X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka u nas tak wlasnie jest - idą zęby :/

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+m ja startowałam na medycynę. 2 razy byłam o włos od dostania się :-(
    A o prawie myślę w kontekście uzupełnienienia "profilu zawodowego" :) bardzo interesuje mnie prawo medyczne i fajnie byłoby mieć jakiś papier w tym kierunku. Bo na prawnika to ja się nadaję w takim samym stopniu jak na dyplomate, czyli wcale.

Btw. M+m dzięki poleceniu przez ciebie tej strony Rybińskiego już ściągnęłam obie apki ze szkoleniami, o których on napisał. Może znajdę czas żeby coś poczytać.

Paola u Chodkowskiej możnaz tego co słyszałam.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam problem z Maryską odnośnie spania.Zawsze jak chodziła spać w dzień albo na noc, położyłam ją spać do łóżeczka i wychodziłam ona czasami coś pogadala czasami od razu zapypiala. Teraz to jakaś masakra nie zaśnie w łóżeczku, od razu staje i jak tylko kogoś zobaczy wyciąga ręce żeby ją wyciągnąć. Usypiam ją w moim łóżku jak ją odloze i ona się zorientuje ze jest w łóżeczku od nowa płacz.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tłumaczę sobie skokiem bo ostatnio zaczęła sama chodzić ale jej zachowanie teraz jest fatalne głowa mi już pęka. Ostatnio nie chciała zasnąć nawet ze mną w łóżku bo ciągle pokazywała na kosz z zabawkami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 00:32

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Tłumaczę sobie skokiem bo ostatnio zaczęła sama chodzić ale jej zachowanie teraz jest fatalne głowa mi już pęka. Ostatnio nie chciała zasnąć nawet ze mną w łóżku bo ciągle pokazywała na kosz z zabawkami.

u nas ostatnio tez coś się stało nie tak z zasypianiem , ale do tego stopnia ze juz przestałam walczyć , i wkładam ją do łóżeczka gdy juz jest naprawdę padnięta , nawet zdarzyło się że w ciągu dnia ani razu nie spała , a wieczorem to samo kładę ją późno ok. 21 gdy juz jest padnięta

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Hej dziewczyny. Mam problem z Maryską odnośnie spania.Zawsze jak chodziła spać w dzień albo na noc, położyłam ją spać do łóżeczka i wychodziłam ona czasami coś pogadala czasami od razu zapypiala. Teraz to jakaś masakra nie zaśnie w łóżeczku, od razu staje i jak tylko kogoś zobaczy wyciąga ręce żeby ją wyciągnąć. Usypiam ją w moim łóżku jak ją odloze i ona się zorientuje ze jest w łóżeczku od nowa płacz.

U nas tez tak bylo przez jakis czas. Kladlam ja do lozeczka a ona hop i stoi. Ja znow klade,ona stoi. I tak przez caly wieczor az padla. Z milion razy tak wstawalam zeby odlozyc. Przez godzine nawet. Choc wczesniej tarla oczy i wyraznie bylo widac ze spiaca to w lozeczku nie ulezala. Tylko ze ja jej niebralam do zasypiania ani na lozko ani na rece. Ona wstawala a ja odkladalam z powrotem, do skutku. Poplakiwala ale widac bylo ze po to zeby wymusic wziecie na rece. Bo plakala i co chwilka przestawala na moment otwierala oczka i payrzyla co zrobie. Ja nic to ona dalej biadolila. Jak juz bardziej marudzila to podnioslam przy lozeczku na rece,przytulilam,dalam buziaka i z powrotem do lozka. W koncu zasypiala. Pare ladnych wieczorow tak sie bawilysmy. Teraz jest lepiej. Zdarza sie jeszcze ze wstaje jak ja poloze ale juz nie placze. Nachylesie przy lozeczku jak stoi poprzytula sie tak poglaszcze ja i siada sobie. Potem pobawi sie jeszcze w lozeczku a to smoczkiem a to kolderka kladzie sie i zasypia. Czasami nie wstaje wcale tylko jak ja poloze to poprzewala sie z koldra i idzie spac. Mysle ze jakbym ja zabierala z lozeczka kiedy placze przy wstawaniu to nie chcialaby zasypiac a tak to jakos sie udaje. Szybciej lub wolniej ale zasypia sama.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba większość dzieci ma ostatnio problemy ze spaniem. Chyba taki okres. Z Tomkiem też łatwo nie jest ale nigdy nie było więc ja przyzwyczajona :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak, to chyba taki okres. U nas tak samo. Muszę najpierw poprzytulać Tymka i mu pośpiewać a po kilku minutach zaczyna się prężyć co jest znakiem, że mam go odłożyć do łóżeczka. Bez tulenia jest hop-siup i cieszenie buzi przy barierkach ;)

Ale ja Wam powiem, że ostatnio zaczęłam celebrować to nasze tulenie. To jest kilka-kilkanaście minut dziennie a jeśli jemu to potrzebne to bardzo proszę. Sama mam z tego ogrom przyjemności. Często jak tak leży na moim ramieniu to podnosi się, patrzy mi w oczy z uśmiechem i kładzie się z powrotem i to mi daje tyle siły, że mogłabym góry w takich momentach przenosić <3

I jeszcze Wam powiem, że Tymko ostatnio swoją podusię traktuje jak najlepszą przytulankę. Jak ją widzi to zaraz podchodzi i się do niej tuli nawet jak nie jest zmęczony. Gryzakiem też jest ostatnio świetnym :P

Est, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Taaak, to chyba taki okres. U nas tak samo. Muszę najpierw poprzytulać Tymka i mu pośpiewać a po kilku minutach zaczyna się prężyć co jest znakiem, że mam go odłożyć do łóżeczka. Bez tulenia jest hop-siup i cieszenie buzi przy barierkach ;)

Ale ja Wam powiem, że ostatnio zaczęłam celebrować to nasze tulenie. To jest kilka-kilkanaście minut dziennie a jeśli jemu to potrzebne to bardzo proszę. Sama mam z tego ogrom przyjemności. Często jak tak leży na moim ramieniu to podnosi się, patrzy mi w oczy z uśmiechem i kładzie się z powrotem i to mi daje tyle siły, że mogłabym góry w takich momentach przenosić <3

I jeszcze Wam powiem, że Tymko ostatnio swoją podusię traktuje jak najlepszą przytulankę. Jak ją widzi to zaraz podchodzi i się do niej tuli nawet jak nie jest zmęczony. Gryzakiem też jest ostatnio świetnym :P

Weronika tak reaguje na swoja kolderke. Jak tylko widzi to az piszczy i cieszy sie caluska soba. Od razu musze jej ja dac, a ona sie w nia wyokreca,wyprzytula i jest najszczesliwsza. Najsmieszniej jak jej mowie zeby nozki przykryla jak siedzi w lozeczku. Od razu lapie kolderke,kladzie sobie taki snopek na nozki i czeka na pochwaly:-)

M+M+?, Madlene.:), muminka83, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Judytka miała też ostatnio problem zczasypianiem A raczej tym że budziła się i kicha. Na całe szczęście wróciło wszystko do normy.
    Z moich postanowień to nie wchodzę na fb. Teraz też zbliżają się ferie więc jedziemy w okolice Pszczyny. Wykupiłam też ferie w mieście na tydzień czasu... basen , kino, zajęcia z ceramiki.
    Czuję się ostatnio bardzo zmęczona a dzisiejszy spacer 20 minutowy dał mi w kość.
    Miłego wieczoru kochane

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Dziewczyny po co Wam to prawo. Teraz prawników pełno, już nie mają co robić... Gdybym mogła cifnąć czas poszłabym na medycynę, a kurcze byłam na biol - chemie...

Ja też!

M+M+?, A.Kasia lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez synek jak zjadl butle i zasypiał w lozeczku tak od tygodnia lezy z nami w łozku je butle i jak uśnie to przenosiny do łozeczka:) czasami z mężem się zastanawiamy kto go przeniesie:) a jak obudzi ten co przenosi to go usypia;) na szczescie sie to nie przytrafiło:)

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie ostatnio alno w tv albo gdzies czytalam,ze byl znow jakis super ksiezyc albo cos w tym stylu i ze osoby wrazliwe i dzieci wlasnie moga miec problemy ze snem. Moze to to?
    A co do przytulania to moj synek niebardzo lubi :/ jak ja go chce poprzytulac to sie wyrywa i piszczy. Czasem sam sie przytuli ale naprawde rzadko. Ale ostatnio nauczylam go dawac mi buziaki hehe oczywiscie robi to z otwartym dziobem :)

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanko bo ja sie nie znam ale może akurat ktoras z Was. Jeśli mimo kp mam regularnie okres co 29dni to mam tez owu czy tez mimo ze wystepuje okres to owu niekoniecznie ?

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Dziewczyny pytanko bo ja sie nie znam ale może akurat ktoras z Was. Jeśli mimo kp mam regularnie okres co 29dni to mam tez owu czy tez mimo ze wystepuje okres to owu niekoniecznie ?

Wira niekoniecznie muszą to być cykle owulacyjne. Pewność co do owu będziesz miała tylko przy monitoringu u lekarza.

alinalii, muminka83 lubią tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W TVN Tuli-luli.

She86 lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    W TVN Tuli-luli.

Gdzie, co , jak ???? w DD TVN ?? Buuu nie widziałam :-(

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Wira Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    W TVN Tuli-luli.

Chyba TVP 2 co :-)

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Wira Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://pytanienasniadanie.tvp.pl/28555738/miejsce-w-ktorym-przytula-sie-porzucone-dzieci

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Falon Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira kurcze teraz zdębiałam hm.. Wydaje mi się że to było w DDTVN ale nie wykluczam, że przełączyłam w trakcie reklamy na TVP2..mózg kalafior

201604051765.png
‹‹ 2553 2554 2555 2556 2557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ