X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • She86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Alinko,
    Ale czad! Super i gratulacje! :-)
    Powiedz mi tylko, jak to możliwe, że Ty już jesteś w 12 tc?! Ja bym dała głowę, że max w 8-9 tc ;-) Ale ten czas szybko leci.
    Wszystkiego dobrego dla Was! Cudownie, że synek do Was nadchodzi, skoro właśnie o nim marzyliście.
    A jak się czujesz?

I jak inne ciężarówki 2.0?

* * *
    Wszystkie Was, Dziewczynki, mocno pozdrawiam! Śledzę tu cały czas Wasze wpisy i uczę się od Was bycia mamą :-)

Anna ja dziś byłam na wymazie z pochwy bo za tydzień w poniedziałek idę do szpitala na założenie szwu, mam nadzieję że nie będą się ociągać i szybko mnie wezmą na zabieg. U nas też prawdopodobnie będzie chłopak, tez nam się bardzo marzył synek, ale z racji tego że to jeszcze bardzo wcześnie nie biorę tej informacji za pewnik, ale mam ogromna nadzieje że syn zostanie synem :)

Córkę zapisałam do żłobka od marca bo nie mam pomocy, a muszę się oszczędzać.

A u Ciebie już III trymestr, gratuluję!

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Wira Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Vira, a jak Oliwka z obiadkami? Coś lepiej?

Miała 4 dobre dni kiedy potrafiła wciągnęła cały słoik zupki jarzynowej gerberka.
    no wiec wykupiłam chyba z 10 słoiczków bo to jedyne co jadła z warzyw. no i otworzyłam jeden i po 2 dniach musiałam wyrzucić bo już stwierdziła ze jeść nie będzie -a pozostałe słoiczki stoją i czekają.
    ciezko generalnie idzie. czasem cos skubnie z mojego talerza ale to dosłownie znikome ilosci.
    ograniczenie piersi do minimum tez nic nie dało. W chwili obecnej karmimy sie na sniadania, na obiad i na kolacje no i w nocy - czyli jakies 4-5 karmień na dobe. to niczego nie zmieniło - jak nie chciała jesc tak dalej nie je :-( trwa to już 3 miesiące

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Sluchajcie ostatnio alno w tv albo gdzies czytalam,ze byl znow jakis super ksiezyc albo cos w tym stylu i ze osoby wrazliwe i dzieci wlasnie moga miec problemy ze snem. Moze to to?
    A co do przytulania to moj synek niebardzo lubi :/ jak ja go chce poprzytulac to sie wyrywa i piszczy. Czasem sam sie przytuli ale naprawde rzadko. Ale ostatnio nauczylam go dawac mi buziaki hehe oczywiscie robi to z otwartym dziobem :)

No u nas jest identycznie...
    Michałek nie chce się przytulać i zawsze się wyrywa. No chyba, że jest już naprawdę mega zmęczony lub chory. A... no i jeszcze wtedy gdy... się wstydzi. Dzisiaj w przychodni jedna babka się do niego uśmiechała, a Michałek głowa w dół i się chowa w moich cyckach - najsłodszy widok na świecie...

I tak samo u nas z buziaczkami. Nie dość, że paszcza otwarta to jeszcze jęzor wywala. A po buziaczku jaką radochę ma...

Tylko to przytulanie... Dlaczego niektóre dzieci nie lubią? Może coś robię źle?

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic złego nie robisz. Każdy jest inny. Każdy człowiek na ziemi ma inną potrzebę bliskości co nie oznacza że gorszą. Zwyczajnie taki typ.
    Nic sobie nie wmawiaj.
    Najważniejsze że zawsze jesteś obok i że zawsze jesteś gotowa na Przytulanki.

Dobranoc kotki.

Tova33 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She dlaczego masz mieć szew , ze względu na wcześniejszą ciążę? I bez jęczenia Ci założyli? Mi w czwartek wyszła pozytywną beta a jak kiedyś rozmawiałam z ginem to jest przeciwko pessarowi...mam zamiar właśnie kolo 12tyg zagadać go o szew

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratulacje :)

Vira poczytaj sobie tylem.pl i osiemgwiazdek.pl fotelik trzeba dobrać indywidualnie do dziecka i do samochodu. My zdecydowaliśmy się na Axkid rekid.

• She86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    She dlaczego masz mieć szew , ze względu na wcześniejszą ciążę? I bez jęczenia Ci założyli? Mi w czwartek wyszła pozytywną beta a jak kiedyś rozmawiałam z ginem to jest przeciwko pessarowi...mam zamiar właśnie kolo 12tyg zagadać go o szew

Ojej gratuluję! :) No tak zdecydował mój gin, pytałam dlaczego to on ze po pierwszej ciąży już szyjka osłabiona będzie. W pierwszej ciąży miałam pessar założony w 28tc przy szyjce 1cm, urodziłam w 41tc więc myślałam że znowu będzie pessar, bo się super sprawdził

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Wira Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz - Ty też w ciąży ? to pierwsza informacja o tym tutaj czy coś przegapiłam? Gratuluję!

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola serdecznie gratuluje!!!!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • She86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazz z tego co pamiętam Ty miałaś szyjke ok 0,5 cm więc ja bym na Twoim miejscu cisnela lekarza na szew lub pessar, zresztą sam powinien Ci go zaproponować. A jak nie to szukaj innego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 22:43

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, wszystkiego dobrego, gratuluję :)
    Paulinko, życzę zdrowego, donoszonego chłopca :)
    Annak, III trym. ? Już niedługo :D Gniazdko uwite?

She86 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She może kiedyś miała 0,5 , w 29 tyg wynosiła tylko 10 mm;d dodatkowo pękła dwustronnie przy porodzie i była szyta. Podobno nieraz trzyma sie na tych szwach Ale mnie to nie urządza. Szczerze to myślałam że zejdzie dłużej ze staraniami,zwlaszcza że moje cykle po porodzie dość się pokrecily dlatego jestem lekko w szoku

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz -Ola gratulacje i powodzenia :) Niech Ci los spłata psikusa dając wyjątkowo nudną i książkową ciążę ;) Tak dla odmiany po poprzedniej hehe ;) A jak sprawy z mężem i jego rodzinką? Poukładało się wszystko? Ale fajnie, Mery będzie miała rodzeństwo!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak - kochana czyżby to już ostatnia prosta na Twojej ciążowej drodze? ;) Ech, czyjaś ciąża tak szybko leci! A mamą być nie trzeba się uczyć, Ty już nią jesteś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 08:02

• alinalii Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Alinko,
    Ale czad! Super i gratulacje! :-)
    Powiedz mi tylko, jak to możliwe, że Ty już jesteś w 12 tc?! Ja bym dała głowę, że max w 8-9 tc ;-) Ale ten czas szybko leci.
    Wszystkiego dobrego dla Was! Cudownie, że synek do Was nadchodzi, skoro właśnie o nim marzyliście.
    A jak się czujesz?

I jak inne ciężarówki 2.0?

* * *
    Wszystkie Was, Dziewczynki, mocno pozdrawiam! Śledzę tu cały czas Wasze wpisy i uczę się od Was bycia mamą :-)

kochana ja juz jestem w 14 tc ;) termin mam na 20 lipca ,
    juz czuje sie dobrze , ale początki były straszne i bardzo ciężkie dla mnie,kazdemu powtarzam że dobrze że Emilia jest grzeczna i potrai sie sama soba zająć , bo ja niebyłabym w stanie wtedy

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • She86 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    She może kiedyś miała 0,5 , w 29 tyg wynosiła tylko 10 mm;d dodatkowo pękła dwustronnie przy porodzie i była szyta. Podobno nieraz trzyma sie na tych szwach Ale mnie to nie urządza. Szczerze to myślałam że zejdzie dłużej ze staraniami,zwlaszcza że moje cykle po porodzie dość się pokrecily dlatego jestem lekko w szoku

To nieciekawie z tą szyjka u Ciebie. Co to znaczy że szew Cię nie urządza, a są jakieś inne opcje wg Ciebie? Od razu Ci powiem ze wg najnowszych badań samo leżenie nie poprawia rokowań, pisała o tym mamaginekolog Nicole Sochacki-Wojcicka

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratulacje! Wszystkiego dobrego !

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    To nieciekawie z tą szyjka u Ciebie. Co to znaczy że szew Cię nie urządza, a są jakieś inne opcje wg Ciebie? Od razu Ci powiem ze wg najnowszych badań samo leżenie nie poprawia rokowań, pisała o tym mamaginekolog Nicole Sochacki-Wojcicka

Badania badaniami a przypadki są różne. Ja w pierwszej ciąży nie leżałam i źle się to dla mnie skończyło. W drugiej leżałam to chociaż rozwarcie wewnętrzne zrobiło mi się kilka tygodni później. A od 32 tyg to już tylko tyle miałam szyjki zamkniętej co ją pessar trzymał. Też mi lekarz na początku mówił, żeby cały czas nie leżeć bo jakieś tam nowe badania. A jak widział jak to u mnie wygląda to potem wolno mi było tylko do łazienki wstawać. Tak więc nie na każdym się nowe wytyczne sprawdzą.

• She86 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo że każda z nas zrobi wszystko by ratować dziecko więc jak najbardziej leżeć można. Ona pisze że samo leżenie plackiem tygodniami nie jest wskazane bo osłabiasz mięśnie itd. Jednak chodzilo mi o to że żeby powstrzymać to skracanie to chyba konieczny jest szew czy pessar, bo po prostu macica rośnie i szyjka się i tak skraca nawet leżąc

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    kochana ja juz jestem w 14 tc ;) termin mam na 20 lipca ,
    juz czuje sie dobrze , ale początki były straszne i bardzo ciężkie dla mnie,kazdemu powtarzam że dobrze że Emilia jest grzeczna i potrai sie sama soba zająć , bo ja niebyłabym w stanie wtedy

Czy ja Ci mówiłam że 20 lipca to moja data urodzenia i tego dnia rodzą się megaśne :d dzieciaki :P

alinalii lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 2555 2556 2557 2558 2559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ