze dzieci też robią zeza ?
czytałam ze u takich maluszków to ponoć normalne
tak u mojej małej też się zdarza ze zroi zezab ,również czytalam ze to normalne
-
Czarodziejka87 wrote:Hej dziewczyny:*
My wczoraj skończyliśmy miesiąc:)
Kiedy to zleciało?
W przyszłym tygodniu idziemy na pierwszą wizyte kontrolną do piediatry.
Co do mleczka mm mój mały je 6-7 razy przeważnie 5x90ml i 2x100ml.
Przeszliśmy na ciuszki 62cm,z 56 już wyrósł.
Muminko Kochana chciałam podziękiwać za polecenie apteki Strywald24.pl
Za mleczko na jednym kartonie w porównaniu z ofertą do Ross zaoszczędziłam ponad 6zł oł jee i przesyłka darmowa
Ja dzi$ idę na rezonans głowy w związku z porażeniem
Miłego dnia Kochane
Nie ma sprawy. Sama szukałam ciekawej oferty i jedynie tam znalazłam konkurencyjne ceny.Teraz tam raz w miesiącu będę zamawiać zapas na cały miesiąc mleka
Jeśli chodzi o ciuszki to moja wchodzi jeszcze w 50 rozmiar ale to dosłownie na styk tak to 52 i 56 ale to duże na nią
Nie stosuje żadnej terapii antykoncepcyjnej... typu tabletki bo akurat źle znoszę .... myślałam o implancie... spirala nie wchodzi w grę bo jestem na wiele rzeczy uczulona i chyba dostałabym wściekdupyjakby okazało się że jestem i na to uczulona tzn. materiał. Stosujemy prezerwatywy....
Moja robi też zeza czasem -
nick nieaktualnywiewiórka17 wrote:Czy wasze dzieci też robią zeza ?
czytałam ze u takich maluszków to ponoć normalne
I mój tak samo czasami
Czarodziejka dużo zdrówka, oby juz wszystko wrócili do normy.
Mania dziękuję :*Czarodziejka87, Mania1718 lubią tę wiadomość
-
Cześć mamusie. My już po porannym pobieraniu krwi z paluszka. Zrobiłam CRP i morfologię. Jeśli będzie okej to jutro na wizytę i szczepienie.
Wiewiórka17 - malutkie dzieci robią zeza i to normalne bo jeszcze oczka nie są w pełni wykształcone. Z tego co mi mówiła położna to do 3 miesiąca jest to dopuszczalne. Potem kieruje się do okulisty.
Czarodziejka87 - kciuki za pomyślność rezonansu :*
Alinalii - na pewno maleńka sobie poradzi. Napisz potem jak to zniosła.
Mania1718 - ja też nie stosuję żadnych środków. Teraz na pewno jestem rozregulowana, chociaż karmię piersią i mam nadzieję, że jakaś tam ochrona jest. Aczkolwiek jak zaszłabym w kolejną ciążę (chociaż wolałabym się wstrzymać rok czy dwa) to będzie to dla mnie powód do radościMania1718, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość
-
Małej zrobiły się odparzenia. Stosowałam limonag maść, krem, i bepathen, który się skończył, a był najlepszy muszę się przejść do Rossmanna po nowy, a może macie coś jeszcze sprawdzonego? Pewnie już temat się tu kilkakrotnie pojawiał, ale wiecie... ja z końca listy spóźnialska
Moja Julka też czasem zezuje, ale to minie.
My mamy "przeboje" po karmieniu przez butelkę. Z piersi jak pije to ładnie potem zasypia. Karmienie zdrowym cycem jest takie przyjemneA po odciągniętym mleczku (z tego poranionego cycka) podanym przez butelkę cyrki!! Nosimy na zmianę do odbicia, a tu ryk i dwie godziny czasem z głowy. Smoczek by sprawę załatwił, ale niestety Julka sobie z nim nie radzi
mimo że dokupiliśmy mały rozmiar 0-2.
I przewijanie... Julka tylko jak zdejmiemy pampersa robi na przewijaku jednną, dwie kupki i jeszcze na to siusiu dołoży - mały z niej łobuziaczek. Ale jest taki z niej słodyczek -
Dziękuję dziewczyny za dobre słowo:*
Niestety neurolog powiedział,że czeka mnie dłuższe leczenie..
Miewam chwile załamania ale staram się trzymać dla mojego małego miśka
Falon u mnie na odparzenie pomógł bepanthen i zwykła kartoflanka;)
Spróbuj zasypywać przy każdej zmianie pieluszki:)Falon, muminka83 lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Witajcie!
Czarodziejka kciukasy! i Szybkiego powrotu do zdrowia!
Moja zezoli, ale mnie to nie dziwi bo ja jako dziecko byłam mistrzem zezolenia
Moja Baśka zaczeła interesowac się karuzelą, że padła ze znużenia
Miłego Dnia!
U nas deszczowo dzisiaj garujemy w domu.Czarodziejka87, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
My juz po zabiegu, był bezbolesny ze względu na znieczulenie
Pielęgniarka nie chciała za bardzo założyć mi go bo tydzień temu było małe co nieco z mężem ale za moją zgodą jest juz po. Na wszelki wypadek za 2 tygodnie man zrobić test ciążowy
Pogoda u nas straszna, normalnie koniec kwietnia a tu deszcz i śnieg! Apokalipsa czy co?? Chociaż tyle dobrego ze większy śpiworek się przydał.
Falonku u nas każde możliwe kremy pogarszaly sprawę i zasypianie mąką ziemniaczaną przy każdej zmianie pieluszki sprawdziło się po raz kolejnyObecnie mamy kupę raz tak do 12 godziny (z reguły po pachy od 3 dni
) i pupa czysta. Jeszcze chwila i u Ciebie się wszystko unormuje
Czarodziejko życzę dużo cierpliwości i żeby leczenie przynosiło szybkie rezultaty i lepsze samopoczucie :*
Wiewiórko u nas też są zezulce czasamiśmiesznie to wygląda.
Alinali juz po?? Nas to czeka za niecałe 2 tygodnieNapisz jak było.
Czarodziejka87, Falon lubią tę wiadomość
[/link]
-
Czarodziejko głowa do góry
Martynka również nieraz zezuje.
My dzisiaj wyruszamy na usg bioderek a w czwartek szczepienie, również się boje jak to przeżyjemy, i czy będą jakieś objawy poszczepienne.
Dziewczyny a czy wasze dzieci bawią się śliną i puszczają bańki? Moja zauważyłam ostatnio lubi się tak bawićCzarodziejka87 lubi tę wiadomość