X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Dziewczyny od 3 dni zauważyłam u Oliwki dziwną rzecz przy dwójce oprócz standardowej "glajdy" jeszcze jest jakby piasek i zostaje jej to na pośladkach i musze kilka razy przemywać żeby się tych " okruszków" pozbyć bo się kulają po tej pupci a odkleić nie chcą :-(
    CO to może być ten piasek ?

Ale że tylko po dwójce? U nas czasami się taki "piasek" zdarzał jak długo nie zmieniałam pieluszki. Ale to przy poprzednich bo z Pampersami nigdy nie miałam tego problemu.

Dziewczyny, poszłam dzisiaj na zakupy do CH i powiem Wam jedno - nienawidzę galerii handlowych! I okresu wyprzedaży. Szczerze powiedziawszy u nas w PL te wyprzedaże to śmiech na sali, czasami taniej mnie wychodzą zakupy gdy wyhaczę kod zniżkowy niż na tych "promocjach". Zupełnie mi z głowy wypadło, że to okres wyprzedażowowy. Kolejki kilometrowe, laski sobie ciuchy wyrywają z rąk, bałagan że nie wiadomo gdzie czego szukać... :/

Zakupy on-line to jest to! Szkoda tylko, że dżinsy on-line ciężko dopasować, gdyby było inaczej to bym dzisiaj nosa z domu nie wychynęła.

A wracając do moich zakupów to jestem z siebie dumna bo Tymkowi kupiłam tylko 2 rzeczy i to te, które miałam na liście, więc i tak musiałabym je kupić :P Za to siostrzeńca obkupiłam trochę bo oni w Stalowej Woli nie mają Zary.

muminka83 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ale że tylko po dwójce? U nas czasami się taki "piasek" zdarzał jak długo nie zmieniałam pieluszki. Ale to przy poprzednich bo z Pampersami nigdy nie miałam tego problemu.

Dziewczyny, poszłam dzisiaj na zakupy do CH i powiem Wam jedno - nienawidzę galerii handlowych! I okresu wyprzedaży. Szczerze powiedziawszy u nas w PL te wyprzedaże to śmiech na sali, czasami taniej mnie wychodzą zakupy gdy wyhaczę kod zniżkowy niż na tych "promocjach". Zupełnie mi z głowy wypadło, że to okres wyprzedażowowy. Kolejki kilometrowe, laski sobie ciuchy wyrywają z rąk, bałagan że nie wiadomo gdzie czego szukać... :/

Zakupy on-line to jest to! Szkoda tylko, że dżinsy on-line ciężko dopasować, gdyby było inaczej to bym dzisiaj nosa z domu nie wychynęła.

A wracając do moich zakupów to jestem z siebie dumna bo Tymkowi kupiłam tylko 2 rzeczy i to te, które miałam na liście, więc i tak musiałabym je kupić :P Za to siostrzeńca obkupiłam trochę bo oni w Stalowej Woli nie mają Zary.
    Ja też zakochana w Zarze tylko js robię zakupy on line u nich. Jakoś mi wygodniej.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Pozdrawiam z wyra, dopadła mnie jelitówka. Masakra jakaś! Leżę na dole u rodziców, a teściowa z mężem zajmują sie Basia. Malutka przynoszą tylko na karmienie! Kto wymyślił jelitowke! Tylko sie modlić by malutkiej nic nie było.

Miłego dnia!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Witajcie dziewczyny! Pozdrawiam z wyra, dopadła mnie jelitówka. Masakra jakaś! Leżę na dole u rodziców, a teściowa z mężem zajmują sie Basia. Malutka przynoszą tylko na karmienie! Kto wymyślił jelitowke! Tylko sie modlić by malutkiej nic nie było.

Miłego dnia!

Zimy nie ma i chorobska sie panosza. Zdrowka.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowia

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dziewczyny! My też przeziębieni :/ Ja to się jeszcze jakoś ogarnę ale młody kaszle strasznie, oczka czerwone jak u króliczka i stan podgorączkowy :( A najgorsze jest gęsta wydzielina w nosie, ani to odciągnąć ani co :/ Na szczęście siła na rozrabianie zawsze jest ;)

• alinalii Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Szczęśliwego NOWEGO ROKU !!!
    To był nasz rok ! najwspanialszy i najważniejszy dla każdej z Nas ;)
    <3 <3 <3

skowroneczka87, Karka, Izoleccc, Renka88, edyś lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa! Wojtus wczoraj wieczorem zacząl stawiac pierwsze kroczki :D moja babcia mowila mi,ze zacznie chodzic przed rokiem ale chyba jej chodzilo o Nowy Rok ;) moj maly zuch! A 6stycznia skonczy dopiero 10 miesiecy :)
    Ja tez pozdrawiam wszystkie zasmarkane mamy. Dolączam do przeziebionych
    Na szczescie jakims cudem Wojtek zdrowy (oprocz 3dniowej gorączki przy wychodzących ząbkach, ktora minęla jak tylko sie wyrżnęly). Szczesliwego Nowego Roku! :)

A.Kasia, salomea, baassiia, Karka, Izoleccc, Renka88, muminka83, edyś lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Aaaa! Wojtus wczoraj wieczorem zacząl stawiac pierwsze kroczki :D moja babcia mowila mi,ze zacznie chodzic przed rokiem ale chyba jej chodzilo o Nowy Rok ;) moj maly zuch! A 6stycznia skonczy dopiero 10 miesiecy :)
    Ja tez pozdrawiam wszystkie zasmarkane mamy. Dolączam do przeziebionych
    Na szczescie jakims cudem Wojtek zdrowy (oprocz 3dniowej gorączki przy wychodzących ząbkach, ktora minęla jak tylko sie wyrżnęly). Szczesliwego Nowego Roku! :)

Brawo :) Widziałam na fb jak śmiga! U nas też ząbki w natarciu, górne i dolne trójki na raz :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę wam wszystkim żeby nowy rok był lepszy od mijającego i żeby udało wam się zrealizować plany i marzenia. A przede wszystkim zdrowia dla was, maluchów i całej rodziny. No i udanej zabawy :-P

alinalii, A.Kasia, edyś, Karka lubią tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję że wypiłam PICCOLO i idę spać !!!

A.Kasia, edyś, Karka lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane w Nowym Roku nie życzę spełnienia marzeń bo mamy je spełnione. Życzę wam kolejnych minut godzin dni lat radości w zdrowiu w docenieniu tych małych i tych dużych spraw. Życzę by nasze pociechy każdego dnia sięgały gwiazd. I jeszcze jedno dziękuję wam za ten cudowny rok. Dziękuję że jesteście już na zawsze częścią mojego życia i zawsze będziecie bo jesteście częścią niepowtarzalnej historii.
    ♡☆♡☆♡☆ Dużo gwiazd

Izoleccc, A.Kasia, alinalii, skowroneczka87, edyś, Karka, Est, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że Marcóweczki balowały w najlepsze, taka cisza i tu i na fb :)
    Wszystkiego najlepszego dla nas wszystkich w Nowym Roku :)
    I wzywam milczących do tablicy. M+M nie pamiętam kiedy się ostatnio odzywałaś. Pisz tu szybko co u Ciebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 08:33

A.Kasia, edyś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęścia i zdrowia na ten Nowy Rok :) No i jeszcze zdrowia, zdrowia oraz dużo zdrowia ;) Niech nasze szkraby pięknie się rozwijają, mamuśki w dwupaku mają duże energii a od lekarza przynosiły same dobre wieści :) Niech marzenia nadal się spełniają tak, jak na początku 2016 roku :D

A moje spełnione marzenie patrzy teraz na mnie szklącymi oczami, ma gluty do pasa i strasznie kaszle ;( A do tego od wczoraj cały czas utrzymuje się stan podgorączkowy. Byle się tylko nie pogorszyło do wtorkowej wizyty u naszej pediatry, w piątek byliśmy u lekarki w przychodni to dostaliśmy UWAGA - flegaminę :P Dobrze, że mam zapasy leków po wcześniejszych lekkich infekcjach chociaż martwię się bo tak chory Tymko jeszcze nie był :( No i u nas akurat lepiej niech się nie sprawdzi, że jaki Nowy Rok taki cały rok...

2r2oca8.jpg

d'nusia, Karka, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, moje ulubione Mamy :-)

Życzę Wam wszystkiego najlepszego na rozpoczęty właśnie rok 2017!
    No fakt, wielkie marzenie każdej z Was spełniło się w ubiegłym roku. Ale od czego są marzenia, jak nie od tego, żeby je ciągle hurtowo wymyślać?! Czas na kolejne! :-)
    Dla jednych mogą to być marzenia z tej samej kategorii, co poprzednio, dla innych - zupełnie odmienne (życiowe, zawodowe, osobiste, finansowe). Niech się pojawiają, a potem spełniają!

I niech to będzie rok odkrywania. W poprzednim roku odkrywałyście siebie jako świeże mamy. Teraz odkrywajcie świat jako coraz bardziej doświadczone mamy. I niech Wasze dzieci odkrywają świat, który je otacza. Oby był jak najlepszy, przyjazny, pełen dobrych ludzi.

Ściskam Was mocno! <3

Cieszę się, że mogę być tutaj z Wami i obserwować, jak u Was spełnia się to coś, po co ja mam zamiar sięgnąć już niedługo :-)

Renka88, muminka83, alinalii, salomea, edyś, Karka, Est, Falon lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!! Zdrowia i jeszcze raz zdrowia!!!

U mnie sie poprawiło, za to Mąż gardło chore! Malutka markotna robi biegunkowe zielone kupy ale nie ma ich dużo i obstawiam zeby, daje dużo pic! Poza tym energii ma tyle, ze o matko! Skąd te nasze maluchy jej tyle maja?!

Nie pisałam Wam dawno co u mojej koleżanki bo nie chciałam zapeszać jak ostatnio! A wiec jest już na normalnym odddziale przechodzi rehabilitacje. Po obrzęku nie widzi z bliska ale jak wszystko minie to i to powinno ustąpić. Malutka w innym szpitalu pięknie przyrasta wagowo!

Miłego dnia! I jeszcze raz zdrowia!!!

d'nusia, edyś, Karka lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Wira Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
    Annak kibicuje Ci z całego serca. Już niedługo będziesz tulić maluszka. Ile już waży? Jak się miewa ? Badania połówkowe ok ?

Jak Wasze dzieciaki przetrwały noc petard? Oliwa niewzruszona spała jak zabita a huk był nie z tej ziemi.
    Nawet była dosć łaskawa bo nie licząc jednej pobudki spała z nami do 9 :-)
    Marzenie na nowy rok - wyjazd do Wietnamu, znalezienie satysfakcjonującej pracy ewentualnie kolejna zdrowa ciążą też by mogła być :-) hihi

Karka lubi tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judytka nawet nie zanotowała iż coś się dzieje. Działo natomiast się dużo.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika tez spala jak glaz. Obudzila sie standartowo po 23, pocycala i spala dalej. Kolejna pobudka przed 3. Tak wiec pierwszy sylwester odhaczony bezproblemowo.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymkowi też wszystko jedno, nawet byłam zdziwiona bo w pobliżu naszego domu jest kilka domów weselnych gdzie były imprezy sylwestrowe i pokazy sztucznych ogni mieliśmy dość imponujące. A on nawet oka nie otworzył ;)

‹‹ 2550 2551 2552 2553 2554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ