Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
TaRRa wrote:Martka89
możesz mi powiedzieć ile teraz mniej więcej waży Twój Franek? moja Laura urodziła się malutka, 2360, i teraz mając 9 miesiąc za moment waży około 7,5kg... daawno nie byłam u pediatry, i na razie nie wybieram się. Ale to u nas jest problem z jedzeniem. rano zjadła kaszkę około 100ml, później pół banana i pół kiwi, a teraz jak wstanie nie wiem na co będzie miała ochotę.. spróbuję podać jej kawałki brokuła, marchewkę i może ziemniaka, może weźmie coś sama do buzi, bo z łyżeczki nie chce, buntuje się.. ;/ chcę spróbować to blw, niech uczy się gryźć ale jak na razie naciąga ją jak tylko przypomni sobie że dostała coś w MINI kawałku ;/
Tydz temu miał 8.1kg ale to chłopiec, najlepiej nanieś sobie wagę na siatkę centylowa. U nas tez tyle je. Kaszki Max 100ml, pol banana, obiadek tez w niedużej ilości-sadze ze na me brzuszek to sa normalne ilości i nie ma co go rozpychać. Warto pewnie zrobic podstawowe badania m in morfologie by wykluczyć anemię. -
Zrobilam na obiad kotleciki rybno-warzywno-owsiane i co? W dupe, poskubala. Ja ostfiona, ona osyfiona a w brzuchu psuto... pojdzie spac glodna. One naprawde dobre. Celuloz, czytaj chusteczki higiniczne za to smakowe...
Dziewczyny, boze jak ja zazdroszcze tym z Was ktorym dzieci tak poprostu jedza... dacie i zje a nie bitka, wykrety, kombinacje
Jeszcze ma ostatnio focha na nianie i nie chce od niej mleka?!? I jak ja przy takim dziecku mam do pracy wrocic?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 14:03
-
baassiia omom wygladaja pychaaa podeslij emmie ;p
-
Dziewczyny ja wszystko na oko robie bo nie lubie przepisow to dzis tak:
100g dorsza, pol marchewki, 1 sredni ziemniak, troche fasolki szparagowej zielonej z mrozonki, natka pietruszki. To gotowalam na wolnym ogniu do miekkosci. Potem odlalam troche wody dodalam 2-3 lyzki platkow owsianych i 1 jajko, zmiksowalam. Platki dodawalam, zeby zagescic. No i na patelni na minimalnej ilosci oleju smazylam (na indukcji moc 6/10) bez oleju tez chyba by bylo ok jak patelnia dobra. Jak lalam na patelnie to lepiej (estetyczniej) wychodzily male kotleciki bo prosto obracac.
W zasadzie to i dla doroslych po doprawieniu na obiad to.mozna podacWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 14:20
-
U nas kryzys na całego, Oliwa do godziny 16zjadla dwa razy piers i kaszke z 50ml wody. Proponowałam jej jarzynki z mojego talerza to zjadła łyżeczkę jedna i więcej nie chciala. Masakra jakaś godzinę temu chlebek z serkiem bieluch, trzy gryzy i dość... Ja sie wykoncze
-
Wira, moim zdaniem ona po prostu najada się piersią. Nie tucz jej na siłę, jest zdrowa, pogodna, ładnie waży, to po co szukać dziury w całym?
Mój syn od rana do 16-ej, też je przeważnie 3x, do głowy by mi nie przyszło, że to źle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 19:12
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Wira wrote:U nas kryzys na całego, Oliwa do godziny 16zjadla dwa razy piers i kaszke z 50ml wody. Proponowałam jej jarzynki z mojego talerza to zjadła łyżeczkę jedna i więcej nie chciala. Masakra jakaś godzinę temu chlebek z serkiem bieluch, trzy gryzy i dość... Ja sie wykoncze
moja emma zjadła o 15 miskę zupy, o 19 butle melka i poszła spać. -
Wira wrote:U nas kryzys na całego, Oliwa do godziny 16zjadla dwa razy piers i kaszke z 50ml wody. Proponowałam jej jarzynki z mojego talerza to zjadła łyżeczkę jedna i więcej nie chciala. Masakra jakaś godzinę temu chlebek z serkiem bieluch, trzy gryzy i dość... Ja sie wykoncze
No ale jadla przeciez. To gdzie kryzys? Nie jadla tego co Ty chcialas tylko co sama zdecydowala, ale glodna raczej nie byla. Jakby nie patrzec to zjadla trzy posilki wiec jak do 16 to raczej w porzadku.alinalii, Est lubią tę wiadomość
-
Est wrote:Wira, moim zdaniem ona po prostu najada się piersią. Nie tucz jej na siłę, jest zdrowa, pogodna, ładnie waży, to po co szukać dziury w całym?
Mój syn od rana do 16-ej, też je przeważnie 3x, do głowy by mi nie przyszło, że to źle.
No własnie ja też myślałam, że najada się piersią dlatego ograniczyłam kp do minimum. Jeszcze tydzień temu karmiłam ją ok 8razy dziennie teraz karmie ok 4. No bo przecież tak sugerował pediatra, że za dużo piersi a tu co - efektu brak buuu.
Chciałabym karmić piersią coraz mniej bo chce zajść w ciąże a jednak częste karmienie nie sprzyja temu Cycoholik mały jedenEst lubi tę wiadomość
-
Wira dziewczyny maja racje! Za dużo sie martwisz. Wrzuć na luz. Ona przecież miała robione badania i tym bardziej na chora, anemiczna nie wyglada! Promienna słodka dziewczynka!
Moja Basia ma dzien gdzie zje cały słoiczek dzien kiedy buzia na kłódkę.
Nawet ostatnio przestałam gotować bo mojego jeść nie chce! Jedynie co zje to porządna butle kaszki.
Cycek jak jest dwa razy ostatnio na dzien to huk!
Daje jej już większość co sama jem, ale podziabdzia rozdusi rączkami, przyłoży do buzi i resztę ładuje psu do paszczy
Wydaje mi sie ze jak będzie głodna to da znać -
Wira kochana nie martw się tak bardzo, dziewczyny dobrze Ci mówią wrzuć na luz bo to Ty się zaraz pochorujesz z tych zmartwień. Ja pracowałam jako niania u 2,5 letniego chłopca zdrowego i pelnego energii ale był niejadkiem. Przez cały dzień potrafil zjeść 3 frytki (jedyna rzecz którą jadł) czasem ziemniaczka albo gryza mieska, wyniki badan miał idealne, rodzice zjezdzili mnustwo specjalistow, mnustwo badan a chlopiec jadl kiedy chcial. Na noc dostawal specjalne drinki kaloryczne i tyle. Najwazniejsze aby pic zeby sie nie odwodnić. Teraz chłopiec chodzi do przedszkola i jada z innymi dziecmi. Nie sa to gigantyczne porcje ale zje troche mieska i ziemniczka. Głowa do góry dziecko nie da się zagłodzić. Trzymaj się kochana cieplutko
A Kostkowi przebiła się dziś w nocy druga dolna jedynka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfa2cac10dfa.jpgWira, Est lubią tę wiadomość
-
Wira - muszę to napisać. Zaglądam tutaj +/- co dwa dni i za każdym razem widzę jak piszesz, że Oliwia za mało je. Że proponujesz jej to, tamto i sramto a ona nic. Za chwilę będziesz przed nią tańczyć. Pisała to Ci już chyba każda z nas, że masz się przestać martwić, przejmować, fiksować itd. ale jak kulą w płot. Ileż można odpowiadać na jedno Twoje pytanie ?! Nie obraź się, ale odechciewa się tutaj wchodzić jak za każdym razem widzę Twój jeden i ten sam tekst.
Pisałam Ci już kiedyś - wróć na grupę fb - tam jest o wiele więcej tematów do rozmów, to może zajmiesz sobie głowę czym innym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 00:07
alinalii lubi tę wiadomość
-
Wira, z chęcią bym się z Tobą podzielila filmikiem jak moje dziecko jadło dziś dynię ale to na fb musialabys wrocic
I odpowiadajac na Twoje wczesniejsze pytanie śpię tylko z jedną piersią gołąWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 00:51