Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzialena90 wrote:jejku macie zgagę??? dzisiaj męczy mnie od rana
..
Jak sie będzie utrzymywać to w aptece bez recepty mozna kupić lek na zgage substancja czynna omeprazol. Jest przebadany i mozna go bezpiecznie stosowac w ciąży. Pozdrawiam:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 01:45
-
jusiakp wrote:halo haloooo Któraś miała rwaną ósemkę? bolalo pozniej? puchło? bo jak zacznie bolec w nocy to tylko apap moge wziac, a on na mnie nie dziala
wiec modle sie zeby nie bolalo
Nastepnego dnia nie bolalo i nie bylam spuchnieta
Mam nadzieje ze poprawilam Ci humor
-
Witam się z Wami w 14 tygodniu, 4 miesiącu i w 2 trymestrze!
) Trzymam kciuki z Wasze dzisiejsze wizyty, ma któraś???
Ryjek- czytałam dużo na temat twojego problemu i jest mnóstwo przypadków,że wychodzi wszystko w porządku, ja bym poczekała kilka dni i skonsultowała to z innym lekarzem, może kość nosowa będzie już widoczna, a nerwy i stres tylko mogą zaszkodzićtylko straszyć Ci lekarze umieją!
Kasiu, jak dobrze że się odezwałaś, dzisiaj miałam noc pełną snów, niektóre jakieś z dzieciństwa u babci - ale wyobraź sobie że śnił mi się gdzieś twój avatarek(w sensie że już nie doczytałam w nocy jak się odezwałaś) i normalnie aż się przebudziłam na siku! Ale pokręcone sny:/
Dobrego dnia :*She86, A.Kasia, Kate84, jagood, alinalii, Kajola, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitam ja już nie mogłam ułożyć się w łóżku i musiałam wstać tak mnie bolą plecy zawsze po nocy że masakra.
Kasiu super że lekarz zajął się Tobą jak należy i mogłaś się uspokoić że z maleństwem wszystko ok
Ja dziś też wybywam do mamy na cały dzień z dziećmi -
Dzień dobry, ja w sprawie oleju kokosowego
Paola, przede wszystkim zwracaj uwagę żeby był tłoczony na zimno (nierafinowany), bo przetwarzany w wysokiej temperaturze nie ma takich właściwości pielęgnacyjnych jak surowy, ani TEGO zapachu. Sprawdź sobie np. sklepy:
http://mazidla.com/
http://www.biochemiaurody.com/
Do wyboru do koloru różnych olejów, maseł i ogólnie kosmetyków naturalnych. -
Dzień dobry Kochane.
Witam się od rodziców, z Gdańskaprzyjechałam odpocząć. Dziś odwołuję amniopunkcję. Domyślam się, że wynik Pappa wyjdzie zły. Powiedziano mi, że przeziębienie ma na to też wplyw i duże dawki luteiny
akurat to tyczy się mnie
teraz poczekam do usg połówkowego. Jeśli tam będzie wszystko dobrze, bez żadnych uchybień to odetchnę.
Jestem dobrej myśli.
Bardzo zasmuciło mnie to co napisała Karmelek. To okropne. Niesprawiedliwe. ;(
Miłego dnia !!!!!! -
No to i ja witam się wreszcie w II trymestrze
Nareszcie
Jeżówka dziękuję za informację
A u mnie dziś drugi dzień malowania, wczoraj się narobiłam, dziś też mnie zap****ol czeka
No i dobrze mówiłam, że Kasię jakaś kolacja zatrzymałaDobrze, że trafiłaś na fajnego lekarza i Cię uspokoił
krówka_muffka, Kate84, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, mam problem i trochę się denerwuje. Wczoraj wieczorem podczas kupy na papierze zobaczyłam krew, taka różowa w niewielkiej ilości. Wzięłam 2 luteine i poszłam spać. Dzis rano jak wstałam wpłynęło że mnie takie kawa z mlekiem (i luteina) ale jak się zdarzyłam waga była o pół kilo niższa niż wczoraj. Trochę się tym denerwuje. Mam dziś wizytę u Gina na 12 i mam nadzieję że wszystko będzie ok
-
ksanka wrote:Hej dziewczyny, mam problem i trochę się denerwuje. Wczoraj wieczorem podczas kupy na papierze zobaczyłam krew, taka różowa w niewielkiej ilości. Wzięłam 2 luteine i poszłam spać. Dzis rano jak wstałam wpłynęło że mnie takie kawa z mlekiem (i luteina) ale jak się zdarzyłam waga była o pół kilo niższa niż wczoraj. Trochę się tym denerwuje. Mam dziś wizytę u Gina na 12 i mam nadzieję że wszystko będzie ok
Nie denerwuj się, ponieważ podczas kupy może Ci naczynko pękło, kawa z mlekiem- też nie ma powodu do niepokoju, jakaś staroć wypłynęła, mi lekarz powiedział,że macica jest tak ukrwiona że mogą jakieś naczynka pęknąć, nawet podczas aplikowania luteiny. Doobrze,że masz wizytę to Cię to uspokoi:) Poza tym 0,5 kg w dół, to może być zwyczajnie spadek płynów, bo np. wczoraj mało piłaś.ksanka lubi tę wiadomość
-
Ja też się witam w 13 na tygodniu
Ksanka, dokładnie tak jak piszą dziewczyny nie masz powodu do zmartwień.
Ja dzisiaj jadę na krótką wycieczkę z rodzinką, później obiad u teściowej a na wieczór spotkanie z przyjaciółką. Dzień pełen wrażeńmam nadzieję że mój bąbel nie da mi za bardzo w kość i będzie grzeczny
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty jeżeli ktoś maSynek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Czesc kochane!
A.Kasia - aleś nas wczoraj nastraszyła :p Ale dobrze, że wszystko w porządku i jesteś już spokojnaI fajny lekarz Ci się trafił
Ja też dzisiaj wizytuję w końcu! Po wizycie pęcherzykowej naprawdę nie mogłam się już doczekaćAle muszę się jeszcze uzbroić w cierpliwość bo wizyta dopiero na 19.40
I BBF piszę, że dzisiaj mija okres największego zagrożenia utraty ciąży
Hell yeah!
-
A.Kasia wrote:Jagood ale to miałaś amniopunkcję czy kordocentezę? Bo w amniopunkcji pobiera się nie krew a płyn owodniowy. Ja co do amniopunkcji nie doradzę, bo zniosłam ją bardzo bardzo źle i raczej nikomu nie życzę takich przeżyć. Nigdy ponownie nie poddałabym się temu zabiegowi ale nie potępiam i rozumiem osoby, które się na niego decydują. To trudna decyzja i niestety nikt jej za nas nie podejmie.
Kasia, pisze o amniopunkcji.
Porównałam ten zabieg do pobrania krwi,
Ponieważ w przeciwieństwie do Ciebie,
bardzo dobrze znioslam zabieg.
nie wiem, może to kwestia kliniki,
ale nie wahalabym się, gdybym po raz kolejny była w podobnej sytuacji,
do czterech razy sztuka. -
jusiakp wrote:Lilou mnie przeraza to ze caly czad masz zabarwiona sline na czerwono
jestem 3 godz po wyrwaniu. Dopiero schodzi znieczulenie i dopiero jem kanapke z dzemem pokrojona na male kosteczki :-/bo boli jak otwieram buzie