X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry

n 11 jedziemy na szczepienie , strsznie się boję jak to bedzie :(
    trzymajcie kciuki za moją małą kruszynkę

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dzien dobry

n 11 jedziemy na szczepienie , strsznie się boję jak to bedzie :(
    trzymajcie kciuki za moją małą kruszynkę
    Trzymamy :)
    My dziś bioderka, a jutro szczepienie, też się boję :(

alinalii lubi tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:*

My wczoraj skończyliśmy miesiąc:)
    Kiedy to zleciało?;)

W przyszłym tygodniu idziemy na pierwszą wizyte kontrolną do piediatry.

Co do mleczka mm mój mały je 6-7 razy przeważnie 5x90ml i 2x100ml.

Przeszliśmy na ciuszki 62cm,z 56 już wyrósł.

Muminko Kochana chciałam podziękiwać za polecenie apteki Strywald24.pl
    Za mleczko na jednym kartonie w porównaniu z ofertą do Ross zaoszczędziłam ponad 6zł oł jee i przesyłka darmowa <3

Ja dzi$ idę na rezonans głowy w związku z porażeniem

Miłego dnia Kochane

Lilou1984, muminka83, Izoleccc lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    A ja juz nie wiem co to. W szpitalu w piątek tez powiedzieli ze to nic takiego i dzis na kontroli w przychodni tez nic nowego. Wysuszac kazali octaniseptem i nadmanganianem potasu.
    Moze ja zle cos robię :(

Danusia wiem ze łatwo się pisze ale kochana daj sobie i maluszkowi jeszcze kilka dni i nie martw się :) Sporo dzieciaczków to przechodziło i mamy piszą ze wszystko ładnie schodzi. Zalecenia lekarza są oczywiście najważniejsze i widocznie u nas są inne krostki skoro pomaga nawilżanie. Trzymam kciuki za szybką poprawę ;)

d'nusia lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tak u was z antykoncepcją? Ja dzisiaj mam wizytę z pilęgniarką która założy mi implanta podskórnego. Miałam już go wcześniej i bardzo dobrze go znosiłam. Na 3 lata spokój :D
    Muszę jeszcze dopytac o spirale bez hormonalną którą poleciła mi znajoma. Jakaś nowość. Slyszałyscie o takiej?

• alinalii Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Dziewczyny jak tak u was z antykoncepcją? Ja dzisiaj mam wizytę z pilęgniarką która założy mi implanta podskórnego. Miałam już go wcześniej i bardzo dobrze go znosiłam. Na 3 lata spokój :D
    Muszę jeszcze dopytac o spirale bez hormonalną którą poleciła mi znajoma. Jakaś nowość. Slyszałyscie o takiej?

my nie stosujemy zadnej ;P

Mania1718 lubi tę wiadomość

www.suwaczki.com
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:

4 maja mam wizytę i chyba zdecyduję się na tabletki. Implant to super sprawa ale kasy na raz tyle nie uciułam ;P

Mania1718 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci też robią zeza ? :) czytałam ze u takich maluszków to ponoć normalne

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• alinalii Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    Czy wasze dzieci też robią zeza ? :) czytałam ze u takich maluszków to ponoć normalne

tak u mojej małej też się zdarza ze zroi zezab ,;) również czytalam ze to normalne

www.suwaczki.com
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Hej dziewczyny:*

My wczoraj skończyliśmy miesiąc:)
    Kiedy to zleciało?;)

W przyszłym tygodniu idziemy na pierwszą wizyte kontrolną do piediatry.

Co do mleczka mm mój mały je 6-7 razy przeważnie 5x90ml i 2x100ml.

Przeszliśmy na ciuszki 62cm,z 56 już wyrósł.

Muminko Kochana chciałam podziękiwać za polecenie apteki Strywald24.pl
    Za mleczko na jednym kartonie w porównaniu z ofertą do Ross zaoszczędziłam ponad 6zł oł jee i przesyłka darmowa <3

Ja dzi$ idę na rezonans głowy w związku z porażeniem

Miłego dnia Kochane

Nie ma sprawy. Sama szukałam ciekawej oferty i jedynie tam znalazłam konkurencyjne ceny. :D Teraz tam raz w miesiącu będę zamawiać zapas na cały miesiąc mleka :P

Jeśli chodzi o ciuszki to moja wchodzi jeszcze w 50 rozmiar ale to dosłownie na styk tak to 52 i 56 ale to duże na nią :/

Nie stosuje żadnej terapii antykoncepcyjnej... typu tabletki bo akurat źle znoszę .... myślałam o implancie... spirala nie wchodzi w grę bo jestem na wiele rzeczy uczulona i chyba dostałabym wściekdupy :P jakby okazało się że jestem i na to uczulona tzn. materiał. Stosujemy prezerwatywy....

Moja robi też zeza czasem :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też czasami zyzoli ;)

Co do antykoncepcji przy wizycie kontrolnej za dwa tygodnie poproszę o tabletki anty.

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:

I mój tak samo czasami :)

Czarodziejka dużo zdrówka, oby juz wszystko wrócili do normy.

Mania dziękuję :*

Czarodziejka87, Mania1718 lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie. My już po porannym pobieraniu krwi z paluszka. Zrobiłam CRP i morfologię. Jeśli będzie okej to jutro na wizytę i szczepienie.

Wiewiórka17 - malutkie dzieci robią zeza i to normalne bo jeszcze oczka nie są w pełni wykształcone. Z tego co mi mówiła położna to do 3 miesiąca jest to dopuszczalne. Potem kieruje się do okulisty.

Czarodziejka87 - kciuki za pomyślność rezonansu :*

Alinalii - na pewno maleńka sobie poradzi. Napisz potem jak to zniosła.

Mania1718 - ja też nie stosuję żadnych środków. Teraz na pewno jestem rozregulowana, chociaż karmię piersią i mam nadzieję, że jakaś tam ochrona jest. Aczkolwiek jak zaszłabym w kolejną ciążę (chociaż wolałabym się wstrzymać rok czy dwa) to będzie to dla mnie powód do radości :)

Mania1718, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małej zrobiły się odparzenia. Stosowałam limonag maść, krem, i bepathen, który się skończył, a był najlepszy muszę się przejść do Rossmanna po nowy, a może macie coś jeszcze sprawdzonego? Pewnie już temat się tu kilkakrotnie pojawiał, ale wiecie... ja z końca listy spóźnialska :-)

Moja Julka też czasem zezuje, ale to minie.

My mamy "przeboje" po karmieniu przez butelkę. Z piersi jak pije to ładnie potem zasypia. Karmienie zdrowym cycem jest takie przyjemne :-) A po odciągniętym mleczku (z tego poranionego cycka) podanym przez butelkę cyrki!! Nosimy na zmianę do odbicia, a tu ryk i dwie godziny czasem z głowy. Smoczek by sprawę załatwił, ale niestety Julka sobie z nim nie radzi :( mimo że dokupiliśmy mały rozmiar 0-2.

I przewijanie... Julka tylko jak zdejmiemy pampersa robi na przewijaku jednną, dwie kupki i jeszcze na to siusiu dołoży - mały z niej łobuziaczek. Ale jest taki z niej słodyczek <3

201604051765.png

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za dobre słowo:*
    Niestety neurolog powiedział,że czeka mnie dłuższe leczenie..
    Miewam chwile załamania ale staram się trzymać dla mojego małego miśka

Falon u mnie na odparzenie pomógł bepanthen i zwykła kartoflanka;)
    Spróbuj zasypywać przy każdej zmianie pieluszki:)

Falon, muminka83 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Czarodziejka kciukasy! i Szybkiego powrotu do zdrowia!

Moja zezoli, ale mnie to nie dziwi bo ja jako dziecko byłam mistrzem zezolenia :)

Moja Baśka zaczeła interesowac się karuzelą, że padła ze znużenia :P

Miłego Dnia!

U nas deszczowo dzisiaj garujemy w domu.

Czarodziejka87, Izoleccc lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My stosujemy od początku krem na odparzenia babydream i nigdy małemu nic się nie zrobiło :)

Co do zeza mój mały robił kiedyś bardzo często. Teraz mu się zdarzy może z raz na pare dni ;)

Falon lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon - tormentalum. Pomógł w 1 dzień i jest bezpieczny (nie mylić z tormentiolem),

Falon lubi tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po zabiegu, był bezbolesny ze względu na znieczulenie ;) Pielęgniarka nie chciała za bardzo założyć mi go bo tydzień temu było małe co nieco z mężem ale za moją zgodą jest juz po. Na wszelki wypadek za 2 tygodnie man zrobić test ciążowy ;)
    Pogoda u nas straszna, normalnie koniec kwietnia a tu deszcz i śnieg! Apokalipsa czy co?? Chociaż tyle dobrego ze większy śpiworek się przydał.
    Falonku u nas każde możliwe kremy pogarszaly sprawę i zasypianie mąką ziemniaczaną przy każdej zmianie pieluszki sprawdziło się po raz kolejny :) Obecnie mamy kupę raz tak do 12 godziny (z reguły po pachy od 3 dni :D ) i pupa czysta. Jeszcze chwila i u Ciebie się wszystko unormuje ;)
    Czarodziejko życzę dużo cierpliwości i żeby leczenie przynosiło szybkie rezultaty i lepsze samopoczucie :*
    Wiewiórko u nas też są zezulce czasami :D śmiesznie to wygląda.
    Alinali juz po?? Nas to czeka za niecałe 2 tygodnie :( Napisz jak było.

Czarodziejka87, Falon lubią tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejko głowa do góry :)

Martynka również nieraz zezuje.
    My dzisiaj wyruszamy na usg bioderek a w czwartek szczepienie, również się boje jak to przeżyjemy, i czy będą jakieś objawy poszczepienne.

Dziewczyny a czy wasze dzieci bawią się śliną i puszczają bańki? Moja zauważyłam ostatnio lubi się tak bawić :)

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 2268 2269 2270 2271 2272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ