X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • roletka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola nerwów co niemiara :) teraz tylko żeby dobrze było ;)

dziewczyny czytałam że macie detektory tętna ja wczoraj dostałam i mam do niego kabel do kompa żeby nagrać serduszko ale nie mam pojęcia jak, któraś ma jakieś pomysły? wiem że się to nagrywa przez kreator dźwięku

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś w mało którym szpitalu puszczają, mam blisko do Zabrza a tam stawiają na poród rodzinny nawet przy cc, jak dotrwam do donoszonej ciąży to tam chce iść a jak wcześniej się coś zacznie to teraz szukam właśnie najlepszej neonatologii w okolicy bo przy bliźniakach raczej do 37tc nie dotrwam ;)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Czy ktoras miala dzis wizyte u fryzjera? Ja dzis sama bede walczyc z moimi wloskami heh ciekawe co wyjdzie

Idę za tydzień w środę na farbowanko!Już nie mogę sie doczekać bo nie mogę na siebie patrzeć.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jechać sama na tą wizyte ale od tego ostatniego pobytu w szpitalu wole nie jeździć autem. U mnie w domu mają dość bo muszą mnie podwozić 1,5 km do sklepu;d Roletka nie mam pojęcia.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka ja rodzilam w klinice w Bytomiu corke w 25tyg i tam maja tez dobry oddzial neantologii i dobrych specjalistow, ja bylam zadowolona, ale tak jak pisalam wczesniej maz podczas cc siedzial na korytarzu... Chyba jeszcze w Katowicach jest taki oddzial dla wczesniaczkow, ale nie jestem pewna...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok już wiem jak nagrywać :)

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyt z M. Mojej Gin ostatnio chciało sie siku i mąż jej zaproponował by poszła a on mi potrzyma te głowice. A miałam badanie dopochwowe, jak zaczęła się śmiać!

Gośśś, Est, Kajola, RudyTygrysek, arien, A.Kasia lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Est Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, moim zdaniem imię Rysiu jest naprawdę super i tez bardzo mi się podoba!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Jeżówka9 Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, Ryszard kojarzy mi się z królami Anglii, bardzo pozytywnie! A w ogóle wszystkie Ryśki to fajne chłopaki.

• edyś Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracajac do cukru i stwierdzen moja siostra/kuzynka/ kolezanka jadla a dziecko okaz zdrowia, ktore mnie bardzo wkurza Moja kolezanka nie jadla zdrowo w ciazy (teraz tez nie je), woda mineralna dla niej nie istnieje, pije tylko gazowane, slodkie napoje, na sniadanie kawa, miesa zero I jej dziecko nie jest okazem zdrowia - co prawda nie ma zadnej powaznej choroby, ktora wymaga kosztownego leczenia Ale dziecko non stop lapie infekcje gardla, nosa,ucha, non stop jest przeziebiony a ostatnio do tego doszla alergia Takze stwierdzenie ze w ciazy mozna jesc wszystko jest baaaardzo przesadzone Prosze Was dziewczyny, uwazajcie na to co jecie bo pozniej sie to odbije na maluchu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 13:08

Est lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Domi* Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje porady!!! Wczoraj miałam badanie usg ale u zwykłego gina. Mierzył przezierność i nosek. Pokazywał rączki i nózki i to na tyle. Wszystko jest ok :) ale to było usg 2d
    I teraz mnie męczy czy nie iść jeszcze na takie badania w 3d zeby zobaczyc wszystkie narządy...koszt 250 zł wiec tragedii nie ma. I nie wiem zupełnie co robić!?

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś ja od listopada zeszłego roku jestem na diecie tzn byłam dopóki się nie dowiedziałam, że w ciąży jestem. Wprowadziłam zdrowe nawyki żywieniowe a nie jakieś tam diety cud. Ogólnie teraz jem zdrowo no chyba, że na coś mam ochotę dłużej niż dzień. O colę zapytałam, bo w niej jest kofeina, ale znowuż nie chce jej pić 2 l tylko tak aby zabić smak :)
    ogólnie od początku ciąży jestem na minusie 3 kg i chciałabym wprowadzić dietę cukrzycową dla kobiet w ciąży tylko najpierw muszę mieć zielone światło od lekarza :) bardzo cierpię też, że nie mogę chodzić na basen i jeździć na rowerze.. ale mam nadzieję, że odbije sobie jak Bąbel się urodzi :)

dqprwn15leplej5m.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja bym poszła na usg 3D :) zawsze to fajniejsza pamiątka :)

dqprwn15leplej5m.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, no ja miałam tydzien temu prenatalne, a za 1, 5 tygodnia jestem umówiona na usg u innego lekarza i on ma aparat super, jakiś 4d czy coś.. Wolę się upewnić jak tam wszystko wygląda, a mój gin prowadzący jest mało wylewny i podczas usg nie mówił nic, więc teraz chętnie posłucham od innego lekarza co tam u Bąbla :) No i to jakiś super lekarz podobno.

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jak ja się nie mogę doczekać prenatalnego. Też sobie w 3d albo 4d zrobię chyba - świetna pamiątka jak dostanie się zapis na płycie :D

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • edyś Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Edyś ja od listopada zeszłego roku jestem na diecie tzn byłam dopóki się nie dowiedziałam, że w ciąży jestem. Wprowadziłam zdrowe nawyki żywieniowe a nie jakieś tam diety cud. Ogólnie teraz jem zdrowo no chyba, że na coś mam ochotę dłużej niż dzień. O colę zapytałam, bo w niej jest kofeina, ale znowuż nie chce jej pić 2 l tylko tak aby zabić smak :)
    ogólnie od początku ciąży jestem na minusie 3 kg i chciałabym wprowadzić dietę cukrzycową dla kobiet w ciąży tylko najpierw muszę mieć zielone światło od lekarza :) bardzo cierpię też, że nie mogę chodzić na basen i jeździć na rowerze.. ale mam nadzieję, że odbije sobie jak Bąbel się urodzi :)
    Ja przez tarczyce tez raz na jakis czas musze walczyc z kilogramami i staram sie to robic w rozsadny sposob (5 posilkow dziennie o stalych porach). Niestety nie wszyscy maja takie podejscie i pozniej sie dziwia (tak jak moja kolezanka) czemu dziecko choruje albo czemu nie chce jesc zupki A dziecko woli jesc tak jak mama Ja niestety tez grzesze, glownie ze wzgledu na rodzaj pracy, ale obiecuje, ze juz za tydzien bede jesc o stalych porach :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mam ogromną słabość do jedzenia i to nie koniecznie musi być fast food :) ogólnie lubię jeść, ale tak jak napisałaś trzeba z umiarem :) tylko u mnie teraz różnie to wychodzi, bo czasami jem jak wróbel a czasami jak drwal :D ale zawsze o stałych porach :)

dqprwn15leplej5m.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka - wiem, że jedna z najlepszych klinik pod kątem ginekologii i neonatologii jest w Bytomiu. Wyglądem przypomina głęboki PRL, ale specjaliści są tam najwyższej klasy. No i oczywiście szpital kliniczny ŚUM w Katowicach na Medyków - lepszej opieki niż tam to aglomeracji śląskiej chyba nie znajdziesz...

Gośśś lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie poległam i piję kawę. A już tyyyle czasu udawało mi się bez - jednak pobudka o 4 rano jest dla mnie na tą chwilę nie do ogarnięcia.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne miałam na skierowanie, więc 2d, i skoro wynik jest ok, nie pójdę na płatne 3 czy 4d bo mnie nie stać. Lekarka też wylewna nie była, co mnie zirytowało, ale napisane jest, że ok i mówiły, że ok, więc staram się być dobrej myśli:) Na 3 prenatalne to już zapłacimy i pójdziemy na 3d na pewno.

Ja zawsze jadłam niezdrowo i nieregularne (też z powodu mojej pracy na przeróżne zmiany) i niestety teraz trudno mi się przestawić. Jeszcze sobie na fast fooda pozwalam, ale z czasem musze odstawić żeby dzidzia nie była za wielka:D Piję dużo wody, herbatki i inkę, czasem mam ochotę na colę, ale to tylko szklanka. Słodycze zdarza mi się, ale właśnie mniej niż zawsze żarłam.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ