X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Faktycznie spokojnie tu dzisiaj :) Ja zdrzemnęłam się chwilę bo w nocy mało spałam. Obudził mnie dopiero telefon z luxmedu, że wyniki PAPPA są już gotowe i do odbioru osobistego w rejestracji. Sądzę więc, że wyszły dobrze bo poprzednio, kiedy były złe to nie mogłam ich odebrać tylko musiałam czekać na spotkanie z lekarzem i omówienie wyniku. No nic, i tak mnie teraz nie ma to ich nie odbiorę. Nie uciekną.

Nie ma innej opcji. Musi być dobrze.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia o której wizyta? Tylko się nie denerwuj!

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Dziękuję za odpowiedź.
    Biegam do toalety jak opętana i sprawdzam czy czasem znów nie pojawiła się krew :/
    Tak cholernie się boję :(
    Cały czas biorę leki (Duphaston), wiec mam nadzieję, że już nic złego z dzidziusiem się nie stanie, bo chyba bym sobie nie darowała :(

Ja jak miałam plamienia to też biegalam co chwila do WC sprawdzać czy wszystko ok. Przejdzie po kilku dniach bez plamień i się trochę uspokoisz :)
    Mnie dzisiaj trochę pobolewa krzyż, dziewczyny słyszałam od znajomej że jak boli w krzyżu to możliwe że dziecko ułoży się bliżej kręgosłupa i nie będzie takiego wielkiego brzusia wtedy :p
    Teoria pewnie mocno przesadzona, ale z moją skłonnościa do rozstępów chciałabym żeby to była prawda :)

Lucky, kofeinka lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Est Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem juz po wizycie.
    Jestem juz spokojna i szczęśliwa.
    Wszystko jest ok :-)
    Maleństwo 5,1 cm :-) NT 1,1. Wszystkie organy w porządku.
    Serce bije 164 ud/ min.
    Nic tam miedzy nóżkami nie bylo widac, wiec albo jeszcze nie widac albo dziewucha- to moje domysły, bo lekarz powiedział po prostu, ze jeszcze nie widac.
    Jestem bardzo szczęśliwa!!! :-)
    Moj mąż byl ze mna po raz pierwszy na usg i tez jest bardzo podekscytowany i caly czas o tym gada :-)

Martita88, muminka83, A.Kasia, Kokaina, Karka, Kajola, aaagaaatka, paola87, edyś, Gośśś, skowroneczka87, Karolina@, d'nusia, krówka_muffka, She86, Kate84, Lucky, alinalii, anie93lica, Izoleccc, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta 17:20. Nie panikuję ;) I tak żadnego wpływu na to nie mam. Na szczęście ten lekarz ma USG (tu niewielu lekarzy ma:/) to z każdej strony mnie posprawdza.

muminka83, d'nusia, Lucky lubią tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Dziewczyny, jestem juz po wizycie.
    Jestem juz spokojna i szczęśliwa.
    Wszystko jest ok :-)
    Maleństwo 5,1 cm :-) NT 1,1. Wszystkie organy w porządku.
    Serce bije 164 ud/ min.
    Nic tam miedzy nóżkami nie bylo widac, wiec albo jeszcze nie widac albo dziewucha- to moje domysły, bo lekarz powiedział po prostu, ze jeszcze nie widac.
    Jestem bardzo szczęśliwa!!! :-)
    Moj mąż byl ze mna po raz pierwszy na usg i tez jest bardzo podekscytowany i caly czas o tym gada :-)

Gratulacje!!!
    Ja mam kolejną wizytę 11 września i mąż oznajmił że bezwzględnie idzie ze mną bo wygibasy naszego malucha zna tylko z moich opowiadań :)

Est, Lucky lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Kajola Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est super wiadomości, gratulacje :-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est super :)

Ja od wczoraj nie wymiotuję, mam nadzieję, że już nie będę (choć to pewnie czcze życzenia). Czy komuś tak wcześnie ustały wymioty?
    Mdli mnie dalej ale już delikatniej :)

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • edyś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Est :) Patrze wlasnie na linijce ile to jest 5 cm Takie malenstwo :D Czekamy jeszcze na Domi* i Love_Life, tak?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny:-)
    Tez poszukam linijki:-)

Kokaina, Lucky lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Est super :)

Ja od wczoraj nie wymiotuję, mam nadzieję, że już nie będę (choć to pewnie czcze życzenia). Czy komuś tak wcześnie ustały wymioty?
    Mdli mnie dalej ale już delikatniej :)

Oby s juz miala to za soba:-) Ja do dzis tez myslalam, ze wymioty mam z glowy. Prawie dwa tygodnie mialam spokoj, a tu dzis z sila wodospadu, nie zdazylam dokonczyc jesc i juz musialam leciec. I to w dodatku z domieszka krwi:-/ Ale tez licze, ze to tylko wypadek przy pracy i sie nie powtorzy.

Lucky lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Skowroneczka współczuję :(
    Mnie najbardziej dopada jak robi mi się pusty żołądek, więc staram się do tego nie dopuszczać.

Lucky lubi tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez bylam dosc glodna, bo to akurat bylo po usg i zeszlo chwile zanim dotarlismy do domu i moglam zjesc. A jeszcze przed jedzeniem polknelam pigule magnezu i witaminy i podejrzewam, ze to tez mialo wplyw:-/

Lucky lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Hej a ja byłam dziś w diagnostyce. Mam leukocyty w moczu i krew do bani. Hemoglobina i hematokryt za nisko. Pewnie dlatego tak sie okropnie czuje i ciagle mi słabo. :(

a ile masz leukocytów?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W opisie tylko jest napisane ze obecne... Zaraz zreszta zajrzę jeszcze bo może jakiś nowy wynik gotowy. Mdłości na szczęście maleją. Pije kolejna herbatę z imbirem i chyba pomogło :D

Lucky lubi tę wiadomość

• Domi* Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sie juz melduje :) maluch starszy o 5 dni. Kosc nosowa jest, przeziernosc 1.5 maluch ma ponad 6 cm, serduszko bije 160. Termin zmienił sie na 4 marca (hmm to jeszcze blizej granicy 29 lutego). Moj M był ze mną, ucieszony ze chyba spac nie bedzie mógł! :)

krówka_muffka, d'nusia, edyś, Renka88, skowroneczka87, Est, She86, Gośśś, Lucky, Kajola, alinalii, Karka, Kokaina, A.Kasia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D`nusia w taki razie do buraczkow dolacz zurawine :) jesli napisali tylko ze obecne, to nie musi to byc nic groznego

d'nusia, Lucky lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, gratuluje :)

Lucky lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danusiu, mi na leukocyty w moczu pomogło picie soku z żurawiny, picie dużej ilości wody,wszystko później było ok bez konieczności zażywania antybiotyków,

Domi świetne wiadomości, gratulacje!!

Dziewczyny, czy Wam też tak dokucza wysoki puls, będąc ostatnio na wizycie mam 92, no ale dla mnie to jest dużo i źle się czuję. Lekarz że w ciąży to jeszcze mały puls:/?

Lucky lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    D`nusia w taki razie do buraczkow dolacz zurawine :) jesli napisali tylko ze obecne, to nie musi to byc nic groznego

Zgadzam się, jak jest dużo- to jest napisana konkretna ilość.

Lucky lubi tę wiadomość

‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ