X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę na 13 tydzien czyli 16.09, skoro lekarz tak wyznacza to wierzcie mi wie co robi a badanie sie robi do 13 tyg 6 dni nie stresujcie dziewczyn ze za pozno

Gośśś lubi tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki stres kiedy idę do WC...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Jestem dobrej myśli i tak sobie myślę że może w lato 2016 zrobimy zjazd?? Najlepiej w środku Polski :P :d I poznamy się mamusie marcowe :d na żywo.
    A czy ktoś jest z okolic Zabrza, Rudy,Bytomia? Może umówimy się w jakiejś kawiarence na wielkie LODY??

ale by było, tyle dzieci w jednym miejscu :) i to z jednego miesiąca :D

muminka83, arien, jagood lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Mietka dobrze pamiętam , że jesteś z Warszawy? :) gdzie robisz badanie? :)

Obecnie mieszkam pod Warszawą:) na badanie idę do IDEALIST GINEKOLOGIA&SPA:) tam przyjmuje mój lekarz prowadzący, jest ponoć jakimś specjalistą od prenatalnej diagnostyki ultrasonograficznej:) Jak dla mnie świetny lekarz, traktuje kobitki jak księżniczki:) za każdym razem podaje mi rąsie żebym z fotela zeszła :D:D za pierwszym razem turbo mnie to speszyło, nie wiedziałam o co mu chodzi :D:D

183d42cb422e3a5995c882c2ab16252b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

ebf426a748.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Nie mogę się doczekać soboty. Szalenie boję się, że coś jest nie tak i że serduszko zamiast się rozkręcić (było 113bpm), zatrzymało się. Właściwie nie mam jakichś konkretnych dolegliwości -mdłości i odrzucanie od niektórych pokarmów to akurat i bez ciąży mi się zdarzały.
    Nawet nie chodzę częściej do toalety. W nocy też mnie sisiu nie ściga i spokojnie dopiero rano korzystam.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietka no to zajebiaszczy taki lekarz :)

co do "zlotu" to mam koleżankę zeszłoroczną grudniówkę i ona też była na takim forum (chyba na mamazone) i dziewczyny faktycznie co jakiś czas się ze sobą spotykają i przyjeżdżają nawet 300 km żeby się zobaczyć :) fakt że została ich garstka około 10, ale to i tak fajne :)

Mietka 30:), muminka83 lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem podczytuję ale coś nie mam weny do pisania wczoraj i ja miałam podły dzień i humor taki że bez kija nie podchodź dzisiaj jest trochę lepiej ale jeszcze nie super M cały czas w delegacji za moment rozpoczęcie roku a ja ze wszystkim sama do tego teście mnie mega wkurzają mają fochy nie wiadomo o co jak kurna przedszkolaki a nawet jeszcze nie wiedzą o moim stanie więc ukrywam się jak mogę bo nie mam zamiaru wysłuchiwać ich głupich przytyków teraz kiedy jestem sama.
    Do tego zaczynam już panikować przed tymi genetycznymi i wg zastanawiam się coraz częściej czy z maluszkiem wszystko ok a do wizyty jeszcze tak daleko.
    Gratuluję udanych wizyt i sporych dzidziolków trzymam kciuki za kolejne dobre wieści.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, rozumiem Twój strach, jak już wcześniej wspomniałam mam duszę na ramieniu kiedy idę do wc. Także leć do lekarza żeby sprawdzić czy wszystko okej, chociaż jestem pewna że na pewno tak będzie :-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ja mam taki stres kiedy idę do WC...
    mam dokładnie to samo :(

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Kajola Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Dzień dobry!

Nie mogę się doczekać soboty. Szalenie boję się, że coś jest nie tak i że serduszko zamiast się rozkręcić (było 113bpm), zatrzymało się. Właściwie nie mam jakichś konkretnych dolegliwości -mdłości i odrzucanie od niektórych pokarmów to akurat i bez ciąży mi się zdarzały.
    Nawet nie chodzę częściej do toalety. W nocy też mnie sisiu nie ściga i spokojnie dopiero rano korzystam.

Polin nie stresuj się, serduszko będzie biło jak dzwon!

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z zakupami czekam do prenatalnych, teraz sie jakos tak glupio boje, ze zapesze:(
    Poza tym ja duzo rzeczy chyba dostane bo u mnie i siostra i szwagierka raczej zamknely juz reprodukcje :) no i mimo ze w tej chwili, nie musimy oszczedzac, to ja nie jestem rozrzutna, lubie miec uskladana kase w "skarpecie", jesli cos dostane uzywanego to bede korzystac.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam Wam mojego okruszka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:51

Martita88, edyś, baassiia, arien, She86, 26Asia, Est, Renka88, jagood, A.Kasia, aaagaaatka, Karolina@, alinalii, d'nusia, Karka, Mietka 30:), krówka_muffka, Kate84, Tunia.a, Izoleccc, anie93lica lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola! Piękny Bobas! Gratuluje :) :) :)

Kajola lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola gratuluje :) sliczne malenstwo :)

Dziewczyny co do tych prenatalnych to przeciez lekarz lub w rejestracji wyznaczaja termin i chyba oni wiedza co robia, wiec nie straszcie reszty ze za pozno, mi nigdy nikt nie mowil ze dziecko nie moze przekraczac jakiejs wielkosci tylko zawsze mowiono ze miedzi 11 tyg a 13t 6d mam je zrobic... Widocznie skoro sa takie terminy wyznaczone to oni wiedza ze dziecko nie przekroczy wielkosci w tym czasie... Ja mialam robione w 11 t 1 dzien i to byl zaraz pierwszy termin kiedy mozna :) dzidzie lekarz zbadal i nic nie mowil ze za wczesnie, czy cos...

Kasiu trzymam kciuki za wizyte, teraz nie mam takich uplawow, bo tylko luteina mi wyplywa, ale pamietam w tamtej ciazy tez tak mialam ze czasami mnie tak "zalalo" ze wszystko mokre mialam :/ ale idz i sprawdz, przynajmniej bedziesz spokojniejsza :)

Kajola, A.Kasia lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Domi* Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wizyte dopiero na 16. Już tak się stresuje ze od rana boli mnie głowa, brzuch i plecy a do tego mam mega mdłości :( mam nadzieje ze to tylko ze stresu.

• Est Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka, Karola, gratuluję!

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam badania o 14.30.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nikt nikogo nie straszy, nie przesadzajcie. Jesteśmy tu po to żeby się wymieniać doświadczeniami. U mnie usg umawia położna, lekarz przypadkiem zerknął mi na tą kartkę podczas wizyty i przylukał, kazał do niej wrócić żeby umówiła mnie tydzień wcześniej. Badanie można przeprowadzić jak dziecko ma minimum 45 mm, a max chyba 85 mm. Moja koleżanka miała 41 mm, to zrobił normalnie zwykłe usg, a na prenatalne powiedział że niestety za mały i kazał wrócić za tydzień z tym samym skierowaniem. Dzielę się wiedzą, specjalistą nie jestem.

Martita88 lubi tę wiadomość

• arien Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam za wszystkie wizyty i bejbiki kciuki!

o1483e5e2gt7h77w.png
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

26Asia wrote:
    ale by było, tyle dzieci w jednym miejscu :) i to z jednego miesiąca :D

Jestem za!

baassiia wrote:
    Ja z zakupami czekam do prenatalnych, teraz sie jakos tak glupio boje, ze zapesze:(
    Poza tym ja duzo rzeczy chyba dostane bo u mnie i siostra i szwagierka raczej zamknely juz reprodukcje :) no i mimo ze w tej chwili, nie musimy oszczedzac, to ja nie jestem rozrzutna, lubie miec uskladana kase w "skarpecie", jesli cos dostane uzywanego to bede korzystac.

również boję się wybiegac w przyszłość:*
    narazie cieszę się Waszymi planami shopingowymi,
    Choć zdarza mi się potajemnie snuc cudowne plany co by było gdyby jednak:)
    mój mąż omc( o mało co), podchodzi tutaj bardziej zdrowo rozsądkowo- na tyle ile się da. Powtarza, żebyśmy się narazie ze wszystkim wstrzymali, abysmy później byli w stanie się z tego podnieść. A wczoraj powiedział, że informacji o płci za cholerę nie może się doczekać:)) ponieważ, nasze aniołki to trzej chłopcy, ja obstawiam córeczkę- bo ileż można chłopaków pod rząd produkować. Przy okazji, chyba trochę chce się przygotować, ciężko wyobrazić mi sobie siebie w roli mamy dziewczynki. ot, taki dylemat :-)

uzależnilam się od forum! :-)
    lecę kaczkę robić, miłego dnia.

do czterech razy sztuka.
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ