X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka - gdzieś czytałam, że podczas masażu sutków wytwarza się oksytocyna i ona może powodować przedwczesne skurcze.

dqprwn15leplej5m.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Gratuluje udanych wizyt I slicznych dzieciaczkow.
    Ja dzis w nocy mialam bole sutkow, piersi ogolnie mnie juz nie bola ale po raz pierwszy odczuwalam bol sutkow. Jak rano im sie przygladalam to zmienily wiekosc I kolor na takie 'ciazowe' jak to Moj M powiedzial. Czy Wy tez odczuwacie podobny dykomfort?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 13:30

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka ja tez jestem z okolic Czestochowy :)
    Co do lozyska to wiem ze jak jest lozysko przodujace (a to jest calkiem cos innego niz lozysko na przedniej scianie) to wtedy powinno sie wiecej lezec i jest zakaz seksu, ja w kazdej ciazy mialam lozysko na przedniej scianie i nic lekarz nie mowil ze jest cos nie tak... Tez slyszalam ze lozysko moze zmienic swoje polozenie, ale to lekarz na pewno na wizycie zauwazy

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Hej dziewczyny Gratuluje udanych wizyt I slicznych dzieciaczkow.
    Ja dzis w nocy mialam bole sutkow, piersi ogolnie mnie juz nie bola ale po raz pierwszy odczuwalam bol sutkow. Jak rano im sie przygladalam to zmienily wiekosc I kolor na takie 'ciazowe' jak to Moj M powiedzial. Czy Wy tez odczuwacie podobny dykomfort?

Tak, Ksanka. Mnie ogolnie piersi bola, sa ciezke i widac zylki, ale same sutki tez bola, sa wieksze, otoczka ciemniejsza i zdecydowanie nie lubia dotyku. Szczegolnie nieprzyjemnie jest jak po prysznicu przetre niechcacy recznikiem przy wycieraniu.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gośśś, właśnie u mojego wizytę mam dopiero za 3 tyg, a chciałam spróbować seksu, bo na ost wizycie mówił, że możemy;) I własnie tak myślałam, że na przedniej ścianie to nie to samo co przodujące.

Gośśś lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja byłam dziś w diagnostyce. Mam leukocyty w moczu i krew do bani. Hemoglobina i hematokryt za nisko. Pewnie dlatego tak sie okropnie czuje i ciagle mi słabo. :(

• ksanka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobnie, jest na piersiach Duzo niebieskich zyl, I jak dotykam sutkow to jest takie wrazenia na granicy bolu. Najlepsze że biustonosze priestly juz być wygodne I po calodziennym noszeniu jak zajmuję to mam odbite wszystkie szwy. Nie usmiechu mi sie kupowanie nowych bo I tak rozmiary duze sa drugie.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Hej a ja byłam dziś w diagnostyce. Mam leukocyty w moczu i krew do bani. Hemoglobina i hematokryt za nisko. Pewnie dlatego tak sie okropnie czuje i ciagle mi słabo. :(

Nie jesteś sama ja też się źle czuje choć badania wyszły mi w normie

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• ksanka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Danusia, pij sok z burakow czerwonych. Morfologię powinna sie poprawic. Ja najbardziej lubie mieszac z jablkiem, czasem dorzucam Imbir.albo troche cytryny. Polecat wyciskarki wolnoobrotowe. Moza wykrecic sok że wszystkiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 13:42

d'nusia, Mietka 30:), jagood lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka masz wizytę dopiero 8 września ? To ja mam 1-go i boję się ze jeszcze tyle czasu...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Karolina@ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Kofeinka - gdzieś czytałam, że podczas masażu sutków wytwarza się oksytocyna i ona może powodować przedwczesne skurcze.

Dokładnie to samo czytałam.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • edyś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    D`nusia wiecej zelaza ci trzeba - to prawdopodobnie jest przyczyna obnizonego hematokrytu i hemoglobiny.

d'nusia lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    kofeinka masz wizytę dopiero 8 września ? To ja mam 1-go i boję się ze jeszcze tyle czasu...

Też mam wizytę 1-go. Dzieciaki do szkoły, a ja podglądać bąbla :)
    Na którą masz wizytę? Ja na 10:00.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza... aż nienormalne ;]

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na kontrolnej wizycie u lekarza ( zastępuje prowadzącego) CRL 1,7 cm
    Serduszko bije mocno i miarowo.Powiedziała że nie będzie mierzyć bo to nie ma sensu bo widać jak zasuwa a to jest najważniejsze.
    Powiedziała mi że CRL nie jest wyznacznikiem zdrowej ciąży bo ważne że przyrasta a żadne normy o jakich piszą w internecie często nie maja przełożenia na ciążę. I jak stwierdziła pomiar błędu to zawsze istnieje bo to zależy od sprzętu.

I w sumie jej wierzę. Bo dziś robiła mi usg i za pierwszym razem maluch miał 1,38
    zaraz jak był lepiej widoczny 1,64 a w najlepszej pozycji 1,70 i że najlepiej opierac się na biciu serca. Jak serce bije jest okey. Jak przyrasta CRL jest okey. Przecież dzieci rodzą się od rożnych rozmiarów w terminie. Syn miał 52 cm ale sa i noworodki 62

Więc jest dobrze, i dalej mam leżeć.

aaagaaatka, A.Kasia, d'nusia, Kate84 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Staram się bardzo być dobrej myśli i cierpliwie czekać. Wiadomo, że gdyby się coś to wcześniej musze się zgłosić

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina , ja 16.10 ;)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie spokojnie tu dzisiaj :) Ja zdrzemnęłam się chwilę bo w nocy mało spałam. Obudził mnie dopiero telefon z luxmedu, że wyniki PAPPA są już gotowe i do odbioru osobistego w rejestracji. Sądzę więc, że wyszły dobrze bo poprzednio, kiedy były złe to nie mogłam ich odebrać tylko musiałam czekać na spotkanie z lekarzem i omówienie wyniku. No nic, i tak mnie teraz nie ma to ich nie odbiorę. Nie uciekną.

muminka83 lubi tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam w drugim trymestrze, dla mnie to niestety nie fajny dzien, bo bol zeba nie daje mi zyc :-( zapisalam sie do dentysty na 19:30 dzis i ciekawa jestem jak to bedzie ze znieczuleniem. W dodatku mam zaraz isc na wyklady na prawko, masakra 1,5 godz siedzenia a mi apap g...o daje :-/

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno jest wszystko ok Kasiu:-)
    A jak dlugo zostajesz u rodzicow? No i jak sytuacja z mezem?

muminka83 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ