X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Powiem Wam, że nic tak nie pomaga na bolący kręgosłup jak rogal do spania dla ciężarnych. Pierwsza w pełni przespana noc odkąd przyjechałam do rodziców.

Est - ja idę równo z Tobą i też jutro zaczynam II trymestr :) Oby szybko zleciał bo ja marzę, żeby znaleźć się już w co najmniej 30 tygodniu.

Ksanka - To dobrze się trafiło, że masz dziś wizytę u lekarza. Pewnie to nic groźnego ale sama po sobie wiem, że dopiero po wizycie jestem spokojniejsza. W końcu lekarz to lekarz.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty! Ja się zastanawiam nad powrotem do domu ale jeszcze nie zdecydowałam kiedy wrócę. A kolejną wizytę u lekarza mam dopiero za miesiąc i chyba to będzie najdłuższy miesiąc ever :D

ksanka lubi tę wiadomość

• arien Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - jak sytuacja z mężulem?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Ksanka ja też czasem od luteiny mam kawę z mlekiem. Myślę że tam jest wszystko bardzo ukrwione a wkładanie wiecznie luteiny podrażnia wszystko.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien - w miarę. Ale mamy poważną rozmowę do przeprowadzenia i tego nie da się zrobić przez telefon :/ Z resztą trafiłam na taki egzemplarz mężczyzny, który w okazywaniu uczuć mógłby konkurować z kamiennym głazem, więc sama rozumiesz. Dogadamy się - to pewne, bo w porównaniu z tym, co do tej pory nas spotkało obecna sytuacja to pikuś, ale ja tak nie lubię kiedy między nami są jakieś niewyjaśnione sprawy, że aż mnie skręca od środka. Dlatego myślę o powrocie do domu. Ale wcześniej muszę mieć pewność, że on znajdzie czas na rozmowę ze mną bo nie chcę siedzieć sama w 4 ścianach i się martwić. Tu chociaż mam rodzinę, to odwraca moją uwagę od problemów.

• arien Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Arien - w miarę. Ale mamy poważną rozmowę do przeprowadzenia i tego nie da się zrobić przez telefon :/ Z resztą trafiłam na taki egzemplarz mężczyzny, który w okazywaniu uczuć mógłby konkurować z kamiennym głazem, więc sama rozumiesz. Dogadamy się - to pewne, bo w porównaniu z tym, co do tej pory nas spotkało obecna sytuacja to pikuś, ale ja tak nie lubię kiedy między nami są jakieś niewyjaśnione sprawy, że aż mnie skręca od środka. Dlatego myślę o powrocie do domu. Ale wcześniej muszę mieć pewność, że on znajdzie czas na rozmowę ze mną bo nie chcę siedzieć sama w 4 ścianach i się martwić. Tu chociaż mam rodzinę, to odwraca moją uwagę od problemów.

Doskonale Cię rozumiem, rozmowa najważniejsza :) A co do okazywania uczuć przez męża, to muszę przyznać, że niestety mój też nie jest zbyt wylewny. Chociaż wie, że ja tego potrzebuje i stara się nad sobą pracować :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też witam w drugim trymestrze ;) Od dzisiaj zero wymiotów ,mdłości i wiecznego spania ;d

A.Kasia, Kajola, 26Asia, Est, aaagaaatka, krówka_muffka, Izoleccc lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te tabletki dopochwowe Nystatyny, które dostałam od gina są straszne! Jak to wsadzić, żeby sobie krzywdy nie zrobić? Już widzę, że za parę dni dołączę do ksanki jeśli chodzi o jakieś plamienia bo tymi tabsami idzie sobie pipę pokaleczyć.

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam znów pytanie. Wczoraj cały dzień utrzymywała mi się temp. Mierzona pod pachą 36,9, a dziś mam na chwile obecna 37,4
    Czy to normalne czy mam się przejmować, że coś złego się dzieje.

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Dziewczyny mam znów pytanie. Wczoraj cały dzień utrzymywała mi się temp. Mierzona pod pachą 36,9, a dziś mam na chwile obecna 37,4
    Czy to normalne czy mam się przejmować, że coś złego się dzieje.

Kofeinka, radziłabym się skonsultować z Twoim lekarzem, zadzwoń - zapytaj. W ciągu dnia temperatura się zmienia a w ciąży lubi być powyżej 37, ale z racji Twoich wcześniejszych plamień wolałabym to sprawdzić. Robiłaś może CRP ostatnio?

• alinalii Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ll trymestrze !!!

A.Kasia, She86, Renka88, Kate84, Kajola, Est, krówka_muffka, Izoleccc lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Kofeinka, radziłabym się skonsultować z Twoim lekarzem, zadzwoń - zapytaj. W ciągu dnia temperatura się zmienia a w ciąży lubi być powyżej 37, ale z racji Twoich wcześniejszych plamień wolałabym to sprawdzić. Robiłaś może CRP ostatnio?
    Nawet nie wiem co to jest CRP. Mój lekarz jest na urlopie do 30.08.15r

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Nawet nie wiem co to jest CRP. Mój lekarz jest na urlopie do 30.08.15r

Spokojnie, obserwuj sytuację, nie sądzę żeby taka temperatura oznaczała coś złego. Ewentualnie jeśli będziesz miała gdzieś po drodze laboratorium to możesz zrobić badanie CRP (białko fazy ostrej, uaktywnia się jeśli w organizmie toczy się infekcja), robi się je z krwi i kosztuje jakieś 10-15 zł. W ciąży jego poziom i tak może być wyższy niż normalnie, ale jeśli bardzo poszedłby w górę to dobrze byłoby to skonsultować z jakimś lekarzem.

Najlepiej to wcale temperatury nie mierzyć jak już się jest w ciąży bo to tylko nerwów przysparza :/

• polin Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rano byłam na pobraniu krwi - w kolejce od 6:00 rano!! 40 min czekania, oczywiście na czczo.

Mąż pojechał do Krakowa do kliniki z przyjaciółmi na przeszczep komórek macierzystych- pisałam kiedyś, że koleżanka bardzo poważnie zachorowała. Zbieramy pieniążki na eksperymentalne leczenie (takich przeszczepów jest potrzebnych 5).
    Teraz siedzę i martwię się czy bezpiecznie dojadą. Jeśli wszystko będzie dobrze to jutro wrócą i wtedy pozostaje czekać.
    A dzisiaj w domku zostaję sama i tym też się martwię, bo jak pojawi mi się jakiś pająk to padnę plackiem i polegnę.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja wam zazdroszczę tych II trymestrów ja jeszcze 2 tyg muszę czekać :P
    Jaki ze mnie głupek bo oczywiście poza tym ze zazdroszczę to bardzo gratuluję i cieszę się oczywiście z Wami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 09:43

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze tydzień do 2 trymestru :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie chyba 2 wg belly :P

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale głupia jestem przecież różnice mamy 1 dnia hihi na wzrok mi pada.

kleo2426 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Spokojnie, obserwuj sytuację, nie sądzę żeby taka temperatura oznaczała coś złego. Ewentualnie jeśli będziesz miała gdzieś po drodze laboratorium to możesz zrobić badanie CRP (białko fazy ostrej, uaktywnia się jeśli w organizmie toczy się infekcja), robi się je z krwi i kosztuje jakieś 10-15 zł. W ciąży jego poziom i tak może być wyższy niż normalnie, ale jeśli bardzo poszedłby w górę to dobrze byłoby to skonsultować z jakimś lekarzem.

Najlepiej to wcale temperatury nie mierzyć jak już się jest w ciąży bo to tylko nerwów przysparza :/
    Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź :-) będę grzecznie odpoczywać i postaram się nie fiksowac

wac4wpq.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki jesteście mega

bl9cuay3kworwxbg.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz zmierzyłam aż z ciekawości pod pachą. Aż 36,29...O.o a w pochwie 37,48

o1483e5e2gt7h77w.png
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ