Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
ejj nabijacie sie hehe :P
grysik czyli kasza manna ;P
niemalże każdą zupkę zagęszczam grysikiem
a wy jak zgęszczacie płynna zupę ;P????Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 18:51
Renka88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlina - ja też kaszą manną zagęszczam. Ale jak mam rosół bez kluseczek no to wolę dać młodemu z kaszą jaglaną niż z manną
Zazdroszczę Wam dziewczyny tych spacerów! Ja spacerowałam z Tymkiem codziennie, jedynie przed Wigilią nie wychodziliśmy bo się bałam, żeby mi się na święta nie pochorował i co? I dupa blada bo się pochorował Hartować, hartować i jeszcze raz hartować. A jak ma się dziecko pochorować to chociaż z dobrej zabawy na sankach a nie z siedzenia w domumuminka83, Est, Renka88, baassiia, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Nie każda dieta pudełkowa jest dobra i często tak naprawdę jest bleeee. Ja tam wolę tą kasę przeznaczyć na.... hmmm Nowa sukienkę hihihi
Mnie mama uczyła gotować i babcia. Zawsze mówiły... najważniejszy składnik serce.
Tym sposobem kocham kuchnię i czuć zapach potraw A jak widzę jak cieszą podniebienie daje mi to radość.alinalii, Karka, RudyTygrysek, M+M+? lubią tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Jedynym przeciwsjazaniem do spacerów jest wojna Boża zwana Armagedonem i jak dachy fruwaja. My chodzimy codziennie. Nawet jak mróz. Wtedy oczywiście krócej ale jak dodatnie temperatury to nawet o 2-3 h. Judytka nie choruje. Miała tylko raz katar. Na ciepły kombinezon w wózku w owczej wełny. Nie przegrzewam jej. Ewentualnie mam jeszcze termofor w ciepłym sweterku Ale jeszcze nie korzystałam. Nie jestem za siedzeniem w domu. Powietrze hartuje
O to tak jak u nas Wychodzę z założenia, że nie ma złej pogody, jest tylko złe ubranie!muminka83 lubi tę wiadomość
-
Hmm, no fakt na fryzjera czy kosmetyczkę się nie nadaję, daleko mi do artysty
Sama nie wiem gdzie bym się widziała. Kiedyś chciałam iść znowu na studia, myślałam o jakiejś podyplomówce, z wyceny nieruchomości, ale teraz to ja sobie mogę Generalnie żałuję teraz i czasem smęcę Mężowi że nie poszłam na prawo, mogłabym po studiach uczyć się dalej, mieć więcej możliwości. No ale mądry Polak po szkodzie, teraz jestem za stara żeby od nowa zaczynać I tak sobie narzekam czasem bo nie widzę się nigdzie, nie wiem co dalej. Czasem mam wrażenie, że coś w życiu po drodze przegrałam, a niestety nie przez wszystkie ścieżki da się przejść jeszcze raz. -
alinalii wrote:ejj nabijacie sie hehe :P
grysik czyli kasza manna ;P
niemalże każdą zupkę zagęszczam grysikiem
a wy jak zgęszczacie płynna zupę ;P????
Ta kasze na sypko wrzucasz do rosołu tam pęcznieje i zagotować i po robocie?
Czyż tak kasza przed włożeniem do rosołu coś trzeba zrobić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 22:54
-
Renka88 wrote:Ta kasze na sypko wrzucasz do rosołu tam pęcznieje i zagotować i po robocie?
Czyż tak kasza przed włożeniem do rosołu coś trzeba zrobić?
dokładnie!!! i gotowe ! emilia uwielbia !!!
jeśli jesteś bardzo taka hmm przewrażliwiona że tak powiem ;p to mozesz lekko na sitku przepłukac wodą kaszę , ja wsypuję i zagotowywyuję na malutkim ogniu i gotowemuminka83 lubi tę wiadomość
-
paola87 wrote:Hmm, no fakt na fryzjera czy kosmetyczkę się nie nadaję, daleko mi do artysty
Sama nie wiem gdzie bym się widziała. Kiedyś chciałam iść znowu na studia, myślałam o jakiejś podyplomówce, z wyceny nieruchomości, ale teraz to ja sobie mogę Generalnie żałuję teraz i czasem smęcę Mężowi że nie poszłam na prawo, mogłabym po studiach uczyć się dalej, mieć więcej możliwości. No ale mądry Polak po szkodzie, teraz jestem za stara żeby od nowa zaczynać I tak sobie narzekam czasem bo nie widzę się nigdzie, nie wiem co dalej. Czasem mam wrażenie, że coś w życiu po drodze przegrałam, a niestety nie przez wszystkie ścieżki da się przejść jeszcze raz.
Za stara na studia??? Chyba żartujesz!
Drugi kierunek studiów skonczylam 3 lata temu a jestem zdecydowanie starsza od Ciebiemuminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
Est wrote:Za stara na studia??? Chyba żartujesz!
Drugi kierunek studiów skonczylam 3 lata temu a jestem zdecydowanie starsza od Ciebie
Zgadzam się w 100%-ach!
Ja kończyłam 3. kierunek (MBA) 3 lata temu, mając 34 lata. I muszę powiedzieć, że najwięcej wyciągnęłam właśnie z tych studiów. Byłam najbardziej świadoma tego, czego chce, co mi się może przydać, co jest potrzebne w życiu zawodowym i dla ogólnego rozwoju. Studia na tym etapie to bardzo fajna sprawa. Tylko trochę trudniej jest je pogodzić z pozostałymi obszarami życiaEst, Karka lubią tę wiadomość
-
dziewczyny ja to Was podziwiam i zazdroszczę , ze macie chęci do studiowania i jesteście zdolne ,ukończyłyście studia , nawet 2 kierunki , WOW !!!
ja to jestem leniwym śmierdzącym nieukiem i tylko liceum skończyłam ,
naprawdę wielki szacun !!! i nie patrzcie na wiek !
szorować na studia i tu migiem !!! -
Est, na studia które bym chciała jest za późno, bo to prawie 10 lat, więc by wyszło trochę tak jakby zaczynać potem coś zupełnie nowego po 40-stce, chyba nie mam tyle odwagi. No cóż, kiedyś wymarzyłam sobie ekonomię to teraz muszę z tym żyć, czasu nie cofnę Swoją drogą tak się rozmarzyłam teraz..., studia, jaki to był wspaniały czas, zero zmartwień, kłopotów, nie trzeba było wstawać do pracy, czasem nawet na wykład się nie poszło jak się wstać nie chciało No i te imprezy
edyś lubi tę wiadomość
-
Jestem zdania jak analii. Ja nie ukończyłam studiów po roku Prawa zmuszona byłam zrezygnować i iść do pracy ( z przyczyn bardziej ekonomicznych dla mojej rodziny bo mój tata zmarł)
Teraz jedynie co to sama się uczę - taki samouk ze mnie. Od lutego idę do szkoły zaocznej - parę kursów sobie zrobić.
Jednak jeśli macie możliwość by studiować to róbcie to. Życie ma się jedno więc warto spełniać marzenia.
A ja kiedyś będę chodzić na uniwersytet Trzeciego wiekuEst, Karka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaola ale teraz na prywatnej uczelni można zrobić mgr prawa normalnie w 2 lata. Sama i tym myślę ( taaa bo 3 kierunki studiów to mało ale ja mam chyba taki defekt genetyczny i do końca życia będę się uczyć jak moja mama.
U nas Tomek dalej zagilany od 2 tygodni wychodzimy tylko kiedy to konieczne i to na krótko. -
Izoleccc wrote:Paola ale teraz na prywatnej uczelni można zrobić mgr prawa normalnie w 2 lata. Sama i tym myślę ( taaa bo 3 kierunki studiów to mało ale ja mam chyba taki defekt genetyczny i do końca życia będę się uczyć jak moja mama.
U nas Tomek dalej zagilany od 2 tygodni wychodzimy tylko kiedy to konieczne i to na krótko.
A która uczelnia proponuje takie studia? -
nick nieaktualny
-
Hehe, czyli taka już nasza kobieca natura, że zawsze nam źle z tym co mamy i wymyślamy
No tak naprawdę dopiero jak się trochę życia pozna to człowiek jest w stanie zdecydować czym by się chciał zajmować, a nie taki szczurek po szkole średniej ma już wiedzieć co chce robić w życiu...M+M+? lubi tę wiadomość