X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo bliźniaki! Ale super!!! :-)

Lucky lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź :) ja zazwyczaj nie mijam coli :) no ale teraz tak się chce i do tego czekolada z orzechami za mną chodzi... może mam za mało cukry we krwi?? :D

dqprwn15leplej5m.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, moje kochane marcówki,

Chciałam Was serdecznie pozdrowić i napisać, że bardzo się cieszę z wszystkich dobrych wieści!
    Cudownie słyszeć, że już tyle z Was wskoczyło w II trymestr. Teraz to już będzie z górki ;-)

Wiem, że niektóre z Was borykają się z jakimiś zmartwieniami. Ale ja postanowiłam swoją skromną osobą definitywnie zamknąć listę smutków na tym wątku.

Ryjku, coś mi ta Twoja historia wygląda na niedopatrzenie lekarza. Jestem pewna, że przy następnym badaniu wszystko będzie już tak jak trzeba. Poza tym, małe noski są sexy ;-)

Czytałam o Karmelku. Zasmuciło mnie, że Karmelek przeżywa teraz tak straszne chwile. Ale jutro musi przynieść dobre wiadomości! Musi być dobrze!

Kasia,
    Ty powinnaś mieć w ogóle zakaz wychodzenia z domu za to jak nas wczoraj nastraszyłaś ;-) Już nawet mój mąż tu dopytywał co z Tobą.

Powiem Wam, Dziewczyny, że cudownie ogląda się zdjęcia Waszych dzieciaczków. To jest niesamowite, bo już na tym etapie widać takie fajne różnice. Od razu rzuca się w oczy, że każde dziecko jest inne, ma jakieś szczególne rysy, układ ciała. Nieprawdopodobne. Piękne. I wzruszające.

Dobrze tu do Was zaglądać. Fioletowy kolor jest piękny ;-) Ja próbuję zadomowić się na różowym forum, ale tam dyskusje są mniej dynamiczne niż tutaj. Niestety na razie przez jakiś czas tam będzie moje miejsce. Fiolet jednak zdecydowanie bardziej mi się podoba :-)
    Ściskam Was mocno! (ale nie za mocno, żeby dzieciaków nie poprzygniatać ;-))

Karolina@, arien, Mietka 30:), Kajola, Kate84, A.Kasia, Karka, krówka_muffka, Izoleccc lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Bylam dzisiaj na badaniach krwi heh ciekawe co mi wyjdzie... Jutro wyniki...

Kasia to dobrze ze lekarz sie Toba zajal i ze wszystko jest ok :)

Martita ja tam jak mam ochote na cole to sie napije :P wiadomo nie pije jej litrami , ale zdarza mi sie czesto ja pic, zreszta zawsze lubilam nie zdrowe jedzenie hehe :p typu chipsy, mac donalds :p

Annak kochana trzymam za ciebie kciuki , zebys jak najszybciej zafasolkowala :) i ciesze sie ze mimo niepowodzen próbujesz dalej :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracając do tematu imion (jeśli można) my trochę półżartem półserio rozmawialiśmy w przypadku chłopca o imieniu Rysiu. I o ile Ryszard mi się nie podoba to zdrobnienie Rysio wydaje mi się strasznie słodkie. Co myślicie? :D Tylko szczerze :D

A co do Karmelka, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :( To taka cudowna osoba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 11:45

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • roletka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak oby następnym razem twoja przygoda na fiolecie trwała 8 miesięcy <3

co do coli ja jak mam smaka to kupuje w puszce :) innej nie kupuje bo najnormalniej w świecie mi nie smakuje, ale to i tak rzadko kiedy

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka a masz jakies fotki swoich malenstw? pochwalilabys sie :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, tak szczerze to mnie się Ryszard ani Rysiu nie podoba :) Poza tym kojarzy mi się z Rysiem z klanu ;) ale moją opinią się nie przejmuj :) To Twoje dziecko i ma się Wam podobać :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Annak kochana trzymam za ciebie kciuki , zebys jak najszybciej zafasolkowala :) i ciesze sie ze mimo niepowodzen próbujesz dalej :)

Dziękuję :-*
    No walczę, walczę...
    I Ty, Gośśś, jesteś jedną z tych osób, które są dla mnie największą inspiracją.

Robimy teraz chyba wszystkie badania, jakie świat widział. Może dowiemy się, co jest przyczyną i co robić dalej...

jagood, Gośśś, Martita88 lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka nasyć nasze oczy widokiem dwóch małych szkrabów :)

Martita - cola w ciąży jest dozwolona, ale oczywiście w rozsądnych ilościach. Jeżeli jakaś kobietka ma problemy z żołądkiem to jest zbawienna. Ja w ciąży pozwoliłam sobie dwa razy na puszkę coli, kiedy mnie mdliło i po wypiciu było mi lepiej. I żadnych wyrzutów sumienia nie mam:) Na pocieszenie dodam, iż moja znajoma kiedy była w ciąży piła colę non stop! każdego dnia wypijała min. litr jak nie więcej (u nich w rodzinie to taka tradycja, że piją colę na potęgę). Dziś Patryk ma 5.5 roku i jest okazem zdrowia :)

Aaagaaatka - w szkole podstawowej miałam kolegę Ryszarda. Mówiliśmy mu Rysiu i tak zastało po dziś dzień. Teraz chłop ma 24 lata a wszyscy do niego mówią "Rysiu". :)

Annak - na różowym forum jest po prostu inaczej. Mam wrażenie, że więcej spiny. A tutaj jest tak sielsko i anielsko (pomimo naszych obaw i rozterek).

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Dziewczyny wracając do tematu imion (jeśli można) my trochę półżartem półserio rozmawialiśmy w przypadku chłopca o imieniu Rysiu. I o ile Ryszard mi się nie podoba to zdrobnienie Rysio wydaje mi się strasznie słodkie. Co myślicie? :D Tylko szczerze :D

Agatka,
    Mnie się Ryszard barrrdzo podoba! Brzmi dumnie i groźnie. Tak lubię ;-)
    Rysio z kolei niezbyt. Ale to dlatego, że ja generalnie wolę imiona męskie w pełnej wersji.
    Ale tak jak pisze Arien, to Wy Rodzice musicie być przekonani. Trzeba też dopasować imię do nazwiska, itd.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    na różowym forum jest po prostu inaczej. Mam wrażenie, że więcej spiny. A tutaj jest tak sielsko i anielsko (pomimo naszych obaw i rozterek).

No, w sumie tam się wszystko kręci raczej wokół problemów i niepowodzeń, a tu wokół radości życia :-)

Ja tam szukałam takiego wątku, żeby się wygadać i wypłakać, bo tego mi najbardziej trzeba (nastrój u mnie przebiega niestety falami, wczoraj była ta wybitnie opadająca). Zobaczymy, może tam też się rozkręci.

Tu, u marcówek, jest najlepiej :-)

Izoleccc lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój powiedział że w życiu na dopochwowe nie pójdzie ;d Ejj właśnie przyszły mi zaproszenia ślubne i jedno rozwaliłam...chciałam otworzyć i zamiast zsunąć kokardke to ja ją odwiązałam i to jeszcze musiałam podważać nożyczkami bo była na guzek ...<ściana> brawo ja ;d

arien, A.Kasia lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • arien Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak, przeca u nas też możesz się wygadać i wypłakać, jeśli czujesz taką potrzebę. My Cię tutaj wszystkie baaardzo lubimy (myślę, że w tym przypadku mogę wypowierdzieć się za większość :p) i nie chcemy, żebyś uciekała :) Znajdź po prostu takie miejsce dla siebie, gdzie Ci będzie dobrze :) :*

aaagaaatka, Martita88, Kajola, A.Kasia, krówka_muffka lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak polecam https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/fajne-babeczki-zobacza-dwie-kreseczki-d,6665,895.html?sd=1

Mamy tam bardzo sympatyczną atmosferę, ja zostałam z dziewczynami mimo ciąży :)

Dzięki dziewczyny za opinie - pozostaje do przemyślenia.

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • roletka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam zdjęcie dwóch maluchów na jednym ale nie są w calości bo inaczej nie dało się złapać dwóch na raz :) ale to z 9t2d

no i po akcji z dżejzi raczej nowych zdjęć nie wrzucę

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak Dziekuje :) porob wszystkie badania moze w koncu dowiesz sie dla czego tak sie dzieje. A przypomnij mi to byla twoja 2 ciaza? Tamta na jakim etapie stracilas? Wiesz zawsze mozesz do nas przyjsc i sie wyzalic, napisac co Ci lezy na serduchu i na pewno Cie wysluchamy i doradzimy jak tylko bedziemy umiec, tym bardziej ze wiekszosc dziewczyn tutaj tez jest po stracie i wie co czujesz. A wiem sama po sobie ze w takiej sytuacji chce sie z kims pogadac i wyzalic :(

Agatka mnie osobiscie Ryszard sie nie podoba, a to moze dla tego ze kojarzy mi sie z moim wujkiem hehe :P Ale to wam ma sie podobac jako rodzica, nikomu innemu :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra ja zapytałam mojego jakim cudem on chce być przy porodzie skoro nawet usg dop. go przeraża wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy że będą bliźniaki a przy cc nie będzie przecież patrzeć w brzuch tylko siedzieć mi przy głowie, tylko że u nas 5 lat starań i 2x ivf więc może też przez to się zdecydował :)

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bardzo możliwe , fajnie że od początku chodzicie razem , i gratulacje ! Świetna nagroda po tylu latach starań i nerwów przy inf

aaagaaatka lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja mojego to nawet bym na usg dowcipne nie wziela :P moze teraz ze mna pojdzie w srode ( o ile na 16do pracy nie pojedzie, bo usg mam na 15ta :/ )

Roletka to u was wpuszczaja przy cc na sale? u nas nie chca... jak ja mialam cc to moj musial siedziec na korytarzu...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ