Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
krówka_muffka wrote:Danusiu, mi na leukocyty w moczu pomogło picie soku z żurawiny, picie dużej ilości wody,wszystko później było ok bez konieczności zażywania antybiotyków,
Domi świetne wiadomości, gratulacje!!
Dziewczyny, czy Wam też tak dokucza wysoki puls, będąc ostatnio na wizycie mam 92, no ale dla mnie to jest dużo i źle się czuję. Lekarz że w ciąży to jeszcze mały puls:/?
Dla mnie taki puls to norma, czesto miewam tez ponad 100. Mnie raczej dokucza niskie cisnienie, a przez to krecioly jak wstaje.
Ale jak zle sie czujesz to powiedz lekarzowi na wizycie, moze cos zaradzi. Przy pierwszej ciazy jak mi serce fikalo to bralam metocard, tyle ze mialam zdiagnozowany blok serca i tachykardie.Lucky lubi tę wiadomość
-
karmelek się odezwał w swoim pamiętniku. Oto jej wiadomość:
Tak ciężko mi pisaćale weszłam tu dzisiaj i zobaczyłam wiele komentarzy, tyle dziewczyn się martwi...
U mnie nic dobrego:( Ciąża nie rozwija się prawidłowo, Maluch nie rośnie jak trzeba, nie jest nawet w normie, do tego serduszko słabo bije, walczy o życie, o przetrwanie... To straszne;( ;( ;( Nie miałam ochoty o tym wcześniej pisać, bo i tak to nic nie pomoże. Lekarz nie daje dużych szans. W piątek będzie decydująca wizyta. Strasznie się boję i tak naprawdę czekam już chyba na najgorsze... Nie wiem jak to przeżyję ;( Jeśli tym razem się nie uda i po raz kolejny zostanie odebrana mi nadzieja, moja bezgraniczna miłość do tej Małej Istotki chyba nie dam rady normalnie dalej żyć ...
Prawie cały czas płaczę i leżę w łóżku, nie mam głowy do udzielania się, czy komentowania, musicie mi wybaczyć.
Proszę Was o modlitwę.
Boże zlituj się nad nami.
Tak bardzo się o nia martwię. Będę się za nią modlićLucky lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A.Kasiu daj znać po wizycie ,ale wiem ,że na pewno wszystko będzie dobrze :-* myślę,że dobrze zrobiłam umawiając się na wizytę,zawsze lepiej sprawdzić i się uspokoić
Kasia a jak mąż odzywa się ?
Renka ja jestem z Poznania ,ale prenatalne robiłam u lekarza z luxmed w Poniedziałek .Może jak jesteś z Poznania to przejdziesz się razem ze mną na warsztaty na koniec września?
AA właśnie wczoraj był temat płci ,ja uważam,że nawet w 1 trymestrze dobry lekarz ,na dobrym sprzęcie jest w stanie powiedzieć .Mój np nie był pewien więc powiedział ,że nie mówi.Ten sam lekarz na prenatalnych 3 moim koleżanką powiedział ,że chłopaki i wszystko się zgadza. Dlatego myślę,że dobry lekarz jak nie ma pewności nie strzela tylko czeka na upewnienie się ...
Marita Co do wyprawki ja już chciałam zacząć ,no ale nie poznałam płci jednak i tak mam zamiar wszystko kupować w 2 trymestrze i ja z kolei chcę mieć wszystko już do grudnia, wiem jak źle się czułam teraz cały czas i gdyby ta miało być w 3cim to wolę wtedy za tym nie biegać . Teraz w weekend mamy targi w jakimś dużym poznańskim sklepie wiec pojadę zobaczyć co tam mająz kolei na targach są targi w październiku ,a jak tyko poznam płeć to zaczynam ostro działać z wyprawką
więc na pewno też będę zwiedzać
mam swoją listę w excelu i tylko będę skreślać
Skowroneczka super,gratuluję -kolejne dobre wieścii jaki duży bobas!
Kajola piękny bobasek -gratulacje !
Est i kolejna dobra i pozytywna wiadomość dziśGratuluję
Domicoś nam te porody przyspieszają , bardzo się cieszę z Twoich dobrych wiadomości ,gratki!
Trzymam kciuki za Karmelka mam nadzieję,że jednak się uda!
Muminka ja jestem z wlkp i chętnie bym na taki "zlot" pojechałabyłam na forum ślubnym przed ślubem i mimo ,że jestem po rozwodzie to z dziewczynami trzymamy się (no nie wszystkie ,ale
spotykamy się raz,dwa razy w miesiącu ,mamy swoja grupę i co dzienną konwersację na fb nawet ciążowa bo każda po kolei zachodzi.Super jest!
Co do wielkości dzidziusia na parenting też sprawdzałam ,ale mój to zawsze dużo starszy wychodził ,myślę ,że tam są jakieś średnie ,statystyczne wymiary a każdy bobasek rozwija się po swojemu :-*
Gratuluję udanej wizyty i pięknie bijącego serduszka i o to chodzi , wszystko musi być dobrze u Nas Wszystkich
Co do piersi ja miałam tylko chwilę większe ,pełniejsze ,teraz niby nadal są trochę większe ale gdy przestały boleć to zmalały a miałam nadzieję chociaż w ciąży na piękne ,wielkie piersi
Kofeinka myślę,że jeśli nie dostałaś zakazu na seks to jeden orgazm nie zaszkodziale swoją drogą też czytałam ,żeby sutki omijać.
skowroneczka87, Lucky, Kajola lubią tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Nie mogę przestać o Tym myśleć. Wiecznie ma pod górkę. Mam cichą nadzieję że serce ruszy do przodu. Bo CRL nie ma takiego znaczenia jak właśnie serce. Jeśli bije to znaczy że jest dobrze.
To w ogóle jest mega niesprawiedliwe, że jednej osobie przytrafia się tyle nieszczęść
Poza tym się zastanawiam, co się teraz dzieje, że tyle kobiet i mężczyzn na problemy z płodnością a potem jeszcze z utrzymaniem ciąży. Niby jest tyle leków, badań, a mam wrażenie, że jest coraz gorzej. Nie wiadomo czy to przez sztuczne jedzenie, siedzący tryb życia, stres czy też trochę przez odkładanie na późniejd'nusia, Lucky lubią tę wiadomość
-
baassiia wrote:To w ogóle jest mega niesprawiedliwe, że jednej osobie przytrafia się tyle nieszczęść
Poza tym się zastanawiam, co się teraz dzieje, że tyle kobiet i mężczyzn na problemy z płodnością a potem jeszcze z utrzymaniem ciąży. Niby jest tyle leków, badań, a mam wrażenie, że jest coraz gorzej. Nie wiadomo czy to przez sztuczne jedzenie, siedzący tryb życia, stres czy też trochę przez odkładanie na później
Kochana jesteśmy dziećmi Czarnobyla. Klimat się zmienił. Ta marchewka nawet ta ekologiczna nijak się ma do tej marchewki 50 lat temu. Mamy mało witamin. Stresujący tryb życia. Często praca pnad siły to wszystko wpływ ma.Niestety Nowoczesność niesie za sobą konsekwencje.
Lucky lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny kochane! Gratuluje wszystkich wizyt i wszystkich maleństw
To niezwykle pocieszające, że im dalej tym mniej złych wiadomości
Jeszcze czekam na wieści od Kasi
Co do karmelka...nawet nie chce sobie wyobrazać przez co przechodzi
A jeśli chodzi o to o czym pisala baassiia. Wydaję mi się, że wszystkie czynniki, które wymieniłaś mają wpływ na to co teraz dzieje się z ciążami czy płodnością. Chociaz z drugiej strony wydaje mi się, że poronienia były zawsze, ale kiedyś nie zwracano na to uwagi. Moja babcia np. ma troje dzieci. Ale w ciąży była 5 razy. I z tego co mówiła, to kiedy pojawiało się poronienie, nawet nie szło się do lekarza a co dopiero szpitala...Ona przeżyła dwa i tak jakby...hmm...nie zrobiła sobie nic z tego za bardzo. Uznała to za takie naturalne. Nie wiem czy tak było, czy to kwestia babciLucky, baassiia lubią tę wiadomość
-
Ponoć, jeśli dalej tak pójdzie, za 30 lat Europe zaludnia muzułmanie. Statystycznie biała Niemka rodzi 0.9 dziecka, podczas gdy Niemka muzułmanka 3. W takim porównaniu, to w Polsce jednak jeszcze jest lepiej bo Polka ma średnio 1.3 dziecka + do nas się nie pchają, bo nie ma socjalu.
W Niemczech biedy nie ma, więc jednak to chyba też taki styl życia, że dziecko to problem i kula u nogi. Nie jestem jakoś pro-kościelna, ale to jak się teraz promuje "niezależność" i "nowoczesność" degraduje pojęcie rodziny i takiej uczciwej, szczerej bliskości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 19:31
krówka_muffka lubi tę wiadomość
-
Chcialabym powrocic do kwesti twardego brzucha Na jakiej wysokosci brzuch nie powinien byc twardy? Mi sie czesto zdarza ze mi brzuch twardnieje, juz pod piersiami Jest wypchany, tak ze wygladam jak w 6 miesiacu
Nie mialam plaskiego brzucha przed ciaza ale teraz czuje sie tak jakby moje wnetrznosci chcialy ze mnie wyjsc
Takze pytam, jak to jest z tym twardym brzuchem?
-
U mnie niestety też niezbyt dobre wieści.
Właśnie wróciłam z USG prenatalnego i niestety u mojego dziecka stwierdzono kość nosową hipoplastyczną.
(((((( przezierność karkowa wyszła ok 1,5.
W ogóle okazało się, że dziecko jest o tydzień starsze niż wynika z ostatniej miesiączki. Zrobiłam test Pappa i mam iść za tydzień na kontrole USG.Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
ryjkek wrote:U mnie niestety też niezbyt dobre wieści.
Właśnie wróciłam z USG prenatalnego i niestety u mojego dziecka stwierdzono kość nosową hipoplastyczną.
(((((( przezierność karkowa wyszła ok 1,5.
W ogóle okazało się, że dziecko jest o tydzień starsze niż wynika z ostatniej miesiączki. Zrobiłam test Pappa i mam iść za tydzień na kontrole USG.
Ja tak szybko przeleciałam kilka stron i ponoć to nic nie przesadza jeszcze i dzidziuś moze byc całkowicie zdrowy, a powiedz proszę ile mierzy dzidziuś?arien lubi tę wiadomość
-
Czytałam właśnie wpis Karmelka - dobrze, że się chociaż odezwała, ale jak widać wieści...Ahh to by było takie niesprawiedliwe, tyle już przeszli...Nadal wierzę i mam nadzieję, że im się uda.
Trzymam za was kciuki dziewczyny
A u mnie to jednak nie @...23 sierpnia rano jak Wam pisałam wyglądało to na normalną @, po południu to było już takie plamienie, im bliżej wieczora tym bardziej brązowe, wieczorem jak brałam prysznic to poleciał jakiś spory skrzep, a 24 sierpnia to już troche tylko delikatne plamienie było. . Co to mogło być jak nie @ ? Jakby jakieś pozostałości to by przecież nie było chyba takie czerwone tylko brązowawe bardziej, co?
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016