X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjkek, na pewno wszystko będzie dobrze, zobaczysz!

Ja tez mam zamiar farbować wlosy, jestem umówiona do fryzjera za tydzień.

ryjkek lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo Kasia!

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś już pytałam... Gdzie kupujecie ten olej kokosowy? Jeśli zamawiacie, to z jakiej firmy? Bo widziałam różne. Coś polecicie? Ja się teraz na wieczór smaruję takim olejkiem fajnym, mango papaja, a rano balsamem z nivea. A ten olej chciałabym do włosów...

• paola87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co z tą Kasią? Pewnie po powrocie mama zaatakowała ją jakąś pyszną kolacją i zapomniała o nas ;) A teraz po kolacji puchnie na kanapie ;) Mam nadzieję, że taki jest powód :P

Est lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę się smarować :-( bo nie mogę głaskać brzucha.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Est Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno:-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    A ja nie mogę się smarować :-( bo nie mogę głaskać brzucha.

Olu, a stosujesz luteinę??

• Karka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Mój facet stwierdził, że chciała nas naciągnąć na bardzo drogie badania genetyczne oczywiście nierefundowane przez NFZ. Rzeczywiście cały czas gadała o jakimś teście genetycznym, który wysyłają do USA. Sprawdziliśmy w domu koszt testu wynosi ponad 2 tysiące.

Moi znajomi właśnie tak mieli, na badaniach prenatalnych 2gich chyba wyszło im, że syn ma mieć chorobę Downa i zdecydowali się na te badania za 2 tys, tylko, chyba mówiła, że do Chin... Zrobili jeszcze jedno w Polsce wyszło, że zdrowy, a z tych za 2 tysie, że też zdrowy. Namieszało im to nieźle w głowach.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczyna bolec zab, tzn brak zeba :(

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, czemu nie możesz głaskać brzucha bo nie ogarniam? Lekarz Ci tak powiedział?

Gdzie ta Kasia ;( :(

o1483e5e2gt7h77w.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę luteine 2 dziennie po jednej i duphaston trzy razy po dwie. Nie mogę bo od tego niby twardnieje macica, a byłam z twardą macicą w szpitalu.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • arien Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, Ola, poczytałam teraz w necie i faktycznie. Ło matko. Powiem szczerze, że jak to przeczytałam to myślałam, że to bujda na resorach, ale zdaje się, że faktycznie :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Kiedyś już pytałam... Gdzie kupujecie ten olej kokosowy? Jeśli zamawiacie, to z jakiej firmy? Bo widziałam różne. Coś polecicie? Ja się teraz na wieczór smaruję takim olejkiem fajnym, mango papaja, a rano balsamem z nivea. A ten olej chciałabym do włosów...
    Ja używałam oleju firmy KTC do kupienia w supermarketach. Fajnie tez dodać sobie łyżkę do kąpieli. Tylko trzeba uważać, żeby nie wywinąć orła.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zrobiłam wielkie oczy jak to usłyszałam, ale wolę go nie dotykać na razie

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Biorę luteine 2 dziennie po jednej i duphaston trzy razy po dwie. Nie mogę bo od tego niby twardnieje macica, a byłam z twardą macicą w szpitalu.

To dobrze, bo luteina rozmiękcza macicę kochana,lekarzowi/położnej chodziło o to,żeby nie siedzieć i ciągle głaskać i smyrać brzuch, ponieważ macica to mięsień i nie lubi tego, bo sie stawia.Dużo kobiet nieświadomie nawet się ciagle głaszcze po brzuszku,dlatego stąd tak powiedzieli. nałożenie jednokrotne nie zaszkodzi, a przeciwdziałasz rozstępom.

Est lubi tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny martwię się o Kasię.. mam nadzieję że wszystko gra..

dqprwn15leplej5m.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W świetle powyższej rozmowy dot. badań genetycznych pozwolę sobie wkleić jeszcze raz tekst, który dzisiaj znalazłam. Do mnie te słowa bardzo przemawiają. Wiem, że łatwo pisać i doradzać ale Ryjkek - teraz tylko spokój może Cię uratować :)
    "Testy przesiewowe pozwalają na określenie statystycznego ryzyka np. zespołu Downa. A co to oznacza? W uproszczeniu, jeśli otrzymamy wynik, że ryzyko zespołu Downa wynosi przykładowo 1:3533, oznacza to, że na 3533 kobiety z takimi wynikami u jednej wystąpił zespół Downa. Nie mówi to nam, czy dziecko jest zdrowe, czy nie, jedynie mówi o ryzyku statystycznym"

I kolejne:
    "Natomiast w badaniach inwazyjnych oceniamy bezpośrednio materiał genetyczny dziecka, więc wiarygodność wyniku jest na wysokim poziomie (rzędu 99,8%).

To robić czy nie robić? Odpowiedź na to pytanie jest zależna od Twojego światopoglądu. Jeśli podejmiesz decyzję, by zgodnie z obowiązującym prawem zakończyć ciążę, która okaże się „chora”, czyli obarczona wadą genetyczną, to badanie należy wykonać. Jeśli natomiast wynik badania niczego w Twoim postępowaniu nie zmieni, podejmowanie działań z zakresu diagnostyki inwazyjnej nie ma sensu"

l22ncwa15v2ncszo.png

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Kurczę, Ola, poczytałam teraz w necie i faktycznie. Ło matko. Powiem szczerze, że jak to przeczytałam to myślałam, że to bujda na resorach, ale zdaje się, że faktycznie :/

Twardnienie macicy, zakaz głaskania to baaardzo popularny problem, ale już w późniejszej ciąży, zapewne dojdziemy i do tego tematu, bo praktycznie później każda kobieta tego doświadcza

• Domi* Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj lekarz kazał odstawić luteine. Ją mozna odstawic bez zmniejszania dawki?

• Est Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokój, na pewno jest wszystko ok. Nie każdy siedzi non stop w Internecie jak my :-)

To na temat Kasi oczywiscie:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 21:45

domiii lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ