X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejj nabijacie sie hehe :P:P
    grysik czyli kasza manna ;P

niemalże każdą zupkę zagęszczam grysikiem :P
    a wy jak zgęszczacie płynna zupę ;P????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 18:51

Renka88 lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina - ja też kaszą manną zagęszczam. Ale jak mam rosół bez kluseczek no to wolę dać młodemu z kaszą jaglaną niż z manną :)

Zazdroszczę Wam dziewczyny tych spacerów! Ja spacerowałam z Tymkiem codziennie, jedynie przed Wigilią nie wychodziliśmy bo się bałam, żeby mi się na święta nie pochorował i co? I dupa blada bo się pochorował :P Hartować, hartować i jeszcze raz hartować. A jak ma się dziecko pochorować to chociaż z dobrej zabawy na sankach a nie z siedzenia w domu :P

muminka83, Est, Renka88, baassiia, Izoleccc lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie każda dieta pudełkowa jest dobra i często tak naprawdę jest bleeee. Ja tam wolę tą kasę przeznaczyć na.... hmmm Nowa sukienkę hihihi
    Mnie mama uczyła gotować i babcia. Zawsze mówiły... najważniejszy składnik serce.
    Tym sposobem kocham kuchnię i czuć zapach potraw A jak widzę jak cieszą podniebienie daje mi to radość.

alinalii, Karka, RudyTygrysek, M+M+? lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Jedynym przeciwsjazaniem do spacerów jest wojna Boża zwana Armagedonem i jak dachy fruwaja. My chodzimy codziennie. Nawet jak mróz. Wtedy oczywiście krócej ale jak dodatnie temperatury to nawet o 2-3 h. Judytka nie choruje. Miała tylko raz katar. Na ciepły kombinezon w wózku w owczej wełny. Nie przegrzewam jej. Ewentualnie mam jeszcze termofor w ciepłym sweterku Ale jeszcze nie korzystałam. Nie jestem za siedzeniem w domu. Powietrze hartuje

O to tak jak u nas :-) Wychodzę z założenia, że nie ma złej pogody, jest tylko złe ubranie!

muminka83 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, no fakt na fryzjera czy kosmetyczkę się nie nadaję, daleko mi do artysty ;)
    Sama nie wiem gdzie bym się widziała. Kiedyś chciałam iść znowu na studia, myślałam o jakiejś podyplomówce, z wyceny nieruchomości, ale teraz to ja sobie mogę ;) Generalnie żałuję teraz i czasem smęcę Mężowi że nie poszłam na prawo, mogłabym po studiach uczyć się dalej, mieć więcej możliwości. No ale mądry Polak po szkodzie, teraz jestem za stara żeby od nowa zaczynać :) I tak sobie narzekam czasem bo nie widzę się nigdzie, nie wiem co dalej. Czasem mam wrażenie, że coś w życiu po drodze przegrałam, a niestety nie przez wszystkie ścieżki da się przejść jeszcze raz.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    ejj nabijacie sie hehe :P:P
    grysik czyli kasza manna ;P

niemalże każdą zupkę zagęszczam grysikiem :P
    a wy jak zgęszczacie płynna zupę ;P????

Ta kasze na sypko wrzucasz do rosołu tam pęcznieje i zagotować i po robocie?

Czyż tak kasza przed włożeniem do rosołu coś trzeba zrobić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 22:54

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? A jakie słoiki kupujecie?

O której Młody Ci sie budzi ze o 9 ma już drzemkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 23:12

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Ta kasze na sypko wrzucasz do rosołu tam pęcznieje i zagotować i po robocie?

Czyż tak kasza przed włożeniem do rosołu coś trzeba zrobić?

dokładnie!!! i gotowe ! emilia uwielbia !!!

jeśli jesteś bardzo taka hmm przewrażliwiona że tak powiem ;p to mozesz lekko na sitku przepłukac wodą kaszę , ja wsypuję i zagotowywyuję na malutkim ogniu i gotowe ;)

muminka83 lubi tę wiadomość

www.suwaczki.com
  • Est Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Hmm, no fakt na fryzjera czy kosmetyczkę się nie nadaję, daleko mi do artysty ;)
    Sama nie wiem gdzie bym się widziała. Kiedyś chciałam iść znowu na studia, myślałam o jakiejś podyplomówce, z wyceny nieruchomości, ale teraz to ja sobie mogę ;) Generalnie żałuję teraz i czasem smęcę Mężowi że nie poszłam na prawo, mogłabym po studiach uczyć się dalej, mieć więcej możliwości. No ale mądry Polak po szkodzie, teraz jestem za stara żeby od nowa zaczynać :) I tak sobie narzekam czasem bo nie widzę się nigdzie, nie wiem co dalej. Czasem mam wrażenie, że coś w życiu po drodze przegrałam, a niestety nie przez wszystkie ścieżki da się przejść jeszcze raz.

Za stara na studia??? Chyba żartujesz!
    Drugi kierunek studiów skonczylam 3 lata temu a jestem zdecydowanie starsza od Ciebie :-)

muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• annak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Za stara na studia??? Chyba żartujesz!
    Drugi kierunek studiów skonczylam 3 lata temu a jestem zdecydowanie starsza od Ciebie :-)

Zgadzam się w 100%-ach!
    Ja kończyłam 3. kierunek (MBA) 3 lata temu, mając 34 lata. I muszę powiedzieć, że najwięcej wyciągnęłam właśnie z tych studiów. Byłam najbardziej świadoma tego, czego chce, co mi się może przydać, co jest potrzebne w życiu zawodowym i dla ogólnego rozwoju. Studia na tym etapie to bardzo fajna sprawa. Tylko trochę trudniej jest je pogodzić z pozostałymi obszarami życia ;-)

Est, Karka lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• alinalii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja to Was podziwiam i zazdroszczę , ze macie chęci do studiowania i jesteście zdolne ,ukończyłyście studia , nawet 2 kierunki , WOW !!!
    ja to jestem leniwym śmierdzącym nieukiem i tylko liceum skończyłam ,
    naprawdę wielki szacun !!! i nie patrzcie na wiek !
    szorować na studia i tu migiem !!!

www.suwaczki.com
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est, na studia które bym chciała jest za późno, bo to prawie 10 lat, więc by wyszło trochę tak jakby zaczynać potem coś zupełnie nowego po 40-stce, chyba nie mam tyle odwagi. No cóż, kiedyś wymarzyłam sobie ekonomię to teraz muszę z tym żyć, czasu nie cofnę ;) Swoją drogą tak się rozmarzyłam teraz..., studia, jaki to był wspaniały czas, zero zmartwień, kłopotów, nie trzeba było wstawać do pracy, czasem nawet na wykład się nie poszło jak się wstać nie chciało ;) No i te imprezy :D

edyś lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zdania jak analii. Ja nie ukończyłam studiów po roku Prawa zmuszona byłam zrezygnować i iść do pracy ( z przyczyn bardziej ekonomicznych dla mojej rodziny bo mój tata zmarł)
    Teraz jedynie co to sama się uczę - taki samouk ze mnie. Od lutego idę do szkoły zaocznej - parę kursów sobie zrobić.
    Jednak jeśli macie możliwość by studiować to róbcie to. Życie ma się jedno więc warto spełniać marzenia.
    A ja kiedyś będę chodzić na uniwersytet Trzeciego wieku :P

Est, Karka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, skoro jesteś po ekonomii to może to Cię zainteresuje (pkt 3). Mój M ciągle mnie namawia, bo mamy znajomych w USA, którzy z taką wiedzą siper zarabiają.

http://www.rybinski.eu

paola87 lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja cos ostatnio katarzy, ale nic sie nie rozwija wiec chodzimy 30-60min. Najlatwiej dzieciaki sie zarazaja na spedach rodzinnych...
    Pisalam na fb juz, cos pozmieniali w pampersach premium i podobno sa beznadziejne - szczegoly na fb pampers

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola ale teraz na prywatnej uczelni można zrobić mgr prawa normalnie w 2 lata. Sama i tym myślę ( taaa bo 3 kierunki studiów to mało :) ale ja mam chyba taki defekt genetyczny i do końca życia będę się uczyć jak moja mama.

U nas Tomek dalej zagilany od 2 tygodni :-| wychodzimy tylko kiedy to konieczne i to na krótko.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Paola ale teraz na prywatnej uczelni można zrobić mgr prawa normalnie w 2 lata. Sama i tym myślę ( taaa bo 3 kierunki studiów to mało :) ale ja mam chyba taki defekt genetyczny i do końca życia będę się uczyć jak moja mama.

U nas Tomek dalej zagilany od 2 tygodni :-| wychodzimy tylko kiedy to konieczne i to na krótko.
    Ale podejrzewam że to oznacza bardzo częste zjazdy, no i na naukę trzeba wtedy poświęcić 2 razy więcej czasu niż gdyby to było rozłożone na 5 lat, a wiadomo jak to teraz z tym czasem jest... Już jak pracowałam nie mogłam się zdecydowac na studia bo praca pochłaniała tyle czasu, a teraz przy dziecku zdecydowanie trudniej byłoby zdecydować się na cokolwiek...
    A która uczelnia proponuje takie studia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie polećcie mi kurs prawa pracy :D Gdzie najlepiej zrobić online?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, czyli taka już nasza kobieca natura, że zawsze nam źle z tym co mamy i wymyślamy ;)
    No tak naprawdę dopiero jak się trochę życia pozna to człowiek jest w stanie zdecydować czym by się chciał zajmować, a nie taki szczurek po szkole średniej ma już wiedzieć co chce robić w życiu...

M+M+? lubi tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny temat dosyć śmierdzący czy Wasze maluchy tez tyle robią rzadkich kup zielonych?

Nie wprowadzałam Basi nic nowego do jedzenia to moze to zęby?!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
‹‹ 2552 2553 2554 2555 2556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ