X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka - gdzieś czytałam, że podczas masażu sutków wytwarza się oksytocyna i ona może powodować przedwczesne skurcze.

dqprwn15leplej5m.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Gratuluje udanych wizyt I slicznych dzieciaczkow.
    Ja dzis w nocy mialam bole sutkow, piersi ogolnie mnie juz nie bola ale po raz pierwszy odczuwalam bol sutkow. Jak rano im sie przygladalam to zmienily wiekosc I kolor na takie 'ciazowe' jak to Moj M powiedzial. Czy Wy tez odczuwacie podobny dykomfort?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 13:30

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka ja tez jestem z okolic Czestochowy :)
    Co do lozyska to wiem ze jak jest lozysko przodujace (a to jest calkiem cos innego niz lozysko na przedniej scianie) to wtedy powinno sie wiecej lezec i jest zakaz seksu, ja w kazdej ciazy mialam lozysko na przedniej scianie i nic lekarz nie mowil ze jest cos nie tak... Tez slyszalam ze lozysko moze zmienic swoje polozenie, ale to lekarz na pewno na wizycie zauwazy

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Hej dziewczyny Gratuluje udanych wizyt I slicznych dzieciaczkow.
    Ja dzis w nocy mialam bole sutkow, piersi ogolnie mnie juz nie bola ale po raz pierwszy odczuwalam bol sutkow. Jak rano im sie przygladalam to zmienily wiekosc I kolor na takie 'ciazowe' jak to Moj M powiedzial. Czy Wy tez odczuwacie podobny dykomfort?

Tak, Ksanka. Mnie ogolnie piersi bola, sa ciezke i widac zylki, ale same sutki tez bola, sa wieksze, otoczka ciemniejsza i zdecydowanie nie lubia dotyku. Szczegolnie nieprzyjemnie jest jak po prysznicu przetre niechcacy recznikiem przy wycieraniu.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gośśś, właśnie u mojego wizytę mam dopiero za 3 tyg, a chciałam spróbować seksu, bo na ost wizycie mówił, że możemy;) I własnie tak myślałam, że na przedniej ścianie to nie to samo co przodujące.

Gośśś lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja byłam dziś w diagnostyce. Mam leukocyty w moczu i krew do bani. Hemoglobina i hematokryt za nisko. Pewnie dlatego tak sie okropnie czuje i ciagle mi słabo. :(

• ksanka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobnie, jest na piersiach Duzo niebieskich zyl, I jak dotykam sutkow to jest takie wrazenia na granicy bolu. Najlepsze że biustonosze priestly juz być wygodne I po calodziennym noszeniu jak zajmuję to mam odbite wszystkie szwy. Nie usmiechu mi sie kupowanie nowych bo I tak rozmiary duze sa drugie.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Hej a ja byłam dziś w diagnostyce. Mam leukocyty w moczu i krew do bani. Hemoglobina i hematokryt za nisko. Pewnie dlatego tak sie okropnie czuje i ciagle mi słabo. :(

Nie jesteś sama ja też się źle czuje choć badania wyszły mi w normie

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• ksanka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Danusia, pij sok z burakow czerwonych. Morfologię powinna sie poprawic. Ja najbardziej lubie mieszac z jablkiem, czasem dorzucam Imbir.albo troche cytryny. Polecat wyciskarki wolnoobrotowe. Moza wykrecic sok że wszystkiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 13:42

d'nusia, Mietka 30:), jagood lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka masz wizytę dopiero 8 września ? To ja mam 1-go i boję się ze jeszcze tyle czasu...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Karolina@ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Kofeinka - gdzieś czytałam, że podczas masażu sutków wytwarza się oksytocyna i ona może powodować przedwczesne skurcze.

Dokładnie to samo czytałam.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • edyś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    D`nusia wiecej zelaza ci trzeba - to prawdopodobnie jest przyczyna obnizonego hematokrytu i hemoglobiny.

d'nusia lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    kofeinka masz wizytę dopiero 8 września ? To ja mam 1-go i boję się ze jeszcze tyle czasu...

Też mam wizytę 1-go. Dzieciaki do szkoły, a ja podglądać bąbla :)
    Na którą masz wizytę? Ja na 10:00.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza... aż nienormalne ;]

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na kontrolnej wizycie u lekarza ( zastępuje prowadzącego) CRL 1,7 cm
    Serduszko bije mocno i miarowo.Powiedziała że nie będzie mierzyć bo to nie ma sensu bo widać jak zasuwa a to jest najważniejsze.
    Powiedziała mi że CRL nie jest wyznacznikiem zdrowej ciąży bo ważne że przyrasta a żadne normy o jakich piszą w internecie często nie maja przełożenia na ciążę. I jak stwierdziła pomiar błędu to zawsze istnieje bo to zależy od sprzętu.

I w sumie jej wierzę. Bo dziś robiła mi usg i za pierwszym razem maluch miał 1,38
    zaraz jak był lepiej widoczny 1,64 a w najlepszej pozycji 1,70 i że najlepiej opierac się na biciu serca. Jak serce bije jest okey. Jak przyrasta CRL jest okey. Przecież dzieci rodzą się od rożnych rozmiarów w terminie. Syn miał 52 cm ale sa i noworodki 62

Więc jest dobrze, i dalej mam leżeć.

aaagaaatka, A.Kasia, d'nusia, Kate84 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Staram się bardzo być dobrej myśli i cierpliwie czekać. Wiadomo, że gdyby się coś to wcześniej musze się zgłosić

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina , ja 16.10 ;)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie spokojnie tu dzisiaj :) Ja zdrzemnęłam się chwilę bo w nocy mało spałam. Obudził mnie dopiero telefon z luxmedu, że wyniki PAPPA są już gotowe i do odbioru osobistego w rejestracji. Sądzę więc, że wyszły dobrze bo poprzednio, kiedy były złe to nie mogłam ich odebrać tylko musiałam czekać na spotkanie z lekarzem i omówienie wyniku. No nic, i tak mnie teraz nie ma to ich nie odbiorę. Nie uciekną.

muminka83 lubi tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam w drugim trymestrze, dla mnie to niestety nie fajny dzien, bo bol zeba nie daje mi zyc :-( zapisalam sie do dentysty na 19:30 dzis i ciekawa jestem jak to bedzie ze znieczuleniem. W dodatku mam zaraz isc na wyklady na prawko, masakra 1,5 godz siedzenia a mi apap g...o daje :-/

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno jest wszystko ok Kasiu:-)
    A jak dlugo zostajesz u rodzicow? No i jak sytuacja z mezem?

muminka83 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ