X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/hypoplastyczna-kosc-nosowa,2868.html - ryjkek, nie panikuj kochana, będzie dobrze! Poczytaj!

ryjkek lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja tak szybko przeleciałam kilka stron i ponoć to nic nie przesadza jeszcze i dzidziuś moze byc całkowicie zdrowy, a powiedz proszę ile mierzy dzidziuś?

Ja zawsze myślałam że tylko liczy się przeziernośc karkowa i jej wynik do względnego zastanowienia się czy wynik sugeruje taką a taka możliwość.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja zawsze myślałam że tylko liczy się przeziernośc karkowa i jej wynik do względnego zastanowienia się czy wynik sugeruje taką a taka możliwość.

Nie wiem, ale lekarka powiedziała, że nawet jak wszystkie parametry są ok to dziecko i tak może mieć Zespół Downa. Generalnie trochę mnie nastraszyła.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem, ci lekarze to są jacyś dziwni. Na pewno doskonale wiedzą, że większość takich odchyleń niczym groźnym nie skutkuje i większość z nich kończy się pomyślnie. Nie mogą tego pacjentce powiedzieć? Tylko straszą...eh :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    U mnie niestety też niezbyt dobre wieści. :( Właśnie wróciłam z USG prenatalnego i niestety u mojego dziecka stwierdzono kość nosową hipoplastyczną. :((((((( przezierność karkowa wyszła ok 1,5.
    W ogóle okazało się, że dziecko jest o tydzień starsze niż wynika z ostatniej miesiączki. Zrobiłam test Pappa i mam iść za tydzień na kontrole USG.

kochana jestem z Toba :( przechodzę to samo co ty , również czekam na wyniki :(

ryjkek lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Nie wiem, ale lekarka powiedziała, że nawet jak wszystkie parametry są ok to dziecko i tak może mieć Zespół Downa. Generalnie trochę mnie nastraszyła.

Powinnaś postawić ją do pionu. Co to za lekarz. Normalnie cholera bierze. To po co robic badania, płacić za nie skoro nawet jak wyjdzie dobrze to i tak nic nie oznacza.
    Ten lekarz powinien cię uspokoić. Kochana. parametr masz w normie.
    Czytałam wątek z bell sporo osób tego nie ma. Wystarczy że dziecko źle się ułoży a jej brak o niczym nie świadczy.

Trzymaj się kochana i najlepiej za kilka dni skonsultuj to z innym lekarzem

arien, ryjkek lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjkek kochana nie denerwuj sie,wcale nie jest przesadzone to ze dzidzia bedzie chora, znam osobiscie dziewczyne ktora tez tak nastraszyli a pozniej okazalo sie ze dziecko jest zdrowe... trzymam kciuki za was :*

muminka83, ryjkek lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam na forach, ze to wcale nic nie przesądza..na drugim usg juz widać, u innego lekarza widać, albo ze w ogóle rodzą sie zdrowe dzieci. Także uszy do góry kochane

muminka83, ryjkek, baassiia lubią tę wiadomość

• arien Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze czytałam ze jak nosek jest mały z natury, to w 11t6d może być slabo widoczny. Nie pociesza mnie to, bo tez mam prenatalne w 11t6d, ale mam nadzieje, że dziecko będzie miało nos po tacie ;)

baassiia lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Ja nie wiem, ci lekarze to są jacyś dziwni. Na pewno doskonale wiedzą, że większość takich odchyleń niczym groźnym nie skutkuje i większość z nich kończy się pomyślnie. Nie mogą tego pacjentce powiedzieć? Tylko straszą...eh :/

Mój facet stwierdził, że chciała nas naciągnąć na bardzo drogie badania genetyczne oczywiście nierefundowane przez NFZ. Rzeczywiście cały czas gadała o jakimś teście genetycznym, który wysyłają do USA. Sprawdziliśmy w domu koszt testu wynosi ponad 2 tysiące.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka moj lekarz ktory robil mi usg prenatalne to tez mnie oszczegl, ze to usg i test daje tylk 95% pewnosci i czasami sie zdarza tak ze dziecko w usg wychodzi zdrowe a jak sie rodzi to okazuje sie ze ma zespol Downa, ktory jest mniej widoczny na pierwszy rzut oka niz u innego chorego dzicka... Dla tego tez mowil mi o aminopunkcji i o testach nifty i ze one daja prawie 100% pewnosci..

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Muminka moj lekarz ktory robil mi usg prenatalne to tez mnie oszczegl, ze to usg i test daje tylk 95% pewnosci i czasami sie zdarza tak ze dziecko w usg wychodzi zdrowe a jak sie rodzi to okazuje sie ze ma zespol Downa, ktory jest mniej widoczny na pierwszy rzut oka niz u innego chorego dzicka... Dla tego tez mowil mi o aminopunkcji i o testach nifty i ze one daja prawie 100% pewnosci..

Jak dalsze badania wykażą jakieś nieprawidłowości to na pewno zdecyduję się na amniopunkcję.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nigdy się nie zgodzę na amniopunkcję ,
    wolę zapłacic i mieć pewność że nie poronię..
    chodź i tak nie dopuszczam tych myśli do siebie wiem że bedzie dobrze

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mogę użyć szamponetki na włosy? Tak sie dzis pol dnia zastanawiam i w koncu postanowiłam was zapytać.
    I jeszcze jedno pytanko. Kupilam olej kokosowy na rozstepy tylko powiedzcie o jakiej porze najlepiej sie smarowac.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:

Nam lekarz tez mowil o 95% pewnosci co do braku wad u dziecka. Ryzyko na ten moment, w odniesieniu do zbadanych parametrow jest niskie. I tez wspomnial, ze jedynie badania inwazyjne moga dac pewnosc. Ale nie odebralam tego jako straszenie czy probe naciagniecia na cos, jedynie jako informacje. Lekarze tez opieraja sie na wartosciach okreslonych parametrow istotnych w kolejnych etapach rozwoju dziecka i na ich podstawie stwierdzaja co i jak. Kazdy jako rodzic ma nadzieje, ze wszystko z dzieckiem w porzadku, ale wydaje mi sie, ze zaden, nawet najlepszy specjalista nie da 100% pewnosci, ze faktycznie wszystko bedzie ok, .awet jesli wszystko na to wskazuje.
    W kazdym razie cieszmy sie dziewczyny naszymi dzidziami. Jest ok i tego sie trzymajmy:-)

Gośśś lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka ja tez wlasnie nie odebralam tego jako straszenie czy naciaganie na inne kosztowne badanie tylko po prostu, lekarz nam powiedzial o ryzyku jakie moze byc, zreszta robiac aminopunkcje tez oszczegaja ze moze ona grozic poronieniem i nikt tym nie straszy, tylko oszczega przed konsekwencjami...

Ryjkek u nas ze wzgledu na wczesniejsze ciaze gin tez zasugerowal zeby zrobic aminopunkcje, ale ja sie na nia nigdy nie zgodze... poprostu sie boje, ale kazdy ma wybor i to jest kazdego indywidualna sprawa...

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrocilam od dentysty - wyrwana osemka, dali mi male znieczulenie, wiecej strachu niz bolu, tylko slyszalam jak szczeka trzeszczala. Mam tylko nadzieje ze w nocy nie bedzie bolec

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.kasia czemu się nie odzywasz po wizycie

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Dziewczyny czy mogę użyć szamponetki na włosy? Tak sie dzis pol dnia zastanawiam i w koncu postanowiłam was zapytać.
    I jeszcze jedno pytanko. Kupilam olej kokosowy na rozstepy tylko powiedzcie o jakiej porze najlepiej sie smarowac.
    Co do szamponetek to nie wiem. Olej kokosowy fajnie wetrzeć po kąpieli jak ciało jest rozgrzane.

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamponetke? Pewnie heh a czemu nie :-) ja rozjasniam wlosy

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ